Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

 photo Essence Lash Princess Flase Lash Effect Mascara_zpstlcy23tp.png

Als ik deze naam hoor moet ik meteen aan de Max Factor False Lash Effect Mascara denken, wat jarenlang mijn favoriete mascara is geweest en nog van vele is. De vorige Essence Lash Princess mascara was een regelrechte hit, dus ik ben heel erg benieuwd wat deze nieuwe Lash Princess mascara gaat doen. Hij ziet er vrijwel hetzelfde uit alleen dan met een mintgroene opdruk. Wat wel zeker is dat het een valse wimper effect moet geven, ik ben benieuwd.

 photo Essence Lash Princess Flase Lash Effect Mascara1_zpsngy7rxra.png

Wat je je natuurlijk als eerst afvraagt is, wat is er anders aan deze Lash Princess mascara in vergelijk met de rode variant. Omdat deze een blauwe tint heeft dacht ik op het eerste gezicht dat dit een waterproof variant zou zijn. Alleen niets is minder waar, het is een totaal andere mascara onder dezelfde naam. De rode variant heet de Essence Lash Princess Volume Mascara en dit is de Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara. De namen zeggen het al, het is een totaal andere mascara. De ene zorgt voor veel volume en deze mascara gaat echt voor het valse wimper effect.

 photo Essence Lash Princess Flase Lash Effect Mascara2_zpsoxarysxn.png

Ik vind de verpakking er nog steeds heel mooi uitzien en het is ook nog eens praktisch. Door het rubber aan de dop – dat er ook nog eens leuk uitziet – krijg je de verpakking makkelijk open en glijden de vingers niet rondom de dop. De mascara ligt prettig in de hand en heeft ook nog eens een prima inhoud van 12 ml wat vrij veel is voor een mascara. Nou moet ik er wel bij zeggen dat het ook niet de zuinigste mascara in zijn gebruik is, maar daar is de inhoud dan wel op aangepast, fijn!

 photo Essence Lash Princess Flase Lash Effect Mascara4_zpspttvy1zb.png

Als we de mascara een slag omdraaien lezen we wat meer over deze mascara en wat het nou eigenlijk beloofd. De Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara zorgt voor een prachtig vals wimper effect met een dramatisch volume, klinkt goed. Ik hou van body en van volume op mijn wimpers en volgens mij komt deze redelijk in de buurt van mijn wensenpakket als het al niet de perfecte omschrijving is.

 photo Essence Lash Princess Flase Lash Effect Mascara5_zpsjuqzidsm.png

De borstel is totaal anders dan de andere Lash Princess mascara, deze heeft een aflopende vorm en zit vrij vol met mascara. Het borsteltje is gemaakt van synthetische haren en is erg stevig.

 photo Essence Lash Princess Flase Lash Effect Mascara7_zpsmsjkwp2c.png

Hier kan je het borsteltje nog wat beter zien. Zoals je ziet is hij aflopend qua vorm en heeft plastic haren die erg stevig en vrij dik zijn. Tussen de haren zit een opening waar vrij veel mascara tussen zit. Ik heb dan ook het idee dat deze mascara vrij veel afgeeft voor volle en dikke wimpers. Laten we snel naar het effect gaan kijken.

 photo Essence Lash Princess Flase Lash Effect Mascara9_zpsar16pwri.png

Mijn wimpers zonder enige vorm van make-up.

 photo Essence Lash Princess Flase Lash Effect Mascara10_zpsrsj7behn.png

Mijn wimpers met de Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara met maar een paar applicaties. Wauw, ik ben gewoon blown away, wat een volume en body geeft deze mascara, precies wat ik zoek en wil! Ik ben echt mega onder de indruk en dat met maar een paar applicaties over mijn wimpers. Wel zie je dat de mascara net op het randje van spinnenpoten zit, maar zelf vind ik het nu nog kunnen. Met meerdere lagen ga je dat effect wel zien, dat vind ik jammer.

 photo Essence Lash Princess Flase Lash Effect Mascara8_zpsg1qhxrsy.png

Maar aan dit sprookje zit helaas wel een vervelend eind, na een uurtje of twee heb ik behoorlijke panda ogen, deze mascara loopt echt als een gek uit. Balen, want het is zo erg dat ik om het uur een dikke zwarte waas onder mijn ogen vandaan moet halen. Dit is helaas de reden waarom ik hem niet meer gebruik. De mascara en het effect zijn geweldig, overweldigend, maar de houdbaarheid is dramatisch. Nou heb ik natuurlijk een wat vettere huid, maar deze mascara geeft echt ontzettend af. Ik weet niet of dat bij iedereen zo is, maar bij mij helaas wel.

 photo Essence Lash Princess Flase Lash Effect Mascara3_zpseqhcxrtw.png

Mijn droom valt een beetje in duigen, ik was zó enthousiast over deze mascara, het was gewoon echt een pareltje. Maar blijkbaar is deze princess mooier dan gehoopt, het uitgelopen en zwarte effect onder mijn ogen heb ik toch liever niet. Dit zorgt er helaas voor dat ik hem niet meer gebruik, een kleine zwarte waas valt nog te overleven, maar deze is wel heel erg. De Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara is vanaf nu te koop in het vernieuwde assortiment van Essence voor € 3,39.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

 • Beantwoorden
  twinkelbella
  17 februari 2015

  Wat balen van de zwarte waas, erg jammer!

 • Beantwoorden
  mywickedweirdlife
  17 februari 2015

  Ik dacht eerst wow… en toen las ik verder en kreeg ik zo’n film muziekje in mn hoofd whehwhewhewheeeh…wat jammer! want hij geeft wel echt een mooi effect!

 • Beantwoorden
  Esmée
  17 februari 2015

  Wow, wat een mooi effect geeft de mascara! Geeft hij alleen af op de onderste wimpers, of ook op je oogleden? Ik gebruik namelijk geen mascara op mijn onderste wimpers, dus misschien is deze mascara nog wel wat voor mij :) Het effect is in ieder geval geweldig, hij lijkt me net zo fijn als de andere Lash Princess variant die ik met veel liefde gebruik :) x

 • Beantwoorden
  Derek
  17 februari 2015

  Ahw, zo jammer dat hij alsnog zwart uitloopt. Het resultaat is namelijk echt heel mooi.

  XDerek

 • Beantwoorden
  Margot
  17 februari 2015

  Wat jammer van het uitlopen!

 • Beantwoorden
  Diolifestyle
  17 februari 2015

  Ik vind het best mooi, jammer dat het toch niet helemaal is

 • Beantwoorden
  Nesrin
  17 februari 2015

  Ik gebruik met veel plezier de rode variant, jammer dat dit zo een resultaat heeft zeg…

  Alhoewel een panda look is toch ook soortig van smokey eyes ;-)

 • Beantwoorden
  Jessica
  17 februari 2015

  Balen dat hij zo afgeeft! Misschien een waterproof eroverheen aanbrengen?

 • Beantwoorden
  chucky1012
  17 februari 2015

  Op de eerste plaats ziet het er heel goed en netjes uit.
  Jammer dat het verder uitloopt.

 • Beantwoorden
  Caro ~ My Beautycase
  17 februari 2015

  Wat een mooie resultaat geeft deze mascara! Had ik niet verwacht. Maar echt balen dat ie gaat uitlopen.. Dan zou ik ‘m inderdaad ook niet meer gebruiken..

 • Beantwoorden
  Melissa
  17 februari 2015

  Is het heel erg als ik zeg dat ik wel hou van ‘net geen spinnenpootjes’- wimpers? Lekker dik. Hihi. Wat dat betreft is deze mascara wel iets voor mij!

 • Beantwoorden
  Melanie
  17 februari 2015

  Daar is hij weer!! Yeah. Ik heb hem een tijd geleden ook geprobeerd en dit is echt één van de beste budget mascara’s die ik heb gehad. Hij is super!

  Fijne dinsdag!
  XoXo Melanie

 • Beantwoorden
  Miranda
  17 februari 2015

  Wauw zo ziet hij er echt mooi uit ,wat jammer dat hij niet goed blijft zitten.

 • Beantwoorden
  Edith Sofia
  17 februari 2015

  Mooi effect, alleen erg jammer dat hij zo uitloopt!

 • Beantwoorden
  Julie
  17 februari 2015

  Oh verdorie, wat jammer zeg! Ik was net helemaal enthousiast aan het raken, nog net mijn schoenen niet aan het aandoen om naar de winkel te rennen… Als ik er om ga, koop ik toch de roze variant! :-)

 • Beantwoorden
  beautifulday4makeup
  17 februari 2015

  Wauw zeg, ik vond het zo mooi, wat jammer dat je pandaogen krijgt na twee uur :(

 • Beantwoorden
  Tania
  17 februari 2015

  Jammer dat deze zo tegenvalt, want het effect was mooi

 • Beantwoorden
  Nicolish
  17 februari 2015

  Mooi effect! Wel erg jammer dat ‘ie niet zo goed blijft zitten, dat heb ik met de rozige variant ook. Binnen no time zit alles onder m’n ogen.

 • Beantwoorden
  Iris | Todayslipstick
  17 februari 2015

  Jammer van de zwarte waas! Ik heb zelf de roze variant geprobeerd en daar kreeg ik geen zwarte waas van, maar ik heb niet echt een vette huid..
  Liefs, Iris

 • Beantwoorden
  Maaike
  17 februari 2015

  Jammer dat hij zo snel uitloopt! Totaal onhandig bij een mooie marscara. Erg jammer!

 • Beantwoorden
  Vanessa
  17 februari 2015

  Oh, ik was zo onder de indruk van het mooie resultaat. Wat balen dat de mascara zo uitloopt!

 • Beantwoorden
  Lisa's Beautybabbels
  17 februari 2015

  Hmmm, wat jammer zeg!

 • Beantwoorden
  inspiredbylifee
  17 februari 2015

  WOW wat een volume! ik vind het er best goed uitzien

 • Beantwoorden
  Nicky
  17 februari 2015

  Wat zonde van de bijna-spinnenpoten en het uitlopen! Dit is zo jammer!

 • Beantwoorden
  Mariëlle
  17 februari 2015

  Hij ziet er opzich wel mooi uit, ik vind het niet te spinnenpootachtig. Maar jammer van de vlekken :(

 • Beantwoorden
  Rachel
  17 februari 2015

  wauw deze mascara ziet er super uit, wat een lengte!

 • Beantwoorden
  Mariska
  17 februari 2015

  Hij ziet er inderdaad prachtig uit, jammer dat hij zo uitgelopen is! Toch wil ik hem nog wel zelf proberen denk ik :)

 • Beantwoorden
  lucindainwonderland
  17 februari 2015

  Jammer zeg, want hij ziet er echt wel goed uit. Al vond ik het spinnenpoten gehalte ook al best wel hoog. Maar als ik ergens niet op zit te wachten is om na twee uur al met pandaogen rond te lopen. xxx Lucinda

 • Beantwoorden
  Johanneke
  17 februari 2015

  ooh wauw dat volume is echt te waanzinnig. Het panda effect had ik niet bij de roze variant dus ik ga heel eigenwijs deze toch gewoon proberen!

 • Beantwoorden
  femketje
  18 februari 2015

  die ga ik denk ik nog wel ff uitproberen!

 • Beantwoorden
  Marthe
  19 februari 2015

  Wat jammer dat hij zo gaat vlekken, want het resultaat is súper!

 • Beantwoorden
  Jennifer
  2 maart 2015

  Ik heb een droge huid en nog loopt mascara uit. Toch maar voor de rode variant gaan. Effect is wel super!!

 • Beantwoorden
  Angelique
  13 maart 2015

  Ik herken mijzelf helemaal in jou review, het effect is best oke, wel een beetje oppassen voor spinnenpoten effect maar goed. Vooral het snelle uitlopen is zo jammer, dat hadden ze wat mij betreft ook wat beter kunnen doen

 • Beantwoorden
  Patricia
  24 oktober 2017

  Ik heb hem net gehaald! Hoop dat hij met de waterproof fixingspray van NYX wel mooi blijft zitten!

 • Geef een reactie