Favoriet toetje: Macaroni in melk

Gisteren postte ik een foto op Twitter en op Facebook van mijn toetje die avond. Namelijk macaroni pijpjes gekookt in melk. Veel mensen vroegen af wat dit was. Sommigen dachten zelfs dat het macaroni met kaas was en en dan suiker over heen. Nee het is heel simpel macaroni gekookt in de melk en dit in laten trekken. Een zelfbedacht recept van mijn moeder en het is echt heerlijk!

Wat heb je nodig?

  • Goedkope melk
  • De allergoedkoopste macaroni
  • Basterd suiker of gewone suiker
Dat is alles wat je nodig hebt, het is dus echt heel simpel te maken en iedereen heeft dit denk ik wel in huis. Let wel op dat je dit echt met macaroni pijpjes van de euroshopper of lidl doet want met duurdere pijpjes van Honig of dat soort merken wordt het niet zo lekker.

Vul het steelpannen voor 2/3 met melk en voeg hier de macaroni pijpjes aan te. Je moet zelf maar inschatten hoeveel je nodig hebt, wat in dit pannetje zit is genoeg voor 3 personen. Nu moet het melk gaan koken en de melk in de macaroni gaan trekken. Na het koken laat je het nog een half uur zachtjes opstaan. Als het melk ingetrokken en verdampt is voeg je weer een klein beetje melk toe. Kijk er dus  niet raar van op als je hele pak melk ineens leeg is.

Als de pijpje mooi groot en zacht zijn geworden is het klaar. Let wel op dat je ze lang in de melk hebt staan koken op een laag vuurtje zodat er geen ‘pasta’ smaak aan zit. Voeg als er geen melk meer in zit nog een beetje aan toe voor het pap effect.

En dan is het klaar om op te eten, ik doe er altijd nog een beetje suiker overheen om het iets zoeter te maken. En werkelijk waar het is echt goddelijk, je kunt het vergelijken met rijstepap, alleen dan net iets anders (ik vind dit lekkerder)!

Het is dus heel erg makkelijk en iedereen vindt het echt heerlijk die bij ons komt eten. Ik ben benieuwd of jullie hier wel eens van hebben gehoord of dit misschien een keer gaan namaken! Je moet het echt een keer proberen want het is echt geweldig, je weet niet wat je mist!

Dit vind je misschien ook leuk

102 reacties

  • Reply
    Paola
    4 maart 2012 at 09:24

    Ik heb hier nog nooit van gehoord en vind het een aparte combinatie, maar dat betekend niet dat het niet lekker kan zijn ;)

    • Reply
      Koen
      3 maart 2018 at 10:22

      De Vlaamse (Bourgondische) variant is vermoedelijk iets lekkerder. Kook 400 gr macaroni halfgaar in gezouten water en giet direct af met koud water. Maak ondertussen vanillepudding (dr oetker is prima) maar voeg iets minder melk toe zodat het een vaste pudding wordt. Zodra de pudding klaar is, voeg je de macaroni bij totdat die gaar is. Giet het mengsel in een ovenschotel en leg er plakjes bakboter op. Zet de schotel onder een voorverwarmde grill van 180° gedurende 15 minuten (tot er zich een bruine korstlaag heeft gevormd). Laat de afgekoelde schotel 12 uur koelen in de koelkast. Nadien blokjes uitsnijden en serveren met bruine suiker. Smakelijk

    • Reply
      Harma
      16 april 2018 at 11:57

      Een heerlijk recept. Mijn moeder maakte dit ook al, 50 jaar geleden. Hier in Drenthe is het een bekend recept.

  • Reply
    Chantal
    4 maart 2012 at 09:25

    Ohh bah nee, ik weet nu al dat ik dit niet lekker ga vinden haha….

    • Reply
      Debora
      4 maart 2012 at 16:28

      haha dat heb ik ook !

      • Reply
        Lotte
        5 januari 2013 at 18:46

        Dat weet je niet als je het nog nooit hebt geprobeerd ;)

  • Reply
    MySuperSweetLife
    4 maart 2012 at 09:26

    Aparte combinatie, ik ben al niet zo gek op macaroni dus ik denk niet dat ik dit heel lekker ga vinden!

    Liefs

    • Reply
      Aranka
      4 maart 2012 at 10:30

      Het smaakt totaal niet naar macaroni door de melk ;)

  • Reply
    HollandaBeauty
    4 maart 2012 at 09:29

    Leuk weer een keer een recept maar het is niet mijn ding, haha

  • Reply
    Esmay
    4 maart 2012 at 09:49

    Helemaal niks voor mij! Ik hou al niet van rijstepap, maar dit lijkt me ook echt niet lekker!
    Doe maar maar gewone macaroni met tomatensaus haha! :P

  • Reply
    Miranda
    4 maart 2012 at 10:07

    hmm nee ik denk niet dat het wat voor mij is.

  • Reply
    Leonie
    4 maart 2012 at 10:25

    Ah, het is net dikke riest :P Precies hetzelfde maar dan met rijst, en een klontje boter in het midden :) vond ik altijd zoooo lekker!

    • Reply
      killermariek
      6 januari 2013 at 19:47

      Dikke riest mit brun suuker? :P

      • Reply
        Shanna de Panna
        11 januari 2013 at 20:16

        Haha!! :D

        Dikke riest mit brun suuker, jaaaa!

  • Reply
    charile
    4 maart 2012 at 10:26

    Ik denk niet dat ik dit lekker zal vinden ^^

  • Reply
    stef
    4 maart 2012 at 10:28

    nou eerst dacht ik huh maar ziet er eigenlijk best lekker uit ja!!!

  • Reply
    Marieke
    4 maart 2012 at 10:40

    Bijzonder… Het ziet er best lekker uit, maar wel heel vullend als je al een flinke maaltijd op hebt! Misschien ga ik het eens proberen als zoete lunch, haha.

  • Reply
    Milou
    4 maart 2012 at 10:40

    Apart, ik kende het nog niet! Maar het klinkt lekker, misschien wel eens proberen ;-)

  • Reply
    Elke
    4 maart 2012 at 11:11

    Ziet er best wel lekker uit! :)

  • Reply
    Jenny
    4 maart 2012 at 11:12

    Hmmm, ben het nu aan het maken!! Alleen ik doe het met honig macaroni, euroshopper hadden we niet ); laat je weten hoe ik het vind!!

    • Reply
      Aranka
      4 maart 2012 at 18:26

      Ik ben erg benieuwd, laat me me weten wat je ervan vond?

  • Reply
    Yara
    4 maart 2012 at 11:24

    Wat apart zeg! Ik ben toch wel benieuwd eigenlijk.

  • Reply
    Mariska
    4 maart 2012 at 12:06

    Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord!

  • Reply
    Samantha
    4 maart 2012 at 12:07

    Ik weet niet wat ik hiervan moet verwachten, haha. Ik zou het wel een keer willen proberen. :)

  • Reply
    Kelly
    4 maart 2012 at 12:14

    Ik vind deze combinatie met rijst wel erg lekker, dus ik denk dat ik dit ook wel lust! Ik ga het eens proberen!

  • Reply
    Tamara
    4 maart 2012 at 13:01

    Ik heb hier echt nog nooit van gehoord. Ik houd niet zo van melk, denk dus niet dat ik dit ga proberen

  • Reply
    Souhailla
    4 maart 2012 at 13:06

    Ik doe dit ook altijd maar dan zonder suiker en een andere soort macaroni (kleine bolletjes)

  • Reply
    Ilse
    4 maart 2012 at 14:18

    Ohw lijkt me echt lekker! Ga het ook x proberen :)

  • Reply
    LottedeJ
    4 maart 2012 at 14:27

    Oh, dit lijkt me lekker! Even kijken of ik het in huis heb, dan ga ik het straks even maken haha! Het is trouwens ‘de melk’, niet ‘het melk’.

  • Reply
    Vera
    4 maart 2012 at 15:10

    Wat apart! Ik ben wel nieuwsgierig :)

  • Reply
    Charlotte
    4 maart 2012 at 15:33

    Het ziet er heel erg lekker uit!
    ben erg benieuwd, ga het zeker eens proberen!xxxxx

  • Reply
    Romy
    4 maart 2012 at 15:36

    Hmm, ik vind warme melk niet lekker en ik hou niet zo van macaroni, helemaal niet als het glibbert. Denk dus niet dat dit een recept voor mij is, haha.

  • Reply
    Suzanne
    4 maart 2012 at 17:26

    Ik denk dat ik dit eens ga proberen! Liever houdbare melk dan verse?

    • Reply
      Aranka
      4 maart 2012 at 17:38

      Maakt niet uit, wij vinden het zonde van de verse melk, haha!

  • Reply
    Mick van de Wiel
    4 maart 2012 at 17:31

    Bij ons noemen ze dit ‘pietenpap’ ;). Haha

  • Reply
    Carolien
    4 maart 2012 at 18:17

    Oh dit ga ik zo even maken, lijkt me een simpel maar lekker toetje!

  • Reply
    Valeria
    4 maart 2012 at 18:26

    Mijn moeder maakt dit ook, maar dan met rijst :)

    • Reply
      Lise
      5 januari 2013 at 22:52

      Ik ken het ook alleen met rijst! Mijn opa maakte dat vroeger altijd, ‘vroeger’ toen er echt geen geld was werd de gekookte rijst bewaard en werd en pap van gekookt. Zelfde idee, gekookte rijst met melk in laten koken, tot een dikke pap. Heerlijk met een klontje boter en wat suiker!

  • Reply
    gerrianne
    4 maart 2012 at 18:56

    Ik ben onder de indruk! Heel apart, en daar hou ik van !
    Heel erg leuk om dit te lezen ! :)

  • Reply
    Raab
    4 maart 2012 at 20:30

    OH LEKKERRRR HAHA BEDANKT VOOR DE TIP :D

  • Reply
    Jana
    4 maart 2012 at 20:55

    Ga ik eens proberen :D x

  • Reply
    xx.Yvonne
    4 maart 2012 at 21:40

    he, wat grappig. Wij maken dit ook altijd alleen dan niet met macaroni maar met rijst en gewoon als hoofdmaaltijd en niet als toetje (al zou dat ook kunnen als je minder opschept:P) Errug lekker! Ik ben er echt fan van en het is ook zo lekker snel en simpel te maken!
    Ga deze versie ook eens een keertje proberen :) Bedankt voor het delen van het recept!
    xx.

  • Reply
    Anouk
    5 maart 2012 at 19:35

    Met die bastard suiker er overheen ziet het er best lekker uit!
    Maar ik lust geen melk en geen macaroni.. dus denk niet dat het een groot succes is haha

  • Reply
    Margreet
    6 maart 2012 at 23:06

    Mijn nichtjes aten dit vroeger ook wel eens. Ze noemen dit altijd tovermacaroni :)

  • Reply
    Helmie
    18 maart 2012 at 10:26

    Dank je wel voor het recept had er zon trek in
    ! Het is trouwens niet door je mams bedacht :) is een
    Heel oud Hollands recept wij aten het vroeger al en mijn moeder toen Ze klein was ook

  • Reply
    Kim
    30 april 2012 at 21:22

    Wij voegen er na het koken wat puddingpoeder bij.
    Dan heb je macaronipap. Superlekker!

  • Reply
    Hannelore
    25 oktober 2012 at 19:19

    Bij mijn man aten ze dat ook altijd al thuis. Ik heb het recept van mijn schoonmoeder gekregen. Bij ons werd het Piepjes genoemd. Alleen eten wij het als hoofdmaaltijd en niet als toetje. Verder doen wij er geen bruine suiker meer overheen want bij ons word gelijk wat suiker mee gekookt en wij doen er vanillestaafjes in zodat het een lekkere vanillesmaak krijgt. Als je i.p.v. suiker vloeibare zoetstof neemt heeft het ook wat minder kalorieën en het is net zo lekker. Voor ons is en blijft het een traktatie.

  • Reply
    Myriam Maggen
    29 december 2012 at 20:04

    jawel lekker :) mijn mama maakte het ook altijd, maar wist niet meer hoe het moest, en kan het haar spijtig genoeg niet meer vragen :'( . dus kga het zeker nog eens proberen met dit recept :)

  • Reply
    Ashleey
    5 januari 2013 at 10:23

    Ziet er wel apart uit, maar ik vind melk verschrikkelijk haha

  • Reply
    miesemuis
    5 januari 2013 at 10:29

    Hm, mijn eerste gevoel is: IEW. Ik heb namelijk een gruwelijke hekel aan warme (of lauwe, eigenlijk alle temperaturen behalve écht koud) melk.. maar ergens ben ik ook wel weer benieuwd, zo met die suiker enzo… Maar of ik het ga maken… nee :P.

  • Reply
    Ju.
    5 januari 2013 at 11:18

    Had je dit recept niet al eens eerder op je site gezet? Ik dacht dit namelijk al eerder gelezen te hebben hier :)

  • Reply
    LounaBeauty
    5 januari 2013 at 11:30

    Volgens mij is dit een oud artikel,, klopt dat??? Aan de comments te zien wel.. Zat al zo raar de kijken. Nou ondanks dit… leuk artikel alleen helemaaaaal niks voor mij. Moet wel zeggen dat ik het nog niet heb geproefd, dus eigenlijk mag je dan niks zeggen. Dus… KOM MAAR OP. :)

  • Reply
    DennaMichelle
    5 januari 2013 at 11:53

    Het ziet er raar uit, ik moet zeggen ik hou niet van melk dus deze sla ik over.
    Wel schitterende potten waar je alles in hebt zitten!

  • Reply
    gxxxxx
    5 januari 2013 at 11:55

    dit recept bestaat al heel lang. mijn oma at dit al toen ze klein was

  • Reply
    onelifecanmakeachange
    5 januari 2013 at 12:01

    ik vind het een rare combinatie haha. toch lijkt het me niet mega vies.

  • Reply
    Nadine
    5 januari 2013 at 12:45

    Ik durf het niet aan.. Geen idee waarom. ;o

  • Reply
    BeautyFrique.com
    5 januari 2013 at 13:29

    Ik dacht eerst: Yikes. Maar ik ga het och eens proberen! Kan me er wel iets bij voorstellen dat het lekker zal smaken!!

    Even snuffelen of ik nog goedkope macaroni in de kast heb staan. De basterdsuiker en Euroshopper melk heb ik wel in ieder geval :).

    Bedankt voor het makkelijke recept Aranka. Hihi, I love makkelijke recepten!

  • Reply
    dita
    5 januari 2013 at 13:41

    Ben wel benieuwd

  • Reply
    Sanne
    5 januari 2013 at 13:49

    Een interessant recept! Ik wil je wel even de tip geven om goed op je spelling te letten, er staat heel veel fouten in. ‘de/het melk’ ‘de/het pijpje(s)’ Dit leest erg ongemakkelijk.

  • Reply
    Lenneke
    5 januari 2013 at 14:13

    Ik heb dit recept al eerder voorbij zien komen, maar ik heb me er nog niet aan gewaagd. Iets in mijn hoofd schreeuwt dat het een heel erg vieze combinatie is, haha. Maar dat slaat eigenlijk nergens op, dus wie weet ga ik het binnenkort eens proberen! Kan niet blijven roepen dat het vies is, zonder het ooit geprobeerd te hebben. Is dit trouwens een re-post? Ik zie comments uit maart vorig jaar voorbij komen…

  • Reply
    Hester
    5 januari 2013 at 14:29

    Best apart, maar het lijkt me wel lekker eigenlijk! Volgens mij heb ik dit ook al wel eens gezien met rijst en dan een iets andere variant, met boter en suiker geloof ik.

  • Reply
    Chantal
    5 januari 2013 at 15:03

    Klinkt erg apart, maar ook erg lekker. Ben benieuwd hoe het smaakt, dus ga het zeker een keertje maken.

  • Reply
    femketje
    5 januari 2013 at 15:32

    ik heb dit nog nooit eerder ergens anders gezien :D wel apart!

  • Reply
    Lin
    5 januari 2013 at 16:19

    Ik denk dat ik dit heel lekker ga vinden, ga het eens proberen :)

  • Reply
    Nina
    5 januari 2013 at 16:39

    wat grappig, ben nu echt heel benieuwd hoe het smaakt!

  • Reply
    anne
    5 januari 2013 at 17:05

    een beetje suiker? haha :-)

  • Reply
    priscilla
    5 januari 2013 at 18:26

    Klinkt als een variant op rijstepap. Is ’t proberen waard :)

  • Reply
    Marielle
    5 januari 2013 at 19:40

    Dit is toch al een oud artikel? Staan ook nog reacties bij van 4 maart 2012…

  • Reply
    Martina
    5 januari 2013 at 20:10

    Volgens mij heb ik hier wel eens eerder wat over gelezen bij jou,Wel apart!

  • Reply
    sheela
    5 januari 2013 at 20:20

    Ok, dit ziet er mega lekker uit!

  • Reply
    Jana
    5 januari 2013 at 21:01

    Dit kende ik nog niet, ziet er lekker uit :D x

  • Reply
    Michelle
    5 januari 2013 at 21:54

    Het klinkt echt heel erg smerig haha, maar ziet er toch wel erg lekker uit!!

  • Reply
    Lifesplash
    5 januari 2013 at 22:24

    Stiekem klinkt het heel erg smerig, maar het lijkt mij eigenlijk wel lekker! Ik denk eigenlijk dat het wel lekker zoet kan zijn, maar of ik het echt lekker vind is de grote vraag. Lol.

  • Reply
    selma
    6 januari 2013 at 09:14

    dit lijkt me erg lekker

  • Reply
    Kimberly
    6 januari 2013 at 09:41

    Ik ben heel benieuwd hoe het smaakt haha! Zelf vind ik rijstepap ook erg lekker

  • Reply
    samiya
    6 januari 2013 at 12:19

    Ik eet dit altijd als ik ziek ben. Rijst in melk of macaroni in melk. Ik voeg wel zout toe en geen suiker. En ik kook het eerst in water en dan al het water eruit en wat melk toevoegen.

  • Reply
    Miladylike
    6 januari 2013 at 12:59

    Het klinkt echt lekker, ik ben dol op pasta. :)

  • Reply
    Anna
    6 januari 2013 at 13:46

    Dit ga ik niet proberen, ik vind ’t er echt heel vies uit zien haha. Sowieso hou ik niet echt van macaroni en melk.

  • Reply
    Emma
    6 januari 2013 at 15:28

    Ik vind dit echt heel erg lekker!

  • Reply
    Suzanne
    6 januari 2013 at 16:42

    Oh ik ben echt gek op dessertrijst gekookt in melk met bruine suiker! Dit ga ik ook zeker een keer proberen! Bedankt voor de tip. Als ik het heb gehad, zal ik er zeker een review over schrijven! Suzanne.

  • Reply
    Cariena
    6 januari 2013 at 17:14

    Met dit soort dingen denk ik altijd: bah dit zal ik niks vinden. Maar… ik ga het gewoon een keertje proberen! :D Why not? ^^

  • Reply
    xxxcharr
    6 januari 2013 at 20:21

    Je hebt dit wel eens eerder gedeeld en ik heb het toen gemaakt, en inderdaad Arank! het is echt goddelijk! <3
    yummm nu heb ik er weer zin in hihi. xx

  • Reply
    Evelien
    7 januari 2013 at 15:47

    Ieeeh, nee dit is niks voor mij. Haha, ik houd ook absoluut niet van macaroni of melk..

  • Reply
    Si
    8 januari 2013 at 13:11

    War grappig, dit is een werlbekende Marokkaanse maaltijd (zonder suiker dan). Ik laat meestal de macaroni niet verdampen, maar eet het gewoon met de melk erbij en een beetje zout en je hebt een heerlijk gerecht!

  • Reply
    Mariel
    9 januari 2013 at 20:04

    Rare combinatie haha! Lijkt me wel leuk om een keer uit te proberen

  • Reply
    Shanna de Panna
    11 januari 2013 at 20:17

    Smaakt het niet naar warme melk? *huiver*

  • Reply
    florettev
    12 januari 2013 at 11:25

    Na dit te lezen, ben ik macaroni gaan kopen. Vanavond probeer ik het uit!

  • Reply
    Joyce (@JoyceNafzger)
    15 januari 2013 at 19:43

    Ik ben hier nog steeds zo nieuwsgierig naar! Je hebt dit recept al eens eerder geplaatst toch? En ook toen dacht ik: “Oh moet ik proberen!” Toch snel maar eens doen, want nog steeds ben ik erg benieuwd naar de smaak ervan.

  • Reply
    Daphne
    22 januari 2014 at 23:40

    Mijn moeder maakte dit ook , lijkt me sterk dat ze dat van jou moeder geleerd heeft?! Wel lekker, ik maak het nog steeds…

  • Reply
    Marcel
    30 januari 2014 at 22:12

    Geen raar recept mijn moeder maakte dit 35 jaar terug al
    Goedkoop en het vult. Was in die tijd belangrijk
    En is het gewoon lekker

  • Reply
    karin
    28 maart 2014 at 22:47

    wij maken dit ook al jaren en het was bij ons een crisis maaltijd dan hadden de kids toch een wat warms naar binnen en het vulde goed, en ze vinden het nu nog steeds lekker

  • Reply
    Esmée
    13 april 2014 at 21:26

    Wat grappig! Dit ga ik een keertje uitproberen, ik ben gek op rijstepap én macaroni, dus zal dit ook vast lekker zijn! X

  • Reply
    Fred
    18 april 2014 at 16:32

    Hierna in een beboterde ovenschaal doen. Beschuit verkruimelen en mengen met suiker en kaneel en dat er overheen doen. Klontje boter erover en een kwartiertje in de oven.
    Maakte mijn moeder vroeger.
    Nog goddelijker…..!

  • Reply
    Lisette
    25 juli 2014 at 23:55

    Wel jammer dat de hoeveelheid macaronie er niet bijstaat, als je dan toch een receptje doorgeeft, schrijf er dan bij hoeveel melk, suiker en macaronie..
    Ik ga het wel eens proberen. Toch bedankt!

  • Reply
    Dorine
    9 september 2014 at 16:54

    Macaroni koken in melk met rozijnen. Daarna in ovenschaal met paneermeel en klontje boter. Heerlijk!

  • Reply
    Hendrik Hogenberg
    16 september 2014 at 15:37

    ik ken het en I love it JUMJUMJUM

  • Reply
    Mariëlle
    26 november 2014 at 13:19

    wat grappig, ikzelf kook spagetti in melk, en doe er dan geruld rundergehakt doorheen…

  • Reply
    Christine
    11 december 2015 at 14:28

    Erg leuk om dit te lezen! Bij ons thuis heette dit ‘macaronipap’en mijn moeder deed er ook rozijnen door en dan een beetje witte suiker erover. Super lekker vind ik het !

  • Reply
    Unknown
    11 februari 2016 at 16:09

    Sorry hoor maar dit is niet zelfbedacht in de marokkaanse keuken koken ze dit zoooo vaak. Ze doen er ook zout in en roomboter. Dus nee niet zelfbedacht. Het heet fdawcj.

  • Reply
    lisse
    14 september 2016 at 21:54

    Mijn Oostenrijkse moeder maakte al begin jaren zestig een zoet macaronischoteltje uit het kookboek van Wannee. Daar staan veel bijna vergeten Hollandse klassiekers in.
    Ik maak het nog wel eens, mijn kinderen zijn er ook dol op en ik doe mijn broers een groot plezier met dit nagerecht. Alleen staat in ons recept dat er eieren bij moeten, is waarschijnlijk de luxere variant. Hoewel ik denk dat niet veel mensen de moeite nemen om alle reacties door te lezen, maar dan toch voor de doorzetter het volledige recept:
    1 liter volle melk laten koken (pan met dikke bodem en een metalen kookplaatje eronder)
    300-350 gram macaroni toevoegen.
    en niet vergeten: flinke snuf zout!
    2-3 eieren splitsen, het eiwit stijf slaan met een eetlepel suiker
    het eigeel schuimig roeren met drie lepels suiker.
    de macaroni ongeveer een half uur laten koken, na 25 minuten het eigeel met wat warme melk aanlengen en bij het macaronimengsel voegen. Het zal dan nog iets meer binden.
    De oven voorverwarmen op 180 graden en een ovenschaal invetten. Het eiwit door de macaroni scheppen en in de ovenschaal doen en wat vlokjes (gezouten) boter erop leggen. 20-30 minuten in de oven om een bruin korstje te krijgen.
    Serveren met bruine suiker en eventueel nog wat boter.

  • Reply
    Yulia
    21 juli 2017 at 10:03

    Hoiii…

    Wou t pap even maken voor me kleine aangezien de havermout op is haha…maar me moeder maakte dit vroeger af en toe in de ochtend als ontbijt.ik ben zelf ruschisch en bij on is dit ook gewoon bekend…alleen eten wij het als t goed ben echt als ontbijt en niet echt als toetje…daar hebbe we andere dingen voor. Haha

    En voor de mensen die zeggen dat t niet lekker is…gewoon proberen…als zoete ontbijt mischien?echt lekker

  • Reply
    Cisca
    9 november 2017 at 16:50

    Goedendag,

    Mijn zoon vroeg wanneer ik weer een melkspaghetti wilde maken, want dat vinden mijn kids zoooo lekker!!!
    Wordt net zo gedaan als de Pietenpap, piepjes of hoe je dat gerecht ook wilt noemen. Wij gebruiken het alleen met witte suiker. En de kids waren de jury, mijn moeder van 97 kan mij niet meer zeggen hoe het moet, want net als haar heerlijke nasi, ze weet het niet meer…dus zelf maar uitproberen wat de juiste hoeveelheden zijn. Het is een paar keer goed gelukt, vanavond nog maar een keer doen. Tja, je moet er van houden. En wij, als groot gezin, lustten er wel pap van, haha. Het was bij ons ook het hoofdgerecht.
    Maar net als rijstepap zou het natuurlijk ook wel voedzamer zijn als je iets anders erbij zou eten en dit achteraf. Rijstepap vindt mijn man heerlijk, melkspaghetti helaas niet zo.
    Eigen apart potje voor hem dus.

    Eet smakelijk!

  • Laat een reactie achter