Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence Crystal Power Eyeshadow & Face Palette

Automatische concepten

In het nieuwe assortiment van Essence vinden we leuke paletten. Onder andere de twee nieuwe Crystal Power paletten, eentje voor het gezicht en eentje voor de ogen. Op het eerste gezicht twee prachtige paletten met daarin een verrassende inhoud die geïnspireerd is op kristal. Ik ben heel erg benieuwd naar de kwaliteit van beide paletten.

Automatische concepten
Automatische concepten

Het eerste wat ik wil zeggen is dat de paletten er beide heel erg mooi uitzien. Ik vind ze een chique uitstraling hebben en doen mij niet meteen aan Essence denken, meer aan bijvoorbeeld Benefit. Beide paletten hebben dezelfde afmeting en zijn prima om mee te nemen. De paletten zijn gemaakt van stevig karton en sluiten met een magnetische sluiting. In de deksel vind je een grote spiegel zodat je ook meteen kan zien waar je het product aanbrengt.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Het oogschaduw palette bevat 9 verschillende kleuren oogschaduw en het face palette bevat vier tinten voor op het gezicht. Ik vind de afwisseling van kleur heel erg leuk gedaan en je hebt niet het idee dat je van alles hetzelfde hebt.

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

Essence Crystal Power Eyeshadow Palette – € 5,99

Ik vind dit echt een leuk oogschaduw palette met een diverse keus aan kleuren. Vaak is een drogisterij palette toch wat veilig, maar met dit palette kun je allerlei soorten looks maken. Het palette is dus lekker divers, maar heeft niet al te gekke kleuren, het is dus zeker goed draagbaar.

Qua swatches stelt het palette mij ook zeker niet teleur. De kleuren komen goed uit en hebben een goede pigmentatie. Ook zie je zo meteen dat de kleuren heel erg goed met elkaar te combineren zijn, je kunt er dus eindeloos mee spelen.

Wel een klein nadeel vind ik dat de oogschaduws erg zacht zijn en daarom veel poeder afgeven en kruimelen. Je moet er dus wel voorzichtig mee werken.

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

Essence Crystal Power Blush & Highlighter Palette – € 5,99

Dan hebben we nog het Blush & Highlighter Palette met daarin vier verschillende kleuren. De naam zegt het al, er zitten twee highlighters in en twee blushes. Ik vind de kleuren mooi gekozen en denk dat de kleuren bij veel mensen goed zullen staan.

Fijn is dat de pans ook wat groter zijn dan bij het oogschaduw palette zodat je er wat makkelijker in kan met een grotere kwast. Helaas is ook bij dit palette zachte poeders het geval, erg komt dus erg veel product los, zonde.

Qua swatches ziet het er ook goed uit, al moet ik wel eerlijk toegeven dat de tweede highlighter een beetje tegenvalt. Ik ben erg benieuwd of het goed blijft zitten tijdens het blenden.

Automatische concepten
Automatische concepten

Hier zie je een look met beide paletten gebruikt. Qua oogschaduw heb ik de rood/roze tinten gebruikt en tijdens het blenden neemt de intensiteit van de kleur helaas wel behoorlijk af, het is niet echt een knallende kleur meer.

De blush doet wel goed zijn werk en blend mooi uit. Maar bij een blush vind ik het juist mooi als het wat minder intens is. De highlighter valt trouwens wel een beetje tegen, daar zie je amper wat van terug.

Automatische concepten

Ik vind het twee ontzettend leuke paletten voor een fijn prijsje. De kwaliteit is oké, maar niet geweldig. Met name omdat de kleuren behoorlijk vervagen tijdens het aanbrengen. Desondanks dat ik je er nog steeds een mooie en leuke look mee maken.

De Essence Crystal Power Eyeshadow & Face Paletten zijn te koop bij Kruidvat en Etos voor € 5,99 per stuk. Wat vinden jullie er van?

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. wow ik vind die eerste drie kleuren (never give up, sparkle all day good vibes only) echt heel mooi eruit zien op de swatches! Zonde dat de kleuren vervagen zeg, anders had ik het palette meteen gehaald! Heeft iemand een tip voor deze kleuren in een andere palette/los die wel van goede kwaliteit zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *