Etos BB Compact Cream

 photo Etos-BB-Compact-Cream_zpse362780d.png

BB Creams en CC Creams je ziet ze echt overal, ik begin al bijna te denken dat een gewone foundation gewoon niet meer bestaat. Etos heeft al een BB Cream in haar eigen assortiment waar ik heel tevreden over was maar nu hebben ze best wel een uniek BB product uitgebracht. Een BB Compact Cream! Ik was erg benieuwd of dit nou fijn in gebruik is of een enorme misser is!

 photo Etos-BB-Compact-Cream1_zps25e11c54.png

Etos wilde graag iets nieuws doen met een BB Cream en dat is volgens mij goed gelukt. Het is een zachte crème foundation met poeder in één. Volgens mij had ik nog geen ander merk dat zien doen met een BB Cream. Ik was ook wel een beetje verrast toen ik hem voor het eerst ging gebruiken want ik dacht dat het een poeder was, oeps, nee het is dus echt een vloeibare foundation. Door de warme van de huid smelt hij om in een vloeibare substantie. Maar de foundation ziet er op de huid wel uit als een poederfoundation met een medium dekking.

 photo Etos-BB-Compact-Cream6_zpsb5ceb25a.png

De verpakking vind ik vaak wel een beetje saai met de grijze verpakkingen van Etos, maar aan de andere kant vind ik het ook wel weer goed, het past wel bij Etos. Het is basic, niet te vrolijk en zo is het voor iedereen een geschikt product met een geschikte uitstraling. Een meisje van 12 zou dit kopen maar ook een vrouw van in de 60 spreekt het aan. Het zit in een vrij dik en stevig doosje en de pan is lekker groot.

 photo Etos-BB-Compact-Cream2_zps1eadafaa.png

De Etos BB Compact Cream is er in vier verschillende kleuren te krijgen en dit is kleur nummer 02 van de 4. Het is dus niet de lichtste en dat valt mij meteen op. Toen ik nog niet naar de kleuren had gekeken was ik bang dat ik de donkerste kleur had gekregen, dus de kleuren vallen helaas wel wat donker uit. Ik denk dat voor de echte lichte huidjes nummer 01 ook te donker zou zijn. De verpakking geeft een medium dekking aan dus ik durfde het wel aan om hem te proberen.

 photo Etos-BB-Compact-Cream3_zpsff5fe6c7.png

De foundation ziet er mooi en strak uit ga je met je vinger over de foundation heen dat smelt het meteen onder je vingers. Hopelijk geeft het een mooi effect op het gezicht!

 photo Etos-BB-Compact-Cream4_zps1b2b1c21.png

Maar er is meer, als je de pan met foundation open klapt komt er nog een bakje voor een sponsje waarmee je de foundation kunt aanbrengen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het liever met een kwast aanbrengen maar toch is het handig voor onderweg om het eventjes snel te kunnen bijwerken en ik weet dat veel mensen het ook prima vinden het sponsje gewoon te gebruiken.

 photo Etos-BB-Compact-Cream5_zps9fedad43.png

Het is echt een foam sponsje dat zacht aanvoelt, hij is vrij dik qua structuur zodat het goed het product kan opnemen maar het niet helemaal vol zuigt zoals een sponsje die een vrij losse structuur heeft, goed gekozen dus voor dit materiaal. Wel vond ik lastig om met dit sponsje het product goed op te nemen. Dit komt omdat de foundation makkelijker smelt door de warmte van de huid en het sponsje is natuurlijk koud, daar moet je dus wel rekening mee houden, hetzelfde geldt natuurlijk met een kwast.

 photo Etos-BB-Compact-Cream8_zps99bd46f2.png

Een snelle swatch gemaakt met met vinger, zoals je ziet is hij echt te donker voor mij. Maar we gaan het gewoon proberen, misschien wordt het beter als ik hem goed kan blenden.

 photo Etos-BB-Compact-Cream9_zpscd92e272.png

Alleen dat blenden gaat best lastig, je kan het niet echt heel erg goed op de foto zien maar hij droogt nogal vlekkerig om omdat het een stroeve structuur is dat je niet makkelijk van uitvegen of vervagen.

 photo Etos-BB-Compact-Cream10_zps65b0613f.png

Mijn gezicht zonder make-up.

 photo Etos-BB-Compact-Cream11_zpsd7336bb8.png

Mijn gezicht met de Etos BB Compact Cream. Zoals je ziet is hij toch echt te donker voor mij en als je goed kijkt vlekt hij toch behoorlijk. Omdat ik hem niet goed uit kan werken op het gezicht is het erg lastig dit egaal te krijgen, dat vind ik erg jammer, het idee was namelijk erg leuk. Wel geeft hij inderdaad een medium dekking en is het grootste gedeelte van mijn oneffenheden verdwenen!

 photo Etos-BB-Compact-Cream7_zps8514af78.png

Eerlijk is eerlijk, ik denk niet dat ik deze foundation vaker ga gebruiken. Natuurlijk omdat het mijn kleur niet echt is maar ook omdat hij toch wel behoorlijk vlekt en niet fijn uit te werken is over het hele gezicht. Dat vind ik erg jammer. Mocht je toch enthousiast zijn over de Etos BB Compact Cream dan is hij vanaf nu te koop bij de Etos voor € 6,99 per stuk!

Dit product heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reply
  Todayslife
  26 april 2014 at 07:33

  Jammer dat hij moeilijk egaal te krijgen is!

 • Reply
  chucky1012
  26 april 2014 at 07:42

  Het moet wel heel goed zijn en het doosje is wel mooi.

  Fijne dag Xoxo

 • Reply
  Beautydagboek
  26 april 2014 at 07:52

  Oh jammer dat hij zo vlekt. Nee dan is het geen aanrader, hihi.

 • Reply
  Tessa
  26 april 2014 at 08:06

  Het idee is heel leuk, maar jammer dat hij niet egaal is.. Ik had nog nooit van een compacte bb cream gehoord..
  X

 • Reply
  Sofie
  26 april 2014 at 08:19

  Fijne review, jammer dat hij tegenvalt! Ik ben de BB Compact Cream nu ook aan het testen.

 • Reply
  Beau
  26 april 2014 at 09:11

  Fijne review zeg, jammer dat hij zo tegenvalt…

 • Reply
  bymirandaa
  26 april 2014 at 09:47

  oei. Dat ziet er niet heel prettig uit. je ziet op de swatch op je hand al dat hij moeilijk te blenden is. Jammer.
  Duidelijke review!

 • Reply
  Eline
  26 april 2014 at 10:25

  jammer dat die zo vlekkerig is, en dat bleden gaat idd wat stoefjes.

  groetjes. http://dazzlingdots.weebly.com

 • Reply
  Amelie
  26 april 2014 at 10:40

  In de winkel voelde het al een beetje raar, dat het wat doorzichtig werd. Doe mij maar een gewone vloeibare foundation!

 • Reply
  MySimplySpecial
  26 april 2014 at 10:54

  Jammer dat hij tegenvalt!

 • Reply
  Laura
  26 april 2014 at 11:05

  Hmm ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Ik denk dat ik deze foundation zou overslaan

 • Reply
  Hester
  26 april 2014 at 11:49

  En toch hè, toch vind ik het resultaat zo op de foto nog best mooi! Maar het lijkt mij ook geen superproduct.

 • Reply
  jana
  26 april 2014 at 12:16

  Hmm..Jammer!x

 • Reply
  Romy
  26 april 2014 at 12:50

  Hmm, jammer dat ‘ie tegenvalt maar goed om te weten!

 • Reply
  pamela
  26 april 2014 at 13:13

  erg jammer. ik ben sowieso niet zo weg van zulke producten omdat het vaak mijn droge plekjes benadrukt.c

 • Reply
  femketje
  26 april 2014 at 13:35

  ik hoor er meer over dat ‘ie totaal niet fijn en egaal werkt >.<

 • Reply
  Kiss & Make-up
  26 april 2014 at 14:06

  Ik hoor er weinig goeds over eerlijk gezegd. De kleur is ook heel off.

 • Reply
  mijnbeautydiary
  26 april 2014 at 16:10

  Jammer dat het product vlekt :( Was een handige uitkomst geweest voor onderweg :)

 • Reply
  justjaxelle
  26 april 2014 at 18:17

  hmm erg jammer!

 • Reply
  Elle
  21 november 2014 at 01:39

  Ik heb vandaag de 01 bekeken en die was een beetje zalm kleurig.. hij leek echt perfect voor onder de ogen/donkere kringen! Ik ben van plan om hem daar voor te kopen en alleen daar gebruiken, hij was namelijk romig en smeuïg! Misschien een optie voor diegene die hem al hebben. :)

 • Reply
  Monique
  18 november 2015 at 13:32

  Ik vond hem heerlijk om te gebruiken. Helaas heeft Etos (zoals zoveel merken) besloten het assortiment om te gooien en dit product uit het assortiment te halen. Nu moet ik weer op zoek naar een vergelijkbaar product. Waardeloos.

 • Laat een reactie achter