Essence Longlasting Lipstick Nude

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude5_zpsdltttzok.png

Ik zei het al een aantal keer op mijn blog, ik ben steeds gekker op lipstick, maar dan moet het wel een natuurlijke lipstick zijn. Ik was mijn kast aan het opruimen en kwam deze vijf lipsticks van Essence tegen. De longlasting lipstick nude in vijf verschillende kleuren. De kleuren spraken me wel aan en was vooral heel erg benieuwd naar het resultaat op mijn eigen lippen, want bij anderen vond ik ze er erg tof uitzien.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude_zpsokaykkxa.png

Ik ben gek op leuke producten met een fijne prijs. Waarom veel geld uitgeven als het helemaal niet nodig is? Deze lipsticks zien er in ieder geval heel erg leuk uit, de kleur van de huls van. Want de rest is toch wel een beetje saai. Maar het gaat om de inhoud en Essence beloofd mooie nude lipsticks. En aangezien Essence de laatste tijd verrassend leuke producten op de markt brengt met een prima kwaliteit was ik hier best benieuwd naar.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude1_zpslmsepiyt.png

Ik zei het net al, de huls ziet er niet heel erg uitnodigend uit. En staat geen leuk stukje tekst of wat anders op. Het is saaie huls in de kleur van de lipstick. Op de dop vind je nog het Essence logo en aan de onderkant een sticker met de naam van de kleur. De hulzen zijn gemaakt van vrij licht plastic, gelukkig is het plastic wel dik zodat ze lekker stevig zijn en niet snel kapot gaan.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude2_zpsxmxeffbb.png

De lipsticks zijn er dus in vijf verschillende kleuren nude:

 • 01 Wearing Only A Smile
 • 02 Porcelain Doll
 • 03 Come Naturally
 • 04 It’s Nude Time!
 • 05 Cool Nude

De kleuren lopen vrij ver uit één. De ene is zo nude en licht dat het wel bijna op een witte kleur lijkt en de andere is intens en warm roze van kleur. Maar het zijn wel allemaal natuurlijke nude tinten om het zo maar even te noemen.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude3_zpshlwb4d6q.png

Als de doppen van de huls afhaalt komen er vijf prachtige kleuren tevoorschijn die allemaal een egale teint hebben. Daar bedoel ik mee dat ze geen shimmers in hun substantie hebben. De lipsticks zijn vrij groot en dat valt me op aan Essence. Normaal krijg je maar een klein stompje lipstick en deze inhoud is echt te vergelijken met een MAC lipstick.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude6_zpst9mqnjrb.png

Ik heb de lipsticks hier maar voor een klein gedeelte omhoog gedraaid, er zit echt nog meer in. Op de lipstick zelf staat ook nog het logo van Essence gedrukt wat het toch wel weer een beetje luxe maakt als je het mij vraagt. Als ik de kleuren zo zie word ik er wel een beetje verliefd op. Ik vind de kleuren echt prachtig. Ik weet van te voren dat de twee hele lichte kleuren op de lippen niet mijn ding gaan zijn, maar naar de twee roze kleuren ben ik wel heel benieuwd.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude7_zps76fvvppn.png

De lipsticks hebben eigenlijk geen belofte, ja er nude uitzien en lang te blijven zitten volgens de naam. Maar wat is lang? Daar doet Essence geen uitspraken over. Dus ik ben wel benieuwd hoe lang ze uiteindelijk gaan blijven zitten. En anders kunnen ze er beter gewoon een nude lipstick van maken in plaats van een nude longlasting lipstick.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude8_zps0jtwfgrr.png

De lipsticks hebben een mooie zachte structuur en glijden echt over de huid heen. Ze zijn niet te zacht maar precies goed. Ook voelen ze erg comfortabel aan op de lippen. Ik ben nu erg benieuwd naar de longlasting uitwerking.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude9_zpsaid8an5n.png

Swatches van links naar rechts: Wearing Only A Smile, Porcelain Doll, Come Naturally, It’s Nude Time! en Cool Nude. De swatches zien er goed uit. De kleuren hebben vrij veel pigmentatie. De kleuren zijn niet matte maar ook niet echt heel erg glazend. Laten we ze gaan bekijken op de lippen!

Oja, ik kreeg vaak de vraag waarom ik altijd foto’s maak met mijn mond open. Dat is heel simpel, ik heb een overbeet van 1,5 centimeter en als ik dan neutraal kijk is dat heel chagrijnig, als ik lach met mijn mond dicht zie ik er uit als een konijn – omdat ik dat gewoon niet kan zonder mijn lippen op elkaar te houden -. Dus daarom maar een vrolijke lach met de mond open. Beter dan echt een hele chagrijnige foto, toch? En dat plekje bij mijn lip heeft Mila gedaan, excuus.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude10_zpsdunjlzln.png

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude11_zpsnxhr0g9q.png

Wearing Only A Smile

Dit is echt een hele lichte nude kleur. Zelf hou ik er niet echt van en vind het me ook niet echt staan. Maar ben je op zoek naar zo een lichte kleur, dan is dit wellicht iets voor jou. Wel accentueert hij heel erg de randjes en velletjes.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude12_zpsd6azut6u.png

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude13_zpsblwygirj.png

Porcelain Doll

Dit is al een wat warmere kleur maar ik moet eerlijk zeggen dat deze kleur mij niet helemaal staat. Maar ik denk als je wat donkerder qua huidskleur bent hij heel erg mooi staat.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude14_zpswllfsnob.png

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude15_zpskxckszyf.png

Come Naturally

Deze vind ik dan wel weer fantastisch, een mooie zacht roze kleur die perfect staat. Deze krijgt denk ik een plekje in mijn stash!

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude16_zps1mjzbyek.png

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude17_zpsiumz5oku.png

It’s Nude Time!

Deze is iets warmer dan de eerste kleur maar ik vind hem nog steeds heel erg licht, niet helemaal mijn ding. Maar ik vind deze al wel beter dan de eerste.

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude18_zpshtp1qxvd.png

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude19_zpshqiqfbtr.png

Cool Nude

Dit is mijn favoriet, wat een prachtige kleur is dit! Hij geeft je lippen net wat meer kleur en het ziet er echt fantastisch uit. Dit is zeker een aanrader!

 photo Essence Longlasting Lipstick Nude4_zpsw6zsnqfb.png

De lipsticks zien er echt heel er goed uit. Of je van de kleur houdt is natuurlijk aan jezelf, maar ik word hier wel enthousiast van. De glijden over je lippen heen, laten een goede kleur achter en zijn ook nog eens heel goed te betalen met maar € 2,59 per lipstick. Alleen zijn de lipsticks longlasting? Nee, dat vind ik niet. Na het eten van een broodje in mijn hele lipstick verdwenen. Vind ik niet erg, maar Essence kan het longlasting verhaal beter weg laten. De Essence lipsticks zijn gewoon in het normale assortiment te koop en gaan er gelukkig niet uit.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

52 reacties

 • Reply
  Vanessa
  29 juli 2015 at 08:28

  Come Naturally en Cool Nude vind ik het mooist. De andere kleuren zouden gewoon niet bij me passen. Jammer dat ze niet lang blijven zitten terwijl de naam dit wel belooft!

 • Reply
  Laura
  29 juli 2015 at 08:54

  Come naturally vind ik het mooiste! De lipsticks van essence vind ik altijd erg fijn dus ik ben benieuwd naar deze

 • Reply
  Marijke - de beste versie van jezelf
  29 juli 2015 at 08:54

  Jammer dat lijntjes en velletjes benadrukken. Dan moet ik (droge huid/lippen) afhaken! Ik vind come naturaly de mooiste kleur.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  29 juli 2015 at 08:57

  Come naturally vind ik een heel mooie kleur. Soms vraag ik mij wel af, wrm ze bepaalde kleuren zo licht maken… Wie staat daar mee?

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  29 juli 2015 at 08:58

  Cool nude vind ik een prachtig kleurtje!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Lotte
  29 juli 2015 at 09:41

  Jammer dat drie van de vijf kleuren echt té licht zijn. De overige twee vind ik dan wel weer ontzettend mooi! Ik vind de lipsticks van Essence alleen niet zo fijn, dan heb ik liever Catrice.

 • Reply
  Manon
  29 juli 2015 at 09:43

  Ik vind alleen Porcelain Doll heel erg mooi. De rest vind ik tegenvallen.

 • Reply
  Danielle
  29 juli 2015 at 09:49

  Vind de kleuren en kwaliteit helaas een beetje tegenvallen..

 • Reply
  Saartje
  29 juli 2015 at 09:51

  Jammer dat ze de lipsticks zo licht hebben gemaakt. Cool nude en Come naturally vind ik het mooist maat alleen Cook nude staat mij Come naturally is te koel/paarsig. Fijne review!

 • Reply
  Anita
  29 juli 2015 at 09:58

  Jammer dat die ‘donkere’ kleuren niet echt donker zijn. Anders had ik ze zeker gekocht!

 • Reply
  Marjolein
  29 juli 2015 at 10:04

  Die twee roze tinten vind ik er heel mooi uit zien! De rest? No thanks, haha.

 • Reply
  Caitlyn
  29 juli 2015 at 10:10

  Niet alle kleuren zijn even mooi, maar ik vind ze over het algemeen wel heel mooi en zeker voor het prijsje :)
  xx

 • Reply
  Martina
  29 juli 2015 at 10:11

  Cool nude heb ik zelf ook en draag ik redelijk vaak!

 • Reply
  Nicole
  29 juli 2015 at 10:16

  De verpakkingen zien er echt mooi uit. Sommige kleurtjes zijn wel net iets te licht, maar verder lijken het me fijne lipsticks.

 • Reply
  Stephanie
  29 juli 2015 at 10:16

  Ah ik hou van nude lipsticks! Sommige zijn inderdaad iets té neutraal, ook voor mij denk ik. Mijn favorieten zijn Come naturally en Cool nude!

 • Reply
  manon
  29 juli 2015 at 10:17

  De twee roze tinten zijn echt mooi! Die hele lichte vind ik maar niks!

 • Reply
  Kirsten
  29 juli 2015 at 10:17

  Cool nude vind ik je erg mooi staan!

 • Reply
  Yvonne
  29 juli 2015 at 10:31

  Mooie nudes!

 • Reply
  Jaimy en Laura
  29 juli 2015 at 10:59

  Mooi artikel! Cool nude heb ik ook en vind ik een prachtige kleur! Ik hoorde dat het een dupe zou zijn van Faux van MAC… alleen Faux staat me totaal niet en Cool nude wel :)

 • Reply
  Alissia
  29 juli 2015 at 11:08

  hele goeie review, ik was eerst niet van plan om er een te kopen maar nu wel.

 • Reply
  Iffy | DiaryOfAMUA
  29 juli 2015 at 11:09

  Cool nude staat je prachtig!

  XO

 • Reply
  Alicia
  29 juli 2015 at 11:21

  Cool nude staat je heel goed! En maak lekker foto’s met je vrolijke glimlach, ziet er toch hartstikke leuk en vrolijk uit. Vooral niet druk om maken hoor!

  • Reply
   Roswitha
   29 juli 2015 at 17:49

   Inderdaad!

 • Reply
  Amelie
  29 juli 2015 at 11:36

  Oef, de meeste zijn wel erg licht! En dat terwijl jij al niet heel donker van huidskleur bent…

 • Reply
  Naomi
  29 juli 2015 at 11:47

  Ik vind de laatste 2 vooral mooi! De andere zijn echt veel te licht.

  x

 • Reply
  Mariska
  29 juli 2015 at 11:54

  Die hele lichte kleuren zijn perfect voor Barbie… die van dat televisie programma ;) Ik vind Cool Nude wel heel mooi!

 • Reply
  Amy
  29 juli 2015 at 12:06

  Ze zien er mooi uit ook met de simpele verpakking! Wel denk ik dat sommige kleuren te licht zijn, zoals jij ook al zei! Wel een fijn review weer :)

 • Reply
  Ava Geraats
  29 juli 2015 at 12:07

  Ik vind dat je er nu meer uitziet als een konijn met je mond open. Je staat helemaal voor gek

  • Reply
   suus
   30 juli 2015 at 11:26

   Lekker ding ben jij zeg om iemand zo onderuit te halen!! Maar ja, anoniem durven de meeste losers wel hun “mening” te zeggen.

 • Reply
  Bianca
  29 juli 2015 at 12:09

  Zelf vind ik nummer 3 en 5 erg mooi de andere kleuren laat ik lekker in het schap liggen haha x

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  29 juli 2015 at 12:26

  Cool Nude en Come Naturally staan je inderdaad het beste! Ik heb deze lipsticks ook geswatched maar mij staan ze echt geen van alle, wahah!

 • Reply
  marjan
  29 juli 2015 at 12:34

  Leuk!

 • Reply
  Femke
  29 juli 2015 at 13:24

  Cool Nude vind ik mooi, de rest vind ik echt te koel en te nude..

 • Reply
  Margot
  29 juli 2015 at 13:34

  Cool nude vind ik ook het mooist als ik het zo zie.

 • Reply
  Sandra
  29 juli 2015 at 13:54

  Zelf heb ik Cool Nude & Come Naturally, die vind ik echt prachtig! Grappig om te zien dat die kleuren er bij jou heel anders lijken te zien dan bij mij. Het hangt dus echt af van je eigen lipkleur!

 • Reply
  Anna
  29 juli 2015 at 14:08

  Hele mooie kleuren! Vooral voor zo’n prijsje!

 • Reply
  Tamara
  29 juli 2015 at 14:17

  Mooie lipsticks!

  • Reply
   Ava Geraats
   29 juli 2015 at 15:39

   Je bent niet zo knap

 • Reply
  Nynke
  29 juli 2015 at 14:50

  Ik heb Cool Nude sinds een aantal weken. Fijn kleurtje om in je tas te hebben zitten en zo even op te doen zonder dat het gelijk heel opvallend is.

 • Reply
  Lilly - lillyshuid
  29 juli 2015 at 17:30

  Er zit helaas geen kleur bij die ik echt mooi vind! Jammer!

 • Reply
  Marije
  29 juli 2015 at 19:15

  Hai,
  Leuk om de swatcheskleuren te zien! Helaas heb ik altijd snel last van velletjes dus draag zelden lippenstift.
  Mag ik je vragen of je last hebt van je overbeet? Ik had hem zelf nog erger en heb me er uiteindelijk aan laten opereren. Dat was niet niks maar was blij met het resultaat.

  • Reply
   Aranka
   29 juli 2015 at 19:34

   Nee ik heb er geen last van, maar moet het wel laten opereren als ik er last van krijg. Ik moet een vrij heftige operatie die de tandarts mij heeft afgeraden. Als ik er echt last van krijg kan het altijd nog vonden we. Ik vind het soms wel vervelend hoor, dat dan weer wel

 • Reply
  chucky1012
  29 juli 2015 at 19:55

  Mooie kleuren.
  Complimenten voor de mooie foto’s waar jij op staat.
  Leuk blog met posts over beauty, recepten en je privé leven.
  Vooral jezelf blijven…..

 • Reply
  Luna
  29 juli 2015 at 20:03

  Stiekem ben ik de laatste tijd meer weg van roodtinten… maar dit zijn ook prachtige nudetinten. Mij staan ze niet zo helaas. Roodtinten staan me een stuk pittiger en daar voel ik me ook wat beter bij.

 • Reply
  Kaylee
  29 juli 2015 at 20:07

  Cool Nude staat al even op mijn wishlist. Porcelain Doll vind ik ook mooi. De rest vind ik iets te nude.

 • Reply
  Jana
  29 juli 2015 at 20:08

  Ik vind de laatste kleur enorm mooi :D En voor die prijs kunnen we natuurlijk niet klagen :-)

 • Reply
  Lisa
  29 juli 2015 at 20:12

  Ik wil nog steeds zo’n mooie nude uit vam Essence!

 • Reply
  Mieke | Mieksmind
  29 juli 2015 at 20:25

  Mooie foto’s! Duidelijke review. Ik heb de cool nude als aanrader dat dit een dupe van brave zou zijn (geloof ik) en ik vind het ook de mooiste van allemaal. Ben er nog steeds blij mee!

 • Reply
  Karen
  29 juli 2015 at 22:33

  heei! Jammer van de te lichte kleuren!
  Wist je trouwens dat cool nude een dupe is van mac faux?

 • Reply
  Sara
  30 juli 2015 at 17:50

  Wat een mooie, fijne review. Prachtige foto’s en iedere lipstick is goed uitgelicht. Ik vind het overigens wel leuk dat je altijd zo’n lachende foto’s maakt. Als ik met mijn mond open lach ziet dat er in mijn beleving stom uit. Vandaar dat ik altijd mijn lippen op elkaar houd bij lipstick foto’s. :)

 • Reply
  me
  31 juli 2015 at 02:39

  De opmerking dat de lipsticks groter zijn en meer lijken op Mac lipsticks qua grootte vind ik erg apart. Alle lipsticks van Essence zijn 3,8 gram (uit deze serie maar ook de standaardserie) en juist Mac lipsticks zijn kleiner, die bevatten namelijk maar 3 gram product dus Essence doet bijna een gram meer lipstick in de verpakking. ;)

 • Reply
  Angela
  1 augustus 2015 at 23:13

  Leuke foto’s :) Wordt er altijd helemaal vrolijk van als ik ze zie. Hier in Duitsland gaan nummer 4 volgens mij wel al uit het assortiment van essence, net als nummer 15.

 • Laat een reactie achter