Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence The Gel Nail Polish

 photo Essence The Gel Nail Polish2_zpssutqig3x.png

Een gewone nagellak is tegenwoordig lastig meer te vinden, steeds meer gewone lakken gaan over op het gel effect. Zo hebben alle nagellakjes van Essence ook plaats gemaakt voor The Gel Nail Polish. Wat eerst met een lamp moest is alweer verleden tijd, het kan nu gewoon met een simpele base- en top coat zonder lamp! Maar blijft het dan net zo goed zitten? Ik testte deze combinatie gedurende een week uit en laat jullie het resultaat graag zien!

 photo Essence The Gel Nail Polish1_zpsi1tganxr.png

Over de gellak van Essence met de lamp was ik ontzettend te spreken, het is alweer bijna 2 jaar geleden dat Essence daar mee kwam. Voor vakantie en feestjes is het ideaal, je doet éénmalig je nagels en je hebt er dagen of zelfs weken plezier van! Een gewone nagellak is na een paar dagen al lelijk en afgebladderd, maar met een gellak is dat verleden tijd. Essence belooft dat deze combinatie 60% beter blijft zitten dan een normale combinatie van een base coat, nagellak en top coat. Ik ben heel benieuwd en test het heel erg graag uit!

 photo Essence The Gel Nail Polish3_zps7y1hwbed.png

The Gel Nail Polish bestaat uit verschillende stappen, eerst natuurlijk de base coat, de nagellak en de top coat. Alle producten van Essence zijn hierin vernieuwd. We beginnen natuurlijk al eerst met het aanbrengen van de base coat. Wat me als eerst opvalt is dat het een hele dikke en gel achtige structuur is.

 photo Essence The Gel Nail Polish5_zps2ptkz55u.png

Met het lakken moet ik hier wel even aan wennen, omdat het niet echt heel erg vloeibaar is vind ik het lastig inschatten hoeveel ik aan mijn kwastje moet hebben. Maar uiteindelijke werkt het prima en precies. De base coat droogt ontzettend snel en laat een subtiel glanzend laagje achter, niet heel bijzonder. Laten we door gaan met de nagellak!

 photo Essence The Gel Nail Polish6_zpsqnvjw9zl.png

4 Ever Young

Dit is de kleur die ik een week ga dragen, een knallende roze kleur die perfect dekt met één laagje, echt wauw!

 photo Essence The Gel Nail Polish10_zpsrakxrii7.png

Prince Charming

Ook al zo een mooi lakje, een zeeblauwe kleur met een prachtige shimmer, erg mooi voor de lente! Dekt vrijwel met één laagje, maar twee zijn toch mooier.

 photo Essence The Gel Nail Polish9_zpsrjem7gcn.png

Our Sweetest Day

Deze kleuren spreken mij nooit zo aan omdat ze nooit echt dekkend zijn. Maar deze komt redelijk ver met twee laagjes. Mooi voor als je van nude houdt!

 photo Essence The Gel Nail Polish4_zpsspjjkiqs.png

Na het aanbrengen van de kleur die ook echt verrassend snel droog is gaan we door met de laatste stap, het aanbrengen van de top coat. De base coat was dik en gelachtig, de top coat is juist heel dun en waterig. Hier moet je dus wel goed mee oppassen dat je hem goed afstrijkt. Dat had ik niet altijd even goed waardoor het in de randjes trok, niet heel handig!

 photo Essence The Gel Nail Polish7_zpsytcbqu2y.png

De top coat geeft echt een prachtige glans aan mijn nagels en droogt onzettend snel, volgens mij was het met een minuutje droog, bizat! Mijn nagels zien er echt prachtig uit met een fantastische kleur en glans! Tot zo ver ben ik ontzettend enthousiast, maar we gaan het natuurlijk wel goed testen! Ik laat de nagellak voor een week op mijn nagels zitten en ben erg benieuwd hoe het er daarna uitziet.

 photo Essence The Gel Nail Polish8_zpsa9nrovkk.png

Ik heb jullie meerdere malen via social media op de hoogte gehouden en daar kwam ik heel enthousiast over! Maar dat ben ik nog steeds! Zo zagen mijn nagels eruit na een week de combinatie van Essence The Gel Nail Polish op te hebben gehad! Ik had maar aan twee nagels chips en wel wat tipwear. Ik ben echt heel erg onder de indruk van deze nagellak, het blijft goed zitten en dat had ik stiekem echt niet verwacht. Wel wordt de kleur na een aantal dagen wat dof omdat het er een beetje vanaf slijt. Maar in een week tijd heb ik er twee keer per dag mee afgewassen, gedouched elke dag, gewerkt achter de kassa en alle andere dagelijkse taken dus ik ben echt enthousiast!

 photo Essence The Gel Nail Polish_zpsoso9uk5t.png

Een klein geschenk uit de hemel is deze combinatie wel, ik ben echt razend enthousiast en het is super makkelijk in gebruik! Even snel een base- en top coat aanbrengen en natuurlijk een kleur. De nieuwe kleuren van Essence dekken ook fantastisch waardoor je geen oneindige lagen nodig hebt. De Essence The Gel Nail Polish Base- & Top Coat kosten € 2,59 per stuk en de nieuwe nagellakken € 1,69 en zijn verkrijgbaar in het gewone vernieuwde assortiment.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

60 reacties

 1. Wat fijn te horen zulk goed resultaat, ik was niet zo tevreden over de toestanden met de lamp. Vond de lak er erg dik opzitten. Ben hier erg benieuwd naar! Goeie review!

 2. Ziet er veelbelovend uit!
  Ik vraag me alleen af of alleen de nieuwe nagellak van essence bruikbaar is met de base- en topcoat, of je ook andere merken kan gebruiken.

 3. Wauw ziet er echt goed uit. Ik vond de gel lak van Essence met lamp nog niet zo, het ging erbij mij zo vanaf. Nu gebruik ik Sensationail, maar ik merk dat het wel mijn nagels erg beschadigd. Dit ziet er onwijs handig en mooi uit! Daarnaast ook fijn om te weten dat het bij jou met je werk ook goed blijft zitten.

 4. Wat fijn dat jij deze al getest hebt, ik was hier namelijk heel erg benieuwd naar! Ik ben groot fan van de Sally Hansen miracle gel, maar deze zijn veel budgetvriendelijker. Ik ga ze ook zeker uitproberen.

 5. Woo hoow, dit klinkt fantastisch! Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede gel top coat die niet te dik lakt en snel droogt. Ik ga deze zo snel mogelijk halen!

 6. Dit is echt iets voor mij. Ik hou van kleur op mijn nagels, maar doe het zelden omdat ik echt geen geduld heb om het te laten drogen.

 7. Ziet er heel interessant uit, het roze lakje vind ik persoonlijk het mooist. zoals ik het blijkbaar gezien had worden alle basic lakjes nu gel lakjes van Essence. Is het dan een must om de base en top coat perse te gebruiken?

 8. Aahhh hier word ik heel erg enthousiast van! Ik ga zeker wat kleurtjes halen, want dat effect wil ik ook zien op mijn nagels. Mijn nagels zijn zeer zwak en nagellak blijft echt heel erg slecht zitten. Ik ben zo benieuwd!

 9. Wat leuk zeg!
  Mijn nagellak blijft vaak maar 2 dagen mooi, aangezien ik in een supermarkt werk.
  Dus deze ga ik zeker eens proberen.
  Zou het ook werken met lakjes van andere merken? :)

 10. Ziet er super mooi uit! Misschien een stomme vraag, maar wacht je met de topcoat totdat de nagellak kleur helemaal droog is? Dat vraag ik me altijd af met topcoats.

 11. Ben benieuwd!
  Nog een vraagje, kun je ook andere nagellak (zoals de al bestaande lakjes van essence) gebruiken of moét het perse een gellak van essence zijn?

  1. Klopt! Ze zijn er nog druk mee bezig alle winkels ervan te voorzien maar de fabrikant kon of kan het niet helemaal aan vanwege de vraag. Even geduld het komt sowieso want de normale lakjes worden deze lakjes.

 12. Die zilveren basecoat en topcoat kan ik nergens vinden. Ben al in meerdere plaatsen geweest. Wel gek he. Nou misschien nog maar even afwachten dan..

 13. Kun je deze nieuwe gellakjes ook onder de lamp gebruiken? Want ik vond dat juist zo fijn werken. Jammer dat het uit het assortiment is

   1. dit was het antwoord waar k heel lang naar heb gezocht, want de base- en topcoat zijn altijd uitverkocht, online en in de winkel :) X

 14. Hi
  Leuke review! Ik ben zelf dol op de oude lakjes die je met de lamp kon gebruiken. Vond dat heel makkelijk en goed. Jammer dat ze uit het assortiment zijn gehaald. Ik vroeg me af of je, mocht je dat willen, de nieuwe lakjes evt toch met de lamp kan gebruiken. Weet iemand dit?

 15. Nou, de gewone lakjes van essence droogden snel en bleven goed zitten. Heb de oranje gellak en de zilvermetallic. Oranje droogt goed en houdt zich wel, dag erna de andere,,, niks dus. Blijft plekken erin krijgen als je zelfs na uren ook maar ergens aan komt en is er zo af te wrijven. Laat toch eens iets wat goed is, zoals het is en verzin niet weer wat nieuws zgn beter.

 16. Hoi! Ik ben al twee jaar fan van de “essence gel nails at home”. Ik ben nu onlangs naar het kruitvat geweest omdat ik een nieuw potje cleanser nodig had. Het was al een eindje geleden dat ik er was geweest en ik zag dat men geen meer had. Dus ik vroeg aan de winkelbediende of ze er nog hadden. Zij wist me te vertellen dat ze dit niet meer verkopen en dat deze uit het assortiment waren gehaald. Ik ben dan online beginnen zoeken of ik deze ergens kan komen. Helaas heb ik dit niet gevonden. Nu mijn gel bijna op is kan ik niet anders dan iets anders te zoeken. Met dat ik tevreden was oven het systeem van essence wilde ik bij hen blijven en eventueel hun nieuw systeem van “the gel nail polish” proberen. Jammer van de aankoop van de lamp natuurlijk ;). Nu vraag ik mij af of jij ook ervaring hebt gehad met “gelnails at home”? Want ik vraag me af of je nagels even sterk zijn met “the gel nail polish”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *