Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette

Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette

Een van de toppers uit het vernieuwde assortiment van Essence is dit G’Day Sydney Eyeshadow Palette. In totaal brengt Essence drie van dit soort oogschaduw paletten uit en ik laat jullie vandaag het G’day Sydney palette zien met daarin hele mooie warme tinten.

Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette

Volgen jullie mij al op Instagram?

Ik ben de laatste tijd best enthousiast over de oogschaduw paletten van Essence. Ze zijn dan wel niet meer zo goedkoop als vroeger, maar ze krijgen een steeds betere kwaliteit. De doosjes zijn gemaakt van karton maar voelen toch stevig aan. Op de achterkant van het palet lees je wat meer informatie over het product. Zo beloven ze dat de kleuren hoog gepigmenteerd zijn, ik ben benieuwd.

Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette

Het Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette heeft zoals het merk het zelf zegt aardetinten met metallic effecten. Wat mij betreft is dat juist omschreven. Er zitten mooie natuurlijke tinten tussen met daaronder inderdaad 4 metallic kleuren die net even wat anders zijn dan normaal maar die wel goed met elkaar te combineren zijn. Zo is het niet een standaard en saai palet.

De pans van de oogschaduw zijn best groot en het doosje bevat ook nog een spiegel in de deksel. Echt compact is het palette niet (ik vind hem zelfs vrij groot), maar het is zeker een mooi palette om te hebben of mee te nemen.

Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette
Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette

En als we naar de swatches van het palette gaan kijken ben ik zeker niet teleurgesteld, Essence doet inderdaad wat het belooft. De kleuren zijn goed gepigmenteerd en hebben een mooie kleur, zelfs de matte tinten! De bovenste kleuren vormen een mooie en goede basis en de kleuren aan de onderkant maken je look net even wat spannender mocht je dat willen. Ik vind de kleurkeuze van Essence echt heel erg leuk gedaan en in combinatie met de goede pigmentatie ben ik helemaal enthousiast.

Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette
Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette

Maar ik moet wel een klein puntje van kritiek hebben, de kleuren vervagen helaas wel tijdens het blenden. Voor deze look heb ik alle kleuren twee maal aangebracht. Opzich ziet het er nu prima uit, maar van die goede pigmentatie blijft niet heel veel over tijdens het blenden van de kleuren.

Alsnog vind ik het palette erg mooi, maar je moet wel rekening houden dat de pigmentatie iets minder wordt tijdens het aanbrengen en blenden.

Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette

Ik begon heel erg enthousiast over het Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette en dat ben ik eigenlijk nog steeds wel. De kleuren zijn goed gekozen, de pigmentatie is top maar het is alleen jammer dat de kleuren iets vervagen tijdens het blenden, maar dan is er alsnog geen man over boord voor de prijs van € 6,99 wat je voor dit palette betaald.

Zelf ben ik nu ook erg benieuwd geworden naar de andere twee paletten. Het Essence G’Day Sydney Eyeshadow Palette is vanaf nu in het vernieuwde assortiment van Essence te koop bij Kruidvat en Etos.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Mariska
  17 februari 2019 at 11:41

  Jammer dat de pigmentatie niet top is, had toch gehoopt van wel, ook na het blenden. Je blog is trouwens vreemd aan het doen, grote afbeeldingen bij related artikelen en sidebar staat eronder.

 • Reply
  Jessica J.
  17 februari 2019 at 14:27

  Spijig dat de boel vervaagt bij het blenden. Oké, het is niet duur, maar je wil toch steeds kwaliteit. En wat Mariska zegt, er is iets mis met je blog, maar dat heb je intussen vast wel opgemerkt. ?

 • Reply
  Beautyjuf
  17 februari 2019 at 17:21

  Ik heb gisteren met dit palette in mijn handen gestaan, maar uiteindelijk niet gekocht. Ik mag voorlopig eventjes geen geld meer uitgeven aan make-up, beauty & nagellak, haha! De tinten vind ik erg mooi en vrolijk. Jammer dat het pigment vervaagt tijdens het blenden.

 • Reply
  Nicole
  1 maart 2019 at 14:16

  Ik vind dit zeker geen slecht palette. Echt wel toffe kleurtjes ook die erin zitten. Alleen vind ik het wel altijd een deal-breaker als ze teveel vervagen tijdens het blenden.

 • Laat een reactie achter