Search
Close this search box.

Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up_zpsw81pdzmj.png

Kennen jullie de Essence Pure Skin lijn? Je vind deze producten in het tweede schap en zijn speciaal gemaakt voor de meiden met een onzuivere huid. Nu moet ik toegeven dat ik dat niet echt heb, maar ik was wel heel erg benieuwd naar deze foundation. Hij vecht tegen puistjes en mee-eters en moet ook nog eens een prachtige egale huid achterlaten, dat test ik natuurlijk graag uit.

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up1_zpssveeeq99.png

Essence is echt goed bezig vind ik zelf, eerst trok Catrice meer mijn aandacht maar Essence komt steeds met leukere producten die mijn aandacht trekken. Niet dat deze foundation meteen mijn aandacht trok, maar ik sta nu wat positiever tegenover Essence. De foundation is een mousse foundation waar velen nog een beetje bang voor zijn. Maar ik kan je alvast vertellen dat deze ook erg prettig werkt. Goed laten we verder kijken.

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up2_zpsqkxdldca.png

De Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up is er in twee verschillende kleuren 01 Matte Beige en 02 Matt Sand. Zelf heb ik de lichtste kleur ontvangen dus hopelijk is het de juiste kleur voor mij. Op de achterkant vinden we nog wat meer informatie over het product. De foundation bevat het Clearderm Complex dat in alle producten van Essence in de Pure Skin collectie zit. Deze foundation is daar één van, maar ze hebben ook veel huidverzorgende producten. Het Clearderm Complex gaat de strijd aan met puistjes en mee-eters en zorgt voor een matte effect.

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up4_zps2eaxdmkh.png

Bij andere Clearderm Complex producten stond vermeld dat er geen parabenen en olie in zit, maar als ik goed naar deze ingrediëntenlijst kijk is dat bij deze foundation niet het geval. Veel siliconen, parabenen en minerale oliën zitten in deze foundation, gek want siliconen zorgen vaak voor puistjes…?

Ingrediënten:

CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, CYCLOHEXASILOXANE, PHENYL TRIMETHICONE, SILICA, TRIBEHENIN, ZINC PCA, BISABOLOL, C30-45 ALKYL METHICONE, METHICONE, C30-45 OLEFIN, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), TALC, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up5_zpspfah1mub.png

Goed bij de ingrediënten zet ik een beetje mijn vraagtekens, maar ik heb gelukkig geen last van sommige stoffen dus ik gebruik hem gewoon. De mousse zit zoals altijd in een potje waar je je vingers bij moet gebruiken. Ik breng mousse foundation altijd aan met een stippling brush en dip deze dan gewoon rechtstreeks in de foundation, geen gesmeer dus met mijn vingers. De foundation bevat 14 gram wat ongeveer de helft is van een normale vloeibare foundation. En ik heb altijd het idee dat een mousse foundation een stuk minder zuinig in gebruik is, of je er dus heel lang mee kan doen weet ik niet.

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up6_zpsjgpu5ncj.png

De foundation voelt heel zacht en luchtig aan, als het een bruine kleur had gehad had ik er zo mijn lepel in willen zetten om er een hapje van te nemen. De kleur is vrij licht en heeft een behoorlijke gele ondertoon.

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up7_zps9phi27xy.png

De foundation brengt makkelijk aan op de huid maar het effect vind ik wel een beetje poederig, ik hoop niet dat dat ook het geval gaat zijn op het gezicht. Hij lijkt hier ook wel erg geel in vergelijk met de rest van mijn huid.

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up8_zpslvprtc0l.png

De mousse foundation laat zich niet heel erg makkelijk uitsmeren en trekt best wel in de lijntjes op mijn droge hand. Laten we gaan kijken wat hij doet op mijn gezicht.

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up9_zps0zffn4gq.png

Mijn gezicht zonder make-up en ik breng zometeen de foundation aan het een stippling brush.

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up10_zpslidq8ger.png

De foundation aangebracht! Mijn gezicht ziet er echt ontzettend mooi egaal uit en met de stippling kwast brengt hij echt enorm fijn aan en verdeelt zich mooi. Hij is inderdaad wel een beetje geel als je nu kijkt, maar misschien met de rest van de make-up op dat dat wel wegvalt.

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up11_zpsegvmbun3.png

En met de rest van de make-up! Eigenlijk ben ik best wel een beetje enthousiast, het ziet er goed en natuurlijk uit en dekt prima. Of het echt tegen puistjes en mee-eters werkt, nee daar geloof ik niets van, mijn mee-eters (die ik wel heb) worden er totaal niet minder van. De foundation belooft wel matte te zijn maar niet de hele dag door of perfect te blijven zitten, toch moet ik hem nageven dat hij het redelijk lang uithoudt. Na een hele dag werken rond een uur of 6 was mijn neus vervaagd en glom, maar de rest zag er nog best prima uit!

 photo Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up3_zpsmpdi6xly.png

Of dit echt dé foundation is voor mensen met een onzuivere huid, dat weet ik niet. De beloftes komt hij niet echt na en de ingrediënten vind ik een beetje dubieus. Maar de werking zelf als foundation vind ik top! Hij ziet er heel natuurlijk uit, brengt makkelijk aan met een kwast en blijft redelijk lang zitten en is mijn juiste kleur (op de iets te gele ondertoon na, maar beter dan oranje). De Essence Pure Skin Anti-Spot Mousse Make-Up is in het grote schap te koop voor € 3,89 wat ik echt een prima prijs vind!

Dit product heb ik ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi allemaal, welkom op mijn blog over beauty, food en lifestyle! Ik ben Aranka, een echte girl next door van 28 jaar die met veel passie blogt over alles wat op haar pad komt! Bijna elke dag komt er een artikel online over van alles dat de vrouw interesseert! Ik wens je veel kijk- en leesplezier. Liefs, Aranka

22 reacties

 1. Hij ziet er best fijn uit, behalve dat hij een beetje gelig is. Ik geloof niet dat hij tegen puistjes werkt, want dan moet je eigenlijk helemaal geen foundation dragen. Fijne review!!

 2. Goed dat je zowel de ingrediënten als de werking bekijkt voor de onzuivere huid! Ik heb nog steeds nooit een mousse geprobeerd en zou dat ook niet zo snel doen denk ik!

 3. Zulke foundation komen meer en meer terug. Ik dacht eerst dat deze foundation te geel zou zijn, maar het valt goed mee. Ik vind het resultaat erg mooi eigenlijk :D

 4. Hmmm.. Ik heb een poeder van deze lijn. Best tevreden mee hoor, maar puistjes tegengaan? Daar geloof ik inderdaad ook helemaal niets van.
  Het resultaat van deze foundation vind ik best oke, maar niet helemaal geweldig.

 5. Deze bestaat al heel lang, ik had hem jaren geleden ook! Ik vond hem fijner dan de ‘normale’ mousse foundation van essence, helaas was de kleur wel wat te donker :(

 6. Het is een misverstand dat siliconen en minerale olie voor puistjes zorgen; dat is niet zo. Beide ingrediënten zijn goedkoop en veilig en daarom veel gebruikt in cosmetica. Ze doen ook niet veel goeds voor je huid, behalve het er beter uit laten zien. Er is natuurlijk wel altijd een hele kleine kans dat je reageert op siliconen en minerale olie, maar dat geldt voor ieder ingrediënt. De meeste mensen kunnen veilig aardbeien, noten, abrikozen of kiwi’s eten, maar een enkeling is er allergisch voor of krijgt er uitslag van. Parabenen zijn wel een conserveringsmiddel waar een grotere groep mensen op reageert: enkele procenten van de bevolking is er allergisch voor. De kans dat je reageert op siliconen en minerale olie, is heel veel kleiner dan dat je reageert op parabenen en die kans is al niet zo heel groot. Minerale olie en siliconen zijn niet voor niets ook veel gebruikt in medicinale crèmes die je van de dokter krijgt, bv bij eczeem, of na een allergische reactie op de wespensteek, omdat medicatie daarin goed opgelost kan worden, het makkelijk uitsmeert en de kans onbeschrijfelijk klein is dat je er op reageert.

  1. helemaal mee eens! Mensen zijn enorme kudde dieren, als er eentje reageert op siliconen, reageert opeens “iedereen” erop. Ik werk in een parfumerie en hoevaak ik hoor: “Ik heb een gevoelige huid!”, maar zij hebben geen last van roodheid, jeuk, bultjes, blaasjes etc. Of allergisch voor parabenen, heb je enig idee hoeveel je er per dag op eet? Dan zou je hier nu niet staan. Afijn, ik ben erg blij dat iemand anders nu ook eens vertelt dat deze ingrediënten echt niet slecht zijn voor huid en vaak helpen ze onze huid zelfs! Siliconen is een hypoallergene stof en het zorgt ervoor dat vocht minder snel kan “verdampen” in onze huid, net als minerale olie.

 7. Ziet er op het eerste oog mooi uit, maar dat hij zou helpen tegen onzuiverheden etc lijkt me sterk.

 8. Ik vind het jammer dat er zoveel siliconen in foundations en crèmes zit. Geeft misschien wel een heel mooi resultaat, maar mijn huid reageert er niet goed op.

 9. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat het puistjes tegen gaat maar het effect is erg mooi! Ik hou alleen niet van mousse foundation, misschien moet ik er gewoon aan wennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *