Search
Close this search box.

Essence Liquid Ink Matt & High Shine Eyeliner

 photo EssenceLiquidInkEyeliner_zps09599b5f.png

Ik ben gek op eyeliner, het maakt je look altijd net even af vind ik en geeft je een opener blik. Ik moet zeggen dat mijn hart ligt bij de eyeliner stiften maar deze super leuke en goedkope eyeliners van Essence wilde ik ook wel eens een kansje geven. Ze zijn er in twee verschillende soorten, een mooie matte en een glanzende. Zo kun je voor iedere look bepalen of je een mooie matte of glanzende eyeliner wil. Ik testte ze uit en vertel wat ik van deze leuke eyeliners vind.

 photo EssenceLiquidInkEyeliner2_zps979d504c.png

Eyeliners zijn er in veel soorten en maten, je hebt tegenwoordig gelliners, stiften, potloden en natuurlijk de ouderwetse liquid eyeliner met een kwastje. Ik moet je eerlijk toegeven dat dit niet mijn favoriete soort is omdat ik hier meestal niet heel netjes mee kan werken maar sommige mensen zweren erbij, dus het is gewoon tijd om ze te gaan testen. Ze hebben een schattige kleine zwarte verpakking met een inhoud van 3 ml. Geen idee of dat veel is, maar volgens mij kun je daar wel een tijdje mee vooruit als het product niet al te snel uitdroogt. Ze hebben beide een iets andere verpakking, de matte heeft een lichte paarse tekst en de glanzende een donkerdere paarse tekst. Ook staat er natuurlijk op aangegeven welke de glanzende is en de matte.

 photo EssenceLiquidInkEyeliner1_zps05323424.png

Beiden beloven ze net weer iets anders, omdat het natuurlijk ook twee soorten eyeliners zijn. We beloven ze beiden makkelijk aan te brengen door het kleine borsteltje en je zo dus geen fouten maakt. De glanzende eyeliner belooft veel glans aan de eyeliner te geven en goed te blijven zitten, maar is niet waterproof. De matte daarin tegen is wel waterproof! Voor de rest komt het allemaal zo een beetje op hetzelfde neer.

 photo EssenceLiquidInkEyeliner3_zps6d4e5c42.png

Het kwastje van de eyeliners is heel dun, maar wat ik wel heel jammer vind is dat er heel veel inkt op het kwastje zit waardoor je nog een heel breed kwastje krijgt. Ook het kwastje uit de verpakking krijgen gaat moeizaam en zwaar. Je moet er niet te enthousiast aan trekken want dan zit alles onder het inkt, wel even oppassen dus! Voor de rest is de eyeliner geurloos en heeft een goede pigmentatie!

 photo EssenceLiquidInkEyeliner11_zps4c4ef7ac.png

Links zie je de matte eyeliner en rechts de glanzende. De matte brengt perfect aan en is na een minuutje helemaal matte opgedroogd. De glanzende vond ik een beetje apart, deze blijft niet zoals de matte eyeliner perfect op de huid liggen. Nadat je hem hebt aangebracht kruipt het inkt meteen naar binnen toe waardoor er restjes in de randjes blijven hangen en je geen strakke lijn krijgt, jammer! Of de matte eyeliner echt heel erg waterproof is weet ik niet, want ik kreeg hem er vrij gemakkelijk af met een normale make-up remover. En onder de douche brokkelde de eyeliner helemaal af, dus zo waterproof is hij niet als je het mij vraagt.

 photo EssenceLiquidInkEyeliner5_zps396b99c1.png

Essence Liquid Ink Matt Eyeliner

Tsja, wat vind ik nou van deze eyeliner. Je moet er even mee leren werken omdat ik altijd een stift gebruik. Ik vind het lastig dunne en scherpe lijntjes mee te zetten, vooral bij de wing. Of omdat ik nog teveel inkt op mijn kwastje heb of juist te weinig. Voor de rest is hij goed intens zwart en doet eigenlijk wel wat ik verwacht.

 photo EssenceLiquidInkEyeliner6_zps015bf70f.png

Maar dan het comfort en het blijven zitten. Gedurende het eerste uur voel je hem echt zitten, hij trekt behoorlijk aan mijn ooglid, niet echt prettig. Ook zie je hier dat hij begint los te raken en scheurtjes heeft – dat zie je beter op de foto hierboven -. En als hij loslaat zitten de stukjes echt overal. Nee, dat vind ik niet echt prettig. Met een basis van oogschaduw is het wel minder, maar het trekkerige gevoel blijft. Ook moet je niet in je ogen wrijven want dan brokkelt de eyeliner vrij makkelijk.

 photo EssenceLiquidInkEyeliner7_zps8803caae.png

Essence Liquid Ink High Shine Eyeliner

Hier hebben we dan de glanzende eyeliner, ik weet niet, zelf ben ik niet echt fan van het resultaat, geef mij toch maar een matte eyeliner. Hetzelfde verhaal hier eigenlijk als met de matte eyeliner qua aanbrengen, het is even oefenen en onder de knie krijgen – ik moet nog oefenen -. Maar als je dat eenmaal onder de knie hebt weet ik zeker dat je er een mooie wing of liner mee kan maken.

Trouwens zoals je ziet zitten hier overal kleine zwarte stukjes, dat is dus van de matte eyeliner die ik echt met geen mogelijkheid weg krijg, nog een minpuntje! Zoals je ziet zit het ook een beetje in mijn oog, totaal niet fijn met lenzen.

 photo EssenceLiquidInkEyeliner8_zps1d164fa4.png

In tegenstelling tot de matte eyeliner voelt deze toch iets prettiger aan op het oog en blijft ook beter zitten. Terwijl deze eyeliner niet waterproof is en dus makkelijk weer te verwijderen is met een milde reiniger of gewoon water. Alleen tsja, het effect, dat is natuurlijk aan jezelf of je dat mooi vind of niet. Alleen qua comfort kan ik je deze aanraden.

 photo EssenceLiquidInkEyeliner10_zpsbee96c67.png

 photo EssenceLiquidInkEyeliner9_zps8ff78f27.png

Look met de Essence Liquid Ink Matt Eyeliner en een look met mijn Inglot palette.

 photo EssenceLiquidInkEyeliner4_zps2a6234d8.png

Wat ik nou precies van deze eyeliner vind weet ik eigenlijk niet. Ze doen prima hun werk maar het draagcomfort en het afbrokkelen vind ik niet prettig. Maar voor die prijs is het af te vragen of je daarmee wilt dealen of niet. Nee, ik geeft toch liever een paar euro meer uit voor mijn geliefde L’Oréal Super Liner. De Essence Liquid Ink Matt & High Shine Eyeliner zijn verkrijgbaar in het vernieuwde assortiment – die te verkrijgen is in het kleine schap – voor € 2,89.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

  1. Ik vind de matte er mooier uitzien op je swatches. Ik ben gewoon dol op een matte eyeliner! Het lijkt mij inderdaad wel lastig om hier mooie strakke lijntjes mee te zetten. Fijne review!

  2. Fijne review! De matte vind ik er wel heel gaaf uit zien! Wel jammer dat hij niet zo lekker “zit”. Is toch wel belangrijk vind ik dat je een product niet echt voelt zitten ;)

  3. h wat jammer dat ze niet zo goed werken, ze zien er zo op het eerste gezicht wel mooi uit. Ik laat ze dan toch maar liggen, helaas.

  4. Ik ben al helemaal geen held met eyeliner, dus voor mij is een liquid liner juist wat makkelijker dan een stift, dat schiet gewoon vaker uit bij mij. Ik vind deze heel leuk, maar de glanzende wint het echt wel. xxx Lucinda

  5. Ik vond de matte wel echt fijn. voelde hem niet zitten en hij bleef lang mooi. Na een tijdje gebruiken krijg ik opeens met geen mogelijkheid de verpakking meer open. Best wel jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *