Search
Close this search box.

Essence Witch Side Eyshadow Palette

Essence Witch Side Eyeshadow Palette

Dit grote nieuwe palette van Essence vind ik echt fantastisch. Het Essence Witch Side Eyeshadow Palette bevat 15 verschillende kleuren oogschaduw en je kunt er alle kanten mee op. Hou je meer van naturel of een zwaardere make-up look? Het kan allemaal! Ik laat je heel graag dit ontzettend toffe oogschaduw palette zien.

Essence Witch Side Eyeshadow Palette

Het oogschaduw palette is best aan de maat, ik zou het je niet meteen aanraden mee te nemen op vakantie. Qua looks vind ik hem wel ontzettend mooi. Het doet me een beetje denken aan de Huda Beauty oogschaduw paletten. Dit palette heeft namelijk ook een reflecterende bovenkant waardoor de ogen open en dicht gaan wanneer je het palette beweegt.

Essence Witch Side Eyeshadow Palette

Op de achterkant vind je wat meer informatie over het palette, zoals gewoonlijk. Eigenlijk staat er niet heel veel bijzonders op, een leuk verhaaltje en de ingrediëntenlijst.

Essence Witch Side Eyeshadow Palette

De binnenkant van het palette ziet er ook enorm mooi uit. Het palette is gemaakt van stevig karton en bevat naast 15 kleuren oogschaduw ook nog een handige spiegel in de deksel. In dit palette zitten geen applicators wat ik niet zo erg vind, die gebruik ik toch nooit. Het palette sluit ook weer gemakkelijk door een magnetische sluiting.

Essence Witch Side Eyeshadow Palette

Hier zien we de 15 kleuren oogschaduw beter. Links vind je de wat donkere kleuren en rechts de lichte. De afwisseling vind ik ook erg leuk in het palette. Zo heb je matte kleuren, shimmer kleuren maar ook holografische kleuren. Je kunt dus allerlei kanten op met dit palette.

Wel moet ik zeggen dat de kleuren redelijk zacht zijn. De shimmer en matte kleuren vallen nog wel mee. Maar de holografische kleuren (die met witte stukjes) zijn super zacht en brokkelen ook snel af. Daardoor kun je snel fall-out krijgen en het palette wordt er ook niet mooier op.

Essence Witch Side Eyeshadow Palette

Swatches van de bovenste rij! Wat mij meteen opvalt is de goede pigmentatie van de kleuren, ook van de matte tinten!

Essence Witch Side Eyeshadow Palette

De middelste rij kleuren ziet er ook ontzettend goed uit. Het zijn allemaal matte tinten maar ze hebben zeker genoeg pigmentatie.

Essence Witch Side Eyeshadow Palette

De onderste rij bevat vrijwel alleen maar shimmer kleuren. Je ziet hier ook aan de swatches dat de holografische kleuren heel zacht zijn omdat daar veel meer van op de huid zit. Maar wederom van mooie kwaliteit pigmentatie!

Automatische concepten
Automatische concepten

Alleen waar ik stiekem al een beetje bang voor was, is waar. Vaak met budget paletten is de pigmentatie wel heel erg goed, maar de kleur vervaagt heel erg snel op de huid als je het blend. Ik heb hier Haunted op het hele ooglid gebruikt, Wicked in de crease en Spell aan de buitenkant voor wat meer intensiteit. Helaas zie je daar niet heel erg veel van terug en lijkt het net één kleur.

Essence Witch Side Eyeshadow Palette

Ik vind het Essence Witch Side Eyshadow Palette echt heel erg mooi. Mooie vormgeving en mooie kleuren oogschaduw. Het pigment van de kleuren is top, maar op het ooglid vallen de kleuren qua intensiteit toch behoorlijk tegen al zeg ik het zelf.

Hoef je niet zo een knallende look, dan is dit palette echt prima voor jou. Wil je toch een wat zwaardere look maken, dan moet je wellicht naar iets anders kijken.

Het Essence Witch Side Eyshadow Palette is voor € 9,89 bij de Kruidvat te koop. Wat vinden jullie van dit oogschaduw palette?

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *