Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara

Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara

Essence is een leuk budgetmerk dat zeker bekend staat om hun kwalitatief goede producten voor weinig geld. Van een merk weet je vaak gewoon of sommige product groepen goed zijn of niet. Bij Essence zijn de mascara’s vrijwel altijd een schot in de roos, dus was ik erg benieuwd naar deze nieuwe mascara. Het is een mascara met fibers die tegenwoordig helemaal hot zijn in mascara’s. De fibers geven je wimpers nog meer volume en zorgen voor meer body. Iets wat mij erg aanspreekt, alleen ik ben wel een beetje bang voor die fibers met mijn lenzen.

Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara

De Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara – wat een mond vol – ziet er op het eerste gezicht mooi uit en heeft een vrij speelse huls. Het speelse past natuurlijk perfect in het Essence beeld, omdat het een merk is dat zich vooral op de wat jongere doelgroep richt. Ik vind de verpakking er leuk uitzien en vooral de dop vind ik mooi vormgegeven. Ja, de eerste indruk is goed!

Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara

Op de achterkant van de mascara vinden we meer informatie over het product zoals altijd. De mascara heeft een aantal beloftes die hier staan opgesomd. Het is een mascara die door middel van fibers zorgt dat je perfect gestylde wimpers hebt met lengte en volume. De mascara moet tot 18 uur lang houden en is getest op de ogen tegen irritaties. Ik weet niet of je het goed kan zien, maar de mascara bevat ook 12 ml, wat best een ruime hoeveelheid is voor een mascara.

Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara

De mascara heeft een leuk uiterlijk, goede beloftes, een prima inhoud en ook nog eens een fijne prijs van € 2,99. Maar de fibers staan mij toch een beetje tegen. Waarom zou je denken? Tegenwoordig is het helemaal een trend om fibers toe te voegen aan je mascara. Ik snap wel waarom, want het resultaat is zeker aanwezig. Maar ik merk ook dat ik in combinatie met mijn lenzen last krijg van jeukerige ogen, omdat die fibers toch in je ogen terecht komen. Ik hoop dat het met deze mascara meevalt.

Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara

Het borsteltje van de mascara ziet er op het eerste gezicht simpel, maar doeltreffend uit. Het is niet meteen mijn favoriete borstel, maar ik ben erg benieuwd wat het gaat doen.

Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara

De vorm is oplopend en aflopend van lengte en de borstel is gemaakt van normale haartjes. Mijn favoriete borsteltjes zijn gemaakt van plastic, maar deze zou ook nog wel eens goed kunnen werken, omdat ik zie dat de borstel vrij veel product opneemt. Dat zorgt vaak voor mooie dikke en lange wimpers bij mij. Ook zie je van dichtbij de fibers goed zitten, ik ben dus erg benieuwd of deze mascara niet gaat irriteren.

Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara

Mijn wimpers zonder mascara.

Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara

Mijn wimpers met de Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara.

Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara

Ik ben echt positief verrast door deze mascara, het doet namelijk precies wat ik wil! Ik heb dikkere wimpers, ze zijn verlengt en goed zwart! Je ziet van dichtbij wel de fibers zitten, maar met één laagje zoals hier vind ik dat niet storend. Ik denk wel dat je de welbekende spinnenpoten krijgt, als je meerdere lagen gaat aanbrengen, daar moet je dus wel voor oppassen. En hoe het zit met de irritatie van de fibers? Die heb ik niet! Dat vind ik erg prettig. Heb je dus gevoelige ogen of lenzen, dan kan je deze mascara zonder problemen dragen.

De houdbaarheid van de mascara is ook erg goed, maar dat belooft de mascara ook met 18 uur. De mascara loopt niet uit, laat geen zwarte waas achter en brokkelt niet af. Het verwijderen is trouwens wel een klusje en merk dat dat het beste gaat met gewoon veel water, de mascara brokkelt namelijk onder de douche helemaal af.

Essence Volume Stylist 18h Lash Extension Mascara

Ik ben enthousiast over deze budgetvriendelijke mascara. Hij doet wat het belooft en hij doet wat ik verwacht van een mascara. Dit pareltje kost maar € 2,99 en is vanaf nu in het vernieuwde assortiment van Essence te koop bij de Kruidvat. Hebben jullie deze mascara al getest?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  Britt
  23 maart 2017 at 07:11

  Wauw, dit ziet er heel goed uit!

 • Reply
  Sharon - Choose to Shine
  23 maart 2017 at 08:08

  Je wimpers zien er goed uit! Ik ben zelf alleen niet zo’n fan van dit soort mascaraborsteltjes maar voor deze prijs wel leuk om een keer uit te proberen.

 • Reply
  Susan
  23 maart 2017 at 08:15

  Wat fijn! Helemaal voor deze prijs.

 • Reply
  chucky1012
  23 maart 2017 at 08:22

  Deze mascara seperate de wimperharen perfect!
  Prachtig resultaat.

  Xoxo

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  23 maart 2017 at 08:46

  Wow! Ziet er super uit!

 • Reply
  Desirée
  23 maart 2017 at 08:55

  Wow, dat ziet er echt heel erg goed uit. Ik had al meer lovende reviews gelezen maar nu ga ik hem zeker halen!

 • Reply
  rachel
  23 maart 2017 at 09:32

  nou ik moet straks nog naar het kruitvat dus deze gaat mee want ik ben enthousiast

 • Reply
  elke
  23 maart 2017 at 10:54

  Deze ziet er echt super goed uit! Ga ik de volgende keer zeker eens proberen!

 • Reply
  Loes
  23 maart 2017 at 10:54

  Dit ziet er wel goed uit zeg! Mooi!

 • Reply
  Varenka
  23 maart 2017 at 11:57

  Deze wil ik wel een keer proberen.
  Mooie foto’s ook weer…

 • Reply
  Annika
  23 maart 2017 at 13:29

  Ik heb precies de andere versie, de Curl & Hold, maar deze ziet er ook goed uit.

 • Reply
  Manon
  23 maart 2017 at 13:41

  WOW ik vind het effect wel heel erg mooi, vooral voor die prijs

 • Reply
  femketje
  23 maart 2017 at 19:09

  ik vond deze zelf echt te droog en niet lekker werken >.< de roze variant beviel me beter!

 • Reply
  aboutsbstyle
  23 maart 2017 at 20:45

  verrast door het effect moet ik eerlijk bekennen, en zeker voor de prijs. En de spinnenpoten is zeer groot aanwezig volgens mij inderdaad. Liefs Soraya

 • Reply
  Vanessa
  23 maart 2017 at 21:46

  Wauw, wat een mooi resultaat voor zo’n goedkope mascara!

 • Reply
  Linda
  24 maart 2017 at 13:50

  Ik heb pas voor het eerst een Essence mascara gekocht (hier in ZA nog wel!) en ben er enorm blij mee. Nu heb jij altijd al jaloersmakende wimpers, maar met deze mascara zijn ze helemaal indrukwekkend. Ik ga hem ook kopen!

 • Reply
  Mariska
  24 maart 2017 at 17:21

  Ik heb hem nog liggen om te testen, had hem even geleden al gekocht maar ben wel benieuwd geraakt na deze review :)

 • Reply
  Nynke
  24 maart 2017 at 20:05

  Voor 3,- zeker de moeite waard zo te zien!

 • Reply
  Sabrina Koops (Sabrina)
  24 maart 2017 at 20:54

  Mensen probeer de roze variant niet uit! De borstel is echt een verschrikkelijk geval à la Frankenstein’s monster; klonters en dikke plukken! Geweldig goede consistency, verschrikkelijke borstel… Ben blij dat de paarse wel goed bevalt :)

  Kleine zelfpromo morgen komt een first impressions van de mascara online op mijn blog (www.mybeautybubbleblog.blogspot.nl) + first impressions van de essence style your lashes set in t roze en die is echt geweldig! Ik ga de borstel van de mascara eraf knippen en zo’n losse erop lijmen denk ik XD

  Anyways, great artikel Aranka!

 • Reply
  nicolished
  3 april 2017 at 11:47

  Wauw hij ziet er echt goed uit! En ook een leuke verpakking vind ik. Ik ben de laatste tijd best fan van Essence mascara’s! Ze zijn veel beter dan ik had verwacht!

 • Laat een reactie achter