Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence Pure Nude Foundation & Concealer

 photo Essence Pure Nude Foundation amp Concealer_zps1ck5fo8s.png

Het het grote schap van Essence vinden we een nieuwe foundation en concealer. De naam van deze producten sprak me meteen aan dus daarom pakte ik ze er meteen bij om te testen. Pure Nude, dat doet me denken aan een subtiele en natuurlijke make-up look. En als het om foundation en concealer gaat hou ik daar heel erg van. Ik was dus ook heel erg benieuwd naar deze twee producten.

 photo Essence Pure Nude Foundation amp Concealer1_zpsbsc46iwh.png

“Natuurlijk nude. De nieuwe foundation overtuigt met een ultralichte textuur en natuurlijke finish. De foundation verhult huidoneffenheden en heeft een subtiele matterend effect. De vloeibare formule versmelt prachtig met de huid. Voor een heerlijk “no make-up” gevoel. Verkrijgbaar in totaal drie tinten.” Dat is wat Essence over deze foundation zegt. De kleuren zijn 01 Pure Beige, 02 Pure Sand en 03 Pure Honey.

Naast de foundation is er nog een aanvullende concealer om alle oneffenheden goed weg te werken. Deze is er ook in drie combinerende kleuren met de foundation. Hij is handig is stift vorm die je ook heel gemakkelijk omhoog kan draaien. De finish belooft natuurlijk en poederig te zijn die je gemakkelijk kan blenden.

 photo Essence Pure Nude Foundation amp Concealer3_zpsdgfmtbbo.png

Goed, laten we het eerst over de foundation gaan hebben die in een best wel leuke verpakking zit al zeg ik het zelf. Het is niet bijzonder, maar ziet er prima uit. De kleur van de verpakking is mooi nude en dat zegt het merk ook. Als we de verpakking moeten geloven is het een foundation die je niet voelt op je gezicht en een natuurlijke finish geeft. Zelf heb ik de lichtste kleur ontvangen om te testen. Met zijn 30 ml is het ook een normale foundation qua inhoud.

 photo Essence Pure Nude Foundation amp Concealer4_zpsliufp5n9.png

De foundation heeft als je de dop open maakt een handige pomp flacon waarmee je gemakkelijk het product op kunt pompen. Dit gaat heel makkelijk en zonder knoeien. De foundation zelf is ontzettend dun maar werkt in combinatie met deze verpakking prima. Eén pompje is eigenlijk al voldoende voor je gezicht, maar omdat hij zo dun en transparant is geloof ik dat je meerdere pompjes wilt gebruiken om effect te zien.

 photo Essence Pure Nude Foundation amp Concealer5_zpswn2iqmoq.png

Naast de foundation hebben we natuurlijk nog de concealer die je kunt gebruiken op de plekjes die extra camouflage nodig hebben. Ik moet eerlijk toegeven dat ik echt nooit een concealer gebruik dus dat het voor mijn even zoeken was waar ik hem wilde testen. Ik deed het maar bij mijn neusvleugels en onder mijn ogen. De vorm van verpakking vind ik trouwens wel heel erg handig! Je kunt er precies mee werken en als de punt op dreigt te gaan draai je hem simpel wat omhoog. Ook neemt de concealer haast geen plek in, in je stash.

 photo Essence Pure Nude Foundation amp Concealer6_zpszwjyls1x.png

Swatches! Links zie je een hele mooie lichte concealer en rechts de lichtste kleur foundation die ik toch wel erg geel vind lijken. De concealer is lekker romig en geeft goed veel kleur af. De foundation is zo dun als water maar dat geeft meestal wel het mooiste effect. Ik hoop wel dat hij niet te geel is voor mijn gezicht.

 photo Essence Pure Nude Foundation amp Concealer7_zpszvb96sut.png

Mijn gezicht zonder make-up.

 photo Essence Pure Nude Foundation amp Concealer8_zpsyzu0muej.png

Mijn gezicht met de concealer aangebracht onder mijn ogen en bij mijn neusvleugels. De concealer brengt gelukkig erg makkelijk aan en je ziet echt het verschil. De huid is een stuk minder rood. Het belooft makkelijk te blenden maar dat vind ik toch een beetje tegenvallen. Als ik de concealer uit wil smeren begint hij erg op te hopen en vind ik het er daarna ontzettend onnatuurlijk uit zien. Ook bij mijn neusvleugels met de wat losse velletjes in de hoekjes vind ik het totaal niet mooi.

