Essence Make Me Pretty Kwasten

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten_zpsaocu3sek.png

Ik wachtte hier al zo lang op, de nieuwe limited edition van Essence met alleen maar kwasten! De Essence Make Me Pretty collectie ligt eindelijk in de winkel met een aantal prachtige kwasten, tenminste zo zag het eruit op de persbeelden. Ik kwam ze van de week tegen bij de Kruidvat en besloot er een aantal te kopen om te testen voor de site. Zijn dit budget toppers of floppers?

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten1_zpsuhcqrvj9.png

De Essence Make Me Pretty is een hele complete collectie met allemaal verschillende soorten kwasten. Ik heb niet alles meegenomen maar de wat kleinere kwasten kon ik niet laten liggen om te testen. In totaal nam ik vijf verschillende kwasten mee: de lip brush, concealer brush, eyebrow comb, precise eyeshadow brush en een eyeshadow blender brush. De collectie was al een tijdje in België te koop maar vanaf deze maand ook eindelijk in Nederland.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten2_zps4ekqg5zo.png

Even de kwasten kort op een rijtje die ik heb gekocht:

 • Eyeshadow Blender Brush – € 1,99
 • Precise Eyeshadow Brush – € 1,89
 • Eyebrow Comb – € 2,59
 • Concealer Brush – € 1,99
 • Lip Brush – € 1,89

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten5_zpsjcunilix.png

Op het eerste gezicht zien de kwasten er echt ontzettend leuke en vrolijk uit. Kijken we dan wat beter naar de kwasten dan twijfel ik toch een beetje over de kwaliteit. De kwasten zien er erg ‘nep’ en van plastic uit en dan heb ik het over de haren.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten3_zpsyrgykfzh.png

Alle kwasten hebben zachte, synthetische haartjes van hoge kwaliteit, tenminste dat beloofd Essence. De kwasten voelen inderdaad heel erg zacht aan, maar voelen totaal niet aan als kwasten van echt of beter synthetisch haar. Het zijn echt een soort van plastic haartjes.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten11_zpsio9vvirq.png

Om dan toch maar met de deur in huis te vallen, de kwasten zijn gewoon niet zo prettig als kwasten met ‘echte haren’. Ze pakken het product niet zo goed op, blenden het niet zo mooi uit en verliest dus snel het product, dat vind ik wel jammer. Laat ik de kwasten toch even één voor één langs gaan.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten9_zpscisshmrn.png

Concealer Brush

Sinds een paar weken gebruik ik iedere dag concealer, dat vertelde ik jullie gisteren al. Normaal blende ik dat uit met een platte foundation kwast, maar dat is niet echt ideaal. Ik was dus hartstikke blij met dit kwastje. Alleen al snel merk ik dat deze kwast mijn concealer heel streperig aanbrengt en het gewoon niet mooi in de huid blendt. Als oogschaduw kwast heb ik het ook geprobeerd, maar het kwastje neemt echt ontzettend slecht product op, jammer.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten8_zpszn0vzpqz.png

Eyebrow Comb

Schuin afgesneden kwastjes heb ik echt genoeg, maar deze heeft een handige dubbele kant met ook een wenkbrauw borsteltje. Geloof het of niet, maar ik had gewoon geen wenkbrauw borsteltje. Dit borsteltje is wel vrij hard, maar doet zijn werk wel goed. Het schuine kwastje is vrij groot waardoor hij niet echt stevig en compact is. Met mijn MAC kwastje kan ik heel precies en scherp bijtekenen, dat is met deze wat lastiger.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten6_zpsllf2cy3v.png

Eyeshadow Blender Brush

Wat me als eerst opviel is dat er niet echt een normale platte oogschaduw kwast in deze limited edition te vinden is. Dit is echt een heel klein en dik oogschaduw kwastje. Om te blenden vind ik hem niet fijn, maar voor oogschaduw aan te brengen onder mijn ogen wel, daar is hij lekker klein voor, ideaal! En je hebt daar ook niet zoveel product voor nodig dus dat komt goed uit.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten7_zpsovh7kcpn.png

Precise Eyeshadow Brush

Een kwastje met een heel spits puntje, dat is het eerste wat me opvalt. Ik vind deze kwastjes heel fijn om te gebruiken in mijn binnenste ooghoeken voor de highlighter. Deze kwast neemt ook weer niet al te veel product op en is heel erg stug. Maar gelukkig werkt hij perfect voor mijn binnenste ooghoek. Maar toch heb ik fijnere kwasten dan deze.

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten10_zps0nfftnf9.png

Lip Brush

Handig! Een kwastje om je lipstick perfect mee aan te brengen, die kan ik wel gebruiken! Ik ging enthousiast aan de slag met mijn rode lipstick, maar mijn enthousiasme was al snel weg. Het kwastje pakt te lipstick amper op en laat een vlekkerige laag achter als je het uit smeert op de lippen…

 photo Essence Make Me Pretty Kwasten4_zpsf1yntysk.png

Tsja, wat vind ik eigenlijk van deze kwasten? Ze zijn niet echt super slecht, maar bij elke kwast heb ik niet het gevoel dat ik hem vaker ga gebruiken. Voor elke kwast heb ik meerdere betere en fijnere alternatieven. Ook denk ik dat geen enkele kwast, naast de Eyebrow Comb mijn stash haalt. Gewoon omdat de kwasten beduidend minder van kwaliteit zijn dan mijn eigen kwasten en dan heb ik niet alleen maar MAC kwasten.

Mocht je een beginner zijn met make-up en op zoek zijn naar simpele kwasten voor niet al te veel geld? Dan kan ik je zeker deze kwasten aanraden. Ben je al wat verder met make-up en wil je goede kwasten voor weinig geld? Dan kun je beter wat meer geld betalen voor de kwastenset van Boozyshop, die kwasten vind ik echt ontzettend goed en fijn voor een kleine prijs!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

37 reacties

 • Reply
  Mirjam
  4 november 2015 at 06:17

  De kwasten zien er wel super cute uit, leuk om cadeau te geven met de feestdagen aan iemand die beginnend is met make-up of om gewoon te proberen hoe kwasten werken. Maar ik kan me voorstellen dat het een groot verschil is met kwasten met echt haar!

 • Reply
  chucky1012
  4 november 2015 at 06:56

  Het valt goed op en oogt zo leuk!
  Jammer dat dit alles erg tegenvalt maar dat het goed is voor iemand die net met make-up begint.
  Fijne en eerlijke review.

  Xoxo

 • Reply
  Kelly
  4 november 2015 at 06:58

  Ah echt heel jammer! Dan hoef ik ze duidelijk niet uit te proberen

 • Reply
  Dionne
  4 november 2015 at 07:17

  Ik vind de kwasten er vooral schattig uit zien!

 • Reply
  jeapiebel
  4 november 2015 at 07:29

  Goed kwaliteit kwast met echte haar is altijd beter natuurlijk. Ik vind dat kwast maakt zeker verschil van het opmaken alleen wil je wel voor betalen of niet. Gelukkig dit merk is redelijk betaalbaar. Maar daardoor kan je ook niet veel verwachten.

 • Reply
  Nicole
  4 november 2015 at 07:37

  De kwasten zien er zeker niet slecht uit, alleen de vormen van de kwasten trekken me niet zo aan.

 • Reply
  Willemse
  4 november 2015 at 07:48

  Ik ben blij dat ik alleen de blush kwast heb dan, die doet gelukkig wel z’n werk naar behoren.
  Jammer dat de kleinere kwasten van mindere kwaliteit zijn.
  Ze zien er wel vrolijk uit, meisjes achtig en snoeperig.

 • Reply
  Willemse
  4 november 2015 at 07:58

  Ik vond die lila kleur jouw echt super mooi staan in een eerdere review had je die volgens op.
  Persoonlijk vind ik de zilverkleurige lak echt fantastisch.
  Ik draag s’winters alleen met de feestdagen nagellak en dan is het wel leuk om ook meteen te knallen.
  Daar is deze prima geschikt voor, apart, feestelijk en elegant in één.

  • Reply
   Willemse
   4 november 2015 at 08:05

   Ahhhh verdikkie :-/ dit heb je als je 10 dingen tegelijk doet doet, verkeerde reactie geplaatst, s o r r y !!!!!

 • Reply
  Paola
  4 november 2015 at 08:16

  Jammer dat ze je niet zo goed bevallen! Ik ga zelf zeker nog wel een paar kopen. Ben benieuwd wat ik er van vind en voor de prijs hoef ik het niet te laten!

 • Reply
  Esmee
  4 november 2015 at 08:17

  De blender brush lijkt me inderdaad fijn voor onder je ogen, erg leuke print en kleurtjes zijn deze kwasten trouwens!
  XOXO esmee

 • Reply
  Simone
  4 november 2015 at 08:28

  Aaah wat zonde dat ze een beetje tegenvallen, goede budgetkwasten zijn zo lastig om te vinden.

 • Reply
  Kelly
  4 november 2015 at 08:38

  Jammer, deze ga ik niet aanschaffen. Ik gebruik dan liever m’n kwasten van Zoeva! Ik vind de kleuren ook een beetje schreeuwend ofzo haha

 • Reply
  Jamey - Beauty Unboxing
  4 november 2015 at 08:40

  Ik heb ze laten liggen. Vind mijn RT kwasten toch veel fijner en zou het zonde vinden als ze blijven liggen..

 • Reply
  manon
  4 november 2015 at 08:47

  Ik heb ze allemaal laten liggen! Ik heb geen wenkbrauwborsteltje dus ik wou die misschien nog halen. Maar ik vond alle kwasten een beetje als speelgoed aanvoelen ofzo :p.

 • Reply
  thebeautyblognl
  4 november 2015 at 08:50

  Ze zien er leuk uit maar ik zou ze niet kopen denk ik!

 • Reply
  Beautyjuf
  4 november 2015 at 09:40

  De kwasten zien er super schattig uit! Maar, ook ik ben er helaas niet enthousiast over. Enige tijd geleden heb ik een blush brush gekocht en die bevalt me niet. De haartjes pakken de blush niet waardoor er amper iets op mijn jukbeenderen is te zien.

 • Reply
  suzan
  4 november 2015 at 09:40

  Kwasten zien er echt geweldig uit alleen ben ik totaal geen fan van de kleuren van de kwasten. Ik ben zelf altijd beetje van de strakke uitstraling van kwasten en dit oogt voor mij een beetje kinderlijk! maar dat is puur de uitstraling!

 • Reply
  Mariëlle
  4 november 2015 at 09:56

  Mmm wat jammer! Ik zou de kleine oogschaduwkwastjes nog wel gebruiken denk ik, maar de rest ook niet!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  4 november 2015 at 10:13

  Ik vond deze kwasten er heel eerlijk gezegd al niet veelbelovend uitzien. Heb een keer eerder een kwast gekocht van essence waar ik totaal niet over was te spreken. Denk dat ik ze ook lekker in de schappen laat liggen.

 • Reply
  naomi
  4 november 2015 at 10:21

  Jammer van de kwaliteit zeg! ik heb toevallig voor mijn verjaardag kwasten van real techniques gekregen en ik ga denk ik alle RT kwasten sparen!

  x

 • Reply
  happybudgetcooking
  4 november 2015 at 10:27

  Wat jammer dat ze tegenvallen! Ze zien er geweldig uit.. Hmm dan toch maar overslaan!

 • Reply
  Danielle
  4 november 2015 at 10:43

  Als je een goedkope pencilbrush wil; eigen merk van het kruidvat, 3 euro geloof ik. Ik heb er 2 en ik gebruik ze dagelijks voor oogschaduw op het bewegend ooglid en in de arcadeboog. Daarnaast gebruik ik een blendingbrush van Estee Lauder en ook soms (voor vloeibare lipstick in een tube) een lippenseel van Estee Lauder: die heb ik gekregen zou zelf niet zoveel geld ervoor betalen, wellicht heeft kruidvat eigen merk, die in zo’n rek hangen, ook goed en goedkope alternatieven. Blush en poeder doe ik met dezelfde poederkwast: ik houd bij mezelf niet van een opvallende blush, en met een poederkwas breng je het subtiel aan, ook van Estee Lauder. Verder gebruik ik geen kwasten… Eventuele foundation en concealer doe ik gewoon lekker met mijn vingers en normale lipsticks breng ik direct met de stick op….Hoef je ook niet zoveel kwasten te wassen.

  • Reply
   Aranka
   4 november 2015 at 11:50

   Ja de pencil brush van de Kruidvat zelf is inderdaad erg fijn! Maar ik heb nog weer fijnere dan die van de Kruidvat dus gebruik hem eigenlijk te weinig!

 • Reply
  Tamara
  4 november 2015 at 10:49

  Wat jammer! Maar goede review!

 • Reply
  Natasja
  4 november 2015 at 11:26

  Ik ben hier heel benieuwd naar, vooral vanwege de prijs!

 • Reply
  Aileen
  4 november 2015 at 12:10

  Leuk, toevallig heb ik gisteren net even in de winkel gekeken bij deze kwasten. Ik vond ze er ook al niet zo geweldig uit zien en uiteindelijk alleen het wenkbrauw borsteltje met twee kanten meegenomen. Ben hier wel positief over, maar zou de rest niet kopen denk ik.

 • Reply
  Caitlyn
  4 november 2015 at 12:36

  Zo jammer, want de gewone kwasten die altijd in het standaard assortiment zitten, zijn wel heel fijn. Ik gebruik ondertussen al meer dan 2 jaar dagelijks de Kabukikwast en die doet zijn werk prima en is na ontelbare wasbeurten nog steeds even zacht en vol als in het begin.
  xx

 • Reply
  Amelie
  4 november 2015 at 14:06

  Jammer dat ze zo tegenvallen. Ik heb ze nog niet zien staan in mijn kruidvat

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  4 november 2015 at 18:18

  Goede review, nu hoef ik ze dus niet meer te testen!

 • Reply
  Iffy Alvi
  4 november 2015 at 19:24

  Jammer dat ze tegenvallen, goede review!

  XO

 • Reply
  femketje
  4 november 2015 at 19:47

  hmmz, ik denk dat ik deze collectie maar skip, had er meer van verwacht!

 • Reply
  Sara
  4 november 2015 at 21:36

  Jammer dat je niet echt heel enthousiast bent over deze kwasten maar je hebt wel echt super mooie foto’s gemaakt van deze schattig uitziende kwastjes. Ze functioneren dus wel als fotogenieke exemplaren. :)

 • Reply
  Anouk
  4 november 2015 at 21:45

  Wat jammer dat de haren zo plastic-achtig zijn.

 • Reply
  Kaylani
  4 november 2015 at 23:12

  Oef, balen zeg! In duitsland leek iedereen er zo enthousiast over, nu toch erg blij dat ik ze niet gekocht heb

 • Reply
  beautifulday4makeup
  6 november 2015 at 11:40

  Wat jammer dat ze uiteindelijk toch wat tegenvallen, want ze zien er zo leuk uit!

 • Reply
  Bertine
  7 november 2015 at 14:25

  super jammer dat de kwaliteit zo tegen valt, want ze zien er wel super cute uit!

 • Laat een reactie achter