Essence Gel Nails At Home

 photo Nails5_zps91279a95.png

Vandaag een review naar iets waar ik zelf heel erg benieuwd naar was. Heel veel andere grote merken ging Essence al voor, maar nu hebben hun dan eindelijk een budget variant op de gel nagels die je thuis zelf makkelijk kunt aanbrengen. Dit setje is al snel de helft goedkoper dan de andere merken. Ik was razend enthousiast en ging meteen met de gelnagels aan de slag. Benieuwd wat ik er van vond, dat lees je verder in het bericht!

 photo Nails3_zpsd01ba61d.png

De benodigdheden voor de gel nagels zijn een LED lamp (€ 30,00) en een cleanser, primer, peel off basecoat en een topcoat (deze kun je in een setje kopen voor € 9,99 of los, dan ben je iets duurder uit). Zelf heb ik het setje voor de french manicure, dus helaas kan ik hem niet met kleur testen. Zelf heb ik nog veel Kruidvatten afgezocht naar de kleur topcoat maar die kon ik helaas nergens vinden. In totaal ben je dus iets van € 40,- kwijt voor een complete set, wat niet duur is. Wil je trouwens de kleurtopcoat gebruiken, het handige aan de Essence Gel Nails At Home is dat je dat met elke eigen nagellak kan doen. Het andere nadeel is wel dat je moet wachten tot de eigen nagellak echt helemaal droog is voordat je er met de topcoat weer overheen kan en onder de lamp kan. Met de french manicure kan je gewoon lekker snel doorwerken.

 photo Nails4_zpsc6ae03a5.png

Laten we beginnen, bij de lamp en kit zit nog een handige gebruiksaanwijzing hoe je het het beste kan doen. Het staat er echt heel duidelijk uitgelegd.

 photo Nails6_zps1c419659.png

We beginnen met schone nagels. Knip en vijl ze eerst bij zodat je mooie nagels hebt. Daarna maak je ze goed vet vrij en schoon met deze cleanser.

 photo Nails7_zps9809c613.png

Daarna breng je deze primer aan op je nagels, deze beschermt je nagels tegen de gel die je er voor het eerst op gaat doen. De primer trekt wel heel snel in de nagels, dus als je je laatste vinger hebt gedaan is het op de eerste nagel al helemaal ingetrokken.

 photo Nails8_zps1eda0d95.png

Daarna beginnen we met de peel off gel base. Deze breng je eerst op de vier nagels aan, daarna twee duimen en dan weer de vier vingers. Dit is omdat je anders niet handig met de vingers in de lamp kan. Doe dit trouwens erg netjes, als je het naast je nagels lakt wordt de gel helemaal hard en als je klaar bent kun je het er daarna zo weer af trekken, en het prikt op de huid tijdens het drogen onder de lamp.

 photo Nails10_zps944a27e7.png

Eerste laagje peel off gel base, zoals je ziet hebben ze al een mooi gel laagje!

 photo Nails9_zps1d9c309f.png

Ben je klaar met de peel off base coat dan maak je je nagels weer schoon met de cleanser omdat ze na het drogen heel erg zijn gaan plakken. Doe dit niet met aaiende bewegingen anders krijg je het er niet af. Je kan gewoon lekker hard boenen, want de gel is toch al keihard en gaat er echt niet zomaar meer vanaf. Als ze weer helemaal zacht zijn en niet meer plakken breng je de nagellak en top coat aan. Deze ook weer erg netjes lakken anders is het geen succes. Doe deze weer onder de lamp en maak ze daarna weer goed schoon met de cleanser.

 photo Nails11_zpsca980499.png

Het eind resultaat, ziet er mooi en verzorgd uit niet? Deze nagels heb ik er 14 dagen opgehad zonder dat het los liet of wat dan ook, ze bleven er gewoon perfect op zitten! Het was trouwens op vakantie, ik ben er mee naar de zee geweest, elke dag wezen zwemmen, elke dag blootgesteld aan de hete zon, zand met een jeepsafari hebben ze ook nog eens overleefd! Hieronder zijn de foto’s van na het event toen mijn nagels gedaan waren, daar gaat het alleen om het beschadigings effect.

Trouwens wat ik wel jammer vind is dat de gel nagellak een beetje krimpt onder de lamp. Bij mijn is het effect minimaal maar ik heb bij sommigen gezien dat het best wel opvalt. Ik heb het trouwens nog nooit gezien met de kleur gel nagels. Dus misschien ligt het wel aan de french manicure topcoat.

 photo Nails_zpsc6cfca08.png

Zo klaar om eraf gehaald te worden!

 photo Nails1_zpsb91cc8e6.png

Verwijderen gaat ontzettend makkelijk, je pulkt hem los en trekt hem er daarna zo vanaf.

 photo Nails2_zpscc12d876.png

Dit is dan wat je over houdt, ik moet eerlijk zeggen dat dit meer kleine restjes waren dan dat mijn nagels beschadigd waren. Maar ik heb van mezelf hele sterke nagels. Mijn zusje daarin tegen heeft hele slappe nagels en had ze goed beschadigd en waren ze er na twee dagen ook vanaf. De nagels kreeg ik weer snel heel door er eventjes met een remover en een vijl overheen te gaan.

Conclusie:

Ik denk dat deze gel nagels voor thuis geschikt zijn voor mensen die ècht netjes kunnen lakken en sterkere nagels hebben. Anders doet het niet heel veel goeds voor je nagels en dat zou zonde zijn. Zelf ben ik heel enthousiast over deze gel nagels en zal het ook zeker vaak gaan gebruiken. Het ziet er gewoon mooi en verzorgd uit en je hoeft je een tijd geen zorgen te maken over je nagels.

De Essence Gel Nails At Home zijn te koop bij de Kruidvat in het grote Essence schap.

Dit vind je misschien ook leuk

37 reacties

 • Reply
  Syl
  19 september 2013 at 11:35

  ik vind het best wel prijzig, maar super leuk

 • Reply
  Aranka
  19 september 2013 at 11:36

  Toch fijn een positief bericht te lezen. Ik heb vooral veel negatieve verhalen over dat de lak krimpt

 • Reply
  Wendy (B)
  19 september 2013 at 12:06

  Ik snap dus niet waarom het bij de ene niet werkt en bij iemand anders dan weer wel.

 • Reply
  femketje
  19 september 2013 at 12:06

  Ik vind het idee super, alleen durf ik het niet te proberen ondanks mijn sterke nagels!

 • Reply
  Marissa
  19 september 2013 at 12:11

  Ziet er goed uit. Ik zou hem ook wel willen.

 • Reply
  Mariska
  19 september 2013 at 12:12

  Ik denk dat het best een goede prijs is voor welke kwaliteit het is :)

 • Reply
  DREAMx LOVELY (@DREAMxLOVELY)
  19 september 2013 at 12:15

  deze wil ik echt nog graag proberen, ziet er heel erg netjes uit.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  19 september 2013 at 12:20

  Denk niet dat het iets voor mij is, ook al ziet het er wel heel mooi uit bij jou.

 • Reply
  beautyjuf
  19 september 2013 at 12:51

  Wat een ontzettende goede review! :-) Fijn dat je alles stapje voor stapje hebt uitgelegd. Ik vind het er heel mooi uitzien :-) Mijn nagels breken en splijten vrij snel, dus ik denk niet dat dit iets voor mij is. Als ik hoor (lees ;-)) dat je nagels flink wat te verduren hebben tijdens het verwijderen.

 • Reply
  Danielle Springer
  19 september 2013 at 13:03

  Ik heb niet zulke stevige nagels, misschien is het maar niks voor mij.

 • Reply
  Kirsten
  19 september 2013 at 13:28

  Het lijkt me wel erg leuk om het thuis zo te kunnen doen maar ik vind het bij elkaar nog wel prijzig.

 • Reply
  Precilla
  19 september 2013 at 13:56

  Heb hem al een tijdje in huis, ben er heel blij mee. wissel alleen wel omde week omdat mijn nagels gewoon te snel groeien.

 • Reply
  Dionne (@Diolifestyle)
  19 september 2013 at 14:10

  Hmmm, een beetje tegenvallen

 • Reply
  Kimberly
  19 september 2013 at 14:32

  Ik hoor heel veel wisselende verhalen.. ben benieuwd hoe het bij mij zou werken

 • Reply
  martinaa89
  19 september 2013 at 14:51

  Denk niet iets voor mij!

 • Reply
  Ashleey
  19 september 2013 at 15:16

  Nee niet echt iets voor mij erg jammer

 • Reply
  beautybysandra
  19 september 2013 at 15:39

  Ik heb ze ook en ben er heel erg blij mee :)

 • Reply
  curlycurlmel
  19 september 2013 at 16:10

  Het ziet er opzich wel mooi uit, maar ik las al vaker dat hij krimpt tijdens het opdrogen! Dat is wel jammer inderdaad.

 • Reply
  me
  19 september 2013 at 16:12

  Ik heb dus prutnagels dus ik sla over.

 • Reply
  Jana
  19 september 2013 at 16:57

  Denk niet dat dit voor mijn zwakke nagels is :) x

 • Reply
  Céline
  19 september 2013 at 17:19

  Je kan ze ook heel gemakkelijk losweken met acceton! Werkt als een tierelier en dan beschadigd het je nagels niet! :)

 • Reply
  Axelle
  19 september 2013 at 17:32

  klinkt super!

 • Reply
  Jana
  19 september 2013 at 17:52

  Hm, dit is niet echt iets voor mij. Toch goed ingespeeld van Essence op de trend. Ik ben wel eens benieuwd om te zien hoe het eruit ziet met een kleurtje!

  • Reply
   mandybosnails
   22 september 2013 at 09:48

   Om het een keer te zien met nagellak ertussen verwijs ik je graag naar mijn blog. http://mandybos.blogspot.nl lieve groetjes Mandy

 • Reply
  MySimplySpecial
  19 september 2013 at 18:34

  Handige review! Ik ben bang dat mijn nagels er te zwak voor zijn.

 • Reply
  charile
  19 september 2013 at 18:39

  Ik heb de set zien staan, maar ik sla het over :)

 • Reply
  Hester
  19 september 2013 at 18:45

  Ik heb ook redelijk zwakke nagels dus ik weet niet of het dan zo ideaal is… Aan de andere kant namelijk wel, want normale nagellak is ook zo weer van mijn nagels af dus misschien dat dit wél langer blijft zitten. Ik twijfel nog! Vind het trouwens wel jammer dat zowat niemand foto’s heeft van de gelnagels met gekleurde lak!

 • Reply
  jitskestout
  20 september 2013 at 09:45

  Ik vind ze bij jou erg mooi en ik wilde de set zelf ook kopen, maar ik ben een beetje huiverig geworden door al die ‘terugtrek-verhalen’ en dat je je nagels beschadigt wanneer je de lak eraf trekt..

 • Reply
  nanda
  20 september 2013 at 16:44

  na alle blogs afgestruint te hebben toch de set gekocht. Ik weet het niet!!! eerste laag krimpt idd soms krijg ik gaten dan toch een 2 de laag er op want ja je moet wat!!! uiteindelijk 5 dagen netjes! het is langer dan met gewone nagelak maar is het het waard? ik zou zeggen probeer een ander merk.

 • Reply
  Beau
  20 september 2013 at 22:47

  Ik zag hem gister in de winkel maar ik heb hem laten liggen.

 • Reply
  Kelly
  21 september 2013 at 10:18

  Ziet er mooi uit!

 • Reply
  mandybosnails
  22 september 2013 at 09:54

  Super uitvinding! Heel blij mee! Goede budget variant van de sensationail, die ik ook heb!

 • Reply
  mandi
  13 oktober 2013 at 17:41

  ik heb de setgisteren gekocht.. vandaag heb ik mijn nagels gedaan. ik vind hwt helemaal super. normaal ga ik naar een salon voor mijn nagels. en dat is te prijzig.
  ik lees veel dat de peel of en de gel krimpen. ditwas bij mij niet. je moet het goed en dik aanbrengen. jammer dat je geen foto kan uploaden. maar je ziet het verschil bij mij niet. ik heb een wit randje gemaakt. een bloemetje(sticker)erop. en het ziet er heel mooi uit.

 • Reply
  melanie
  21 december 2013 at 21:16

  Hoiiii,
  Even een vraag want omdat je de bace coot er makkelijk af kan halen zou je dan de topcoot fan onder kunnen doen dan blijft heet miss heel lang zitten weet iemand dit???

 • Reply
  Olivia
  28 april 2014 at 01:54

  Ik heb de gelnagel set van essence nu 2 dagen en ben er erg blij mee. Ik lees bij veel mensen dat ze last hebben van een terugtrekkende base coat. Ik heb dit niet, maar mijn top coat trekt juist heel erg terug. Ik snap niet hoe dit kan want ik lak heel netjes en breng een dikke laag aan. Weet iemamd hoe ik dit kan voorkomen?

 • Reply
  Mimmsy
  30 november 2014 at 14:19

  Kan iemand mij vertellen waar ik deze LED lamp van essence kan kopen of online bestellen? Ik kan in de winkels enkel de mini LED lamp vinden..

 • Laat een reactie achter