Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence Instant Matt Make-Up Foundation

Essence Instant Matt Make-Up Foundation

Een foundation die een matte dekking belooft? Kom dan maar door met die foundation! Ik heb zoals jullie weten een vette huid en daarom is mijn huid alles behalve mat. Ik ben dus nog steeds opzoek naar dé foundation voor mijn vette huid – heeft iemand tips – en was erg benieuwd naar deze nieuwe foundation van Essence. Essence belooft met deze foundation je gezicht een mooie matte finish te geven tot wel 18 uur lang! Klinkt goed, maar is het ook echt goed?

Essence Instant Matt Make-Up Foundation

De foundation zit in een mooie tube van 30 ml. De verpakking zit er aantrekkelijk en tegelijkertijd ook vrij simpel en clean uit. De roze achtergrond van de tekst valt meteen op en daaronder vind je in een notendop de beloftes van deze foundation. De tube is handzaam en makkelijk in gebruik. De foundation is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren:

  • Matt Ivory
  • Matt Sand
  • Matt Vanilla

De kleuren zijn allemaal wat lichter, daarmee bedoel ik dat als je echt een donkere huid hebt bij Essence niet terecht kan. Zelf heb ik de kleur Matt Ivory gekregen wat de lichtste kleur in het assortiment is.

Essence Instant Matt Make-Up Foundation

Op de achterkant vind je zoals gewoonlijk meer informatie over het product. Het is een matte foundation die een longlasting en waterproof formule heeft die tot 18 uur blijft zitten. De minerale poeder pigmenten zorgen voor een goede dekking en een matterend effect. Klinkt goed, ben erg benieuwd naar de werking op het gezicht.

Essence Instant Matt Make-Up Foundation

De tube heeft een handig mondje waar gedoseerd het product uit kan komen. Alleen ik merk wel meteen dat dat heel erg lastig gaat. De foundation is vrij dik van structuur en komt amper uit het kleine gaatje. Je moet echt heel hard knijpen om er fatsoenlijk wat uit te krijgen, dat vind ik wel een minpuntje.

Essence Instant Matt Make-Up Foundation

Zoals je ziet heeft de foundation en vrij dikke structuur. Hij voelt een beetje als een soort van luchtige mousse aan, maar dan wel een ‘vloeibare’ vorm.

Essence Instant Matt Make-Up Foundation

Het uitsmeren gaat vrij moeizaam en dan zie ik ook meteen dat de kleur wel heel erg geel is. Als ik de foundation zo zie heb ik wel het idee dat het een goed dekkende foundation is. Ook heb ik helaas meteen de indruk dat de finish niet heel erg natuurlijk gaat zijn.

Essence Instant Matt Make-Up Foundation

Hier zie je mijn gezicht zonder enige make-up.

Essence Instant Matt Make-Up Foundation

Hier zie je mijn gezicht met alleen de Essence Instant Matt Make-Up Foundation. De foundation heeft zoals ik dacht een hele goede dekking, maar oogt van dichtbij erg onnatuurlijk… Ook is hij echt heel erg geel en zelfs voor mij een te donkere match terwijl ik normaal niet eens de lichtste kleur foundation heb. Heb je dus een lichte tot vrij lichte huid, dan is deze foundation denk ik niet echt voor jou geschikt.

Essence Instant Matt Make-Up Foundation

En dit is de foundation met de rest van mijn make-up. Je ziet helaas nog steeds vrij goed dat de foundation veel te donker en te geel is als je het met mijn nek vergelijkt. Ook als je mijn huid van dichtbij bekijkt zit het er echt als een pannenkoek op, niet echt mijn voorkeur.

Essence Instant Matt Make-Up Foundation

Ik zeg het niet snel of vaak, maar eerlijk gezegd vind ik deze foundation van Essence helemaal niets. Wel blijft de foundation inderdaad lang zitten en is het vrij matte, maar ook dat verdwijnt na een paar uur. Maar omdat de kleur vrij donker en geel is knap ik er al op af en de dekking is gewoon niet mooi en natuurlijk, jammer! De Essence Instant Matt Make-Up Foundation kost € 3,99 en is te koop bij de Kruidvat.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

  1. Jammer dat ie niet bevalt! Is de Maybelline Fit me poreless foundation niet iets voor je? Die zit in een tube en kost een tientje bij Kruidvat. Ik zie en lees daar veel goeds over.

  2. Ah jammer ik heb zelf ook een roze ondertoon. Gelukkig dat ik je review heb gelezen. Ik ga hem nu niet komen. Ik was bijna enthousiast over de 18 urige dekking.

  3. Hij ziet er zo leuk uit, maar helaas vind ik het effect ook niet helemaal geslaagd. Ook jammer van de te donkere kleur!

  4. Jammer, het zou mooi zijn geweest voor die prijs als ie had gewerkt. Voor mij zijn Essence foundations altijd te donker en te geel.

  5. Hoi Aranka, ik heb ook een super vette huid en ik gebruik al jaren het foundation poeder van max factor in ivory. Die kan ik echt aanraden, zit ook nog factor 15 in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *