Etos Fixing Spray & Eyeshadow Primer

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray_zpsrpycgrtr.png

Etos heeft sinds kort haar hele make-up assortiment onder handen genomen en alles voorzien van een prachtige nieuwe verpakking. Maar niet alleen de verpakkingen zijn nieuw, ook zijn er heel wat nieuwe producten bij gekomen. Ik hoor er bijna alleen maar goede verhalen over en kreeg deze producten toegestuurd. Ik was heel benieuwd hoe ze bij mij in de smaak vallen, want door deze twee producten moet mijn make-up de hele dag perfect blijven zitten!

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray2_zpsru4diuk1.png

Dat ik last heb van een vette huid, dat weten jullie allemaal. Daarom moet ik altijd iets meer moeite doen om mijn make-up goed te laten zitten. Een goede primer, oogschaduw primer en setting spray zijn daarom een must. Alleen ik gebruik producten van een high-end merk omdat de budget varianten er beperkt zijn of gewoon niet in de buurt komen van de kwaliteit van de high-end producten. Omdat iedereen zo enthousiast is over de vernieuwde Etos make-up producten had ik goede hoop.

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray3_zpsi9o82jbm.png

Etos Make-Up Fixing Spray – € 4,99

We willen allemaal dat onze make-up zo lang mogelijk blijft zitten en dat het er nog redelijk natuurlijk uitziet. Een make-up fixing spray kan daarbij helpen. De welbekende fixing spray is van Urban Decay en laat je make-up er natuurlijk uitzien en dat ook nog eens voor een langere tijd. De verpakking ziet er hip en trendy uit en heeft een inhoud van 75 ml.

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray4_zpsrp5gx3hm.png

Op de achterkant vind je wel een hele beknopte uitleg van het product, voor de rest heeft het product geen enkele informatie op de verpakking staan. Persoonlijk vind ik het jammer dat ze de tekst in het Engels hebben gedaan in plaats van het Nederlands. Er staat niet bij hoe je het, het beste kan gebruiken en geen ingrediëntenlijst. Jammer, want ik had hem wel met de Urban Decay fixing spray willen vergelijken.

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray5_zpsxcoj7nip.png

De spray heeft een handige nevel spuitverpakking. Je moet altijd maar net geluk hebben met de juist spuitmond. Bij sommigen komt een harde straal uit, maar deze heeft een hele fijne nevel zoals het bedoeld is. De geur is trouwens ook duidelijk aanwezig van deze spray. Ik vind hem niet vervelend, het is zo een welbekende fris cosmetica luchtje. Maar wel duidelijk is dus dat je parfum op je gezicht sprayt, zonder dat je de ingrediëntenlijst kan lezen.

Na het aanbrengen is mijn gezicht iets wat vochtig maar dat trekt binnen een minuutje weg. Daarna blijft een mooi egaal gezicht over dat er niet poederig uitziet. Of het mijn make-up echt langer laat zitten weet ik niet, stiekem merk ik geen verschil. Maar lekker verfrissend is het wel en het laat het poederige effect als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray6_zpshp4rnuwv.png

Etos Eyeshadow Primer – € 3,99

Oogschaduw basis, echt mijn redder in nood. Zonder dit heilige goedje kon ik helemaal geen oogschaduw dragen want dan was het binnen een half uur helemaal in de lijntjes getrokken. Maar gelukkig is het er en komen steeds meer budgetmerken met een oogschaduwbasis. Nu is het de beurt aan Etos, die dat goed neerzet. Ik vind de verpakking namelijk erg leuk en fris ogen!

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray7_zpsefwmmyom.png

Ook op deze verpakking vinden we geen enkele informatie. Alleen een klein stukje Engelse tekst zonder echte gebruiksaanwijzing of ingrediëntenlijst. De inhoud van het tubetje is 10 ml wat best wat is en waar je zeker een hele tijd meer vooruit kan.

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray8_zpsxga2ymjc.png

Het tubetje heeft een handige verpakking die je gemakkelijk in kan knijpen en door het smalle tuutje komt het er gedoseerd uit en pak je niet te veel.

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray9_zpsdijcjzqc.png

De primer is vrijwel geurloos en heeft een witte structuur en is wel wat dikker dan ik gewend ben.

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray10_zps38bh1qtj.png

Tijdens het uitsmeren worden je oogleden ook een beetje wittig en worden stroef waardoor je hem niet heel gemakkelijk kan uitwerken, maar alsnog is het prima te doen.

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray11_zpszqxrbtrm.png

Na het hele uitsmeren droogt het helemaal transparant op en zie je er niets meer van! De oogleden voelen een beetje stroef en helemaal droog aan, ideaal om je oogschaduw op aan te brengen.

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray12_zpsxe17lkaj.png

Ik had de oogschaduwbasis al meerdere dagen thuis getest en toen was ik enthousiast, aan het einde van de dag zat mijn oogmake-up er nog nét perfect op! Niet slecht voor een budget eyeshadow primer. Maar helaas, na een dagje werken zag mijn oogschaduw er zo uit… Helaas is het dus toch niet zo een goede primer als mijn Too Faced Shadow Insurance. Weer geen budget vervanger gevonden.

 photo Etos Eye Shadow Primer amp Fixing Spray1_zps6nf3sjvf.png

Voor wat je voor de producten betaald vind ik ze prima. Maar ik zal ze persoonlijk niet weer opnieuw kopen. Eigenlijk doen ze voor mij niets en geef ik liever wat meer geld uit voor producten die wel écht werken in plaats van half. Maar heb je niet een vette huid, wellicht doen ze het dan prima. De vernieuwde Etos cosmetica producten zijn natuurlijk te koop bij de Etos filialen. Hebben jullie al iets van de nieuwe Etos make-up producten geprobeerd en wat vonden jullie er van?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  chucky1012
  30 december 2015 at 06:10

  Klinkt goed!
  Jammer dat er geen uitleg en geen ingrediëntenlijst op de verpakking staat!
  Ik gebruik nl. nooit dit soort producten dus als ik het zou kopen zou ik niet weten hoe ik het moet gebruiken.
  Jammer.
  Fijne en eerlijke review.
  Ik zal dit niet kopen.

  Xoxo

 • Reply
  jeapiebel
  30 december 2015 at 06:39

  Om dit te vergelijken met Too Faced Shadow Insurance is ook niet terecht denk ik. Wel de zettling spray zie ik wel zitten zeker voor deze prijs. :-)

 • Reply
  Jamey - Beauty Unboxing
  30 december 2015 at 08:48

  Vind de primer persoonlijk ook niet echt fijn..

 • Reply
  Elize| girlobthewhitebike
  30 december 2015 at 09:23

  Leuk! Ik heb beide ook en ben Ook over de spray wel enthousiast, al vind ik de geur niet zo prettig;) maar een mooie finish geeft hij wel!:) de oogschaduw baisse prikte erg op mijn oogleden, dus dat is m ook niet voor mij!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  30 december 2015 at 10:11

  Wauw, super dat de oogprimer zo goed zijn werk doet zeg!

 • Reply
  Mariëlle
  30 december 2015 at 10:24

  Ik vind de fix spray wel erg fijn, de eye primer heb ik nog niet geprobeerd!

 • Reply
  Maaike
  30 december 2015 at 11:33

  Ah, jammer dat ze toch niet zo goed werken… op zoek naar een nieuwe dus!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  30 december 2015 at 11:41

  Hmm.. ik vind ze juist allebei erg fijn en heb helemaal geen vette huid..

 • Reply
  naomi
  30 december 2015 at 12:11

  Jammer van de oogschaduwprimer. Ik vond de oude van Etos namelijk best fijn!

  x

 • Reply
  Laura
  30 december 2015 at 12:21

  Alle ingrediënten kan je vinden onder de barcode!
  Ik vind de oogschaduw basis wel fijn trouwens!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  30 december 2015 at 12:26

  hmm mac paint pot eyeshadow base is PERFECT hier zou ik niet tegen kunnen haha!

 • Reply
  Anneke
  30 december 2015 at 13:06

  Ik vond de ingrediënten van de spray op de achterkant van een heel klein stickertje op de bus. Niet echt heel duidelijk dus, maar wel aanwezig.

 • Reply
  Kelly
  30 december 2015 at 13:25

  Ik blijf toch bij mijn soft ochre paint pot! Dit klinkt niet fantastisch.

 • Reply
  Nathalie | insideandout.nl
  30 december 2015 at 16:02

  Ik heb de fixing spray geprobeerd en gereviewed, en kreeg er ontzettende jeuk op mijn gezicht van, jammer genoeg! Maar onder mijn artikel kreeg ik wel de gouden tip dat het ingredientenlijst onder het prijsje zit ;)

 • Reply
  Mieke | Mieksmind
  30 december 2015 at 19:42

  Ik was erg benieuwd naar deze producten maar na het zien van de primer ben ik niet zo enthousiast. Bedankt!

 • Reply
  Peggy
  31 december 2015 at 11:00

  Ik gebruik de eyeshadow primer al een poosje en ben er erg blij mee.
  Je hebt er maar heel erg weinig van nodig en hij blijft (ondanks mijn vette huid) de hele dag goed zitten en dat voor zo’n klein prijsje. Kortom voor mij helemaal Top!

  • Reply
   Peggy
   2 januari 2016 at 10:13

   P.s. ik doe er wel eerst een heel dun laagje transparante poeder op mijn oogleden, voordat ik de eyeshadow primer aanbreng

 • Reply
  Nicole
  1 januari 2016 at 15:41

  Ik heb beide producten en ben er blij mee!

 • Reply
  Feer
  5 januari 2016 at 20:51

  Probeer eens de fixing spray van make up revolution. Wel onder je foundation sprayen, en je make up zit als een huis.
  Ik heb meerdere high end producten geprobeerd, en niets haalt het bij deze ( ik heb ook een vettige huid)x

 • Reply
  Jolanda
  12 februari 2016 at 23:12

  De ingrediënten staan onder het stickertje die op de dop zit :)

 • Laat een reactie achter