Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

Ik mag het eindelijk echt zeggen, het is lente! Het is natuurlijk al een tijdje lente, maar dat was het niet als ik naar buiten keek. Maar nu is de zon volop aanwezig, de blaadjes komen weer aan de bomen en bloemen gaan bloeien. Met andere woorden: Wake Up, Spring! Deze super schattige en vrolijke collectie van Essence ligt vanaf nu tot en met half mei te verkrijgen en is zeker de moeite waard als je het mij vraagt.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

De Wake Up, Spring! collectie van Essence is een complete en erg vrolijke collectie met onder andere een leuk oogschaduw palette, twee verschillende kleuren blush, toffe eyeliners en natuurlijk fleurige kleuren nagellak. De collectie bestaat nog uit veel meer leuke dingen. Die kan je nu in de winkel bewonderen of natuurlijk even mijn preview terug bekijken.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

De verpakkingen zijn standaard Essence, vooral het oogschaduw palette komt ons bekend voor. Het doosje van de blush is een ander doosje dan normaal, het heeft namelijk een verborgen spiegeltje. Als de de verpakking open maakt kun je de blush naar boven klappen en dan zit er aan de onderkant een spiegeltje. Zelf vind ik het een beetje onnodig en veel extra ruimte in beslag nemen maar het ziet er wel grappig uit.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

Het palette heeft zachte roze tinten die eerlijk gezegd allemaal wel heel erg op elkaar lijken, echt veel afwisseling is er niet. Er zijn twee verschillende kleuren blush: een roze en een perzikkleurige. Ik nam de laatste mee in de kleur Hello Sunshine!

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

Ik vind de producten er erg leuk en fris uitzien, hier kun je zeker een geschikte look mee maken voor de lente en de zomer. De opdruk van de oogschaduw met vlinders vind ik ook erg leuk!

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette – € 3,59

Light up! Naast vier glanzende rozetinten bevat het oogschaduwpalet wit-zilver, ideaal om te gebruiken als highlighter volgens Essence. De kleuren hebben allemaal een roze ondertoon en lopen af van licht naar donker. De middelste kleuren vind ik jammer genoeg wel heel erg op elkaar lijken.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

Het palette met de naam Spring It Up! geeft me wel frisse lente kriebels en het zijn ook zeker mooie kleuren om mee te werken. De oogschaduws zelf hebben een romige en zachte substantie die veel pigment af geeft. Ben erg benieuwd naar de swatches.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

De swatches hebben een goede pigmentatie en voelen heel zacht aan. Ze geven goed kleur af op de huid en blenden fijn zonder kleur te verliezen. Wel vind ik het jammer dat de middelste kleuren zo veel op elkaar lijken.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

ESSENCE WAKE UP, SPRING! BLUSH – € 3,39

Zoals ik al zei zijn er twee verschillende kleuren blush in deze collectie, een roze en deze warme perzik variant. De blush kun je omhoog klappen voor een spiegeltje aan de onderkant maar ik vind dat een beetje overbodig. Voor de rest vind ik de verpakking wel erg tof uitzien. En 6 gram voor een blush is ook een prima inhoud.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

De blush lijkt hier matte maar als je in het echt goed kijkt zitten er allemaal hele kleine gouden shimmers in. De blush geeft zeker geen discobal effect want hij geeft echt heel natuurlijk een extra glansje die amper opvalt. De blush is voor de rest ontzettend zacht en geeft een subtiele maar mooie kleur af.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

Links zie je de blush uitgewerkt en rechts in één streep geswatched. Een mooie warme en natuurlijke kleur voor je wangen.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

Mijn wang met alleen foundation.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

Mijn wang met de Essence Wake Up, Spring! Hello Sunshine! blush. De blush geeft heel subtiel kleur aan mijn wang en ik vind het er mooi en natuurlijk uitzien. Mijn gezicht heeft net iets meer kleur zonder dat het echt heel erg opvalt.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

WELKE PRODUCTEN HEB IK GEBRUIKT?

Gezicht:

L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation*
Essence Wake Up, Spring! Hello Sunshine Blush
Sisley Phyto-Poudre Libre Loose Face Powder Rose Orient*
MAC Big Brow Pencil Coquette*

Ogen:

Too Faced Shadow Insurance
Essence Wake Up, Spring! Spring It Up Eyeshadow Palette
Kat von D Tattoo Liner Trooper
Urban Decay Perversion Bigger, Blacker, Badder Mascara*

Lippen:

Vaseline Sugar Coated*

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

De producten zorgen uiteindelijk voor een hele lieve en zachte look, perfect voor de lente! Ik vind de oogschaduw in combinatie met de zachte look heel erg mooi en fris staan. Ik hou sowieso van roze tinten dus het kon eigenlijk ook niet fout gaan. Ik had het misschien wel leuk gevonden als er nog wat andere tinten tussen zouden zitten die niet zo hetzelfde als de rest zijn. De blush geeft een hele zachte en natuurlijke kleur aan mijn wangen dat erg fris staat.

Essence Wake Up, Spring! Eyeshadow Palette & Blush

Ik vind deze producten van de Essence Wake Up, Spring! leuk maar niet meteen super bijzonder. Wat mij betreft hoef je er ook niet voor naar de winkel te rennen. Als je zoiets hebt van, dat is een leuke aanvulling voor mijn stash zeg ik, zeker meenemen! Maar als je al iets vergelijkbaars hebt dan is het niet perse de moeite waard. Het zijn basic producten van prima kwaliteit maar het zijn zeker geen hoogvliegers. De Essence Wake Up, Spring! collectie is vanaf nu tot halverwege mei te koop bij de Kruidvat.

(*) Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

 1. Hmmmmmm ik twijfel,nog. Heel misschien de blusch, ik zoek nog een warme subtiel kleur.
  Mooie foto’s zeg met die pioen tulpen.

 2. Inderdaad jammer dat de kleuren van de oogschaduw zo op elkaar lijken, want dit is wel één van de eerste keren dat ik essence oogschaduw zie die zo goed gepigmenteerd is!
  De blush vind ik wel heel mooi.

 3. Haha wat grappig! Gaandeweg het artikel begon ik mijn conclusie al te trekken en die is hetzelfde als jouw eind conclusie :P Leuke producten maar niet super bijzonder!

 4. Ik snap wat je bedoelt met leuk, maar niet bijzonder. Maar leuk kan ook leuk zijn. ;-) Ik ben benieuwd naar ESSENCE WAKE UP, SPRING! BLUSH op mijn huid.

 5. De blush ziet er mooi en natuurlijk uit. Ik heb er meerdere keren mee in mijn handen gestaan, maar uiteindelijk niet gekocht. Ik heb al behoorlijk wat blushes en ik mis toch ergens het ‘wauw-effect’. Hetgeen jij ook omschrijft in jouw artikel. Het kleuren in het palette zien er lief uit, maar de middelste tinten lijken inderdaad erg veel op elkaar. Jammer. Ik verbaas me trouwens over het goede pigment. Dat had ik niet verwacht.

 6. In de winkel twijfelde ik om dit te kopen maar ben wel blij dat ik het heb laten liggen. Je hebt er een mooie look mee gemaakt maar het lijkt inderdaad al te veel op wat ik zelf in mijn collectie heb zitten.

 7. Wat een mooie, zachte look! Wel jammer inderdaad dat de kleuren in het palette zo op elkaar lijken. Maar toch vind ik het een prachtige palette <3

 8. Wat een prachtige foto’s! Het oogschaduwpalette spreekt mij niet heel erg aan, ik zou eerder voor de blush gaan! Ik vind het een hele mooie subtiele blush. Xx

 9. De blush vind ik erg mooi, deze staat vrijwel overal bij! Het oogschaduw palette spreekt mij niet echt aan. Mooie foto’s!

 10. Schattige kleurtjes allemaal! Wel jammer inderdaad dat ze zo erg op elkaar lijken. Vind de blush je wel mooi staan! X

 11. Mooie foto’s met die bloemen erbij. En tja, je hebt helemaal gelijk. Het palette is niet zo bijzonder. Je look is wel heel mooi. De kleur komt op je ogen veel meer naar voren dan op de swatches. Maar dat ligt misschien ook aan de basis.

 12. Dit is inderdaad een collectie waar ik niet voor naar de winkel zal rennen. Wellicht dat ik de blush nog aan ga schaffen, maar ik ben er niet rouwig om als dat niet lukt. De volgende LE van Essence is er eentje die wel veel meer mijn aandacht trekt. Nog twee weekjes wachten tot die collectie in de winkel komt dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *