Essence The Gel Nail Polish

 photo Essence The Gel Nail Polish2_zpssutqig3x.png

Een gewone nagellak is tegenwoordig lastig meer te vinden, steeds meer gewone lakken gaan over op het gel effect. Zo hebben alle nagellakjes van Essence ook plaats gemaakt voor The Gel Nail Polish. Wat eerst met een lamp moest is alweer verleden tijd, het kan nu gewoon met een simpele base- en top coat zonder lamp! Maar blijft het dan net zo goed zitten? Ik testte deze combinatie gedurende een week uit en laat jullie het resultaat graag zien!

 photo Essence The Gel Nail Polish1_zpsi1tganxr.png

Over de gellak van Essence met de lamp was ik ontzettend te spreken, het is alweer bijna 2 jaar geleden dat Essence daar mee kwam. Voor vakantie en feestjes is het ideaal, je doet éénmalig je nagels en je hebt er dagen of zelfs weken plezier van! Een gewone nagellak is na een paar dagen al lelijk en afgebladderd, maar met een gellak is dat verleden tijd. Essence belooft dat deze combinatie 60% beter blijft zitten dan een normale combinatie van een base coat, nagellak en top coat. Ik ben heel benieuwd en test het heel erg graag uit!

 photo Essence The Gel Nail Polish3_zps7y1hwbed.png

The Gel Nail Polish bestaat uit verschillende stappen, eerst natuurlijk de base coat, de nagellak en de top coat. Alle producten van Essence zijn hierin vernieuwd. We beginnen natuurlijk al eerst met het aanbrengen van de base coat. Wat me als eerst opvalt is dat het een hele dikke en gel achtige structuur is.

 photo Essence The Gel Nail Polish5_zps2ptkz55u.png

Met het lakken moet ik hier wel even aan wennen, omdat het niet echt heel erg vloeibaar is vind ik het lastig inschatten hoeveel ik aan mijn kwastje moet hebben. Maar uiteindelijke werkt het prima en precies. De base coat droogt ontzettend snel en laat een subtiel glanzend laagje achter, niet heel bijzonder. Laten we door gaan met de nagellak!

 photo Essence The Gel Nail Polish6_zpsqnvjw9zl.png

4 Ever Young

Dit is de kleur die ik een week ga dragen, een knallende roze kleur die perfect dekt met één laagje, echt wauw!

 photo Essence The Gel Nail Polish10_zpsrakxrii7.png

Prince Charming

Ook al zo een mooi lakje, een zeeblauwe kleur met een prachtige shimmer, erg mooi voor de lente! Dekt vrijwel met één laagje, maar twee zijn toch mooier.

 photo Essence The Gel Nail Polish9_zpsrjem7gcn.png

Our Sweetest Day

Deze kleuren spreken mij nooit zo aan omdat ze nooit echt dekkend zijn. Maar deze komt redelijk ver met twee laagjes. Mooi voor als je van nude houdt!

 photo Essence The Gel Nail Polish4_zpsspjjkiqs.png

Na het aanbrengen van de kleur die ook echt verrassend snel droog is gaan we door met de laatste stap, het aanbrengen van de top coat. De base coat was dik en gelachtig, de top coat is juist heel dun en waterig. Hier moet je dus wel goed mee oppassen dat je hem goed afstrijkt. Dat had ik niet altijd even goed waardoor het in de randjes trok, niet heel handig!

 photo Essence The Gel Nail Polish7_zpsytcbqu2y.png

De top coat geeft echt een prachtige glans aan mijn nagels en droogt onzettend snel, volgens mij was het met een minuutje droog, bizat! Mijn nagels zien er echt prachtig uit met een fantastische kleur en glans! Tot zo ver ben ik ontzettend enthousiast, maar we gaan het natuurlijk wel goed testen! Ik laat de nagellak voor een week op mijn nagels zitten en ben erg benieuwd hoe het er daarna uitziet.

 photo Essence The Gel Nail Polish8_zpsa9nrovkk.png

Ik heb jullie meerdere malen via social media op de hoogte gehouden en daar kwam ik heel enthousiast over! Maar dat ben ik nog steeds! Zo zagen mijn nagels eruit na een week de combinatie van Essence The Gel Nail Polish op te hebben gehad! Ik had maar aan twee nagels chips en wel wat tipwear. Ik ben echt heel erg onder de indruk van deze nagellak, het blijft goed zitten en dat had ik stiekem echt niet verwacht. Wel wordt de kleur na een aantal dagen wat dof omdat het er een beetje vanaf slijt. Maar in een week tijd heb ik er twee keer per dag mee afgewassen, gedouched elke dag, gewerkt achter de kassa en alle andere dagelijkse taken dus ik ben echt enthousiast!

 photo Essence The Gel Nail Polish_zpsoso9uk5t.png

Een klein geschenk uit de hemel is deze combinatie wel, ik ben echt razend enthousiast en het is super makkelijk in gebruik! Even snel een base- en top coat aanbrengen en natuurlijk een kleur. De nieuwe kleuren van Essence dekken ook fantastisch waardoor je geen oneindige lagen nodig hebt. De Essence The Gel Nail Polish Base- & Top Coat kosten € 2,59 per stuk en de nieuwe nagellakken € 1,69 en zijn verkrijgbaar in het gewone vernieuwde assortiment.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

60 reacties

 • Reply
  Evelien
  15 februari 2015 at 15:30

  Ziet er goed uit! Misschien heb ik er overheen gelezen, maar kun je het er gewoon met nagellak remover weer makkelijk afhalen?

  • Reply
   Aranka
   15 februari 2015 at 16:42

   Oh stom dat heb ik helemaal niet verteld, ja dat kan gewoon en gaat heel makkelijk!

 • Reply
  Sylvia
  15 februari 2015 at 15:31

  Wauw! Dat is wel een bezoekje aan ’t Kruidvat waard! Mooie kleuren ook :).

 • Reply
  chucky1012
  15 februari 2015 at 15:32

  Dat geeft een hele mooie glans!
  Leuke kleuren.

 • Reply
  Johanneke
  15 februari 2015 at 15:34

  Wat fijn te horen zulk goed resultaat, ik was niet zo tevreden over de toestanden met de lamp. Vond de lak er erg dik opzitten. Ben hier erg benieuwd naar! Goeie review!

 • Reply
  Jolien
  15 februari 2015 at 15:39

  Oh wauw mooie kleuren! Ik vind Our Sweetest Day ook heel mooi.

 • Reply
  Beau
  15 februari 2015 at 15:41

  Wauw, ik hoopte stiekem ook dat deze lakjes goed zouden zijn! Had het niet verwacht :-)

 • Reply
  Diolifestyle
  15 februari 2015 at 15:42

  Wat een fijne review. Het ziet er heel mooi uit!

 • Reply
  Evelien
  15 februari 2015 at 15:44

  Ziet er veelbelovend uit!
  Ik vraag me alleen af of alleen de nieuwe nagellak van essence bruikbaar is met de base- en topcoat, of je ook andere merken kan gebruiken.

 • Reply
  Miranda
  15 februari 2015 at 15:45

  Wauw ziet er echt goed uit. Ik vond de gel lak van Essence met lamp nog niet zo, het ging erbij mij zo vanaf. Nu gebruik ik Sensationail, maar ik merk dat het wel mijn nagels erg beschadigd. Dit ziet er onwijs handig en mooi uit! Daarnaast ook fijn om te weten dat het bij jou met je werk ook goed blijft zitten.

 • Reply
  Mariëlle
  15 februari 2015 at 16:05

  Wat een leuke review, en dit klinkt onwijs goed! Wat is dat zeegroene lakje mooi zeg!

 • Reply
  Anke
  15 februari 2015 at 16:08

  Dat ziet er bijna te mooi om waar te zijn uit ! :D

 • Reply
  Margot
  15 februari 2015 at 16:18

  Dit klinkt goed! Kan je dei base- en topcoat met alle normale lakjes gebruiken (ook van andere merken)? en hoe haat het met verwijderen? Ik ben benieuwd!

 • Reply
  Olga
  15 februari 2015 at 16:23

  Kan niet wachten om ze zelf uit te testen…kan je ook gewone nagellak van essence gebruiken bij deze base en topcoat?

 • Reply
  Bertine
  15 februari 2015 at 16:30

  je maakt me enthousiast met je mooie review. wat een goede producten, klinkt top!

 • Reply
  BeautyOpinie
  15 februari 2015 at 17:03

  Wat fijn dat jij deze al getest hebt, ik was hier namelijk heel erg benieuwd naar! Ik ben groot fan van de Sally Hansen miracle gel, maar deze zijn veel budgetvriendelijker. Ik ga ze ook zeker uitproberen.

 • Reply
  Lotte
  15 februari 2015 at 17:24

  Dit is echt de hemel!
  Zodra dit in de winkels ligt ga ik er echt 1000 inslaan! :D

 • Reply
  beautifulday4makeup
  15 februari 2015 at 17:25

  Wauw, dat klinkt super!

 • Reply
  femketje
  15 februari 2015 at 17:58

  Die base en topcoat ga ik scoren! Werkt dat ook gewoon met de normale nagellakjes? :)

 • Reply
  Lindsay
  15 februari 2015 at 18:08

  Woo hoow, dit klinkt fantastisch! Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede gel top coat die niet te dik lakt en snel droogt. Ik ga deze zo snel mogelijk halen!

 • Reply
  Nicky
  15 februari 2015 at 18:31

  Lijkt interessant! Misschien toch even proberen dan..

 • Reply
  Nicolish
  15 februari 2015 at 18:36

  Wat een prachtige lakjes zeg! Ze zien er super goed uit. Vooral Prince Charming vind ik super mooi! Hopelijk liggen ze snel in de winkel.

 • Reply
  Elodie_O
  15 februari 2015 at 18:39

  Dit is echt iets voor mij. Ik hou van kleur op mijn nagels, maar doe het zelden omdat ik echt geen geduld heb om het te laten drogen.

 • Reply
  Tania
  15 februari 2015 at 18:42

  Klinkt goed. Zal eens een bezoekje aan Kruidvat moeten brengen denk ik

 • Reply
  Elise
  15 februari 2015 at 18:43

  Ziet er heel interessant uit, het roze lakje vind ik persoonlijk het mooist. zoals ik het blijkbaar gezien had worden alle basic lakjes nu gel lakjes van Essence. Is het dan een must om de base en top coat perse te gebruiken?

  • Reply
   Aranka
   15 februari 2015 at 20:32

   Dat weet ik eigenlijk niet, maar ik denk wel dat het daardoor veel langer blijft zitten. Heb ze niet zonder base of top coat getest

 • Reply
  Beautyjuf
  15 februari 2015 at 19:15

  Ohh, wat een prachtige tinten! Wat tof dat de nagellak een week blijft zitten!

 • Reply
  Pauline
  15 februari 2015 at 19:20

  Oooh wat leuk dat dit nu ook in budgetvariant bestaat want de meeste vind ik wat te duur. Super dat je zo enthousiast bent :)!

 • Reply
  mywickedweirdlife
  15 februari 2015 at 19:42

  Wow dat klinkt echt heel erg goed!! ik ga dit zeker eens proberen!

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  15 februari 2015 at 19:44

  Wat een mooi resultaat! Bij mij houd nagellak nooit langer dan 2 dagen, ik ga deze zeker uitproberen!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  15 februari 2015 at 20:20

  Hier ga ik zsm voor kijken, wauw!

 • Reply
  Lindy
  15 februari 2015 at 20:47

  Wauw! Wat mooi zeg! Prachtige kleuren<3! Je maakt mooie foto's meid. Complimenten:-D! Ik ga je gelijk even volgen op Bloglovin. Fijne avond. X

 • Reply
  Kelly
  15 februari 2015 at 20:57

  Aahhh hier word ik heel erg enthousiast van! Ik ga zeker wat kleurtjes halen, want dat effect wil ik ook zien op mijn nagels. Mijn nagels zijn zeer zwak en nagellak blijft echt heel erg slecht zitten. Ik ben zo benieuwd!

 • Reply
  Jana
  15 februari 2015 at 21:09

  Dit had ik zeker niet verwacht! De kleuren glanzen ook zo mooi :D Klinkt enorm goed, dus misschien moet ik dit ook maar eens gaan uitproberen :D

 • Reply
  Melissa
  15 februari 2015 at 21:56

  Oh wat heerlijk om door het lezen van dit artikel zo’n goede budget aanrader te ontdekken!!! Ik ben helemaal blij en ga ze zeker aanschaffen!

 • Reply
  kyara
  15 februari 2015 at 22:46

  Kan je de gellak gewoon weg halen met normale nagellak remover ?

 • Reply
  Priscilla
  15 februari 2015 at 23:51

  Wauw, ik ben blij verrast! Hier ga ik zeker voor kijken en ben ook erg benieuwd naar de andere kleuren.

 • Reply
  Tessa
  16 februari 2015 at 06:36

  Wauw dat ziet er zeker god uit zeg! Wat een uitvinding! Die ga ik maar eens inslaan denk ik!
  Liefs, Tessa

 • Reply
  Nathalie
  16 februari 2015 at 10:43

  Wat leuk zeg!
  Mijn nagellak blijft vaak maar 2 dagen mooi, aangezien ik in een supermarkt werk.
  Dus deze ga ik zeker eens proberen.
  Zou het ook werken met lakjes van andere merken? :)

 • Reply
  Marthe
  16 februari 2015 at 10:55

  Ziet er super mooi uit! Misschien een stomme vraag, maar wacht je met de topcoat totdat de nagellak kleur helemaal droog is? Dat vraag ik me altijd af met topcoats.

  • Reply
   Aranka
   16 februari 2015 at 11:06

   Ik wacht daar eigenlijk nooit op, smeer het er gewoon overheen als ik klaar ben met de kleur!

 • Reply
  Julie
  16 februari 2015 at 16:09

  Wow, dit klinkt eigenlijk echt erg goed! :-)

 • Reply
  Leonie
  16 februari 2015 at 21:17

  Ben benieuwd!
  Nog een vraagje, kun je ook andere nagellak (zoals de al bestaande lakjes van essence) gebruiken of moét het perse een gellak van essence zijn?

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  16 februari 2015 at 21:29

  Wauw, dit had ik niet verwacht!! Super goed van Essence!

 • Reply
  Simone
  17 februari 2015 at 16:02

  Ik wil deze zooooo graag testen. Ziet er enorm goed uit!

 • Reply
  Mariska
  17 februari 2015 at 19:52

  Dat ziet er inderdaad wel heel erg goed en mooi uit :) ben benieuwd! Misschien ga ik het zelf ook wel aanschaffen.

 • Reply
  Stephanie
  11 maart 2015 at 11:45

  Ik zie ze nog nergens bij het Kruidvat liggen.
  Weet jij hoe dit zit?!

  • Reply
   Aranka
   11 maart 2015 at 14:10

   Gek? In het nieuwe kleine schap moeten ze zitten… Heb ze hier al veel gezien!

  • Reply
   anoniem
   22 april 2015 at 20:48

   Klopt! Ze zijn er nog druk mee bezig alle winkels ervan te voorzien maar de fabrikant kon of kan het niet helemaal aan vanwege de vraag. Even geduld het komt sowieso want de normale lakjes worden deze lakjes.

   • Reply
    Stephanie
    22 april 2015 at 20:51

    Ik heb ze inmiddels gevonden! Het is erg fijn. Ook met miss sporty nagellak erbij. Het bleef een week mooi!

 • Reply
  Stephanie
  11 maart 2015 at 14:21

  Die zilveren basecoat en topcoat kan ik nergens vinden. Ben al in meerdere plaatsen geweest. Wel gek he. Nou misschien nog maar even afwachten dan..

 • Reply
  Debby
  15 maart 2015 at 02:13

  Kun je deze nieuwe gellakjes ook onder de lamp gebruiken? Want ik vond dat juist zo fijn werken. Jammer dat het uit het assortiment is

 • Reply
  rani
  8 april 2015 at 15:54

  moet je perse een base en top coat gebruiken om die lakjes aan te brengen

  • Reply
   Aranka
   8 april 2015 at 16:11

   Nee, maar daardoor blijven ze wel veel langer zitten ;)

   • Reply
    Linda Harkink
    23 juli 2015 at 19:29

    dit was het antwoord waar k heel lang naar heb gezocht, want de base- en topcoat zijn altijd uitverkocht, online en in de winkel :) X

 • Reply
  Debby
  18 april 2015 at 21:47

  Hi
  Leuke review! Ik ben zelf dol op de oude lakjes die je met de lamp kon gebruiken. Vond dat heel makkelijk en goed. Jammer dat ze uit het assortiment zijn gehaald. Ik vroeg me af of je, mocht je dat willen, de nieuwe lakjes evt toch met de lamp kan gebruiken. Weet iemand dit?

 • Reply
  nicky
  20 mei 2015 at 23:54

  Nou, de gewone lakjes van essence droogden snel en bleven goed zitten. Heb de oranje gellak en de zilvermetallic. Oranje droogt goed en houdt zich wel, dag erna de andere,,, niks dus. Blijft plekken erin krijgen als je zelfs na uren ook maar ergens aan komt en is er zo af te wrijven. Laat toch eens iets wat goed is, zoals het is en verzin niet weer wat nieuws zgn beter.

 • Reply
  Simone
  21 mei 2015 at 15:16

  Kun je de gellak ook gebruiken op kunst/acrylnagels?

 • Reply
  Eline
  18 augustus 2015 at 17:52

  Hoi! Ik ben al twee jaar fan van de “essence gel nails at home”. Ik ben nu onlangs naar het kruitvat geweest omdat ik een nieuw potje cleanser nodig had. Het was al een eindje geleden dat ik er was geweest en ik zag dat men geen meer had. Dus ik vroeg aan de winkelbediende of ze er nog hadden. Zij wist me te vertellen dat ze dit niet meer verkopen en dat deze uit het assortiment waren gehaald. Ik ben dan online beginnen zoeken of ik deze ergens kan komen. Helaas heb ik dit niet gevonden. Nu mijn gel bijna op is kan ik niet anders dan iets anders te zoeken. Met dat ik tevreden was oven het systeem van essence wilde ik bij hen blijven en eventueel hun nieuw systeem van “the gel nail polish” proberen. Jammer van de aankoop van de lamp natuurlijk ;). Nu vraag ik mij af of jij ook ervaring hebt gehad met “gelnails at home”? Want ik vraag me af of je nagels even sterk zijn met “the gel nail polish”…

 • Laat een reactie achter