Search
Close this search box.

Essence: The Lash Curler, Maximum Volume, Colour Flash Volume & Catrice Glamour Doll Curl & Volume mascara

 photo Esca_zps6027a182.png

Essence en Catrice hebben weer een aantal nieuwe mascara’s, tijd dus om deze voor jullie op een rijtje te zetten, welke is nou eigenlijk het beste van de nieuwe aanwinsten en welke kan je beter in het schap laten liggen. Ik heb ze allemaal voor jullie getest en ze eventjes op een rijtje gezet!

 photo Esca2_zpsd39f36b1.png

Halverwege februari worden de schappen van Essence en Catrice omgebouwd met het nieuwe assortiment. Wellicht dat jullie de nieuwe collectie al hebben, dan kan je de producten al mooi bewonderen! Ik laat jullie vandaag zien: Essence: The Lash Curler, Maximum Volume, Colour Flash Volume & Catrice Glamour Doll Curl & Volume mascara!

 photo Esca5_zps095f30f9.png

Hier eerst een foto van mijn wimpers zonder enige make-up.

 photo Esca3_zps00c21396.png

Essence Maximum Volume Mascara – € 2,89

Met zo een naam verwacht je toch heel wat! Maximale volume in een kleine verpakking. Dit is een nieuwe soort mascara in de Essence familie want hij heeft iets unieks. Deze mascara heeft een innovatief reservoir dat zich bevind midden in het borsteltje door de ronde vormen. Door deze nieuwe manier van mascara aanbrengen worden de wimpers niet alleen perfect van elkaar gescheiden maar zijn ze ook nog eens voorzien van super veel volume!

 photo Esca4_zps01a3029d.png

Zo ziet het nieuwe borsteltje eruit, moet je eerlijk toegeven, hoe komt dat reservoir nou tot zijn recht bij de wimpers? Volgens mij heb je er vrij weinig aan want blijft het daar gewoon vast zitten. De borstel is voor de rest gemaakt van plastic korte haartjes die per twee rijen naast elkaar staan.

 photo Esca6_zps0ce374ed.png

Ik moet je zeggen dat ik erg teleurgesteld was in deze mascara. Na een paar minuten maar blijven aanbrengen is dit het uiteindelijke resultaat, heel natuurlijk en minimaal zichtbaar. Wel scheiden de wimpers perfect van elkaar maar daar blijft het dan ook bij. Dat reservoir is hartstikke leuk, maar ik merk er toch vrij weinig tot niets van.

 photo Esca7_zpsc717ef33.png

Catrice Glamour Doll Curl & Volume mascara – € 3,99

Het eerste waar je aan denkt is een prachtige krul als je de tekst van de mascara leest. Ook als je verder gaat zoeken en in de verpakking gaat kijken kom je ook een prachtige krullende borstel tegen. De ronde vezelborstel met een diepzwarte structuur zorgen voor veel volume en een prachtige krul in je wimpers, alsof je een wimperkrultang hebt gebruikt. Ook wel het doll eye effect genoemd, vandaar de naam.

 photo Esca8_zpsedfff97a.png

Het borsteltje heeft inderdaad een mooie krul en is niet te groot maar ook niet te klein. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet erg veel met een kromme borstel heb want ik vind het niet echt iets toevoegen. De borstel neemt lekker wat mascara op en brengt makkelijk aan op de wimpers.

 photo Esca9_zps8ee498bf.png

Het effect is mooi van deze mascara, maar toch is het niet wat ik zoek. Het is voor mij te subtiel en te natuurlijk. Ik zoek toch altijd net meer volume en dat mis ik bij deze mascara. De wimpers zijn wel goed lang geworden en scheiden zich mooi van elkaar. Ben je dus op zoek naar een natuurlijke mascara, dan ben je met deze mascara aan het goede adres.

 photo Esca10_zps940d4fee.png

Essence The Lash Curler – € 3,39

Hier was ik echt benieuwd naar en dat komt al alleen door de aparte verpakking van deze mascara. Je kan de dop namelijk draaien! Ben heel erg benieuwd hoe dit dan in zijn werk gaat! Het borsteltje kan je met de hand draaien als je de mascara aanbrengt op je wimpers. Door het draaien creëer je extra volume en krul. Ben erg benieuwd!

 photo Esca11_zpsa1bfaf17.png

Het borsteltje ziet er heel basic uit en neemt vrij veel mascara op. Voor de rest is er niet echt wat op aan te merken.

 photo Esca12_zps59b3291f.png

Alleen tsja, het draaigedeelte. Echt handig in gebruik is het niet om met twee handen aan zo een klein ding te zitten en het draaien zelf levert naar mijn idee ook niet echt wat op. Links heb ik niet gedraaid en rechts wel, het verschil? Redelijk nette gescheiden wimpers tegenover bijna spinnenpoten, dat moeten we niet hebben! Wel vind ik deze mascara zonder te draaien het beste van allemaal, maar het draaisysteem is heel leuk, maar voor mijn geen toegevoegde waarde.

 photo Esca13_zps72a8e5dd.png

Essence Colour Flash Volume Mascara – € 2,99

Gekleurde mascara is tegenwoordig helemaal hip, ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat we dit heel veel terug gaan zien in de lente en zomer! Essence heeft volgens mij de eerste budgetvriendelijke gekleurde mascara’s op de markt gebracht en ook nog eens in vijf verschillende kleuren waar deze lichtblauwe er één van is. Het is een gewone volume mascara, maar dan met een vrolijk kleurtje.

 photo Esca14_zps2ddfdbb5.png

De mascara heeft een hele simpele borstel die ik stiekem toch altijd wel het fijnst vind. Kijk zometeen maar naar de swatch foto, als dit een zwarte mascara was geweest was ik erg onder de indruk geweest. Maar de mascara is niet alleen voor je wimpers te gebruiken, het kan ook door je haar heen voor gekleurde plukken. Je kan de kleuren puur op je wimpers gebruiken of als een topcoat over je zwarte mascara heen voor een speels effect door bijvoorbeeld alleen de puntjes te kleuren.

 photo Esca15_zps4356e1c9.png

De mascara doet geweldig zijn werk, alleen ik vind de kleur helaas nog een beetje achterblijven en dit zijn al twee laagjes. Je ziet de kleur wel, maar ik had toch wat meer knal verwacht, wat de andere gekleurde mascara’s wel hebben. Ik ben benieuwd of dat bij alle andere kleuren ook zo is, ik vond de substantie al wat dun. Maar voor drie euro zijn ze zeker leuk!

 photo Esca1_zps78eab497.png

Ik ben het meest enthousiast over de Essence The Lash Curler en daarna de Catrice Glamour Doll Curl & Volume mascara. De andere twee zijn ook fijn en leuk maar ik denk niet dat ik er zo snel weer naar zou grijpen. Welke zou jij nog graag willen proberen?

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

37 reacties

  1. Ik ben dus totaal niet weg van de (budget) mascara’s! Die van Helena Rubestein is en blijft favoriet.. Wagen aan dit soort mascara’s doe ik maar niet meer. Beter voor mezelf en de wereld die mij aankijkt :-)

  2. Hmm, ze zien er in principe wel prima uit ja, vooral die gekleurde inderdaad! Maar ik denk dat ik toch maar bij mijn oude vertrouwde mascara ga blijven. Fijne review!

  3. Hmm ik ben eigenlijk door geen enkele mascara écht overtuigd! Geef er dan liever nog nét iets meer geld aan uit :). Mooie foto’s heb je gemaakt!

  4. Kijk ook dan gewoon wat voor een prachtige wimpers jij al hebt zonder mascara, echt waar! Voor mij zit de winnaar er niet bij, maar die blauwe lijkt mij zeker leuk om mee te experimenteren, maar dan niet meteen op alle wimpers, maar bijvoorbeeld alleen de onderste.

  5. Jammer dat het tegen gevallen is :( Ik ben benieuwd of de gekleurde varianten niet smudgen. Ik heb meestal het grote probleem dat het gaat vlekken na een uur bij de meeste mascara, zelfs wanneer er waterproof opstaat…

  6. Ik vind de tweede mascara het mooist. Bij niet alle mascara’s worden je wimpers even mooi gescheiden. Wel hele mooie foto’s gemaakt!

  7. Ik droeg vroeger eigenlijk nooit make-up, maar sinds ik ziek ben geworden, vind ik gewoon dat ik er beter uitzie met make-up op. Maar ik heb al redelijk lange wimpers van mezelf en vind het er toch altijd vreemd uitzie als ik mascara opheb. Dus misschien is die eerste dan een goeie voor mij, ook al doet hij niet echt wat hij belooft :)

  8. Heb die groene, maximum volume, gister ook gekocht. Ik ben namelijk errug enthousiast over de lash mania reloaded mascara. Dus wilde deze groene ook eens proberen. Hoop dat hij op mijn wimpers beter uitpakt. Het resultaat bij jou is inderdaad matig.. Jammer..

  9. Iedere keer kijk ik naar reviews van budget mascara’s, maar ik vind het resultaat altijd tegenvallen. Nee, ik houd het bij Chanel le volume! Catrice en Essence zijn voor mij voor oogpotloden en lipsticks prima, maar de rest koop ik toch liever van andere merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *