Essence How To Make Bright Eyes Make-Up Box

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes_zpse78cf8a8.png

Ik kan me nog goed herinneren dat deze leuke boxjes alleen in Duitsland kwamen en wij zwaar teleurgesteld waren. Maar goed nieuws, de super leuke boxjes zijn nu ook gewoon in Nederland te krijgen. Je kunt ze vinden rechtsonderin het derde schap van Essence. Ik laat jullie het prachtige How To Make Bright Eyes boxje zien met zes mooie lichte kleuren oogschaduw.

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes1_zpscb46d770.png

Er zijn in totaal volgens mij vijf verschillende boxjes met allemaal een ander thema. Zo heb je er eentje voor smokey eyes, nude eyes, eentje met blush en eentje voor je wenkbrauwen. En natuurlijk dit mooie palette voor mooie lichte ogen! De boxjes doen me denken aan Urban Decay en Benefit, ze zien er helemaal niet uit als een budget product terwijl ze wel een hele goede prijs hebben. De doosjes zijn stevig en sluiten met een niet al te stevige magnetische sluiting. Voor de rest zien ze er vooral heel erg leuk uit!

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes3_zps35179480.png

Op de achterkant van het palette vind je nog wat verdere informatie over het product zoals de naam en hoe je hem gebruikt en de ingrediëntenlijst.

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes2_zps4db0a6dd.png

Ik vind het palette echt heel erg leuk. ik word al vrolijk als ik er naar kijk! Lekker girly roze met vrolijke versiersels. Benieuwd of de binnenkant net zo mooi is als de buitenkant.

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes5_zps27823907.png

Fijn is dat het palette beschermd wordt met een plastic laagje, zodat in de winkel niet Jan en alleman er met zijn of haar vingers in kan zitten. Zo weet je dus dat het product nog niet eerder gebruikt of aangeraakt is, fijn! Het plaatje is wat lastig te verwijderen omdat het goed zit vastgeplakt met stickers.

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes4_zps7415932a.png

In het palette vinden we zes verschillende tinten oogschaduw die allemaal best wel op elkaar lijken. Ook zit er een kwastje en sponsaplicator bij, die als je het mij vraagt niet echt van goede kwaliteit is. Ik gebruik daarom liever mijn eigen kwasten. In de deksel zit trouwens ook nog een spiegel in de vorm van een praatwolkje, leuk gedaan!

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes7_zpsa09ea615.png

Ik vind de kleuren in het palette heel goed bij elkaar passen en je kan er zeker een hele mooie lichte look mee maken. Of je kan het palette gebruiken om de highlighten, de kleuren zijn er perfect voor. De oogschaduws zijn lekker zacht en romig en geven veel pigment af. De oogschaduws zijn wel vrij los, waardoor er soms fall-out kan ontstaan, daar moet je dus wel even op letten.

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes11_zps2d6abb1d.png

Swatches! Van links naar rechts: light up!, eyes bright open, team bright, vanilla eyes, natural beauty en the irresistible. Allemaal mooie kleuren die goed gepigmenteerd zijn, dat belooft vast veel goeds!

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes8_zpsa850b6a5.png

Achter het spiegeltje in de deksel vind je ook nog twee kaartjes met daarop twee looks die je kan namaken. Op de kaartjes staat in het Engels en Duits hoe je deze look kan maken met handige stap voor stap afbeeldingen, zo kan het bijna niet meer mislukken, leuk dat ze dat gedaan hebben!

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes9_zpsc45efd3a.png

Laten we aan de slag gaan, ik gebruik de kleuren uit dit palette voor een hele lichte look.

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes12_zps5f6bf206.png

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes13_zpsfcfb6e97.png

Ik gebruik light up! over het hele ooglid en eyes bright open in de crease, deze werk ik wat verder uit met team bright. Onder het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoeken gebruik ik vanilla eyes. Onder de wimpers beneden gebruik ik nog eyes bright open.

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes14_zps6c33a7a6.png

De kleuren brengen makkelijk aan en blenden goed, alleen het nadeel vind ik dat de kleuren snel minder intens worden door het blenden. Je moet daarna dus nog wel een keer de kleur aanbrengen voor wat meer kleurintensiteit.

 photo EssenceHowToMakeBrightEyes10_zps72682a92.png

Ik vind het Essence How To Make Bright Eyes Make-Up Box palette echt heel erg leuk. Je kan er een mooie subtiele en lichte look mee maken zonder teveel poespas en die voor iedereen draagbaar is. Het palette ziet er fantastisch uit en is uitgebreid, je hebt helemaal niet het idee dat je een budgetproduct in je handen hebt. De kwaliteit is goed van het palette, maar met het blenden hadden ze kleuren van mij wel iets beter mogen blijven zitten. Voor de rest kan ik zeker zeggen dat als je nog niet zoiets hebt en er van houdt het zeker een aanwinst voor je stash is! Het Essence How To Make Bright Eyes Make-Up Box is te koop voor € 5,99 in het derde schap en online in de webshop van Kruidvat!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

35 reacties

 • Reply
  Laura
  3 oktober 2014 at 06:21

  Leuk doosje, maar de kleuren vind ik iets saai ofzo. Ik ben niet van plan om hem te gaan aanschaffen. Fijne review!

 • Reply
  Dionne Knooren
  3 oktober 2014 at 06:58

  Wat een fijne review. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar de boxen. gewoon omdat ze nieuwe zijn.

 • Reply
  lucindainwonderland
  3 oktober 2014 at 07:01

  De doosjes vind ik zo leuk en ik hoop echt dat ik ze morgen kan vinden als ik in een stad ben waar ze dus een derde schap zouden moeten hebben. De kleuren zijn wel gigantisch subtiel, misschien een beetje te, maar toch vind ik het leuk. xxx Lucinda

 • Reply
  Mariska (@DoorMariska)
  3 oktober 2014 at 07:14

  Ik vind de boxjes ook wel heel erg leuk om te zien, alleen had van mij persoonlijk wel iets feller gemogen. Het is niet slecht, maar vind het wel leuk!

 • Reply
  Beautyjuf
  3 oktober 2014 at 07:32

  De boxjes zijn zo onwijs cute om te zien! Ik vind deze variant erg mooi, maar de kleuren zijn helaas te licht voor mij. Je hebt een mooie subtiele ooglook gemaakt.

 • Reply
  MySimplySpecial
  3 oktober 2014 at 07:33

  De kleuren zijn me te subtiel, maar het doosje vind ik wel heel leuk!

 • Reply
  svenja
  3 oktober 2014 at 07:35

  Alleen vanwege de schattige verpakking zou ik het palette al heel graag willen hebben. Daarnaast vind ik de zachte kleurtjes ook heel erg mooi. Zo te zien echt een top palette!

 • Reply
  Lotte
  3 oktober 2014 at 07:36

  Oh ja, dat merk ik vaker bij goedkopere oogschaduws. Dat je dan in ene alle kleur weg blendt. Niet zo handig. Het palette is wel heel schattig.

 • Reply
  Beau
  3 oktober 2014 at 08:08

  Op zich is het palette erg schattig, maar ik houd toch wat meer van oogschaduws die opvallen. De kleuren zijn best subtiel.

 • Reply
  beautybysandra
  3 oktober 2014 at 08:10

  Hele mooie kleurtjes zeg. Alleen zou ik er niet zoveel mee kunnen omdat het allemaal zulke lichte kleurtjes zijn.

 • Reply
  chucky1012
  3 oktober 2014 at 08:14

  Wat een schattige palette en mooie look ;-)
  Is dit ook niet in de winkel te koop?

  Fijne dag Xoxo

 • Reply
  Fenna
  3 oktober 2014 at 08:32

  Wat is je eyeliner mooi ! Welke heb je hiervoor gebruikt?

  • Reply
   Aranka
   3 oktober 2014 at 09:05

   De L’Oréal Super Liner in Super Slim, super fijn pennetje!

 • Reply
  mywickedweirdlife
  3 oktober 2014 at 08:46

  Ik vind het er bij jou heel mooi uitzien maar zelf vind ik de kleuren niet echt mijn ding!

 • Reply
  dailycupofblablabla
  3 oktober 2014 at 08:46

  Ik kan er geen genoeg van krijgen, de doosjes van de ‘de 3e schap’ zijn echt heel leuk.

 • Reply
  Shaz
  3 oktober 2014 at 09:20

  Deze skip ik: de kleuren zijn te licht en subtiel.

 • Reply
  Mirne
  3 oktober 2014 at 09:25

  Goed pigment voor zulke lichte kleuren, ziet er erg leuk uit.

 • Reply
  Melanie
  3 oktober 2014 at 09:37

  Ik vind het een mooi palette! Alleen is het wel jammer dat de kleuren zo snel weg vallen. Maar ach.. voor die prijs ;)

 • Reply
  Daphne
  3 oktober 2014 at 09:47

  Ik vind hem er leuk uitzien, maar ik denk dat ik zelf liever wat andere kleurtjes heb met een betere pigmentatie…

 • Reply
  ylona
  3 oktober 2014 at 10:29

  Is dit ook in België verkrijgbaar?

  • Reply
   Aranka
   3 oktober 2014 at 10:36

   Ja, België heeft als het goed is ook een aantal winkels met het derde schap, ik weet alleen niet precies welke.

   • Reply
    ylona
    3 oktober 2014 at 12:41

    Dankjewel! :-)

 • Reply
  Anouk
  3 oktober 2014 at 10:32

  Mooi palette maar ik zal hem niet snel kopen door juist de lichte kleurtjes.

 • Reply
  Kelly Ooms
  3 oktober 2014 at 11:06

  Ik vind het doosje er heel erg leuk uitzien. Ik vind de kleuren alleen niet zo spannend! Ik ben niet zo van de lichte pastelachtige tinten!

 • Reply
  maroussiabeauty
  3 oktober 2014 at 11:45

  Mooi kitje! Ik vind lichte oogschaduws ook erg mooi :)

 • Reply
  Esmée
  3 oktober 2014 at 11:55

  Lief boxje! De kleuren zijn niet echt mijn ding, maar de kwaliteit ziet er prima uit! Ik ben heel erg benieuwd naar alle andere boxjes! X

 • Reply
  beautyforgirls
  3 oktober 2014 at 12:28

  Ik vind het doosje zo leuk.
  Liefs, xx

 • Reply
  daantje loves to read
  3 oktober 2014 at 13:12

  Schattig boxje. Echt super cute, maar de kleuren zijn veels te licht voor mij… helaas moet ik dit doosje overslaan. Jammer!

 • Reply
  Maaike
  3 oktober 2014 at 14:57

  Hele mooie, licht romantische look! <3

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  3 oktober 2014 at 16:17

  Mooi doosje, ik ben zelf niet zo weg van die glimmende kleuren. Deze boxen zijn sowieso heel leuk, zelf heb ik de nude eyes en de face kit!

 • Reply
  Mariëlle
  3 oktober 2014 at 17:21

  Het zijn niet helemaal mijn kleuren, ik houd meer van opvallend. Maar ik vind de palettes zo cute!

 • Reply
  inspiredbylifee
  3 oktober 2014 at 18:17

  Wat een schattige kleurtjes en de palette vind ik echt geweldig

 • Reply
  melissa
  3 oktober 2014 at 18:57

  Ah ik ben meteen verliefd op dit palette!

 • Reply
  pamelas
  3 oktober 2014 at 20:00

  ik ben heel blij met de nude variant hiervan! Ik wil het wenkbrauw palette nog wel graag aanschaffen maar deze laat ik denk ik toch liggen.

 • Reply
  Celeste
  3 oktober 2014 at 20:22

  Wauw! <3

 • Laat een reactie achter