Etos Finishing Powder

 photo EtosFinishingPowder1_zpsa5b1f22f.png

Ik ben gek op matterende poeders, ik gebruik ze dan ook elke dag! Een paar jaar geleden waren ze nog niet zo geliefd als nu, want tegenwoordig heeft elk merk een poeder in zijn assortiment zitten om je make-up mee af te poederen. Etos had dat nog niet, maar nu sinds kort wel! Ik was heel benieuwd naar deze poeder van Etos, doet het echt wat hij belooft? Matteert en fixeert het je gezicht gedurende de dag? We gaan het meemaken!

 photo EtosFinishingPowder_zps2f0f15b9.png

Ik moet jullie eerlijk toegeven dat ik vrij weinig heb met het eigen merk van Etos, het ziet er allemaal een beetje goedkoop en standaard uit. Het zijn niet echt dingen waar ik warm van loop en denk, dit moet ik hebben. Nu moet ik ook zeggen dat ze wel steeds meer hun best doen en de afgelopen tijd best fijne producten hebben uitgebracht. Laten we hopen dat deze poeder daar ook onder gaat vallen. Het uiterlijk van de poeder vind ik niet heel spectaculair, misschien zelfs een beetje saai en goedkoop, niet echt mijn ding. Maar het gaat natuurlijk om de inhoud en het doosje ligt toch netjes opgeborgen in mijn stash.

 photo EtosFinishingPowder3_zps21b23cfd.png

Op de deksel vinden we wat informatie over de poeder, niet veel maar er staat wel duidelijk dat deze sneeuwwitte poeder ervoor bedoeld is om te matteren en fixeren van het gezicht. Met andere woorden, het moet je gezichtsmake-up langer laten zitten en het gedurende de dag mooi matteren. Nu zeg ik er alvast bij dat ik een vette huid heb dus ik ben benieuwd of dit product bij mij ook goed werkt.

 photo EtosFinishingPowder2_zps24233183.png

Op de achterkant vinden we nog wat meer informatie over het product. De poeder is te krijgen in één kleur die een transparante dekking heeft. Nou is hij nooit helemaal transparant dus als je echt een getinte huid hebt zal ik hem niet aanraden maar voor de blanke Nederlandse huidjes is hij prima. Volgens de verpakking breng je deze poeder aan met een kwast over het hele gezicht voor een matterend effect. Je kan het zonder make-up gebruiken maar natuurlijk ook na je make-up te hebben aangebracht. De poeder is geschikt voor elk huidtype en kleur, dit vind ik niet helemaal waar omdat de poeder toch niet helemaal transparant is, omdat ik een bleke huid hebt valt dit niet op, maar met een getinte huid zeker wel! En natuurlijk belooft hij nog een langdurend matterend effect te geven.

 photo EtosFinishingPowder6_zps3f3a071d.png

De poeder heeft een lekkere grote pan met een inhoud van 11 gram wat ruim voldoende is, daar kan je zeker een tijd mee vooruit. Met dagelijks gebruik toch zeker wel een klein jaar als ik kijk naar mijn eigen verbruik. De poeder is voor de rest geurloos en is makkelijk te gebruiken in combinatie met een kwast.

 photo EtosFinishingPowder4_zps6053168b.png

De poeder heeft zelf een vrij stevige vorm om het zo maar te zeggen. Met de vingers krijg je er niet echt snel iets vanaf. Ik was een beetje bang dat dat ook zo zou zijn met een kwast maar dat is dan weer totaal niet het geval. Fijn vind ik ook dat deze poeder haast niet brokkelt of losse stof laat liggen, hij blijft prima in vorm!

 photo EtosFinishingPowder7_zpsa27ea2b5.png

De poeder is vrij transparant maar toch moet je hem wel goed over je gezicht heen uitwerken om dit echt zo te laten lijken. Hij kan soms wat ophopen in de lijntjes maar is zeker niet storend en geeft zeker wel een matterend en natuurlijk effect.

 photo EtosFinishingPowder9_zps330a4db0.png

Hier heb ik al mijn make-up aangebracht maar nog niet afgepoederd, eigenlijk is er vrij weinig aan de hand maar hier en daar zie je wel een paar glimmende plekjes en ik wil natuurlijk dat het langer blijft zitten dus ik gebruik daarvoor de poeder.

 photo EtosFinishingPowder10_zpse6230fbb.png

Met de Etos Finishing Powder aangebracht! De glanzende plekjes zijn in ieder geval meteen weggewerkt en nu is het wachten op het resultaat gedurende de dag. Ik moet zeggen dat ik na 2 uur zonder maar iets te doen (behalve aan mijn site werken) mijn t-zone alweer lekker glimt en dat vind ik best zonde. Voor mij is dit dus zeker geen wondermiddeltje. Nou moet ik zeggen dat andere poeders na deze tijd ook bij mij gaan glimmen, dus meteen het product af doen wil ik ook niet.

 photo EtosFinishingPowder5_zpsa9bf7c29.png

Ik vind het zeker een leuke toevoeging aan het Etos eigen merk assortiment en ik denk zeker dat veel mensen hier wat aan hebben, ook al is het maar tijdelijk of om even je make-up bij te werken. Voor een vette huid zoals mij is helaas toch iets beters nodig, alleen dat betere heb ik zelf ook nog niet echt gevonden, dus laten we dat maar voor lief nemen. Heb je dus een normale huid en zoek je nog een ’transparante’ poeder om je gezicht mee af te poederen ben je zeker aan het goede adres bij Etos. Hij kost maar € 4,99 en is te koop bij de Etos, een koopje!

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

26 reacties

 • Reply
  Marloes | Budgetproof.nl
  10 november 2014 at 15:53

  Jammer om te lezen dat het geen wondermiddeltje is! Die achtergrond van de foto’s is trouwens echt te gek! Maakt zo’n simpel product ineens bijzonder :).

 • Reply
  lucindainwonderland
  10 november 2014 at 16:07

  Ik gebruik er zelf nu eentje van Catrice en die werkt echt als een malle. Deze van Etos is zeker eens het proberen waard, maar ik denk niet dat hij het trekt bij deze van Catrice als ik het zo lees, maar proberen kan altijd, want ik glans ook niet zo snel. xxx Lucinda

 • Reply
  Nicolish
  10 november 2014 at 16:11

  Fijne review, maar jammer dat ‘ie niet genoeg is voor de vette huid. Het enige dat tot nu toe bij mij heeft gewerkt is de losse transparante poeder van Essence, maar die is niet zo heel handig voor mee in je tas helaas.

 • Reply
  Laura Like
  10 november 2014 at 16:28

  Fijne review! Ik heb deze poeder ook maar ik heb een droge huid en dan werkt het perfect.. Die van essence is ook erg fijn!

 • Reply
  Diana Carlton
  10 november 2014 at 16:28

  Ik heb zelf niet zoveel met het etos merk. Wanneer ik de Etos bezoek loop ik dan ook straal het huismerk voorbij.

 • Reply
  desireewanders
  10 november 2014 at 16:46

  fijne review! Ik gebruik op het moment eentje van essence.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  10 november 2014 at 16:59

  Goede review! Ik gebruik zo’n poeder van essence :)

 • Reply
  inspiredbylifee
  10 november 2014 at 17:00

  Deze lijkt me echt super fijn

 • Reply
  Beautyjuf
  10 november 2014 at 17:35

  Voor mijn vette T-zone zou dit niet voldoende zijn, helaas. Fijn om te lezen dat ‘ie niet te poederig. Dat heb ik bij een blush en het wenkbrauwenkitje helaas wel. Die zijn dan ook altijd snel op bij mij.

 • Reply
  Dionne Knooren
  10 november 2014 at 17:37

  Opzicht lijkt hij mij best fijn!

 • Reply
  Esmée
  10 november 2014 at 18:04

  Het poeder zelf ziet er wel erg fijn uit! De verpakking is niet zo bijzonder, maar daar gaat het gelukkig niet om :D x

 • Reply
  Beau
  10 november 2014 at 18:23

  Goede review! Zelf gebruik ik geen foundation etc. maar ik vind het wel leuk om zo’n review te lezen.

 • Reply
  kieke14
  10 november 2014 at 19:06

  Leuk om te lezen dat etos een redelijk goede ook heeft :) Scheelt weer wat geld! Ik vind etos ook altijd niet zo mooi qua verpakkingen hoor, heb je gelijk in. Trekt toch wat minder! Echter hou ik dan wel weer van transparante poeder en dan is dit een mooi artikel :)

 • Reply
  xmmke
  10 november 2014 at 19:48

  Oh ik heb ook zo’n vette huid waarbij niks werkt. Ik zoek ook nog steeds naar een product dat echt dat glanzen tegenhoudt! Dit product lijkt me trouwens wel handig. Fijne review!

 • Reply
  Simone
  10 november 2014 at 19:53

  Ik gebruik deze ook en hij werkt goed bij mij!

 • Reply
  dailycupofblablabla
  10 november 2014 at 19:56

  Toevallig heb ik vandaag de finishend powder van Essence gekocht. Heel benieuwd naar wat deze gaat doen.

  Prettig review weer!

 • Reply
  Sara
  10 november 2014 at 20:20

  Jammer dat je T-zone toch weer gaat glimmen. Daar heb ik ook altijd last van. Ik ben ook nog altijd op zoek naar het wondermiddeltje.

 • Reply
  Love Life As Manon
  10 november 2014 at 20:23

  Wauw wat een mooi product en erg fijne review! <3

 • Reply
  Kelly
  10 november 2014 at 21:49

  Jammer dat je t-zone toch weer wat gaat glimmen. Ik heb zelf totaal geen vette huid en ben toch wel nieuwsgierig geworden naar de werking op mijn huid!

 • Reply
  Margot
  11 november 2014 at 06:03

  Het klinkt wel als een fijn product! Ik heb nog nooit een poeder gevonden wat glimmen bij mij helemaal tegengaat. Helaas.

 • Reply
  misscraftsy
  11 november 2014 at 09:02

  Ik was echt benieuwd naar je review, dus bedankt voor je fijne uitleg. Ik heb nog nooit een poeder gevonden die de hele dag mijn t-zone beschermt tegen glimmen. Maar na 2 uur alweer glimmen is natuurlijk niet zo fijn, jammer!

 • Reply
  Shaz
  11 november 2014 at 10:28

  Het klinkt als een goed product, maar ik vind het fijn om te weten dat ik deze kan laten liggen i.v.m. getinte/vette huid.

 • Reply
  xwiesx
  11 november 2014 at 10:45

  Mijn favo transpirante poeder is die van Benefit (the porefessional agent zero shine) en die van MAC, maar die van Essence is ook een goed budget alternatief (:

 • Reply
  Noa
  11 november 2014 at 23:00

  Misschien dat het aan mijn ogen ligt, maar zie het verschil tussen voor en na de poeder niet echt. Wel wil ik hem graag proberen.. Misschien dat hij bij mij wel goed en mooi wordt. En wat dat betreft, als je hem niet ziet en je huid er mooier van wordt, dat is juist wat iedereen wilt toch?

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  12 november 2014 at 11:07

  Lijkt me prima!!

 • Reply
  beautybitsblog
  14 november 2014 at 23:50

  Jammer dat je hem niet zo fijn vind. Zelf gebruik ik nu het All about Matt fixing powder van Essence en die werkt voor mij heel goed! Is maar 3 euro ongeveer dus misschien een tip :)

 • Laat een reactie achter