Essence I Heart Nude Eyeshadow

Ik zit er met smart op te wachten, de nieuwe Essence en Catrice producten die vanaf februari in de schappen moeten gaan liggen. Natuurlijk is Nederland weer lekker laat en kan je de producten al bij onze Duitse buren vinden. Toen een vriendin naar Duitsland ging en vroeg of ik wat mee wilde nemen was het makkelijk, de nieuwe Essence oogschaduws! En hier zijn ze dan de I Heart Nude oogschaduws waar ik zo razend benieuwd naar was.

Essence I Heart Nude Eyeshadow

In totaal zijn er zes I Love Nude oogschaduw kleuren en ik laat jullie er drie zijn. Ook in Duitsland zijn ze erg geliefd en waren ze er niet meer allemaal. Om jullie even een kleine opfrisser te geven, hierboven zie je alle nieuwe kleuren.

Essence I Heart Nude Eyeshadow

De oogschaduws zijn gebakken en hebben een prachtige nude kleur. Zover ik kan zien zijn het allemaal vrij matte tinten met een hele kleine subtiele shimmer, maar die zie je eigenlijk helemaal niet terug. Een echte matte of shimmer oogschaduw is het dus niet, het is een beetje een middenweg, wel erg mooi.

Essence I Heart Nude Eyeshadow

Ik heb drie verschillende kleuren:

 • Cake Pop – een subtiele peach kleur
 • My Favorite Tauping – prachtig taupe
 • Vanilla Sugar – een prachtige gelige nude

Er zijn nog twee mooie bruin tinten en een echte peach kleur, ik vind ze echt heel erg mooi!

Essence I Heart Nude Eyeshadow

De oogschaduws zijn gebakken en vaak staat dat gelijk aan een goede pigmentatie. Tenminste daar ga ik tegenwoordig stiekem een beetje vanuit. De oogschaduws hebben een inhoud van 1.8 gram en beloven een longlasting effect te hebben. Door de zachte structuur moeten ze een hele natuurlijke look creëren.

Essence I Heart Nude Eyeshadow

Ik vind de vormgeving van de doosjes leuk, het ziet er hip en jong uit, maar niet goedkoop. Het is echt een typische Essence uitstraling die me eigenlijk wel aanspreekt. De doosjes zijn van vrij stevig plastic en handzaam. Eigenlijk een prima verpakking en de naam spreekt me ook aan, I Love Nude! En dat kan je letterlijk en figuurlijk nemen.

Essence I Heart Nude Eyeshadow

De oogschaduws zijn heel erg zacht, maar dat merk je ook met het aanbrengen. De oogschaduws zijn zo zacht dat er vrij veel losse poeder van de oogschaduw af komt en als ik het aanbreng op mijn oog heb ik ook last van fall-out. Het zijn gelukkig hele subtiele kleuren dus je hebt er niet echt last van, maar fijn is natuurlijk anders.

Essence I Heart Nude Eyeshadow

Swatches van de producten: Vanilla Sugar, Cake Pop en My Favorite Tauping. De swatches zien er uit goed! Maar hier zie je ook al wel het poederige effect. Ik ben benieuwd hoe het is op mijn oogleden.

Essence I Heart Nude Eyeshadow

Waar ik stiekem al een beetje bang voor is komt ook uit. De kleuren zijn vrij droog en poederig waardoor je ze heel makkelijk ziet verdwijnen als je het aanbrengt op je ogen. De kleuren zie je amper terug en dat vind ik wel jammer. Natuurlijk zijn het niet de meest heftige kleuren, maar ik had er toch wel iets meer van verwacht. De kleuren zijn subtiel maar blijven wel héél erg subtiel op het oog. Van een gebakken oogschaduw had ik iets meer verwacht. Maar misschien bedoelde Essence wel heel letterlijk nude.

Essence I Heart Nude Eyeshadow

Essence I Heart Nude Eyeshadow

Full face foto’s met ogen open en dicht. De look is echt heel subtiel, je ziet het wel maar het is echt heel minimalistisch. Ik vind het zeker niet lelijk en ook best wel mooi. Alleen ik had gewoon meer gehoopt. Misschien knallen de ander twee bruine kleuren er meer uit, maar dit vind ik toch een beetje tegenvallen.

Essence I Heart Nude Eyeshadow

Tsja, wat vind ik nou eigenlijk van de Essence I Heart Nude Eyeshadows? Ik vind ze niet slecht, maar ik ben ook zeker niet omver geblazen. Ik had er stiekem veel meer van verwacht. Meer pigment waardoor ik er een knallende nude look van kon maken. Maar misschien is dit ook wel de bedoeling van Essence. Ook vind ik het jammer dat de kleuren tijdens het aanbrengen op het ooglid ook veel kleur verliezen. De Essence I Heart Nude Eyeshadows zijn vanaf februari te vinden in het vaste assortiment van Essence voor € 2,59.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

36 reacties

 • Reply
  Laura Steenks
  31 januari 2015 at 07:34

  Wat jammer dat ze zo poederig zijn. Ik hou van blenden en daar moeten ze dan natuurlijk wel tegen kunnen. Helaas! Oh, en eigenlijk heb ik ook wel zat nude oogschaduws in mijn stash.

 • Reply
  chucky1012
  31 januari 2015 at 07:58

  Zo mooi ;-)

 • Reply
  Chinouk
  31 januari 2015 at 08:17

  Ik vind ze mooi, ze maken hun belofte waar; een zachte look creëren. En wat jij zegt een; “knallende nudelook” kun je hier niet mee maken, maar ik weet ook niet zo goed wat ik me daar bij voor moet stellen hihi.

 • Reply
  Beautyjuf
  31 januari 2015 at 08:26

  De swatches zagen er behoorlijk goed uit. Wat jammer dat de kleuren op je oogleden wegvallen én je last hebt van fall out. Nee, deze oogschaduws trekken mij niet. Thanks voor je fijne en eerlijke review!

 • Reply
  BeautyOpinie
  31 januari 2015 at 08:34

  Jammer, ik had me ook op deze oogschaduws verheugd. Maar misschien kan het ook wel niet anders, het is in elk geval nude! Ik denk dat ik er wel één aanschaf om onder mijn eyeliner aan te brengen.

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  31 januari 2015 at 08:50

  Ik was hier wel heel benieuwd naar! De kleuren vallen ietwat weg op je oogleden, maar ben toch wel positief. Ik gebruik tegenwoordig een oogprimer van Make-up Studio die kleuren enorm omhoog haalt, dus wie weet gok ik het erop :).

 • Reply
  Diolifestyle
  31 januari 2015 at 09:11

  Je ziet ze niet heel goed, maar toch zijn ze best mooi!

 • Reply
  Beau
  31 januari 2015 at 09:49

  De swatches zien er goed uit! Balen dat ze toch zo tegenvallen..

 • Reply
  Sue
  31 januari 2015 at 09:55

  Dat een oogschaduw gebakken is, zegt helemaal niets over de pigmentatie. Waar je op moet letten, zijn de hoeveelheid fillers als kaolin klei, talk, magnesium stearate, silica microspheres, bismuth oxychoide, boron nitride etc etc. Hoe meer er daar van in zit, hoe slechter de pigmentatie. De kleur komt van mica’s, oxide’s, ultramarine’s, carmine, manganese violet en ferric ferrocyanide.

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  31 januari 2015 at 10:05

  Jammer dat ze zo poederig zijn, vond de taupe kleur wel mooi namelijk..
  Liefs, Iris

 • Reply
  Margot
  31 januari 2015 at 10:14

  Tsjah, ze zijn wel echt nude.

 • Reply
  Shaz
  31 januari 2015 at 11:09

  Met zulke kleuren kun je alleen maar subtiele looks maken. Ik vind de kleuren erg mooi, maar bij mij zouden ze helemaal wegvallen.

 • Reply
  Cristina
  31 januari 2015 at 11:23

  the colours are lovely,thanks for sharing

  http://alittlelesscomplicated.net/

 • Reply
  Nicolish
  31 januari 2015 at 12:04

  Leuke subtiele kleurtjes, maar ze vallen wel een beetje tegen ja.

 • Reply
  priscilla
  31 januari 2015 at 12:07

  Hmm, heel lastig om nu te bepalen wat ik er nou van vind.. ik denk dat ik ze in de winkel maar is moet gaan swatchen :). Wel een heel duidelijk review!

 • Reply
  Mariëlle
  31 januari 2015 at 12:17

  Mmm ik ben ook niet helemaal enthousiast. Ze lijken me fijn voor een nude look, maar dat draag ik zelf niet vaak.

 • Reply
  Amelie
  31 januari 2015 at 12:55

  Mooie kleuren, dit zijn denk ik fijne basics als je nog niet veel kleurtjes hebt!

 • Reply
  Jana
  31 januari 2015 at 13:13

  Ik was erg benieuwd geworden naar deze oogschaduws. Ik ben toch niet zo onder de indruk van de kleurintensiteit :( Ze komen amper over op je ogen. Jammer!

 • Reply
  My Beautycase
  31 januari 2015 at 13:40

  Ik ben weer heel benieuwd naar de nieuwe collecties van Essence en Catrice! Ik vind de verpakking van deze oogschaduws er mooier uitzien dan wat Essence eerst had! Wel jammer van de pigmentatie, die had wel beter gekund..

 • Reply
  inspiredbylifee
  31 januari 2015 at 13:43

  Een knallende nude look kan je hier niet mee maken, maar ze zijn wel heel mooi subtiel, jammer dat ze zo poederig zijn. Ik sla ze denk ik wel over!

 • Reply
  Vanessa
  31 januari 2015 at 14:36

  Ik vind de kleurtjes mooi voor een zachte look, vooral Cake Pop.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  31 januari 2015 at 14:38

  Mja, het is echt heel letterlijk nude :-) Niks voor mij, ik vind de kleuren echt te flauwtjes en te subtiel.

 • Reply
  Beautycurls
  31 januari 2015 at 17:26

  Jammer dat de pigmentatie ontzettend tegenvalt. Desondanks vind ik ze wel heel erg mooi subtiel!

 • Reply
  Paola
  31 januari 2015 at 18:20

  Het is niet slecht, maar ook niet mijn ding..

 • Reply
  Dana
  31 januari 2015 at 19:04

  Niet teleurstellend he! Lekker subtiel :)

 • Reply
  femketje
  31 januari 2015 at 19:19

  ze zijn wel lekker draagbaar!

 • Reply
  Marissa
  31 januari 2015 at 19:31

  Ze zien er opzich wel mooi uit, maar jammer dat ze zo poederig zijn.

 • Reply
  Marjoleinee
  31 januari 2015 at 21:01

  Ik vind ze wel mooi, jammer dat ze zo poederig zijn!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  31 januari 2015 at 22:33

  Wat heb je er een mooie look mee gemaakt zeg!

 • Reply
  Evelien
  31 januari 2015 at 22:58

  Jammer dat veel merken nude met lichte pigmentatie verwarren! Zelfs lichte kleuren moeten een goede pigmentatie hebben, vind ik. Ik vind het een beetje tegenvallen van Essence, maar desondanks heb je een prachtige look gemaakt!

 • Reply
  Kelly
  1 februari 2015 at 16:38

  Jammer dat ze zo poederig zijn! Fijn dat ik je review al heb gelezen, maar ik vind de producten erg tegenvallen. Deze producten ga ik toch in de winkels laten liggen. Je look vind ik goed gelukt trouwens!

 • Reply
  Julie
  1 februari 2015 at 18:45

  Ik had ook wel iets meer verwacht, al heb je wel drie erg lichte kleuren natuurlijk! :-) Hopelijk hebben de donkerdere kleuren meer pigmentatie op de ogen, want op je arm vind ik ze wel prachtig! :-)

 • Reply
  Simone
  1 februari 2015 at 21:53

  Jammer! Ik had er inderdaad ook meer van verwacht. Desondanks vind ik ze toch best heel mooi staan in je look!

 • Reply
  anouk
  1 februari 2015 at 23:40

  Jammer dat ze niet zo goed blijven zitten, in de verpakking zien ze er mooi uit!

 • Reply
  Sarahdise
  2 februari 2015 at 22:49

  Oei, had ook meer verwacht van de pigmentatie… Jammer!

 • Reply
  Mandy
  6 februari 2015 at 08:05

  Jammer van het pigment….

 • Laat een reactie achter