Essence Like An Unforgettable Kiss

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss_zpsckuxopaf.png

We sluiten de winter echt af wat Essence betreft, de nieuwe Trend Edition die vanaf nu in de winkels ligt heeft al een hele grote knipoog naar de lente. Like An Unforgettable Kiss is een romantische en warme collectie met veel lieve en vrolijke kleuren. De hartjes van blush trokken mij in het persbericht meteen, ik ben heel erg benieuwd of deze collectie in het echt ook onvergetelijk is.

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss1_zpsrarrsp9o.png

De Essence Like An Unforgettable Kiss is vanaf half februari te koop in Nederland en België, maar ik heb de collectie al in verschillende filialen aangetroffen. Het is een vrolijke collectie met veel kleur en schattige verpakkingen. Het was voor mij niet echt een knallende collectie waar ik veel dingen van moest hebben, maar naar de schattige hartjes met blush was ik wel heel erg benieuwd. Ik heb ze al een tijdje in huis omdat een vriendinnetje ze voor mij meenam uit Duitsland. Vandaag ga ik jullie meer over deze producten vertellen!

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss2_zpstkx4zwlg.png

We beginnen natuurlijk met de duo blush die in een ontzettend schattige hartjes verpakking zit. Ze doen me meteen denken aan de hartjes van Too Faced en Makeup Revolution, maar in het echt vielen ze toch een beetje tegen, want deze zijn veel kleiner! Ze nemen dan wel een stuk minder ruimte in beslag in je stash, dat is dan wel weer fijn. De doosjes zijn gemaakt van karton en vrij stevig. Wel vind ik jammer dat ze vrij strak dicht en open gaan en je maar een klein randje hebt om aan te trekken. Echt makkelijk gaan ze dus niet open, daar hadden ze wel iets beter over kunnen nadenken. Maar als je het doosje dan opent krijg je wel een prachtige duo blush te zien!

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss5_zps1ex0vkfb.png

In de collectie zitten twee verschillende kleuren duo blush, een peach kleur met de naam Nothing But Lovestoned en een prachtige knallende roze kleur in Pink Me. Op de achterkant vind je nog wat informatie over de blushes. Hij zijn zachte poeder blushes met een inhoud van 5,1 gram dat is de helft minder dan de hartjes blushes van Makeup Revolution. Wel zijn deze helemaal matte zonder shimmers.

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss4_zpsukizgdcf.png

De blushes zijn dan wel klein, maar je kan er nog prima met de kwast in, gelukkig. Dit is de kleur Pink Me een combinatie tussen een hele subtiele, bijna crème roze kleur en een echte knallende roze kleur! Ben erg benieuwd hoe dit samen gaat.

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss11_zpsw9dwctnp.png

Swatches, links van de crème kleur, midden de roze kleur en rechts samen. Een vrij heftige kleur roze, ben benieuwd hoe hij staat!

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss3_zpspwtohdii.png

Nothing But Lovestoned is een mooie perzikkleur. Ik hou echt van dit soort kleuren blush omdat het vaak een stuk natuurlijker staat en daar hou ik wel van. Beide kleuren hebben een prachtig contrast met elkaar maar passen ook weer heel goed samen!

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss10_zpsq15pkwb3.png

Swatches in de zelfde volgorde als net. De blush is heel zacht van structuur en voelt vrij poederig aan, waardoor het pigment niet je van het is. Wel kun je het omdat het zo poederig is mooi aanbrengen en uitblenden voor een natuurlijk effect. Maar qua pigmentatie had het zeker beter gemogen.

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss6_zpsadf5qjxq.png

Dan hebben we nog de lip smoother in de kleur Keep Calm And Kiss. In het begin dacht ik dat dit zo een lipgloss was die zich naar de kleur van je lippen aanpaste, maar dat was het niet. Het blijft gewoon dezelfde kleur als in de verpakking. De verpakking ziet er trouwens wel heel schattig en lief uit.

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss7_zpsonce6srx.png

Goed maar wat is het dan wel? Het is een lipgloss met kleine scrubdeeltjes waardoor je lippen prachtig mooi egaal zonder velletjes moeten worden. Voor de rest geeft het een mooi glossy effect met vele shimmers. Je zou het ook als lipscrub kunnen gebruiken maar daar vind ik hem echt te veel voor plakken.

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss8_zps6wpyvwak.png

De verpakking is een standaard lipgloss tube verpakking, lekker makkelijk. Alleen tsja de lipgloss zelf vind ik niet zo fijn, het is net alsof er allemaal zand in zit. Ik dacht, misschien gaan die scrubdeeltjes na een tijd wel weg, maar helaas die blijven gewoon lekker in je lipgloss zitten! Niet echt prettig.

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss12_zpsjr2qbacd.png

De lipgloss heeft trouwens wel een prachtige glans en een natuurlijk effect, dat vind ik dan wel weer mooi. Hij is redelijk plakkerig waardoor hij net iets langer blijft zitten dan een waterige lipgloss, maar ook deze heeft niet het eeuwige leven en na een boterham is hij echt verdwenen.

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss13_zps4rxryman.png

Hier heb ik de duo blush in Pink Me aangebracht, in het echt op mijn wangen ziet hij er echt heel erg mooi uit! Hij geeft een mooi natuurlijk effect en werkt heel makkelijk. Door het poederige is hij makkelijk uit te werken en ziet het er natuurlijk uit.

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss14_zpshvhzed2y.png

Even een full face foto! Mijn lippen hebben ook een mooie gezonde glans gekregen!

 photo Essence Like An Unforgettable Kiss9_zpsxs3u5zlw.png

Ben ik heel erg enthousiast over de producten? Op het eerste gezicht niet echt, de blushes hebben weinig pigment, niet een hele handige verpakking en de lipgloss voelt aan alsof je zand in je lipgloss hebt. Maar het resultaat mag er toch eigenlijk wel zijn! De blush geeft een prachtige natuurlijke kleur die niet te opvallend is en de lipgloss ziet er wel echt mooi uit. Alleen tsja of je dat zanderige effect er voor over hebt is aan jou. De Essence Like An Unforgettable Kiss ligt vanaf nu in de winkels!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

36 reacties

 • Reply
  Mirjam
  10 februari 2015 at 06:20

  Oh wat een lieve en schattige producten! De blush zien er beide mooi uit.

 • Reply
  Nicolish
  10 februari 2015 at 06:41

  Wat leuk die hartjes! Het pigment valt inderdaad wel een beetje tegen..

 • Reply
  Laura Steenks
  10 februari 2015 at 06:46

  Ik was vooral heel benieuwd naar de blushes, maar daar had ik stiekem iets meer van verwacht. Ik wil de collectie zeker nog wel even in het echt bewonderen. :)

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  10 februari 2015 at 06:53

  De blush ziet er mooi uit, maar hier had ik wel meer van verwacht, jammer!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Suzanne
  10 februari 2015 at 07:08

  Hahaha die kus wordt inderdaad wel onvergetelijk met scrubdeeltjes op je lippen…

 • Reply
  Sandra (beautybysandra)
  10 februari 2015 at 07:38

  Hiermee heb ik ook nog in mijn handen gestaan, maar doordat de producten zo poederig waren heb ik ze toch maar laten liggen…

 • Reply
  Lotte
  10 februari 2015 at 07:39

  Ik vind de blushes er heel leuk uitzien! Maar wat gek zeg, dat die scrubdeeltjes niet ‘oplossen’ en je die dus de hele tijd blijft voelen. Lijkt me inderdaad niet erg prettig.

 • Reply
  chucky1012
  10 februari 2015 at 07:41

  Leuke verpakkingen en producten ;-)

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  10 februari 2015 at 07:46

  Ik was hier al een tijdje benieuwd naar! Ik vind de heart blushes toch wel erg leuk en ga de perzikkleurige even in de winkel swatchen als ze verkrijgbaar zijn :).

 • Reply
  Diolifestyle
  10 februari 2015 at 08:26

  Ik vind de blush er wel heel mooi uitzien op je gezicht!

 • Reply
  twinkelbella
  10 februari 2015 at 08:41

  De pink me blush ziet er ontzettend mooi uit!

 • Reply
  Jana
  10 februari 2015 at 08:46

  Best nog een leuke en romantische collectie :) Ik vind vooral de blushes wel mooi :D

 • Reply
  Margot
  10 februari 2015 at 08:55

  Wat een schattige producten, al vind ik dat zanderige wel heel raar.

 • Reply
  anouk
  10 februari 2015 at 09:18

  Ik heb de blushes ook zien liggen en vond ze onwijs schattig maar toen ik de verpakking met veel moeite open kreeg heb ik ze toch maar laten liggen. Helaas ga ik ze dan toch niet gebruiken

 • Reply
  Melissa
  10 februari 2015 at 09:19

  Ziet er goed uit zeg! Ik moest bij die hartjes ook meteen aan Too Faced denken, grappig dat Essence dat nu ook heeft. Fijn dat ze ook een natuurlijk effect geven.

 • Reply
  mywickedweirdlife
  10 februari 2015 at 09:56

  Wat een leuke lieve verpakkingen! ziet er leuk uit.

 • Reply
  Kirsten
  10 februari 2015 at 10:33

  Ik ben zelf nog niet overtuigd eigenlijk! Maar het zijn wel mooie vrolijke producten.

 • Reply
  Caro ~ My Beautycase
  10 februari 2015 at 10:46

  Leuk dat Essence die hartjes blushes heeft uitgebracht, maar wel super balen dat het slecht gepigmenteerd is.. Had zo leuk geweest!

 • Reply
  Shaz
  10 februari 2015 at 11:50

  De blushes zijn echt cute.

 • Reply
  Julie
  10 februari 2015 at 12:24

  Mooi resultaat heb je gekregen met deze producten! Ik ben toch wel benieuwd naar de blushes! :-D

 • Reply
  inspiredbylifee
  10 februari 2015 at 12:49

  k hoor best wel veel slechte dingen over de blushes dus ik weet niet of ik ze wel wil kopen

 • Reply
  Beautyjuf
  10 februari 2015 at 12:56

  Wat een ontzettende lieve producten! De blushes zien er heel mooi uit. De gloss is een leuk hebbedingetje :-)

 • Reply
  Mariska (@DoorMariska)
  10 februari 2015 at 13:10

  Ik vind ze er evengoed wel leuk uit zien moet ik zeggen, ondanks dat de pigmentatie beter had gekund :) ze zien er lief uit om eigenlijk alleen al ter decoratie neer te leggen :)

 • Reply
  Lies
  10 februari 2015 at 13:14

  Hele leuke producten! Vooral de blushes vind ik er prachtig uitzien en ook nog eens erg schattig met de hartjesvorm. Wel heel jammer dat het pigment zo tegenvalt.

 • Reply
  Sanja
  10 februari 2015 at 13:21

  Leuke producten!

 • Reply
  Marjoleinee
  10 februari 2015 at 13:24

  De producten zien er leuk uit, jammer dat ze tegenvallen !

 • Reply
  Miranda
  10 februari 2015 at 13:39

  De blush vind ik er mooi uitzien. Wat apart van de lipgloss, die laat ik sowieso maar liever liggen. Sowieso ben ik niet helemaal omgeblazen door deze LE.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  10 februari 2015 at 15:04

  Ik ben sowieso niet echt fan van de verpakking (ook die van Too Faced vind ik maar niks) en de kleuren zijn ook niet mijn ding.

 • Reply
  Iffy | DiaryOfAMua
  10 februari 2015 at 15:26

  Wat jammer dat ze zo tegenvallen!

  Xo

 • Reply
  beautifulday4makeup
  10 februari 2015 at 16:22

  De verpakkingen zijn wel schattig!

 • Reply
  Judith
  10 februari 2015 at 19:59

  Eerlijke en goede post! Dankje je voor ervaringen :)

 • Reply
  Beau
  10 februari 2015 at 21:03

  Ik had zelf denk ik meer verwacht van de blushes.

 • Reply
  Paola
  10 februari 2015 at 22:01

  Het ziet er leuk uit in de verpakking, maar qua product vind ik het niet zo! Ik laat het maar liggen!

 • Reply
  lucindainwonderland
  10 februari 2015 at 22:06

  Ik heb Essence beter zien doen dan dit, dus voor mij toch wel een beetje een tegenvaller. xxx Lucinda

 • Reply
  Nadeche
  16 februari 2015 at 20:30

  Ik had wel iets meer verwacht van de blushes, maar ze zien er zeker leuk uit!

  Liefs,
  Nadeche

 • Reply
  Talitha
  9 maart 2015 at 09:54

  Ik heb de blush in Nothing but Lovestoned ook gereviewd op mijn site. Ik vond ook dat de pigmentatie nog wat te wensen over liet. Op jouw wangen ziet de blush er wel mooi uit, bij mezelf kon ik hem amper nog zien ):
  Erg jammer want de blushes zien er wel heel leuk uit!

 • Laat een reactie achter