Search
Close this search box.

Essence All That Greys Eyeshadow Palette

Essence All That Greys Eyeshadow Palette

Naast dat er natuurlijk weer een nieuwe Catrice collectie in de schappen ligt, heeft Essence ook een nieuwe limited edition. Of beter gezegd, een Trend Edition zoals Essence dat noemt. Met Essence gaan we weer terug in de tijd met de All That Greys collectie. Een collectie met – je raadt het al – vooral grijze kleuren! Ik laat jullie het oogschaduw palette zien met verschillende tinten grijs en … roze!

Essence All That Greys Eyeshadow Palette

De Essence All That Greys collectie ligt vanaf begin februari tot en met half maart in de winkels, in Nederland als België. Even je geheugen opfrissen, hier vind je de hele collectie met alle bijbehorende prijzen. De collectie sprak mij niet meteen heel erg aan, maar als het eenmaal in de winkel ligt kriebelt het altijd wel weer een beetje om iets mee te nemen voor de site. Zo ook met dit oogschaduw palette.

Essence All That Greys Eyeshadow Palette

Het palette is gemaakt van stevig zwart plastic en het ziet er best leuk uit, zeker niet goedkoop. De naam van het palette vind ik ook erg leuk, 7 Shades of Rose And Grey. Natuurlijk afgeleid van 50 Shades of Grey. Op de achterkant van het palette vinden we nog wat meer informatie over het product en hoe je het beste de kleuren kan gebruiken in combinatie met elkaar. Zelf kijk ik hier eigenlijk nooit naar, maar mocht je er behoefte aan hebben is het handig.

Essence All That Greys Eyeshadow Palette

Als we het palette open maken zie je meteen dat het een vrij compleet palette is. Het heeft zeven verschillende kleuren oogschaduw, een sponsapplicator, een kwastje en een grote spiegel. De kleuren variëren van heel licht tot donker en natuurlijk van lief roze naar stoer grijs. Alle kleuren zijn voorzien van een subtiele shimmer, maar daar zie je niet meteen wat van terug in de swatches. Ze zijn een beetje semi-matte.

Essence All That Greys Eyeshadow Palette

Het palette is vrij subtiel gehouden, er zitten niet echt knallende kleuren tussen. Het zijn vrij sheer kleuren die de look waarschijnlijk niet veel kracht bij zullen zetten. Maar misschien heb ik het wel helemaal mis en blaast het palette me zo meteen omver met de pigmentatie.

Essence All That Greys Eyeshadow Palette

De structuur van de oogschaduw is heel zacht en romig. De kast en mijn vinger pakt meteen genoeg product op en laat de pan redelijk onaangetast achter. Met andere woorden, het poeder ligt niet overal en het ziet er niet uit als een slagveld. Ik ben erg benieuwd naar de swatches.

Essence All That Greys Eyeshadow Palette

Maar helaas is het waar ik al bang voor was, de kleuren vallen ontzettend weg en zijn niet echt krachtige en dekkende kleuren. Ik denk zelfs als je deze kleuren gaat blenden met elkaar dat er helemaal weinig van over blijft.

Essence All That Greys Eyeshadow Palette

En inderdaad, ook op het ooglid is het nog maar amper te zien. Ik heb de donkerste kleur roze in het midden van mijn ooglid aangebracht en de één na donkerste kleur grijs in mijn buitenste ooghoeken. De donkerste kleur grijs heb ik in de crease aangebracht en de licht roze highlighter in de ooghoeken. Maar eigenlijk zie je er maar amper wat van. Helemaal met het blenden vielen ze kleuren erg weg.

Essence All That Greys Eyeshadow Palette

Het enige wat je nog een beetje ziet van de look is het donkere lijntje onder mijn ogen omdat ik die haast niet uitgewerkt heb. Maar tsja, ik vind het toch een beetje karig, had liever wat meer kleur en intensiteit gezien.

Essence All That Greys Eyeshadow Palette

Ik ben dus niet echt heel erg enthousiast over het Essence All That Greys Eyeshadow Palette. Het had van mij allemaal wel iets krachtiger gemogen, want zo valt alles wel heel erg weg. Het valt me de laatste tijd op dat de Essence limited edition paletten of heel goed zijn, of gewoon niet goed. Zo gek dat er elke keer weer zo een verschil tussen zit. Mocht je toch enthousiast zijn over dit palette is hij te koop voor € 4,99 en ligt hij nu overal in de schappen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

  1. Wat jammer! De kleuren vind ik wel heel erg leuk, maar het pigment is echt heel erg slecht. Ik vind het toch wel vaak met die palettes van Catrice/Essence. Ik koop ze dan ook niet meer!

  2. Ik had het palette ook al in de winkel zien liggen en het zag er zo goed uit! Tot ik wat kleur op mijn hand testte… Er was amper iets van te zien! Echt zonde. En jouw review bevestigt dat ook…

  3. Ik vond de verpakking met de spiegel en het kwastje met haren veelbelovend, maar de swatches spraken dat meteen tegen. Echt een gemiste kans van Essence, terwijl ik hun oogschaduws meestal wel gewoon goed vind.
    xx

  4. Hmm ik heb ‘m op andere blogs voorbij zien komen en daar zag de pigmentatie er wel aardig goed uit. Maar nu vind ik het inderdaad een beetje een tegenvaller. Het valt mij ook op dat Essence de ene keer beter is dan de andere keer qua kwaliteit, en het lijkt alsof er zelfs verschil kan zitten in hetzelfde palette ? Wel zonde, het zag er veelbelovend uit!

  5. Wat een tegenvaller! Je ziet inderdaad vrij weinig terug van de kleuren op je ooglid. Super zonde, want zo’n limited edition oogschaduwpalette kan juist zo leuk zijn!

  6. Hmm nee ik vind het een beetje een misser. Ik ben sowieso niet echt fan van grijze oogschaduw, maar daarnaast vind ik de kwaliteit ook wel een beetje tegenvallen.

  7. Hmm zo ben ik ook niet overtuigd maar ik lees in de reacties anderen wel. Misschien ligt het aan je huid hoe deze het oppakt of de juiste oogschaduw basis? Op zich een leuk palette ik zou het zelf niet kopen omdat ik meer van de bruin en brons tinten ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *