Essence The Little X-Mas Factory

Rituals Ritual Of Light

Vanaf eind deze maand ligt de nieuwe kerstcollectie van Essence in de schappen, The Little X-Mas Factory. Ik krijg er op één of andere manier het idee van Sjakie en de Chocoladefabriek bij, maar waarom weet ik eigenlijk niet – misschien omdat de Engelse naam van de film veel op deze naam lijkt -. De collectie is vrij compleet en heeft een aantal prachtige producten die je helemaal ready maken voor de feestdagen! Ik laat je een aantal items zien!

Rituals Ritual Of Light

Wil je alles weer even terug lezen over de Essence The Little X-Mas Factory collectie en alle prijzen weer even op een rijtje hebben? Dan verwijs ik je graag door naar dit artikel waar je alles uitgebreid kan vinden. Ik was meteen verliefd op het prachtige oogschaduw palette en het contouring palette leek me ook wel wat. Gelukkig heb ik de eer beide producten te mogen ontvangen dus ben erg benieuwd naar de kwaliteit en bevindingen.

Rituals Ritual Of Light

Rituals Ritual Of Light

ESSENCE THE LITTLE X-MAS FACTORY 2IN1 CORE CONCEALER – € 2,89

In de collectie vind je één concealer wat ik wel een beetje gewaagd vind, het moet dus maar net je kleur zijn. Het idee van de concealer is wel leuk – we zagen het al eerder bij Benefit – want het transparante middenstuk moet de huid egaliseren zodat het er natuurlijk uit komt te zien. Alleen nu maar hopen dat de kleur matcht.

Rituals Ritual Of Light

ESSENCE THE LITTLE X-MAS FACTORY LIQUID GOLD EYELINER – € 2,89

Hoe kan het ook anders, een kerstcollectie is niet compleet zonder een gouden eyeliner! In dit kleine potje zit een prachtige gouden kleur die je look helemaal af maakt voor de feestdagen. Het kwastje is dun en wendbaar zodat je er makkelijk mee kan werken.

Rituals Ritual Of Light

Helaas was ik er al bang voor, links zie je de concealer die veel te donker voor mij is en rechts de prachtige gouden eyeliner die ook nog eens een prima dekking heeft.

Rituals Ritual Of Light

Rituals Ritual Of Light

ESSENCE THE LITTLE X-MAS FACTORY EYESHADOW PALETTE – € 3,99

Dit is natuurlijk wel het pareltje van de collectie, het oogschaduw palette met vijf verschillende tinten die allemaal een prachtige gesmolten sneeuw patroon hebben. Ik vind het er echt heel erg mooi uitzien en de kleuren zijn goed uitgekozen bij elkaar. De kleuren zijn prima gepigmenteerd, alleen toch wat aan de lichte kant al zeg ik het zelf.

Rituals Ritual Of Light

Rituals Ritual Of Light

ESSENCE THE LITTLE X-MAS FACTORY CONTOURING PALETTE – € 3,39

Dan hebben we als laatst nog dit super schattige doosje met daarin een bronzer en een highlighter die uit elkaar worden gehouden door een strik. De opdruk ziet er echt heel erg leuk uit, dat heeft Essence goed gedaan. De swatches zijn wat poederig, maar de kleuren zien er prima uit. Het is een matte bronzer en volgens mij ook vrijwel een matte highlighter want ik zie amper glans. Dat vind ik wel jammer want een highlighter hoort in mijn ogen te glanzen.

Rituals Ritual Of Light

Mijn wang zonder het contouring palette.

Rituals Ritual Of Light

Mijn wang met het contouring palette. Je ziet meteen duidelijk wat de bronzer doet en dat ziet er ook erg mooi en natuurlijk uit. Alleen zie je helaas niets van de highlighter en dat vind ik jammer. Dan hebben ze beter voor een hele bronzer kunnen kiezen in plaats van er een nutteloze kleur bij te stoppen. Maar de bronzer brengt wel heel erg mooi aan en blendt goed met de huid samen. Daar ben ik wel erg positief over en de kleur is goed!

Rituals Ritual Of Light

Rituals Ritual Of Light

De look met het oogschaduw palette is heel erg subtiel geworden, maar wel mooi. Het is even het afwegen waard of je dit niet te subtiel vind en of je niet al deze kleuren hebt. De eyeliner vind ik erg mooi en heeft een goede dekking, het voegt echt wat toe. De concealer heb ik achterwege gelaten vanwege totaal de verkeerde kleur en de bronzer kleurt prachtig mijn wangen.

Rituals Ritual Of Light

Ik vind de Essence The Little X-Mas Factory een leuke collectie, maar naar mijn mening zitten er geen hardlopers bij waarvoor je meteen naar de winkel moet rennen. Ze hebben het leuk geprobeerd en de verpakkingen zien er prachtig uit. Maar eigenlijk zijn alle producten het allemaal nét niet en dat dempt mijn enthousiasme wel. De Essence The Little X-Mas Factory is vanaf eind november te koop bij de Kruidvat.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reply
  chucky1012
  23 november 2016 at 06:18

  Mooie producten!
  Jammer dat de kleuren eyeshadows uit de palette niet goed gepigmenteerd zijn.
  Het valt tegen.

  Xoxo

 • Reply
  thebeautyblognl
  23 november 2016 at 07:05

  De producten zien er heel erg leuk uit! Fijne review! Ik denk niet dat ik iets ga aanschaffen uit deze collectie. Er zitten naar mijn idee inderdaad geen bijzondere producten bij! xoxo

 • Reply
  Varenka
  23 november 2016 at 07:07

  Vind het niet bijzonder ….. Echt z’on kinder make-up collectie qua uiterlijk ook.

 • Reply
  Susan
  23 november 2016 at 07:38

  De eyeliner is mooi, maar verder vind ik de collectie niet heel spannend. Deze sla ik over!

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  23 november 2016 at 07:47

  Ik vind de producten jammer genoeg wel een beetje tegenvallen… De eyeliner vind ik wel heel mooi! De oogschaduws lijken ook mat, wat ik nu niet echt feestelijk vind…

 • Reply
  Sandra
  23 november 2016 at 07:50

  Hmm het valt me toch best wel tegen. Er is niks waarbij ik denk, ja dat wil ik wel hebben, jammer!

 • Reply
  Diana
  23 november 2016 at 08:22

  Mooie producten! Vooral het palette en het contourset ben ik erg nieuwsgierig na!

 • Reply
  Kiki
  23 november 2016 at 08:27

  Wat is jouw huid toch jaloersmakend mooi! Dan ziet iedere bronzer en highlighter er prachtig uit ;)
  Trouwens, je gebruikt vaak de term ‘al zeg ik het zelf’ waar dat helemaal niet passend is. Die term kun je gebruiken wanneer je iets zelf gemaakt of bedacht hebt en je het een compliment waardig vindt, maar het is vaak een beetje gek om jezelf een complimentje te geven, dus zeg je er ‘al zeg ik het zelf’ na.

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  23 november 2016 at 08:36

  De producten zien er ontzettend leuk en mooi uit! Wel jammer dat de kleuren inderdaad wat subtiel uitpakken, dat zal bij mij niet te zien zijn denk ik. De bronzer is wel een mooie, hij staat je ook erg goed!

 • Reply
  Eva
  23 november 2016 at 08:59

  Jammer dat het toch wat subtiel is. Ik ben bang dat alles bij mij wegvalt vanwege mijn huidskleur. Het ziet er wel allemaal erg leuk uit!

 • Reply
  Jamey Herben
  23 november 2016 at 09:00

  Ziet er super leuk uit! Jammer dat het iets minder goed is kwa pigment, maar ach..

 • Reply
  rachel
  23 november 2016 at 09:39

  het ziet er leuk uit en zal altijd gelijk enthousiast zijn maar dat ben ik dit keer even niet

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  23 november 2016 at 10:03

  Jammer dat je niet super enthousiast bent. Ik ben wel erg benieuwd naar het highlighter en bronzer duo!

 • Reply
  Chantall
  23 november 2016 at 11:39

  Prachtige foto’s maak je :-)

 • Reply
  nicolished
  23 november 2016 at 17:53

  Ik vind het een mooie collectie maar niet echt een hele spannende collectie. De producten zijn inderdaad geen hardlopers.

 • Reply
  Mariska
  23 november 2016 at 18:02

  Ik vind vooral het oogschaduwpalette wel heel erg leuk bedacht, leuke print. Behalve dat vind ik de eyeliner heel mooi gekozen.

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  23 november 2016 at 21:23

  Ik vind de eyeliner echt heel erg mooi. Een prachtige kleur voor de feestdagen.

 • Laat een reactie achter