Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow

Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow

Meerdere merken hebben het systeem dat je losse paletten kan kopen en daar dan aparte losse producten van kan kopen om het palette te vullen. Zo kun je dus geheel naar eigen wens een make-up palette maken en zit er nooit een kleur of product tussen die je liever niet had willen hebben, maar wel voor betaald hebt. Essence waagt zich ook aan dit concept onder de naam My Must Haves. Het palette kun je onder andere vullen met oogschaduw, lipstick, en poeders voor het gezicht.

Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow

Hoe leuk is het om zelf je kleurenpallet met 4 of 8 kleuren samen te stellen? Je kunt kiezen uit maar liefst 20 oogschaduws, vijf blushes en drie lippoeders met verschillende effecten. Deze koop je los in kleine doosjes en kun je gemakkelijk in het palette klikken. Zo zien de oogschaduws er los uit en als je ze in het palet wil klikken hoef je alleen maar het dekseltje te verwijderen.

Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow

Ik heb vier verschillende kleuren oogschaduw gekregen: Raspberry Frosting, Peach-Party!, Cotton Candy en Black as a Berry. De oogschaduws bevatten 1,7 gram en qua formaat zijn ze te vergelijken met de losse oogschaduws van MAC. Ze zijn dus lekker handzaam en makkelijk te gebruiken met kwasten.

Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow

Je kunt twee verschillende lege paletten kopen. Eéntje voor vier verschillende kleuren en ééntje met acht verschillende kleuren. Het palette is het geld niet, want voor een palette van vier kleuren betaal je € 1,59 en een palette met voor acht kleuren is € 1,99. Gek vind ik het trouwens dat er maar zo weinig prijsverschil in zit, dus ik zou lekker voor de acht kleuren gaan als je daar ruimte voor hebt. Het palet ziet er leuk en aantrekkelijk uit!

Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow

Het palet maakt gebruik van een handig kliksysteem. Zo ver ik weet zitten de oogschaduw pans gewoon strak in deze houders en maken ze niet gebruik van een magnetisch systeem wat je bij veel andere merken ziet. Het palet heeft handige inhammetjes bij de pans zodat je ze er ook weer uit kunt halen en kan wisselen met kleuren of inhoud, handig!

Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow

En dan vul je hem zo aan, super makkelijk! De oogschaduw pans moet je even goed en voorzichtig aanduwen en dat zitten ze goed vast. Ze vallen er niet zomaar uit en dat is fijn. Ik vind het er zo in totaal erg mooi uitzien!

Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow

Van links naar rechts zie je hier swatches van de kleuren Cotton Candy, Raspberry Frosting, Peach-Party! en Black as a Berry. De kleuren hebben een mooi pigment zoals we gewend zijn van Essence en zien er goed uit. De kleuren zijn niet helemaal de samenstelling die ik had gemaakt, maar ik ga er zeker een look van proberen te maken!

Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow

Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow

De oogschaduws brengen makkelijk aan, blenden makkelijk en verliezen tijdens het blenden geen kleur. Ik heb bij deze look  Cotton Candy in de binnenste ooghoek aangebracht, Raspberry Frosting onder het wenkbrauwbot, Peach-Party! over het hele ooglid en Black as a Berry in de crease. De kleuren lijken hier vrij subtiel, maar dat zijn de eerste drie kleuren natuurlijk ook. Black as a Berry heb ik heel subtiel aangebracht omdat het anders te heftig was bij de rest. Ja, ik ben enthousiast over deze oogschaduws!

Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow

Ik vind het nieuwe systeem van Essence echt heel erg leuk en vooral handig. Zo koop je alleen wat je echt leuk vind en wil gaan gebruiken. De losse paletten van 4 kleuren kost € 1,59 en het palette van 8 kleuren kost € 1,99. De pans met onder andere oogschaduw, lipstick en gezichtspoeders kosten € 1,59 per stuk. Voor een hele leuke prijs heb je dus een mooi palette! Wil je er geen palette omheen kopen, dan kan je de oogschaduws ook los gebruiken, dan worden ze afgesloten met een los dekseltje. De Review: Essence My Must Haves Palette & Eyeshadow zijn vanaf nu te koop in het vernieuwde assortiment van Essence bij de Kruidvat.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reply
  Romy
  3 maart 2017 at 06:25

  Ik ben ook helemaal enthousiast! Wat een mooi palette, prachtige kleurtjes en mooie look! Ik denk dat ik ook maar eens langs het Kruidvat ga :)

 • Reply
  lisette
  3 maart 2017 at 07:05

  Wat leuk, ook zij kunnen hiermee natuurlijk niet achterblijven, en leuke prijsjes!

 • Reply
  Susan
  3 maart 2017 at 08:21

  Vind dit zo’n leuk concept!!

 • Reply
  chucky1012
  3 maart 2017 at 08:54

  Zo leuk en zeer handig!

  Xoxo

 • Reply
  Sandra
  3 maart 2017 at 09:03

  Wat leuk zeg! Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat de pigmentatie zo goed zou zijn!

 • Reply
  jeapiebel
  3 maart 2017 at 09:08

  Ik vind het nieuwe systeem ook goed. Dan kunnen wij precies kiezen wat wij willen en echt gaan gebruiken. Fijn!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  3 maart 2017 at 09:09

  Inderdaad een handig en leuk systeem!

 • Reply
  Joyce - LemonyLifeNL
  3 maart 2017 at 09:46

  Leuk idee, dat nieuwe systeem!

 • Reply
  rachel
  3 maart 2017 at 10:06

  mooie look!! en ik vind dit super dat je het zelf samen kan stellen

 • Reply
  Britt
  3 maart 2017 at 13:07

  Ik vind het een heel leuk concept, en ook een prima uitwerking! Ik denk dat ik spoedig eens ga kijken in de winkel naar alle kleurtjes.

 • Reply
  Beautyjuf
  3 maart 2017 at 13:56

  Wat een handig idee van Essence! Ik vind de samenstelling van jouw tinten oogschaduw erg mooi. Evenals de look die je ermee hebt gemaakt. Inderdaad, gek dat het prijsverschil zo klein is tussen beide palettes. Ook ik zou voor het palette van 8 stuks gaan.

 • Reply
  priscilla
  3 maart 2017 at 14:25

  Wat handig dit zeg en de prijzen zijn ook enorm fijn. Ziet er goed uit :)

 • Reply
  Loes
  3 maart 2017 at 15:19

  Dit systeem is zo leuk! Heel tof dat goedkopere merken dit nu ook doen.

 • Reply
  Glamourista
  3 maart 2017 at 15:38

  Ik heb vandaag erg staan twijfelen omdat ik hun palette zo bulky vind… maar misschien in mijn Z palettes?

 • Reply
  nicolished
  3 maart 2017 at 15:57

  Wat een super leuk concept! Ik vind het er heel erg leuk uit zien en ook erg leuk dat het zo betaalbaar is.

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  3 maart 2017 at 16:15

  Wat leuk dat Essence ook meegaat met die trend. Ik vind het altijd zo fijn als je een palette kunt maken. Al die losse oogschaduwdingen in de toilettas vind ik zo kwetsbaar. En zo kun je toch een palette maken wat helemaal aansluit op je wensen. Echt leuk!

 • Reply
  Jolanda
  4 maart 2017 at 23:47

  Ik zou voor de 8 gaan en dan er ook wat blush, highlighter, poeder en bronzer in doen… handig alles in een voor in de toilettas bij weekendjes weg en zo. Reissetje kwasten en een lipstick en klaar.

 • Reply
  Elke
  5 maart 2017 at 12:53

  Heb gisteren ook zo’n palette gekocht en vind het echt een enorm leuk idee van essence dit!

 • Reply
  johannaowlette
  4 april 2017 at 11:26

  Ik vind het super, gisteren een palette van 8 gevuld :) https://www.instagram.com/p/BSbaelyj1Mm/
  Ik vind het ideaal om mee te nemen, want de samengestelde palettes die ik vond voor wangen en ogen stonden me nooit zo aan.

 • Laat een reactie achter