Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

Nieuw in het Essence assortiment zijn deze nieuwe mascara en topcoat. Het zijn wat aanwezige verpakkingen met een duidelijke tekst: Forbidden Volume. Nu vind ik dat zelf een beetje en gekke tekst, verboden volume? We willen toch juist een mascara die je wimpers volume geeft. Nu heb ik gehoord dat dit juist een mascara en topcoat is die je wimpers heel veel volume geeft. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

In totaal zijn er drie verschillende varianten op de Forbidden Volume ‘collectie’ om het maar even zo te noemen. We hebben de standaard mascara die je hier ziet, dan hebben we nog de Rebel variant die zorgt direct voor nóg meer intens volume dankzij het speciale design van de vezelborstel met afwisselend kortere en langere vezels. En dan natuurlijk de topcoat (die trouwens over elke andere mascara heen te gebruiken is).

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

De verpakkingen vind ik er opvallend en toch best wel tof uitzien. Ik heb niet meteen het idee dat het een mascara van Essence is. Alleen tsja, ik vind die naam nog steeds een beetje misleidend. Als ik voor de rest niet wist wat deze mascara deed en ik het woord forbidden zag zal ik wellicht deze mascara overslaan. Omdat ik dan juist denk dat het een hele subtiele mascara is en dat zoek ik niet. De topcoat heeft al een wat pakkendere tekst met false lash mascara, dat geeft toch weer een beetje hoop. Maar volgens het persbericht moeten we het natuurlijk anders opvatten. Het is zó goed dat het verboden zou moeten worden, juist.

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

ESSENCE FORBIDDEN VOLUME MASCARA – € 2,99

Goed laten we bij de basis beginnen. Het is dus wel een mascara die voor veel volume moet zorgen. En dat doet deze mascara door de conische vezelborstel en creëert ongelooflijk volumineuze wimpers. De kleur van de mascara is gewoon zwart en ik ben heel benieuwd wat die gaat doen.

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het borsteltje er niet heel bijzonder uit vind zien, maak vaak zijn dit wel fijne borsteltjes. Hij bevat lekker veel mascara en ruimte tussen de haren zodat ik er eigenlijk wel vanuit ga dat deze veel volume gaat geven. Door de aflopende vorm kun je ook gemakkelijk de kleinere wimperhaartjes mee pakken.

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

ESSENCE FORBIDDEN VOLUME FALSE LASH MASCARA TOPCOAT – € 2,89

En dan hebben we als laatst de topcoat die trouwens over elke andere mascara aangebracht kan worden. De textuur bevat zwarte vezeltjes die er voor zorgen dat je wimpers nóg langer lijken. Handig dat het trouwens meteen in de vorm van een mascara ziet en niet in losse vezels, dat gaat vaak jeuken en voelt niet echt heel erg prettig aan bij je ogen. Helemaal niet voor degenen die lenzen dragen.

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

Het borsteltje van de topcoat is heel basic en kort, zo kun je hem prima over elke andere mascara aanbrengen. Met mijn blote oog kan ik trouwens de vezels niet zien, maar ik zie wel dat het een borsteltje is met heel wat inhoud. Deze kan nog wel eens goed zijn werk gaan doen. Laten we naar de voor en na foto’s gaan kijken.

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

Mijn wimpers zonder enige vorm van make-up.

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

Mijn wimpers met de Essence Forbidden Volume mascara.

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

Mijn wimpers met de Essence Forbidden Volume mascara en topcoat.

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

Eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit zulke lange en volle wimpers gehad die ook nog eens goed blijven zitten. Alleen ik weet niet of ik deze combinatie nou mooi of te veel vind. De basis mascara brengt vind ik zelf niet heel prettig aan en laat alle wimpers best aan elkaar plakken en ook komt er niet echt een mooie krul in. Je moet dus echt heel wat keren kammen voordat hij redelijk zit.

Met de topcoat moet je voorzichtig zijn, die geeft namelijk echt even wat extra’s. Maar je hebt ook al te snel te veel extra en dan krijg je klontjes en een spinnenpoten effect, dat willen we natuurlijk niet.

Essence Forbidden Volume Mascara & Topcoat

Hou je van echte lange wimpers die de hele dag blijven zitten zonder uit te lopen of af te breken, dan is deze combinatie zeker iets voor jou. Ik vind het effect misschien een beetje té en je moet toch nog best wel wat moeite doen de wimpers netjes te krijgen. Zelf heb ik fijnere mascara’s liggen en zou deze daarom niet weer zo snel pakken. Maar aan de andere kant, dit is wel de beste volume mascara van € 2,99 die ik ooit heb gezien.

it artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  eva
  17 mei 2016 at 06:33

  Oeh nou ik ga deze wel proberen hoor! Met mijn korte wimpers kan ik alle volume gebruiken!!

 • Reply
  Varenka W
  17 mei 2016 at 06:54

  Ik vind de eerste van Bourjois al goed en wil deze wel eens proberen.
  Alleen vooe feesten en partijen hoor.
  Voor de rest gebruik ik liever een inkt zwarte volume mascara , dat is meer dan genoeg voor een normale doordeweekse dag.
  Moet ook nog ns lekker met je bril zijn. Soms worden die zo lang dat je net ruitenwisserrs aan je ogen hebt hangen.
  Deze lijkt me top om uit te prpberen voor af en toe.

 • Reply
  chucky1012
  17 mei 2016 at 06:54

  Wauw, wat een goede lengte en veel volume!
  Ik geef je een tip….
  Borstel voordat je mascara gebruikt met een ronde wimperborstel.
  Deze scheidt de wimperharen goed.
  Maak een wenkbrauw tang even warm onder de lauwe kraan aan de kant die men gebruikt om te krullen.
  Daarna meteen de wimperharen krullen en houdt de tang even dicht aan de wimpers.
  Doe voordat je begint ditzelfde ook bij de andere kant.
  Breng daarna de mascara etc. aan.
  Dit voorkomt dat de wimperharen aan elkaar zitten en het seperate ze dus.

  Xoxo

 • Reply
  Marjolein
  17 mei 2016 at 07:36

  Heb deze ook eens geprobeerd en vond ‘m voor de prijs echt heel goed! Maar je moet er wel een “good lash day” voor hebben haha, anders plakt hij bij mij ook net iets teveel. Goede review!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  17 mei 2016 at 08:58

  Ik heb deze combinatie ook getest en ik was er ook erg over te spreken!

 • Reply
  Weytske
  17 mei 2016 at 09:01

  Ben erg benieuwd hoe deze mascara bij gaat werken. Wel grappig dat ik ‘Forbidden volume’ juist interpreteer in deze context als onwijs véél volume :).

 • Reply
  beautifulday4makeup
  17 mei 2016 at 09:51

  Ik vind het eigenlijk erg mooi staan bij jou. Wel vervelend dat je zo goed moet opletten voor spinnenpoten.

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  17 mei 2016 at 10:04

  De naam is inderdaad wel een beetje gek, maar wat een resultaat! En het staat je prachtig hoor!

 • Reply
  naomi
  17 mei 2016 at 10:26

  Ik ben gek op die mascara! I gebruik de topcoat niet, vind het zonder al heel erg mooi!

  x

 • Reply
  Mariska
  17 mei 2016 at 12:59

  Ik vind het er bij jou wel goed uitzien moet ik zeggen! Zelf heb ik hem ook nog liggen om te testen dus ben benieuwd hoe die op mijn wimpers zal zijn.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  17 mei 2016 at 13:54

  Prachtig effect zeg ik heb alleen de grijze variant zonder rode dop! maar jij hebt ook echt geweldige lange wimpers hoor wauw

 • Reply
  Manon
  17 mei 2016 at 15:06

  Ik zie echt gemixte resultaten van deze mascara. Heb er net een gezien die was ook erg positief net zoals bij jou. Ziet er goed uit.

 • Reply
  femketje
  17 mei 2016 at 19:14

  ik HOU van deze combinatie :D

 • Reply
  Sara
  17 mei 2016 at 19:58

  Ik had precies hetzelfde: alles ging zo aan elkaar aanplakken en het neigde zo sterk naar spinnenpoten. Daar houd ik gewoon niet van. Ik heb inmiddels wel uitgevonden dat deze mascara in combinatie met een heel goed separarende mascara heel erg fijn werkt.

 • Reply
  Astrid
  17 mei 2016 at 20:29

  Ik lees best goede dingen over deze mascara, maar heb ‘m toch nog niet gepakt. Voor mij zit dat ‘m in het feit dat ik twee verpakkingen moet hebben. Ik gebruik liever gewoon 1 mascara.

 • Reply
  Janneke | Crafty Time
  17 mei 2016 at 20:31

  Ik heb deze mascara en topcoat ook. Ze bevallen me best goed maar koop de volgende keer weer een andere mascara. xx

 • Reply
  Sandra
  17 mei 2016 at 22:44

  Ondanks dat het wel een gedoe is om aan te brengen vind ik het resultaat echt verassend mooi!

 • Reply
  Johanneke
  17 mei 2016 at 23:44

  Zonder de topcoat vond ik het bij mezelf niet super bijzonder maar nu ik dit zo zie moet ik de combinatie nog maar een kans geven. Vind het effect mooi!

 • Reply
  Nicole
  18 mei 2016 at 13:32

  Wow wat een effect! Ik vind het mooi staan.

 • Reply
  Laura
  18 mei 2016 at 18:29

  Ik gebruik de topcoat op een ander mascara en voor mij werkt de combinatie erg goed. En ik hou totaal niet van klontjes of spinnenpoten.

 • Reply
  Mira
  18 mei 2016 at 21:50

  Ik vind ‘m iets tegen het klontige aan maar toch echt een goed effect voor zo’n prijsje!

 • Reply
  Sonja
  22 mei 2016 at 18:06

  Helemaal offtopic alhoewel ik deze mascara voor een feestje wel leuk vind, maar ik vind de kleur van je lipstick of -gloss zo gaaf. Nu heb je die misschien wel eens getest maar ik kan ‘m niet vinden. Welk merk en kleur is dit?

 • Laat een reactie achter