Essence Merry Berry

Essence Merry Berry

Ik keek er al een tijdje naar uit, de Essence kerstcollectie. Op andere blogs zag ik al van alles voorbij komen, maar helaas is deze collectie in Nederland en België pas een stuk later te verkrijgen dan bij onze buren aan het oosten van ons land. Maar vanaf deze week ligt de Essence Merry Berry collectie in de schappen. Ik moet je alvast waarschuwen, ren zo snel mogelijk naar de winkel, ik verwacht dat hij snel uitverkocht gaat zijn!

Essence Merry Berry

De collectie bestaat uit een aantal prachtige producten waaronder vijf verschillende lakken, drie lipsticks, twee oogschaduw kleuren en een bijzondere highlighter. Ook heeft de collectie nog een parfum voor het haar en een glitterspray, maar die liet ik maar lekker voor wat het was. Deze producten moest ik laten zien aan jullie! Benieuwd naar de volledige collectie? Bekijk dan nog even snel de preview van Essence Merry Berry!

Essence Merry Berry

Essence Merry Berry Nail Polish – € 1,99

Luxe lakjes! Deze winter glanzen je nagels in donkerviolet, glinsterend paars intens berry-roze en helderrood. De glossy lakjes houden lang en dekken perfect! De flacons hebben een elegante gouden dop die ze extra aantrekkelijk maakt, dat is wat Essence over deze lakken zegt. Ik moet ze meegeven, ze zien er ontzettend luxe en leuk uit, helemaal feestdagen-proof! De lakken hebben een inhoud van 8 ml en een klein plat kwastje waar ik even aan moet wennen met lakken.

Maar de lakken zelf zijn van hele goede kwaliteit, de substantie is erg prettig en alle lakken dekken eigenlijk met één laagje. Maar of de foto’s heb ik voor de flits even twee lagen aangebracht. Kijken jullie mee?

Essence Merry Berry

Red Rocks

Een echte rode kleur vind ik dit niet, eerder roze, maar hij is wel heel erg mooi!

Essence Merry Berry

Pink & Perfect

Deze kleur vind ik echt heel erg mooi, een oud roze kleur met een knipoog naar kerstrood, bijzonder!

Essence Merry Berry

Purple With Purpose

Dit is volgens mij wel de topper van de hele collectie. Helaas was hij overal al uitverkocht, gelukkig mocht ik hem van een vriendin lenen voor swatches!

Essence Merry Berry

The Masked Ball

Iets minder bijzonder dan de bovenstaande kleur, maar toch vind ik hem erg mooi! Heel klassiek met een donker tintje paars.

Essence Merry Berry

Love My Golden Pumps

En om elke lak dan nog even wat extra’s te geven kun je er nog gouden glitters overheen aanbrengen, erg tof!

Essence Merry Berry

ESSENCE MERRY BERRY LIPSTICK – € 2,39

Glans versus mat. De lippen worden dit feestseizoen krachtig aangezet met lipstick in donker berry, intens berry-roze en helderrood. De berrytinten zijn voorzien van een subtiel glansje en de rode tint heeft een trendy matte finish. Tenminste dat is wat Essence in het persbericht zegt. In het echt zit er niet eens een echte rode tint tussen en als je zo meteen goed kijkt is het matte effect ver te zoeken.

Essence Merry Berry

Van links naar rechts zie je de kleuren: Red Rocks, Pink & Perfect en Let’s the Berry-tales Begin. Nou een echte rode kleur zie ik niet en ook geen matte effect. Het is beide toch echt roze als je het mij vraagt met een glanzende finish, jammer!

Essence Merry Berry

Essence Merry Berry

Red Rocks

Red Rocks? Volgens mij is het meer Pink Rocks! Desondanks we een beetje voor de gek worden gehouden is het een mooie kleur!

Essence Merry Berry

Essence Merry Berry

Pink & Perfect

Ja, je moet wel even goed kijken om het verschil tussen beide kleuren te zien, want die is er namelijk amper. Maar ook vind ik dit weer een mooie kleur, maar zonde dat de kleuren zo dicht op elkaar liggen.

Essence Merry Berry

Essence Merry Berry

Let’s the Berry-tales Begin

Deze kleur is echt even wat anders dan die andere twee. Ik vind de kleur heel erg mooi, alleen wel jammer dat hij zo vlekkerig dekt…

Essence Merry Berry

ESSENCE MERRY BERRY EYESHADOW – € 1,99

Een mooie look met oogschaduw kan natuurlijk niet ontbreken tijdens de feestdagen. Deze leuke oogschaduws met vrolijke opdruk hebben bijzondere kleuren die mooi met elkaar matchen. Wel vind ik het jammer dat er maar twee verschillende kleuren zijn. Mijn ooglook heb ik dan ook aangevuld met de highlighter.

ESSENCE MERRY BERRY HIGHLIGHTER POWDER – € 3,39

Ik ben sinds kort helemaal weg van highlighter en kan echt niet meer zonder, ik moet echt elke dag ‘shinen’. Deze ziet er echt super mooi uit met zijn gouden glanzende sterren. Zeker een leuke aanwinst voor in je make-up collectie.

Essence Merry Berry

Helaas vielen me de swatches wel een beetje tegen, ik had stiekem meer verwacht van deze producten. De highlighter is nog wel goed te doen, maar de oogschaduw’s hadden echt wel beter gemogen Essence!

Essence Merry Berry

Essence Merry Berry

Toch heb ik er nog een mooie look mee kunnen maken met de oogschaduw’s en highlighter. En de highlighter doet heel goed zijn werk op mijn wangen vinden jullie niet?

Essence Merry Berry

Vooral de highlighter en de nagellak vind ik echt heel erg goed uit deze collectie. De oogschaduw’s vind ik mwah en ik vind het jammer van de lipsticks dat de rode en roze zoveel op elkaar lijken. Maar toch denk ik dat deze collectie de winkel uit vliegt, dus wees er snel bij! Gaan jullie nog wat scoren of heb je al wat in huis? Laat het me weten!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

39 reacties

 • Reply
  Femke
  4 december 2015 at 06:20

  Ik vind de flesjes nagellak er heel leuk uit zien. De kleuren vind ik mooi, maar niet heel erg bijzonder. De lipsticks vind ik ook wel prima alleen ik vind het jammer dat LET’S THE BERRY-TALES BEGIN zo vlekkerig is. De highlighter vind ik erg mooi :-)!

 • Reply
  chucky1012
  4 december 2015 at 06:23

  Mooie flesjes nagellak en daar zal ik zeker iets van gaan kopen ;-)
  Jammer dat één van de kleuren lipsticks zo vlekkerig is.

 • Reply
  Kelly caresse
  4 december 2015 at 06:30

  Die nagellak zou ik alleen al willen om die mooie flesjes, maar vooral de lipsticks uit deze collectie wil ik gaan halen als ze die nog hebben, heel mooi!

 • Reply
  Elize| girlobthewhitebike
  4 december 2015 at 06:36

  Die eerste twee lipsticks vind ik erg mooi! Ze lijken een beetje op die van vorig jaar, dat wel!:) mooie collectie

 • Reply
  Charlotte
  4 december 2015 at 06:44

  Hele mooie review Aranka! Ik heb gisteren 4 nagellakken weten te bemachtigen. Vond de lipsticks qua kleuren heftig maar ze staan je wel prachtig!

 • Reply
  Kelly
  4 december 2015 at 06:48

  Ik wil deze allemaal, kijken of ik ze morgen nog kan scoren!

 • Reply
  Marjolein
  4 december 2015 at 06:51

  Oeh vind die nagellakjes wel leuk, super schattige flesjes!

 • Reply
  eva
  4 december 2015 at 07:03

  Vooral die glitternagellak vind ik op een of andere manier zo leuk! Erg leuk voor de feestdagen. Ik ga toch maar even kijken bij de Kruidvat!:-)
  Liefs,
  Eva

 • Reply
  Marloes
  4 december 2015 at 07:21

  De gouden glitternagellak is erg gaaf!

 • Reply
  Vanessa
  4 december 2015 at 07:50

  Ik vind de nagellakjes, eerste twee lipsticks en highlighter heel mooi. Dat heeft Essence goed gedaan!

 • Reply
  mariëlle
  4 december 2015 at 08:01

  Ik vind de lakjes en de highlighter erg leuk, ik moet toch eens gaan kijken :)

 • Reply
  Carmen
  4 december 2015 at 08:08

  Deze collectie is echt heel mooi. De warme kleuren geven me echt een feestelijk gevoel. Vooral de nagellak (flesjes) vind ik heel mooi!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  4 december 2015 at 08:39

  De lip en nagelproducten vind ik supermooi

 • Reply
  manon
  4 december 2015 at 08:46

  Ziet er echt leuk uit! Ik heb zelf de highlighter en het roze en het gouden nagellak! Het nagellak heb ik nog niet gebruikt, maar vind de highlighter wel erg mooi!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  4 december 2015 at 09:05

  Die nagellakjes zo cute! en de rest ziet er ook prima uit voor die prijs klasse.

 • Reply
  Denise
  4 december 2015 at 09:17

  Jammer dat de laatste lipstick zo vlekt! De nagellakjes zijn echt heel erg leuk! :-)

 • Reply
  Lis
  4 december 2015 at 09:30

  Ik vind de gouden topcoat erg mooi! En de paarse lipstick ook, de rest is niet zo heel bijzonder. Ik had trouwens echt moeite om op je site te komen door de ads, hij liep 2x vast door de pop ups :(

 • Reply
  Varenka W
  4 december 2015 at 09:59

  Bij ons in Zeeland is alles vrijwel uitverkocht, er zullen hier en daar nog wel wat dingentjes liggen, maar het word net pasen wat zoeken betreft.

 • Reply
  Caitlyn
  4 december 2015 at 10:02

  Ohh, geef mij maar die highlighter. Dit weekend ga ik meteen gaan kijken of mijn Kruidvat die heeft.
  xx

 • Reply
  Sara
  4 december 2015 at 10:11

  Ik ben inderdaad meteen naar de winkel gerend en heb het lakje purple with purpose en de lipsticks pink & perfect en let the berry tales begin aangeschaft. Jammer dat de let the berry tales begin zo ontzettend vlekkerig aanbrengt. Bij Serena van Beautylab vond ik hem heel mooi dekkend, vandaar dat ik er voor heb gekozen om dat exemplaar ook aan te schaffen. Ik ben ook onder de indruk van de diep paarse nagellak. Wat een prachtige kleur is dat! Misschien dat ik deze producten dadelijk wel ga reviewen, als ik er tussen alle sinterklaassurprises door tijd voor heb. :)

 • Reply
  Melissa
  4 december 2015 at 10:52

  Ik ga alleen nog achter de paarse lipstick en de bordeaux nagellak aan. De rest heb ik al! Yeeeey. Ik dacht, laat ik maar meteen alles meenemen, want hij zal over een week wel op zijn haha. Hele gave foto’s!

 • Reply
  Danielle
  4 december 2015 at 10:58

  De paarse lipstick vind ik erg mooi van kleur, maar aangezien hij bij jou zo vlekkerig opbrengt twijfel ik om hem te kopen. Als de paarse nagellak er nog is, komt ie er ook.

 • Reply
  daphne
  4 december 2015 at 11:00

  Ik ga echt voor de schattige lakjes!

 • Reply
  femketje
  4 december 2015 at 11:25

  ik ga sowieso voor de lakjes :D

 • Reply
  Shaz
  4 december 2015 at 11:35

  Wat een leuke kerstcollectie!

 • Reply
  Susanne
  4 december 2015 at 11:54

  Pink & perfect en the masked ball vind ik persoonlijk veel mooier en classier dan purple with purpose, dat vind ik een ordinair lakje. Ben ook benieuwd naar de lipsticks

 • Reply
  Dionne
  4 december 2015 at 12:08

  Wat een toffe lakjes! Ziet er heel cool uit!

 • Reply
  Nicole
  4 december 2015 at 12:47

  Ik vind dit persoonlijk echt een geweldige collectie. Ik koop normaal nooit echt bizar veel dingen van de LE’s van Essence en Catrice maar van deze heb ik toch best een aantal producten gekocht. Ik vind de lipsticks zo enorm fijn aanvoelen op de lippen en bij mij blijven ze ook echt goed zitten en de highlighter vind ik ook echt enorm mooi!

 • Reply
  Miranda
  4 december 2015 at 13:46

  De flesjes van de nagellak zien er geweldig uit! Alleen vind ik de kleuren nou niet echt super bijzonder. De look wat je met alle producten hebt gemaakt is mooi geworden. De highlighter is inderdaad ook erg mooi!

 • Reply
  maxine
  4 december 2015 at 14:30

  Wat een prachtige producten! Ik ga zeker een lipstick kopen!

 • Reply
  Linda B
  4 december 2015 at 14:49

  Wat had ik een geluk dat heel de collectie er nog was :D
  nagellak, highlighter en een lipstick gekocht :D

 • Reply
  priscilla
  4 december 2015 at 15:51

  De collectie ziet er echt super snoepig uit. Toch heb ik alleen de highlighter gekocht omdat ik weet dat ik de rest niet ga gebruiken. Ik vind je nagellak swatches altijd zo mooi!!!

 • Reply
  Bertine
  4 december 2015 at 16:21

  prachtige nagellakkleurtjes! ik snap wel waarom die ene overal uitverkocht is, hij is ook super mooi!

 • Reply
  manon
  4 december 2015 at 17:14

  Ik vind de collectie er heel erg mooi uitzien. Jammer van de oogschaduw, maar op je ogen vind ik het toch wel weer erg mooi. De lakken zijn mooi en de lipsticks ook. IK heb niks gekocht van deze collectie. Alhoewel ik had de highlighter wel in me mandje liggen, nu baal ik een beetje hahahaha

 • Reply
  Tessa
  4 december 2015 at 17:16

  Ik heb de highlighter en vind hem super mooi!

 • Reply
  Mariebeauty
  4 december 2015 at 20:34

  Heel erg mooie foto’s ! De nagellakjes zien er echt geweldig uit, ik zou ze enkel en alleen al kopen voor de toffe verpakking!

 • Reply
  Paola
  5 december 2015 at 09:54

  De highlighter komt sowieso in mijn stash te liggen! Ook het gouden flakies lakje vind ik heel gaaf, maar ik heb al zoiets!

 • Reply
  Kim
  5 december 2015 at 10:40

  Ik vind de nagellak zo leuk!

 • Reply
  Mariska
  5 december 2015 at 13:44

  Het enige dat ik wilde van deze collectie waren echt de lakjes en die heb ik kunnen scoren gelukkig :)

 • Laat een reactie achter