Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence Make Me Pretty Kwasten

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten_zpsaocu3sek.png

Ik wachtte hier al zo lang op, de nieuwe limited edition van Essence met alleen maar kwasten! De Essence Make Me Pretty collectie ligt eindelijk in de winkel met een aantal prachtige kwasten, tenminste zo zag het eruit op de persbeelden. Ik kwam ze van de week tegen bij de Kruidvat en besloot er een aantal te kopen om te testen voor de site. Zijn dit budget toppers of floppers?

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten1_zpsuhcqrvj9.png

De Essence Make Me Pretty is een hele complete collectie met allemaal verschillende soorten kwasten. Ik heb niet alles meegenomen maar de wat kleinere kwasten kon ik niet laten liggen om te testen. In totaal nam ik vijf verschillende kwasten mee: de lip brush, concealer brush, eyebrow comb, precise eyeshadow brush en een eyeshadow blender brush. De collectie was al een tijdje in België te koop maar vanaf deze maand ook eindelijk in Nederland.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten2_zps4ekqg5zo.png

Even de kwasten kort op een rijtje die ik heb gekocht:

 • Eyeshadow Blender Brush – € 1,99
 • Precise Eyeshadow Brush – € 1,89
 • Eyebrow Comb – € 2,59
 • Concealer Brush – € 1,99
 • Lip Brush – € 1,89

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten5_zpsjcunilix.png

Op het eerste gezicht zien de kwasten er echt ontzettend leuke en vrolijk uit. Kijken we dan wat beter naar de kwasten dan twijfel ik toch een beetje over de kwaliteit. De kwasten zien er erg ‘nep’ en van plastic uit en dan heb ik het over de haren.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten3_zpsyrgykfzh.png

Alle kwasten hebben zachte, synthetische haartjes van hoge kwaliteit, tenminste dat beloofd Essence. De kwasten voelen inderdaad heel erg zacht aan, maar voelen totaal niet aan als kwasten van echt of beter synthetisch haar. Het zijn echt een soort van plastic haartjes.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten11_zpsio9vvirq.png

Om dan toch maar met de deur in huis te vallen, de kwasten zijn gewoon niet zo prettig als kwasten met ‘echte haren’. Ze pakken het product niet zo goed op, blenden het niet zo mooi uit en verliest dus snel het product, dat vind ik wel jammer. Laat ik de kwasten toch even één voor één langs gaan.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten9_zpscisshmrn.png

Concealer Brush

Sinds een paar weken gebruik ik iedere dag concealer, dat vertelde ik jullie gisteren al. Normaal blende ik dat uit met een platte foundation kwast, maar dat is niet echt ideaal. Ik was dus hartstikke blij met dit kwastje. Alleen al snel merk ik dat deze kwast mijn concealer heel streperig aanbrengt en het gewoon niet mooi in de huid blendt. Als oogschaduw kwast heb ik het ook geprobeerd, maar het kwastje neemt echt ontzettend slecht product op, jammer.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten8_zpszn0vzpqz.png

Eyebrow Comb

Schuin afgesneden kwastjes heb ik echt genoeg, maar deze heeft een handige dubbele kant met ook een wenkbrauw borsteltje. Geloof het of niet, maar ik had gewoon geen wenkbrauw borsteltje. Dit borsteltje is wel vrij hard, maar doet zijn werk wel goed. Het schuine kwastje is vrij groot waardoor hij niet echt stevig en compact is. Met mijn MAC kwastje kan ik heel precies en scherp bijtekenen, dat is met deze wat lastiger.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten6_zpsllf2cy3v.png

Eyeshadow Blender Brush

Wat me als eerst opviel is dat er niet echt een normale platte oogschaduw kwast in deze limited edition te vinden is. Dit is echt een heel klein en dik oogschaduw kwastje. Om te blenden vind ik hem niet fijn, maar voor oogschaduw aan te brengen onder mijn ogen wel, daar is hij lekker klein voor, ideaal! En je hebt daar ook niet zoveel product voor nodig dus dat komt goed uit.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten7_zpsovh7kcpn.png

Precise Eyeshadow Brush

Een kwastje met een heel spits puntje, dat is het eerste wat me opvalt. Ik vind deze kwastjes heel fijn om te gebruiken in mijn binnenste ooghoeken voor de highlighter. Deze kwast neemt ook weer niet al te veel product op en is heel erg stug. Maar gelukkig werkt hij perfect voor mijn binnenste ooghoek. Maar toch heb ik fijnere kwasten dan deze.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten10_zps0nfftnf9.png

Lip Brush

Handig! Een kwastje om je lipstick perfect mee aan te brengen, die kan ik wel gebruiken! Ik ging enthousiast aan de slag met mijn rode lipstick, maar mijn enthousiasme was al snel weg. Het kwastje pakt te lipstick amper op en laat een vlekkerige laag achter als je het uit smeert op de lippen…

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten4_zpsf1yntysk.png

Tsja, wat vind ik eigenlijk van deze kwasten? Ze zijn niet echt super slecht, maar bij elke kwast heb ik niet het gevoel dat ik hem vaker ga gebruiken. Voor elke kwast heb ik meerdere betere en fijnere alternatieven. Ook denk ik dat geen enkele kwast, naast de Eyebrow Comb mijn stash haalt. Gewoon omdat de kwasten beduidend minder van kwaliteit zijn dan mijn eigen kwasten en dan heb ik niet alleen maar MAC kwasten.

Mocht je een beginner zijn met make-up en op zoek zijn naar simpele kwasten voor niet al te veel geld? Dan kan ik je zeker deze kwasten aanraden. Ben je al wat verder met make-up en wil je goede kwasten voor weinig geld? Dan kun je beter wat meer geld betalen voor de kwastenset van Boozyshop, die kwasten vind ik echt ontzettend goed en fijn voor een kleine prijs!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

37 reacties

 1. De kwasten zien er wel super cute uit, leuk om cadeau te geven met de feestdagen aan iemand die beginnend is met make-up of om gewoon te proberen hoe kwasten werken. Maar ik kan me voorstellen dat het een groot verschil is met kwasten met echt haar!

 2. Goed kwaliteit kwast met echte haar is altijd beter natuurlijk. Ik vind dat kwast maakt zeker verschil van het opmaken alleen wil je wel voor betalen of niet. Gelukkig dit merk is redelijk betaalbaar. Maar daardoor kan je ook niet veel verwachten.

 3. Ik ben blij dat ik alleen de blush kwast heb dan, die doet gelukkig wel z’n werk naar behoren.
  Jammer dat de kleinere kwasten van mindere kwaliteit zijn.
  Ze zien er wel vrolijk uit, meisjes achtig en snoeperig.

 4. Ik vond die lila kleur jouw echt super mooi staan in een eerdere review had je die volgens op.
  Persoonlijk vind ik de zilverkleurige lak echt fantastisch.
  Ik draag s’winters alleen met de feestdagen nagellak en dan is het wel leuk om ook meteen te knallen.
  Daar is deze prima geschikt voor, apart, feestelijk en elegant in één.

 5. Jammer dat ze je niet zo goed bevallen! Ik ga zelf zeker nog wel een paar kopen. Ben benieuwd wat ik er van vind en voor de prijs hoef ik het niet te laten!

 6. De blender brush lijkt me inderdaad fijn voor onder je ogen, erg leuke print en kleurtjes zijn deze kwasten trouwens!
  XOXO esmee

 7. Ik heb ze allemaal laten liggen! Ik heb geen wenkbrauwborsteltje dus ik wou die misschien nog halen. Maar ik vond alle kwasten een beetje als speelgoed aanvoelen ofzo :p.

 8. De kwasten zien er super schattig uit! Maar, ook ik ben er helaas niet enthousiast over. Enige tijd geleden heb ik een blush brush gekocht en die bevalt me niet. De haartjes pakken de blush niet waardoor er amper iets op mijn jukbeenderen is te zien.

 9. Kwasten zien er echt geweldig uit alleen ben ik totaal geen fan van de kleuren van de kwasten. Ik ben zelf altijd beetje van de strakke uitstraling van kwasten en dit oogt voor mij een beetje kinderlijk! maar dat is puur de uitstraling!

 10. Ik vond deze kwasten er heel eerlijk gezegd al niet veelbelovend uitzien. Heb een keer eerder een kwast gekocht van essence waar ik totaal niet over was te spreken. Denk dat ik ze ook lekker in de schappen laat liggen.

 11. Als je een goedkope pencilbrush wil; eigen merk van het kruidvat, 3 euro geloof ik. Ik heb er 2 en ik gebruik ze dagelijks voor oogschaduw op het bewegend ooglid en in de arcadeboog. Daarnaast gebruik ik een blendingbrush van Estee Lauder en ook soms (voor vloeibare lipstick in een tube) een lippenseel van Estee Lauder: die heb ik gekregen zou zelf niet zoveel geld ervoor betalen, wellicht heeft kruidvat eigen merk, die in zo’n rek hangen, ook goed en goedkope alternatieven. Blush en poeder doe ik met dezelfde poederkwast: ik houd bij mezelf niet van een opvallende blush, en met een poederkwas breng je het subtiel aan, ook van Estee Lauder. Verder gebruik ik geen kwasten… Eventuele foundation en concealer doe ik gewoon lekker met mijn vingers en normale lipsticks breng ik direct met de stick op….Hoef je ook niet zoveel kwasten te wassen.

 12. Leuk, toevallig heb ik gisteren net even in de winkel gekeken bij deze kwasten. Ik vond ze er ook al niet zo geweldig uit zien en uiteindelijk alleen het wenkbrauw borsteltje met twee kanten meegenomen. Ben hier wel positief over, maar zou de rest niet kopen denk ik.

 13. Zo jammer, want de gewone kwasten die altijd in het standaard assortiment zitten, zijn wel heel fijn. Ik gebruik ondertussen al meer dan 2 jaar dagelijks de Kabukikwast en die doet zijn werk prima en is na ontelbare wasbeurten nog steeds even zacht en vol als in het begin.
  xx

 14. Jammer dat je niet echt heel enthousiast bent over deze kwasten maar je hebt wel echt super mooie foto’s gemaakt van deze schattig uitziende kwastjes. Ze functioneren dus wel als fotogenieke exemplaren. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *