Essence My Skin mattifying cream

Vandaag een review voor de wat jongere lezeressen onder ons. Sinds kort heeft Essence namelijk ook huidproducten zoals dagcrèmes, tonics en dat soort dingen voor een heel zacht prijsje. Ideaal voor de wat jongere meiden die nog niet zoveel te besteden hebben of meiden die wel iets aan dagverzorging willen doen maar niet zoveel geld daarvoor over hebben. Vandaag laat mijn zusje jullie weten wat ze van dit product vind! Mijn zusje is zelf 15 en heeft een vettige huid, dus voor meiden met een vette huid, let op!

Allereerst het potje is gewoon een dood simpel potje met daarop slordig een sticker van Essence opgeplakt met het logo en een paar versierseltjes, niet echt mooi dus. Maar je hoort mij nog steeds niet klagen want het gaat natuurlijk om de binnenkant en de prijs is natuurlijk ook erg goed te doen.

Dit product is geschikt voor de normale huid tot gecombineerde huid. Dat houdt in dat je op je gezicht droge en vette stukken huid hebt. Bijvoorbeeld dat je t-zone erg vet is maar de rest van de huid niet, dat hebben het over een gecombineerde huid. Wat deze crème beloofd te doen is je huid te hydrateren en een matte effect achterlaten tot 12 uur. Want als een glimworm wil je natuurlijk niet rondlopen, deze crème beloofd dus dat je een prachtige matte huid hebt tot 12 uur lang.

Ikzelf (Aranka) geloofde hier totaal niet in dus ik heb een way duurdere crème gekocht die jullie van de week ook voorbij zien komen in een artikel. Maar mijn zusje was razend enthousiast en is alweer bezig met haar tweede potje. Haar huid niet meer zo vet als voorheen en blijft een tijd matte, 12 uur haalt die niet maar zeker wel een groot deel van de dag. De crème is alleen wel behoorlijk vloeibaar maar nog steeds prima en makkelijk aan te brengen. Hij ruikt trouwens ook heel erg lekker naar een fris fruit geurtje.

De crème is eigenlijk een dag en nacht crème in een. Mijn zusje gebruikt hem dan ook elke avond en ochtend voor het beste resultaat. Dit is eigenlijk ook erg handig want dan hoef je geen aparte dag en nacht crème aan te schaffen, maar aan de andere kant is het potje natuurlijk wel weer sneller leeg.

Al met al is dit dus een fijn product als basis product en je eigenlijk gewoon een normale huid hebt zonder allemaal kwaaltjes en dat soort dingen, de crème is gewoon lekker basic met een prettig geurtje. Ideaal voor de mensen die wel iets aan huidverzorging willen doen maar een gewone en normale huid hebben die niet al te veel verzorging nodig heeft.

De crème is te koop bij de Kruidvat voor een leuke prijs van € 2,99 en daar krijg je een potje van 50 ml van.

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  Manon
  10 oktober 2011 at 09:25

  Ik vind de producten uit de Essence My Skin lijn allemaal zo lekker fris ruiken! Deze creme ook, alleen bij mij werkt hij niet echt matterend.. maar mijn huid is ook echt extreem vet!

 • Reply
  Paola
  10 oktober 2011 at 09:45

  Deze heb ik ook en ik vind hem erg fijn!

 • Reply
  roos
  10 oktober 2011 at 11:52

  Ik durf het niet aan, ik heb echt een hele gevoelige huid wat gezichtsproducten betreft, dus ik blijf denk ik bij mijn dr van der hoog dagcreme.

 • Reply
  Steffi
  10 oktober 2011 at 12:47

  Leuk om hier een positieve review van te lezen, de meesten zijn niet echt enthousiast.. Helaas vrees ik dat deze niet voldoende zal werken voor mijn huid.

 • Reply
  charile
  10 oktober 2011 at 13:19

  Lijkt me fijn werken :)

 • Reply
  Nannick
  10 oktober 2011 at 15:25

  Ik heb deze ook alleen dan in de blauwe variant! Erg fijn :D

 • Reply
  Amber
  10 oktober 2011 at 15:52

  Lijkt me fijn!

 • Reply
  Jen
  10 oktober 2011 at 16:02

  Deze heb ik ook en ben er erg enthousiast over!

  Is de prijs van deze crème verhoogd? Hij was namelijk altijd 1,99..

  • Reply
   Sanne!!
   4 februari 2012 at 16:18

   Klopt. Ik heb hem net precies gekocht en hij was inderdaad € 1,99. En op de verpakking staat dat dat het een licht gewicht crème is. En dat klopt!! Heb potjes weegt iets van 20 of 30 gram ofzo denk ik. Er zit ook maar 50 ml in, maar goed.
   xxx

 • Reply
  azazella
  10 oktober 2011 at 16:19

  ik ben zelf 23 maar zelfs voor mij werkt hij echt heel erg goed!

 • Reply
  LottedeJ
  10 oktober 2011 at 17:01

  Ik had de intensively caring cream (voor de droge huid) gekocht van Essence, maar die voedt mijn huid net iets teveel. Nu ben ik wel benieuwd naar deze crème, misschien past die er wat beter bij dan :)

 • Reply
  Iman
  10 oktober 2011 at 18:08

  Dit is de eerste review die ik heb gelezen over dit product die ik écht duidelijk vond.
  Ik weet nu dat ik hem zeker wil kopen!

 • Reply
  xx_Patries_xx
  10 oktober 2011 at 18:37

  ik heb hem ook, opzich vind ik het een fijne creme!

 • Reply
  Miranda
  10 oktober 2011 at 19:31

  opzich lijkt het mij best een fijn product.

  • Reply
   Suzanne
   18 juli 2012 at 08:53

   Is het niet, vind ik dan he~!
   Ik krijg er redelijk grote puisten van, en mijn gezicht wordt zo rood als een stoplicht!

 • Reply
  Cynthiiaa
  10 oktober 2011 at 19:55

  Hij lijkt mij wel fijn, maar ben bang dat ik er allergisch voor ben.

 • Reply
  Laura
  11 oktober 2011 at 15:30

  Het lijk me wel een fijn product!
  x

 • Reply
  Kim
  12 oktober 2011 at 09:33

  Ik heb de roze en de blauwe variant en ik vind beide erg fijn – blauw gebruikt mijn vriend, ha! – en Cynthiiaa, daar hoef je niet bang voor te zijn want ik heb zelf een erg gevoelige huid en ik kan er perfect tegen.

 • Reply
  Kris
  17 april 2012 at 19:15

  Ik heb hem zelf ook.
  Ik heb een normale-vette huid.
  heb hem 3 dagen gebruikt, kreeg oppeens puisten.
  Dus ik gebruik hem niet meer, jammerr.
  Want het is een goede prijs!
  Is de blauwe variant anders??

 • Reply
  Kyla
  1 augustus 2012 at 18:51

  Ik heb deze ook, mijn huid is vooral op mijn voorhoofd wat vettig, maar mijn wangen zijn vrij droog, en ik zocht een handige crème voor op vakantie.
  Anders gebruik ik altijd kruidvat eigen merk (hydro) en daar ben ik zeer tevreden over, maar om nu 2 potjes mee te nemen zag ik niet echt zitten..

  Dus ik liep in de kruidvat tegen deze aan en omdat deze maar 2 euro kostte én zowel ’s avonds als ’s ochtends te gebruiken is heb ik deze meegenomen. Bijkomende handigheid was dat dit een plastic potje is en geen glas. En ik moet zeggen, ik ben zeer tevreden. Over het matterende effect heb ik geen mening, zo erg glimt mijn voorhoofd nu ook weer niet (dat heb ik inmiddels gehad ;) ). Wat ik wel kan zeggen is dat ik lekkere zachte, wangen had en ik kan ook niet zeggen dat ik meer puistjes kreeg. Laatst had ik nog een tubetje nivea young staan die op moest, ik moet zeggen, deze was fijner!

  Ik vond het dus een erg handige crème voor op vakantie, omdat je dan maar 1 potje mee hoeft te nemen. Voor het matterende hoef ik het niet meer te doen (ben 18 en de puistjes en bijbehorende problemen zijn inmiddels wel een keertje zo goed als vertrokken), maar ik ga nu als deze op is weer lekker terug naar mijn vertrouwde potje kruidvat hydro.

 • Laat een reactie achter