Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Essence All About Fixing Compact Powder

 photo Matt_zps7dbae97c.png

Mijn huid is vet en daarom glim ik echt ontzettend snel. Ik krijg vaak de opmerking dat ik zo glim, ja helaas is dat ook zo. Eigenlijk kan ik wel de hele dag blijven afpoederen maar ik beperk het tot 1 of twee keer per dag. ’s Ochtends voordat ik de deur uitga voorzie ik mijn gezicht nog even snel van een laagje Essence All About Matt, zodat mijn gezicht niet gaat glimmen. Dit is echt mijn redder in glimmende tijden!

 photo Matt1_zpscfefc713.png

All About Matt is in het leven geroepen om de make-up te fixeren en het dus langer te laten zitten, maar een fijne bijkomstigheid is ook dat het je gezicht mooi mat houdt. Ik gebruik het dan ook altijd na het aanbrengen van mijn gezichtsmake-up en als ik de deur uitga om eventjes de glimmende gedeeltes op mijn gezicht te verdoezelen. Je kunt het dus voor meerdere doeleinden gebruiken, om je gezicht mat te houden of je make-up langer te laten zitten, of beiden natuurlijk!

 photo Matt2_zpsdd5ed31a.png

De poeder is geschikt voor alle huidtypen, of je nou een droge huid of een vette hebt. Met een droge huid zul je niet zo snel last hebben van een glimmende huid maar dan is het juist weer geschikt om de make-up er beter te mee fixeren. De poeder is trouwens helemaal transparant op het gezicht. Meiden met een getinte huid zouden het dus ook prima kunnen gebruiken. Wel denk ik dat je het dan goed moet uitblenden, denk wel dat het anders vlekt.

 photo Matt3_zps29bb316b.png

Voorheen had ik altijd de poeder versie van de All About Matt, maar ik vond de verpakking toch niet ideaal en mij leek dit gewoon makkelijker werken. Het neemt natuurlijk ook een stuk minder ruimte in en dat vind ik ook fijn! Over de losse poeder was ik al heel erg enthousiast, ben benieuwd of dit ook favoriet van mij gaat worden. De verpakking en het opdrukje zien er in ieder geval mooi en clean uit.

 photo Matt4_zpse225d046.png

De poeder heeft wel een witte was, maar op het gezicht zie je daar echt helemaal niks meer van terug. De poeder voelt ontzettend zacht aan en irriteert niet op de huid. Daarom is het ook goed te gebruiken voor de gevoelige huid. De poeder is geurloos en ruikt dus nergens naar.

 photo Matt5_zpsefb649ec.png

Zoals altijd, mijn glimmende gezicht gedurende de dag.

 photo Matt6_zps45b0bbdf.png

Even bijwerken met poeder en het ziet er meteen meer mooi mat uit. Het matte effect blijft bij mij 4 of 5 uur aanhouden en daarna moet ik het toch weer eventjes bijwerken, maar dat is gewoon mijn vette huid. Ben allang blij dat er zo een fijne poeder is om die glimmende vlakken mee weg te werken.

De Essence All About Matte Fixing Compact Powder breng ik aan met een kabuki brush of een poederkwast, maar een kabuki heeft toch mijn voorkeur omdat dat sneller en makkelijk is. Ook neemt deze kwast vaak meer product op zodat je snel effect ziet en snel klaar bent. Ik ga vooral met de kwast over mijn t-zone heen en die voorzie ik van een laag poeder – natuurlijk wel op een natuurlijke manier – zodat deze niet na 10 minuten weer glimmen.

 photo Matt7_zps131e8c6a.png

Ik ben fan, net zoals van de losse poeder die ze er ook van hebben. Het is persoonlijk wat jij fijner in gebruik vind, maar dan kies ik toch van het gemak van de vaste poeder. Het maakt mijn gezicht heerlijk zacht en matte en dat is eigenlijk het enige wat ik wil. Ook laat het mijn make-up ook nog eens beter zitten omdat het er nu niet zo snel vanaf smelt door mijn vette huid, dus dat is ook nog eens mooi meegenomen.

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, want voor zo een grote verpakking betaal je maar € 2,99. Essence is te koop bij bijna elke Kruidvat.

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

36 reacties

 1. Wordt je huid hier niet droog van? Dat had ik met die van Catrice namelijk dat het bepaalde plekken uitdroogt en er dan velletjes ontstaan.

 2. Deze heb ik al een paar keer gekocht, en ik ben er fan van! Het enige nadeel vind ik dat de poeder snel breekt als hij ‘bijna’ op is.. daarom had ik de losse poeder variant gekocht maar deze compacte vind ik ook makkelijker!

 3. Ik heb deze ook alleen is hij in een heleboel stukjes uit elkaar gevallen toen hij in mijn tas zat. Toch ga ik weer opnieuw kopen. Beter dan de losse poeder want daar maak ik een zooitje van :)

 4. Ik ben gestopt met het gebruiken van de poeder. Kreeg van mensen te horen dat er een wit/grijze waas over mijn gezicht zat en dat zie ik ook bij jou foto terug. Hoe weinig je ook gebruikt ik bleef er last van hebben. Heel jammer!

 5. Ik heb de poeder ook en ik merkte wel dat ik na het dagelijks gebruiken van de poeder, mijn huid eigenlijk vetter werd. Dat komt omdat er talc in zit, wat glimmen doet voorkomen, maar je huid ook vetter kan maken. Ik vind het wel een fijn product voor een leuk prijsje !!
  Liefs xx Maaike

 6. Wauw dat is niet duur! Ik gebruik zelf MAC prep+prime maar dat is nogal prijzig.. Volgende keer ga ik deze eens proberen;) Welke kwast vindt jij fijn om te gebruiken?
  X Julia

 7. Ik heb de losse poeder “all about matt” is die hetzelfde qua werking? Anders toch maar is de vaste gaan proberen, want het effect van de losse poeder is na een kwartier al weer weg…

 8. Oh yes, ik ben hier absoluut ook fan van! : D En dat terwijl ik geen vette, maar een droge huid heb. Ik gebruik hem zelf alleen maar om mijn make-up langer mooi te houden en daar werkt hij ook perrrfect voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *