Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence All About Matt! Oil Control Make-Up Base & Paper

 photo Matte_zps778755b8.png

Al een tijdje waren er van Essence All About Matt! poeders in het vaste assortiment te vinden. Deze vaste poeder is ontzettend populair en gebruik ik elke ochtend ook trouw na het aanbrengen van mijn make-up. Maar in het nieuwe assortiment van Essence zijn twee nieuwe producten toegevoegd, een oil control make-up base en papers om het overtollige vet op te nemen. Met mijn vette huid klinkt dit fantastisch!

 photo Matte5_zpsc7b209b0.png

Essence All About Matt! Oil Control Make-Up Base

Dit super handige nieuwe product is de perfecte basis voor je gezichtsmake-up. Je brengt het na je dagverzorging aan en voor je foundation. Het is de perfecte basis voor een langhoudende en perfecte dekking van je foundation de gehele dag door. Het product is verrijkt met een speciaal complex evermat en dit helpt de vette huid in balans te brengen. Ook de poriën worden fijner en het glimmen van de huid wordt tegen gehouden.

 photo Matte6_zps8d95c3fc.png

Klinkt het niet fantastisch? Het probleem waar ik in de loop van de dag tegenaan loop is dat de foundation gewoon van mijn huid afsmelt omdat ik gewoon een ontzettend vette t-zone heb helaas. Daarom was ik op recht ontzettend benieuwd naar deze basis. Ik gebruik hem nu al enkele weken (niet elke dag want ik wil ook testen hoe een nieuwe foundation blijft zitten zonder) en ik ben ontzettend enthousiast! Ik merk echt degelijk verschil en terwijl ik dit aan het typen ben rond 5 uur heb ik nog totaal geen vette t-zone en is mijn make-up er nog niet vanaf gesmolten terwijl dit anders al lang het geval was.

 photo Matte7_zps1f7f6134.png

De basis is heerlijk romig en totaal niet vettig, dat moet natuurlijk ook want anders is het effect snel weg. Het voelt een beetje als een hele comfortabele gel, erg fijn. Ik gebruik een erwtje voor mijn gezicht. Ik smeer het niet helemaal uit over mijn hele gezicht maar echt over de plekken die snel vet worden zoals mijn voorhoofd en de huid rondom mijn neus en kin (de t-zone dus).

 photo Matte8_zpsbd6c0682.png

De gel smeert ontzettend makkelijk uit en wordt meteen door de huid opgenomen. Je voelt er na 10 seconden helemaal niks meer van terug. Je kan het product vind ik zelf niet echt vergelijken met het gevoel van een primer, het maakt je gezicht niet super goed, maar het is gewoon een goede basis. Wil je het super gladde effect hebben, dan raad ik je aan nog een primer er overheen aan te brengen.

 photo Matte2_zps036e2faa.png

Essence All About Matt! Oil Control Paper

Handig voor onderweg dacht ik, vaak voor een afspraak wil ik nog even mijn gezicht afpoederen maar ik voel me altijd zo opgelaten om mijn make-up in de trein te doen. Daarom werk ik eigenlijk nooit mijn make-up bij. En ik vind het ook gewoon niet handig weer zoveel make-up en kwasten mee te nemen in mijn tas. Maar deze compacte papiertjes zijn super handig – als ze werken – dacht ik!

 photo Matte3_zps3a54bc9e.png

Dit speciale matterende papier absorbeert overtollige talg en gaat het glimmen van de huid onmiddellijk tegen. Het papier zit verpakt in een handige verpakking die je over gemakkelijk mee naar toe kan nemen. Daardoor is het overal makkelijk te gebruiken. Druk het papiertje tegen de vette zone op je gezicht aan en haal het daarna weer eraf en dep de andere vette zones nog even na. Je ziet dat het papiertje alle talg en vettigheid heeft meegenomen, daarna gooi je het papiertje zo weer in de prullebak!

 photo Matte4_zps56ddd32b.png

Handige verpakking, je trekt er zo eventjes een papiertje uit en de volgende komt er weer netjes uit steken, ideaal! Het doosje is van stevig karton en zal daarom niet heel snel kapot gaan. Maar de verpakking van Catrice is van plastic, dat lijkt me toch is steviger!

 photo Matte9_zps92972bde.png

De papiertjes zijn toch nog best wel groot, zo groot ongeveer als je handpalm! Daar kan je zeker je gezicht mee doen!

 photo Matte10_zpsf59a52a1.png

Mijn gezicht na een hele dag! Zien jullie mijn vette t-zone…?

 photo Matte11_zps0be7654c.png

Even deppen!

 photo Matte12_zps554f79fb.png

En voila! Zien jullie hier dat het papier alle vettigheid heeft opgenomen?

 photo Matte13_zpse043df3b.png

Wat blijft er over? Een mooie matte huid! Ik heb mijn wangen en neus niet gedaan, zien jullie het verschil?

 photo Matte1_zps67efbb51.png

Ik ben echt razend enthousiast over deze twee producten en ik kan nu al niet meer zonder! Voor meiden die net zoals ik ook een vette huid hebben is dit echt een uitkomst die niet al te veel geld kost. Ik gebruik de producten trouwens ook nog in combinatie met het poeder en dat maakt het helemaal af. De nieuwe Essence All About Matt! producten liggen vanaf nu in het kleine schap van Essence bij Kruidvat. Voor de papiertjes betaal je € 1,99 voor 50 stuks en de make-up base kost € 3,39 voor 20 ml.

Sommige producten heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

35 reacties

 1. Wauw, ik ben blij dat er eindelijk iets is om het glimmen op mijn gezicht tegen te gaan!
  Dank je voor deze handige tip!
  Ik ga dit zeker even kopen. Het is handig om dit mee te nemen in de handtas.

  Xoxo

 2. Hier was ik echt heel benieuwd naar. Tijdens de zwangerschap lijkt matte poeder om het shinen tegen te gaan niet altijd te werken dus dit ga ik zeker proberen.

 3. Wauw, beide producten klinken echt heel fijn! Vooral de papiertjes lijken me ideaal, ik gebruik meestal los poeder en dat is al helemaal verschrikkelijk om mee te nemen in je tas. Ik ga denk ik een pakje kopen ‘voor het geval dat’. Meestal blijft mijn gezicht gedurende de dag wel redelijk mat, maar ik heb ook mijn slechte dagen haha :P.

 4. Die basis ziet er echt wel goed uit zeg … en dat voor die prijs! Ik heb wel vaak dat het puntje van mijn neus begint te glanzen haha – zal het daar dan maar opsmeren :).

 5. Ik ben me eigenlijk de laatste tijd pas bewust van de delen op mijn gezicht die soms glimmen en hoewel ik een klein beetje glans soms wel natuurlijk vind, lijken deze procucten me heel fijn!

 6. Wat een verschil zeg. Dit klinkt heel goed en het werkt dus blijkbaar ook nog eens als een malle. Deze producten lijken mij heel fijn, ik heb ze nog niet.

 7. zelf heb ik niet echt last van een vette huid, fijn dat de producten ook daadwerkelijk werken! De papiertjes vind ik maar niks haha

 8. Echt tof dat het zo goed werkt, Essence doet het de laatste tijd echt goed met alle nieuwe producten! De lipstick die je draagt op de foto’s vind ik trouwens prachtig! Welke is het?

 9. Oh wat een geweldige producten van Essence. Ik heb helaas ook erg veel last van een vette t-zone, dus dit klinkt echt geweldig.

 10. Ik heb de primer geprobeerd in de Kruidvat en ik vond hem niet heel fijn aanvoelen, maar misschien binnenkort toch maar proberen voor die prijs! Het oil control paper lijkt me ook erg fijn!

 11. Blotting papers zijn echt ideaal om mee te nemen on the go! Dan zit je niet zo te strugglen met kwasten en spiegels en poeders enzo. Ik heb ELF blotting papers, ook prima :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *