Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Essie Gel Setter Top Coat

 photo Essie Gel Setter Top Coat5_zpsewc3x2u9.png

De gel nagellak voor thuis is niet meer weg te denken. Wat eerst ontzettend goed begon met een lamp is nu alweer verleden tijd. Een gellak voor thuis zonder lamp, dat moeten we nu allemaal hebben. Het is zelfs zo populair dat elk merk hier wel een eigen variant op heeft. Vandaag test ik de Gel Setter top coat van Essie, die – je raad het al – je lak langer laat zitten en mooi laat glanzen.

 photo Essie Gel Setter Top Coat2_zpsygfrieur.png

We willen allemaal zo lang mogelijk van onze gelakte nagels genieten. Ik heb er zelf ook echt een hekel aan als mijn nagellak al na een dag gaat chippen. Dat is voor mij dan ook echt een reden om de lak er weer meteen vanaf te halen. En om dit nou elke dag te doen … niet iedereen heeft daar de zin en tijd voor. De gellak is daarom echt een uitkomst, het belooft een stuk langer te blijven zitten en de kleur wordt gedurende de dagen ook niet dof maar blijft mooi glanzen.

 photo Essie Gel Setter Top Coat3_zpsb2g36mom.png

Essie is één van mijn favoriete merken als het gaat om nagel verzorging en lakken. Daarom heb ik ook meteen vrij hoge verwachtingen van deze top coat. Hij ziet er in ieder geval leuk uit, een standaard Essie verpakking met daarop een glanzende sticker met de naam van het product. Ook dit potje heeft een inhoud van 13,5 ml, wat een normale inhoud is voor Essie.

 photo Essie Gel Setter Top Coat4_zps7tkc61cb.png

Op de achterkant vinden we wat meer informatie over het product, met dit soort producten vind ik het altijd wel leuk om de beloftes te lezen. Deze top coat van Essie bevat acrylaat en copolymeer. Waarom is dat zo bijzonder? Omdat het een nieuwe technologie is, die een perfecte, dikke toplaag biedt, met een intense glas. Klinkt goed en je hebt er geen lamp voor nodig.

 photo Essie Gel Setter Top Coat7_zpsrqdncn94.png

Tijd om hem uit te gaan testen, je kan hem in combinatie met elke Essie lak gebruiken volgens de verpakking, maar dat is natuurlijk een marketing truc. Je kan hem dus gewoon in combinatie met elke andere lak gebruiken. De lak is een top coat en heeft geen speciale andere base coat nodig om optimaal te werken. Ik kies voor het thema wel een leuk Essie lakje uit, namelijk Fashion Playground.

 photo Essie Gel Setter Top Coat8_zpsszfqsnhh.png

Ik breng eerst mijn nagellak aan en breng daarna meteen de Gel Setter aan op nog natte nagels. Het eerste wat mij opvalt is dat de structuur vrij dun is waardoor het heel gemakkelijk lakt. Je hebt maar één veeg per nagel nodig. De lakt droogt ook ontzettend snel en ik denk dat het na 2 minuutjes echt goed uitgehard is. Mijn tip is altijd om je nagels te lakken als je aan het computeren bent. Kunnen je nagels drogen terwijl je typt of internet, werkt voor mij altijd perfect.

 photo Essie Gel Setter Top Coat9_zpsedjpb5te.png

De topcoat voelt niet dik of vervelend aan op je nagels en eigenlijk zie je er vrij weinig van. Wel geeft het echt een goede glans aan je kleur en dat vind ik erg mooi.

 photo Essie Gel Setter Top Coat_zpskcbbqrap.png

Donderdagochtend had ik mijn nagels gelakt met de Essie Gel Setter Top Coat en deze foto is dinsdag aan het eind van de dag gemaakt. De top coat begint het nu echt te begeven. Overal komen kleine chips, laat de lak los en breekt het door midden. Ik moet zeggen dat ze lak ontzettend goed heeft gehouden, helemaal voor de activiteiten die ik er mee heb gedaan. Meerdere dagen kassa draaien, schoonmaken, afwassen, elke dag douchen en ga zo maar door. De lak heeft een klein beetje last van tip wear maar het was niet opvallend.

 photo Essie Gel Setter Top Coat1_zpsmes5kwzc.png

Op deze foto kun je de chips, losse deeltjes en tip wear beter zien. Op sommige nagels zit de lak nog perfect maar ik erger me toch aan de los hangende lak en chips, dus hij gaat er af. Maar ik ben toch te spreken over deze topcoat, want hij laat mijn lak er echt beter op zitten en laat het mooi glanzen, ook gedurende de dagen.

 photo Essie Gel Setter Top Coat6_zpsfnmqepwm.png

De Essie Gel Setter Top Coat is vanaf nu te koop voor € 12,99 wat ik een goede prijs vind. Verwacht er geen wonderen van zoals twee weken prachtige nagels, maar voor een top coat doet het in mijn ogen wel goed zijn werk. 5 dagen écht mooie nagels zonder kleine chips vind ik keurig. Ja, deze top coat ga ik vaker gebruiken! Essie is trouwens onder andere te koop bij de DA, Etos en bol.com. Bij bol.com is hij nu in de aanbieding voor € 11,99, scheelt toch weer!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

  1. Ik ben wel benieuwd naar deze topcoat. Ik heb zelf wel een set voor gelnagels met lamp thuis en moet zeggen dat dat soms ook niet alles is hoor maar als je het echt goed doet en goed met je nagels omgaat blijft dat soms wel echt langer dan twee weken mooi. Handig als je met een topcoat in ieder geval 5 dagen lang mooie nagels hebt want met lamp moet je er wel een uur voor uittrekken.

  2. Wat tof dat Essie haar beloftes nakomt en de nagellak een behoorlijke tijd, ongechipt, op de nagels blijft zitten. Fijn dat je dan ook geen lamp nodig hebt. Persoonlijk lijkt mij dat altijd een flink karweitje.

  3. Bij mij begon hij de dag erna al op verschillende nagels af te pellen en na twee dagen op sommige nagels al meer dan de helft. Iemand een idee wat ik verkeerd doe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *