Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence Magnetische Topcoat

 photo Magneet_zpse65e201d.png

Magnetische nagellak was een tijdje geleden helemaal hip. Het was alleen jammer dat je niet kon bepalen welke kleur je nagellak had omdat het al voor je beslist was. Dat vond Essence erg jammer en daarom in het vernieuwde assortiment komt Essence met een magnetische topcoat waarmee je super leuke magnetische printjes op je nagels kan krijgen met een beetje een holografisch effect! Ik testte dit natuurlijk uit, was er erg benieuwd naar!

 photo Magneet4_zps3df2831e.png

Essence noemt het zelf een top innovatie, een topcoat die je over elke kleur lak die je wilt overheen kan aanbrengen en dan met een magneetje verschillende vormpjes kan krijgen. De topcoat zit in een chique doosje zodat je hem meteen herkent. Hij zit trouwens wel in het tweede schap van Essence, dus zoek je niet het ongeluk in het kleine schap, daar ga je hem niet vinden.

 photo Magneet5_zpsca417af9.png

Het aanbrengen is eigenlijk heel simpel. Kies voor je favoriete basis kleur lak en maak deze dekkend. Laat hem drogen en breng dan pér nagel de topcoat aan. Je mag best wel een dikke laag aanbrengen en dan hou je het magneetje met een bepaald patroontje er precies boven en trekken de magnetische deeltjes omhoog en komt er een printje tevoorschijn.

 photo Magneet1_zpsa046f2f8.png

Maar dat gaat natuurlijk niet zonder zo een leuk magneetje. Ze zijn er in verschillende designs en deze is toevallig met een leuk raster patroontje. Ze zijn er ook in streepjes, bolletjes, waves en nog veel meer dacht ik!

 photo Magneet2_zpsce0a1d70.png

Het magneetje is vrij lang zodat langere nagels ook makkelijk gedaan kunnen worden. Ook daardoor is het vasthouden een stuk makkelijker.

 photo Magneet3_zpsa9bb6361.png

Het magneetje ziet er zo uit, vrij simpel. Ook heeft het aan het einde een handige afronding waar precies je vinger in past zodat je hem goed boven je nagel kan laten rusten zodat dat het magneetje – als het goed is – je nagellak beschadigd.

 photo Magneet7_zpsd27e3a74.png

Zo het aanbrengen van de topcoat is heel gemakkelijk, hier ziet hem bijna niet. Op mijn wijsvinger is de topcoat aangebracht en op mijn middelvinger niet, het heeft een lichtelijke holografisch effect.

 photo Magneet8_zpse8e23f17.png

Tijd voor het magneetje, het effect ‘zie’ je terug op al mijn nagels. Ik ben niet echt onder de indruk. Het enige waar je het nog een beetje ziet is op mijn pink, maar voor de rest vind ik het effect gewoon echt heel erg slecht.

 photo Magneet9_zps9a7c0c60.png

Bij mijn eerste twee vingers raakte het magneetje gewoon mijn natte lak omdat je het er zo dicht op moet houden voor effect dat het magneetje gewoon per ongeluk mijn nagels raakte. Balen, want daarom heb je ook meteen een deuk in je nagellak. De truc is om het voor ongeveer 15 seconden stil boven je lak te houden maar het effect vind ik toch zeker niet om naar huis te schrijven.

 photo Magneet6_zps7c6bd37c.png

Jammer, het had echt een super leuk product kunnen zijn maar naar mijn idee is dit gewoon een flop. Het magneetje is gewoon niet sterk genoeg of de lak heeft te weinig magnetische deeltjes. Wil je het nou toch proberen dan zijn de producten in het tweede schap van Essence te koop. De magnetische topcoat kost € 1,99 en het bijbehorende magneetje € 1,89

Deze producten heb ik ontvangen ter review

V0lg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

  1. Jammer dat ‘ie zo tegenvalt. Misschien zie je het effect duidelijker met een donkere basiskleur, maar op dit moment zou ik hem inderdaad in de winkel laten liggen.

  2. Meh! Wat een tegenvaller. Zou ’t beter werken op donkere tinten lak denk je? Nu zie je echt niks terug. Nee, deze ga ik niet halen!

  3. Ik heb dit al eens eerder geprobeerd van Essence en het was ook niet zo’n succes. Dat magneetje raakt heel snel je nagel inderdaad.

  4. Ze moeten gewoon een magneet maken die veel sterker is en je op hogere afstand kunt houden. Maar aan de andere kant is de magneet nagellak toch ook wel een beetje passee.

  5. Nail-art is sowieso al niets voor mij. Heb er geen geduld voor en vind het maar een gepriegel. ;-) Ik vind het al heel wat als ik mijn nagels netjes gelakt krijg met gewone lak. Ik heb momenteel overigens Striplac op. Ideaal zeg, zit al dagen perfect op mijn nagels en het eraf halen gaat zonder aceton. Maar goed, dat is natuurlijk weer wat anders. ;-)

  6. Er staat op de verpakking als tip dat het het best te zien is op donkere kleuren. Het was misschien leuk geweest als je een donkere én deze lichte had gekozen ;)
    Maar idd erg jammer dat je er hier niks van terug ziet..

  7. bedankt voor de moeite dit met ons te delen op alieexspres kun je veel magneetjes vinden die heel goed hun werk doen kijk hier maar eenhttps://nl.aliexpress.com/item/32850525936.html?spm=a2g0o.cart.0.0.356f3c00fjcNZN&mp=1 veel plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *