Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence Summer Days & Nights Eyeshadow & Highlight Palette

Automatische concepten

Vanaf half augustus ligt de Essence Summer Days & Nights collectie in de winkels. Een leuke, vrij complete collectie met onder andere een groot oogschaduw en highlighter palette. Deze twee heb ik gekregen om te testen en ben heel benieuwd naar de kwaliteit van beide!

Automatische concepten

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet heel erg warm liep voor de collectie, maar de twee paletten spraken me wel het meeste aan. In de collectie zit een groot oogschaduw palette met 10 verschillende kleuren en een highlighter palette met daarin 5 verschillende kleuren.

Volgen jullie mij al op Instagram?

De verpakkingen zijn van plastic gemaakt met een transparante deksel. Ik vind het er niet heel erg luxe uitzien en het voelt ook een beetje goedkoop aan. Nu is het natuurlijk ook van Essence en hoeft dat helemaal niet, maar ik vind dat Essence wel eens mooiere producten heeft gemaakt.

Automatische concepten
Automatische concepten

ESSENCE SUMMER DAYS & NIGHTS EYESHADOW PALETTE – € 7,99

Volgens Essence is dit een multikleuren palette met daarin 10 verschillende kleuren oogschaduw. Het grootste gedeelte zijn glanzende kleuren maar er zitten ook een paar matte tinten bij. Ik vind de kleursamenstelling erg leuk gedaan met vooral veel nude tinten. Om het palette wat spannender te maken zitten er ook een paar blauwe kleuren bij. Zelf vind ik de kleuren erg leuk gekozen en goed bij de zomer passen.

Automatische concepten
Automatische concepten

Tijdens het swatchen van de kleuren ben ik eigenlijk meteen een beetje sprakeloos. Essence doet steeds meer haar best met goede paletten te komen en zo te zien maken ze dat steeds meer waar. Wat een geweldige pigmentatie heeft dit palette zeg! De kleuren zijn zacht en romig en geven ontzettend veel kleur af, prachtig! Zelfs de matte tinten hebben veel pigment.

Automatische concepten
Automatische concepten

ESSENCE SUMMER DAYS & NIGHTS GLOW BAR HIGHLIGHTER PALETTE – € 9,99

Dit mega highlighter palette weet ook wel de show te stelen, wat een mooie kleuren zitten er in zeg. Maar ik moet je wel eerlijk toegeven, het zijn niet meteen de highlighter kleuren waar ik aan denk, ik vind deze namelijk vrij donker en meer naar een bronzer neigen. De kleuren zijn met elkaar te combineren of los van elkaar te dragen en bevatten vooral lekker veel glitter.

Automatische concepten

En ja hoor, ook hier zijn de swatches weer prima in orde. Of nouja prima? Eigenlijk zijn ze gewoon heel erg goed. Ik hoop alleen wel dat ze goed uit te blenden zijn want ben een beetje bang voor een discobal effect met zulk goed pigment.

Automatische concepten

Alleen al snel is mijn enthousiasme weg… Op de huid zie je amper wat van de highlighters terug. Ik heb de donkere kleur als bronzer gebruikt, de roze als blush en de lichtste kleur als highlighter. Ik heb het met verschillende kwasten aangebracht maar mijn kwasten pakken het product heel slecht op. Ook tijdens het blenden blijft er maar weinig tot niets van over, super zonde! Nee, dit is niet waar ik vrolijk van word.

Automatische concepten
Automatische concepten

Eigenlijk is het met de oogschaduw hetzelfde verhaal. De kwasten pakken het pigment niet helemaal lekker op en tijdens het blenden vervagen de kleuren. Dit was niet waar ik op gehoopt had, zeker niet na het zien van de swatches…

Automatische concepten

Tijdens het swatchen van de paletten was ik echt razend enthousiast, maar tijdens het gebruik vielen de paletten me echt zwaar tegen. Het pigment is ver te zoeken als je de poeders met een kwast aanbrengt en tijdens het blenden vervagen de kleuren nog meer.

De Essence Summer Days & Nights collectie is vanaf half augustus exclusief bij de Etos.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Dat is echt wel heel erg zonde dat ze niet het pigment afgeven zoals op je arm. Dan heb je er ook niks aan tenzij je echt van hele lichte tinten houdt, haha. Nee, jammer dit weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *