Essence The Nude Edition Eyeshadow Palette

Essence The Nude Edition Eyeshadow Palette

Nieuw in het assortiment van Essence is het The Nude Edition Eyeshadow Palette. Een klein en compact oogschaduw palette met daarin negen verschillende nude tinten. Ik vind het palette er op het eerste gezicht erg leuk uitzien en zeer geschikt voor iedere dag. Ik test hem uit en ben benieuwd of het ook echt wat is!

Essence The Nude Edition Eyeshadow Palette

In het vernieuwde assortiment van Essence vinden we meer van dit soort handige paletten terug. Dit is de nude variant met de naam Pretty In Nude. Het palette is handzaam, makkelijk mee te nemen en is ook vrij stevig. Extra’s zitten er niet in dit palette zoals een applicator of een spiegeltje in de deksel.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Essence The Nude Edition Eyeshadow Palette

Op de achterkant vind je zoals gewoonlijk wat meer informatie over het palette zelf. In het groot vind je de ingrediëntenlijst en aan de zijkant wat meer informatie over het palette. Zo geeft Essence aan dat het een hoog gepigmenteerd oogschaduw palette is met verschillende soorten oogschaduw. Denk daarbij aan matte tot een parelachtige glans.

Essence The Nude Edition Eyeshadow Palette

Ik vind het palette er strak en mooi uitzien. De inhoud van het palette bevat nude kleuren, maar toch vind ik het onderscheid wel een beetje minimaal. De kleuren zijn niet heel divers en liggen best dicht bij elkaar. Wel vind ik het leuk dat het palette een mix heeft van glanzende en matte kleuren.

Essence The Nude Edition Eyeshadow Palette
Essence The Nude Edition Eyeshadow Palette

Qua swatches valt het heel erg mee, de kleuren zijn hier best wel divers en de pigmentatie is heel erg goed, ook van de matte kleuren. Alleen het eerste wat mij opvalt tijdens het swatchen is dat de oogschaduws heel erg zacht zijn en erg veel poeder los laten. Vaak is dat wel een voorbode dat de kleuren verdwijnen tijdens het blenden of aanbrengen. Ik ben dus heel erg benieuwd wat deze oogschaduws gaan doen tijdens het aanbrengen.

Essence The Nude Edition Eyeshadow Palette
Essence The Nude Edition Eyeshadow Palette

En waar ik al bang voor was gebeurt ook, doordat de oogschaduws zo zacht en poederig zijn blend je ze vrijwel helemaal weg, zonde. Bij deze look heb ik de donkerste kleur in de crease en buitenste hoeken van mijn ogen aangebracht maar je ziet er amper wat van. Ook vlekken de oogschaduws erg en lopen ze niet mooi in elkaar over, zonde!

Essence The Nude Edition Eyeshadow Palette

Ik vind dit echt een heel erg basic oogschaduw palette van matige kwaliteit. De swatches lijken heel wat, maar doordat de oogschaduw zo zacht is blijft er op je ooglid vrij weinig van over. Gelukkig is het palette wel heel erg goed betaalbaar. Het palette kost maar € 3,99 en is te koop bij de Kruidvat.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply
  Tineke
  21 april 2020 at 07:33

  De laatste tijd draag ik nooit meer make up. Die nude kleuren zijn mooi. Ik vind de budget make up merken goed wat mascara en lippenstift betreft, maar oogschaduw is nooit hun sterkste punt als ik dat mag zeggen..

 • Reply
  Marloes
  21 april 2020 at 09:13

  Ik haak ook meestal af bij dit soort palatten omdat je eenmaal op het oog de kleur bijna niet meer ziet, zo jammer.

 • Reply
  rachel
  21 april 2020 at 10:16

  hier hebben ze hem ook getest en weer terug gelegd, was hem toch net niet jammer genoeg

 • Reply
  Miranda
  21 april 2020 at 11:00

  Wat jammer dat de oogschaduw zo zacht is he?! Ik heb zo’n enorme hekel aan oogschaduw die bij het aanbrengen zo zacht en poederig is dat het onder mijn oog terecht komt in plaats van erop. :) En zoals Tineke ook al aangeeft; de mascara van Essence is top!

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl
  21 april 2020 at 12:06

  Awh! Balen dat de oogschaduw het toch niet helemaal is. Ik had deze oogschaduw ook gezien in de winkel, maar toch niet meegenomen.

  Liefs
  x

 • Reply
  chucky1012
  21 april 2020 at 15:13

  Echt zo jammer dat digg een tegenvaller had.
  Goede en eerlijke review.

  Xoxo

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  21 april 2020 at 20:12

  Die glanzende oogschaduws zijn wel mooi, maar jammer dat ze in het gebruik niet zo fijn zijn!

 • Reply
  Kelly
  22 april 2020 at 19:25

  Jammer dat hij zo tegenvalt!

 • Reply
  Mariska
  24 april 2020 at 20:10

  Zonde dat het weer zo vervaagd he, erg jammer als je dan de goede swatches ziet.

 • Laat een reactie achter