Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence Nail Art Hello Foils!

 photo EssenceNailArtHelloFoils_zpsd420ab08.png

‘Hoe cool is dit’ dacht ik toen ik naar deze twee producten van Essence keek. Het is folie dat je op je nagels kan plakken door middel van een speciale lak, echt tof! Het is net alsof je van die olie kringen op je nagels hebt, echt heel erg gaaf. Alleen ik weet nog het drama met de vorige vergelijkbare Essence producten met die stukjes papier, ik hoop dat Essence daarvan geleerd heeft want het ziet er echt heel erg leuk uit!

 photo EssenceNailArtHelloFoils1_zpsd670de79.png

De set bestaat uit een transfer solution en de transfer foils, beide producten koop je apart in het tweede schap van Essence, het is dus geen set die bij elkaar zit. De verpakking ziet er in ieder geval heel erg leuk uit en de printjes van het papier vind ik ook heel erg gaaf, zeker om met een feestje of tijdens de feestdagen je nagels mee te versieren! Goed, laten we aan de slag gaan, eerst even goed de gebruiksaanwijzing lezen voordat het mis gaat.

 photo EssenceNailArtHelloFoils3_zpsf76045bb.png

Wat doe je dus als eerst, breng eerst een basislak aan over je nagels en wacht tot dit goed is opgedroogd, klinkt logisch. Breng daarna een laagje van het transfer solution aan over de nagels en wacht 60 tot 90 seconden tot dat deze plakkerig is geworden en niet meer vloeibaar is.

 photo EssenceNailArtHelloFoils4_zpsa475a7ed.png

Daarna gaan we verder met de folie. In het doosje zitten twee rolletjes met folie en beide hebben een ander patroontje, het is dus even kiezen welke je het leukste vind om mee aan de slag te gaan. Mij maakte het niet zoveel uit dus nam de bovenste.

 photo EssenceNailArtHelloFoils5_zps4164e3aa.png

Zo ziet het hele patroontje eruit op een lang soort lint lijkt het wel. Ik besloot er stukjes af te knippen zodat je het makkelijker kon gebruiken. Dat wordt voor de rest nergens aangegeven maar mij leek het wel handiger werken. Het folie laat zich niet heel erg makkelijk knippen dus doe daar wel voorzichtig mee. Ik knip stukjes af net iets groter dan mijn nagels zodat je ze straks weer gemakkelijk kan verwijderen.

 photo EssenceNailArtHelloFoils6_zpsd45b06ca.png

Basislak zit er op – OPI Don’t Bossa Nova Me Around – en een laagje transfer solution. De transfer solution is heel waterig en dun, waardoor ik twijfels had of dit wel plakkerig ging worden. Na 90 seconden te hebben gewacht ben ik maar begonnen met de strookjes er op de plakken. De glanzende kant moet boven en de gele kant op de nagels, totaal tegen mijn natuurlijke gevoel in van hoe het moet.

 photo EssenceNailArtHelloFoils7_zps54a5931b.png

Omdat ik zo benieuwd was naar het resultaat was ik veel te enthousiast met het er af halen, eerst nog even een foto maken natuurlijk! Maar daar kwam ik pas achter bij de laatste nagel. Je plakt de strookjes er dus op met de glanzende kant naar boven en drukt het daarna met je vingers goed aan zodat het goed op je nagels komt te zitten, alleen je ziet het al, wat een grote fail…

 photo EssenceNailArtHelloFoils8_zps843dadd2.png

Er is gewoon niets tot iets op mijn nagels gekomen en mijn basislak is ook helemaal beschadigd, terwijl deze echt goed droog was! Misschien moet je het dan toch niet met een basislak gebruiken maar op de plaatjes staat duidelijk een groene kleur nagellak aangebracht, weird!

 photo EssenceNailArtHelloFoils9_zps54a5931b.png

Nou, we kunnen wel de conclusie trekken dat dit totaal niet werkt of maar enigzins mooi is. Het idee was zo ontzettend leuk, maar de werking is echt om te huilen. De producten zijn in het tweede schap van Essence te koop voor € 1,49 voor de folie en € 1,79 voor de lak. Wat vinden jullie hier van?

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

36 reacties

  1. aah super jammer! Zeker omdat het olieachtige wat ik zie wel heel tof is! Wel leuk geprobeerd! En natuurlijke een leuke review zo :)

  2. Weird…bij één van de lezeressen gaat het wel goed. Scheelt dat ik sowieso niet van de versieringen voor nagels ben. Vind het wel een leuk idee van Essence. Jammer dat het bij jou niet werkt!

  3. Balen zeg! Het zag er zo leuk uit. Ik ben sowieso niet zo’n fan van nagelstickers oid, maar zeker niet als ze zo slecht zijn als deze! X

  4. Het idee vind ik wel heel erg leuk, maar dat komt denk ik omdat ik ook wel van die metallic look houd. Blijkbaar is het niet al te makkelijk in gebruik, maar bij sommige zie ik het wel werken. Ikzelf ben niet zo van het geklier dus laat het toch maar achterwege. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *