Etude House Precious Mineral BB Cream

Vanochtend schreef ik al een artikel over wat BB-Cream nou precies was. Alleen nu het echte werk, het testen van een BB-cream. Ik was erg benieuwd hoe het me zou bevallen en of ik nou de foundation en dagcrème laat staan en dit wonder product ga gebruiken. De prachtige verpakking maakte meteen al enthousiast. Deze BB Cream komt trouwens bij BB Cream Shop vandaan. Lees snel verder om te kijken wat ik van de BB Cream vind!

Het eerste wat me opviel toen ik mijn pakketje open maakte is de prachtige verpakking. Helaas kan je het niet op de foto zien maar over de doos zit een prachtige gouden shimmer. Ook het logo van de BB Cream vind ik erg leuk gedaan met het elfje en de prachtige letters, de uitstraling van het product is dus prima in orde.

Ook staat op de doos aangegeven dat er een zonnefactor in zit van 30. Het een anti-rimpel effect heeft, whitening en anti-darkening.

Het eerste wat jullie je natuurlijk afvragen wat houd dat whitening in? Dat zorgt ervoor dat je huid iets bleker word en je pigmentvlekken dus minder gaan opvallen door de stof Arbutin. Ik heb op het internet daar even dingen over opgezocht, alleen veel mensen merken daar haast tot geen verschil in. Omdat deze stof er eigenlijk voor zorgt dat je huid niet donkerder word. Ik zelf heb er ook niks van gemerkt, alleen ik gebruik het nog geen lange tijd. Dus mocht dat je afschrikken het zou kunnen dat je gezicht er iets witter van word maar bij de meeste mensen is dat niet het geval. Er zijn ook BB Creams te koop zonder whitening.

En een kleine gebruiksaanwijzing van het product wat ook altijd fijn is om eventjes door te lezen, de tekst staat er alleen in het Engels op en in het Koreaans(?) dus niet Nederlands, maar in het Engels kan je het ook prima lezen.

Laten we snel het doosje open maken, dan komt er een prachtige en handige tube tevoorschijn met weer een prachtige mooie gouden shimmer eroverheen. De tube heeft 50 ml wat erg veel is voor een foundation want in mijn MAC foundation zit maar 30 ml. Je betaalt voor deze tube € 16,75 je denkt nu vast dat is best wel duur, maar als eerst heb je dan 50 ml in plaats van de standaard 30 die je in de winkels koopt en nu heb je een foundation, dagcrème en zonnebescherming in één!

De verpakking heeft een hele handige pomp flacon zodat je makkelijk en hygiënisch het eruit kan halen en het op je gezicht kan aanbrengen. Ik dacht eerst dat hij het niet deed, ik dacht meteen dit heb ik weer, maar je moet echt heel vaak pompen in het begin voordat er eindelijk wat uit komt!

En dan nu, het belangrijkste natuurlijk hoe bevalt het product mij zelf? Zoals je op de foto hierboven kan zien ziet het er echt uit als een foundation maar je voelt meteen dat het niet zo is. Het voelt namelijk echt als een lekkere crème aan en het smeert ook heel prettig uit, alleen ik heb erg last van velletjes dus heb het aangebracht met een buffer kwast. Met BB creams moet je alleen wel opletten dat ze best wel licht kunnen uitvallen, zo ook deze hij is eigenlijk net een beetje te licht voor mij niet maar in de winter zou hij helemaal perfect zijn en nu met een laagje poeder eroverheen is hij ook perfect!

De BB Cream voelt echt heerlijk zacht op mijn gezicht aan en voelt totaal niet zwaar of wat anders. Erg fijn vind ik ook dat er meteen een SPF 30 in zit. Ik ben soms nogal lui en heb geen zin om mijn gezicht in te smeren maar met dit product hoef ik daar gelukkig niet aan te denken en ben ik al goed beschermd tegen de zon.

En dan nu, dekt hij ook zo goed als een foundation. Hierboven zie je een foto van mij met helemaal niks op. Je ziet een aantal puistjes zitten en een rode huid. Op de foto hieronder is daar helemaal niks meer van te zien. Hij dekt dus zeker net zo goed als een foundation maar hij dekt niet 100%, maar dat hoeft van mij ook niet want ik vind dat je dan zo een onnatuurlijk effect krijgt. De houdbaarheid van de BB Cream is middelmatig, in de loop van de dag begint hij er toch wel een beetje af te smelten, daar moet je wel een beetje op letten want ik ging wrijven over mijn gezicht en toen kreeg ik wel een beetje vlekjes.

Maar al met al vind ik dit echt een super fijn product en ik denk dat ik voorlopig ook niet meer over ga op de foundation, dit voelt heerlijk zacht aan en maakt mijn huid echt heerlijk zacht en soepel. Ik ben echt fan van de BB Creams, ik ga denk ik zelfs een iets donkere kleur voor de zomer kopen.

De Etude House BB Cream is te koop op BB Cream Shop voor € 16,75

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Yak Man
  15 mei 2011 at 14:07

  oe, hij klinkt erg goed haha n_n

 • Reply
  Sabine
  15 mei 2011 at 14:10

  Wauw, dat ziet er goed uit zeg! lijkt me super fijn dat een creme dit werk gewoon kan doen. Geen gedoe met dagcreme, foundation etc. heerlijk! Zeker de moeite waard om een keer te proberen dus.

 • Reply
  Tatjana
  15 mei 2011 at 14:52

  Wauw!
  Ik denk dat ik hem wil hebben. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 • Reply
  Sharon
  15 mei 2011 at 15:50

  Leuke verpakking! Ik heb er nu dus ook eentje en die is gelukkig wel mijn kleur :)

 • Reply
  Silva
  15 mei 2011 at 17:01

  Ik vind dat het je supergoed staat! Alleen de meeste bb creams zijn veels te licht voor mij :(

 • Reply
  Maris
  15 mei 2011 at 18:40

  Wauw, mooie verpakking inderdaad! Denk alleen niet dat BB Creams voor mij zijn weggelegd… :)
  x

 • Reply
  Leontine
  17 mei 2011 at 14:00

  Ziet er goed uit, maar weet niet of BB echt iets voor mij is. Wil toch eens samples gaan proberen, want het klinkt allemaal zo goed en iedereen is er positief over.

 • Laat een reactie achter