Uiteindelijk is de houdbaarheid ook dramatisch. Binnen enkele uren heb ik drie nude strepen onder mijn ogen, helaas is hij helemaal in de plooitjes getrokken, niet mooi. Jammer, want de verpakking was zo fijn en de kleur was ook echt licht. Nee, dit potlood is toch echt te vet voor mij en mijn huid.

 photo Essence Pure Nude Foundation amp Concealer9_zpsmgzox0dk.png

Mijn gezicht met de foundation. Ja, je ziet meteen dat de gelige foundation alle roodheden weg trekt uit mijn huid en er daarna vrij natuurlijk uit ziet. Het geeft wel een heel klein beetje een gele gloed maar dat mag de pret niet dekken. Hij brengt namelijk heel erg makkelijk aan en ziet er ontzettend natuurlijk uit. Voor mijn hele gezicht heb ik twee pompjes gebruikt. Wel moet ik trouwens zeggen dat als je deze foundation met een kwast of spons aanbrengt de foundation daardoor heel erg wordt opgenomen, daarom kan het zijn dat je meer moet gebruiken.

 photo Essence Pure Nude Foundation amp Concealer10_zpskkzyd3al.png

Met alle make-up op. Ik vind de foundation er voor mij goed uitzien.

Het enige wat ik jammer vind is dat de foundation na een paar uur al zo goed als verdwenen is. Hij kan mijn vette huid niet de baas en is hier en daar opgehoopt op mijn voorhoofd. De wangen en kin vallen wel mee maar op mijn neus is niets meer te zien. Jammer! Ook laat hij je ontzettend snel glimmen. Maar aan de andere kant, hij belooft ook niets over houdbaarheid en een mat effect.

 photo Essence Pure Nude Foundation amp Concealer2_zpsgawh1pne.png

De foundation en concealer doen wat ze beloven, ze laten een natuurlijke finish achter waarbij niemand echt zou zien dat je een dik masker make-up op hebt. Als je goed kijkt zie je de concealer wat opgehoopt zitten maar de foundation ziet er echt heel erg natuurlijk uit. De kleuren zijn licht maar wel een beetje aan de gele kant, dat moet je dus wel kunnen hebben. Maar de houdbaarheid? Nee, daar ben ik absoluut niet van onder de indruk, maar goed, wat ik al zei, daar beloven ze ook niets over.

Al met al vind ik het dus een prima foundation wat betreft de beloftes. Of het een ideale foundation voor mij is, nee dat niet. Ik wil toch wat meer houdbaarheid zodat ik er langer van kan genieten. Maar voor de prijs hoef je het niet te laten want de foundation kost € 3,89 en de concealer € 2,59. De producten zijn in het grotere schap van Essence te koop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

  1. Het effect van de foundation is mooi maar dat hij goed en lang blijft zitten is natuurlijk het allerbelangrijkste! Ik zal deze producten dus niet kopen…

  2. Ik vind de kleur van de foundation voor mij iets te oranje/geel. De concealer lijkt mij wel fijn! Jammer dat ze niet lang blijven zitten. Misschien met een goede foundation basis eronder? xx

  3. Jammer dat de producten toch niet zo fijn zijn als gehoopt. Ik heb ze ook in het schap zien liggen en twijfelde nog of ik ze wel of niet mee zou nemen, maar ik wacht toch liever de reviews af op de blogs. :) Toch een goede keus om hem niet mee te nemen. Ben wel benieuwd naar die nieuwe van Catrice.

  4. Wat grappig dat het uiterlijk van de concealer mij het idee geeft dat hij een roze ondertoon heeft en de foundation een gele..terwijl dat in werkelijkheid helemaal anders is! Uiteindelijke effect met fullface make-up vind ik mooi, maar jammer dat hij qua houdbaarheid tegenvalt!

  5. Welke kruidvat vestigingen hebben een groot essence schap?
    Ik kan het niet vinden op de website van kruidvat…

    Alvast bedankt voor het antwoord!

  6. Ik denk dat deze foundation van Essence met een primer of fixing powder wel goed blijft zitten. Vind het een mooie natuurlijke foundation daar hou ik wel van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *