Essence All About … Eyeshadow

 photo Essence All About Eyeshadow1_zpsruvqi11n.png

In het vernieuwde assortiment van Essence vinden we een aantal prachtige nieuwe oogschaduw paletten. Toen ik ze voor het eerst zag in de preview was ik meteen enthousiast. Ze komen in vijf verschillende kleuren combinatie’s die me wel aanspraken. Toen ik een nieuw Essence schap bezocht was ik wel een beetje teleurgesteld, want in het kleine schap zitten alleen de Nudes en Bronze variant. Voor de andere drie paletten moet je echt een groot schap zoeken. Maar ik laat ze héél erg graag aan jullie zien.

 photo Essence All About Eyeshadow_zpsgevneee9.png

In totaal zijn er dus vijf verschillende paletten, zoals je op de foto ziet: Roses, Greys en Nudes. Naast deze drie paletten heb je ook nog het Bronze en Vintage palette. Nog even voor de duidelijkheid, Nudes en Bronze vind je in het enkele schap en de Roses, Greys en Vintage paletten vind je in het grote Essence schap. Of natuurlijk online in de webshop van Kruidvat zelf.

 photo Essence All About Eyeshadow2_zpsfrclkefh.png

Ik vind de paletten van Essence er echt heel erg mooi uitzien. Ze zijn wat groter dan hun voorgangers. Het palette neemt mijn hele handpalm in beslag en komt tot het tweede kootje van mijn middelvinger. Het zijn dus best grote paletten, maar zeker niet lomp of onhandig. Ze zijn gemaakt van transparant stevig plastic waardoor je meteen kan zien met welke kleuren je te maken hebt. De oogschaduw doosjes hebben 8 verschillende kleuren bijpassend bij het thema.

 photo Essence All About Eyeshadow3_zpsmlwmigw5.png

Als we de doosjes open maken komen we per palette 8 prachtige kleuren tegen. De kleuren lijken af en toe wel een beetje op elkaar, maar er is dan verschil tussen mat en glanzend. De kleuren zijn erg mooi en passen ook allemaal goed bij elkaar waardoor je alles met elkaar kan matchen.

 photo Essence All About Eyeshadow4_zpsb5gushbm.png

De pans zijn ook lekker groot waardoor je er gemakkelijk met een wat groter kwastje in kan zonder een andere kleur mee te pakken. De oogschaduws zijn zacht en geven veel product af, maar zonder er een poederige bende van te maken. Wat me ook meteen opvalt is dat het ontzettend veel kleur afgeeft. Dit maakt me enthousiast, ik ben echt heel erg benieuwd naar de swatches en de werking op het ooglid.

 photo Essence All About Eyeshadow7_zpsec5mgrfx.png

Essence All About Greys Eyeshadow

Dit palette bestaat ‘natuurlijk’ uit grijze tinten. Ze kleuren zijn vrij divers en variëren van heel licht tot heel donker zodat je er eventueel ook een heftige smokey look mee kan maken. Ik vind de kleuren allemaal goed bij elkaar passen en ben nu erg benieuwd naar de swatches.

 photo Essence All About Eyeshadow15_zps7jrxr1kz.png

Swatches van de bovenste rij, wauw, wat een pigmentatie!

 photo Essence All About Eyeshadow16_zpsnjawhvam.png

Swatches van de onderste rij, ook deze pigmentatie is erg goed, alleen de kleuren zijn wat natuurlijker waardoor ze een klein beetje wegvallen op de huid.

 photo Essence All About Eyeshadow6_zpszwofiuoy.png

Essence All About Nudes Eyeshadow

We krijgen er nog geen genoeg van, de nude trend. En volgens mij zal deze trend ook altijd blijven. Wat me wel opviel is dat dit palette bijna identiek is aan het Bronze palette, dat vond ik wel jammer. Ook dat ze beiden in het kleine assortiment hebben gestopt, dan heb je niet echt veel variatie.

 photo Essence All About Eyeshadow11_zpsua9kjtcv.png

Swatches van de bovenste rij, prachtig gepigmenteerde kleuren.

 photo Essence All About Eyeshadow12_zpsuzziycgy.png

Ook de onderste rij ziet er prachtig uit. De kleuren vallen een beetje weg omdat ze dicht bij de kleur van mijn huid liggen, maar de pigmentatie is dik in orde.

 photo Essence All About Eyeshadow5_zpsbuhwchb0.png

Essence All About Roses Eyeshadow

En dan komen we bij mijn favoriete palette, het roses oogschaduw palette. Ik ben gek op paarse en roze oogschaduw omdat het me altijd goed staat en ik het net even wat anders vind dan die nude tinten. De kleuren in dit palette zijn allemaal goed met elkaar te combineren en er zit van alles in, van donker tot licht.

 photo Essence All About Eyeshadow13_zpss3xc4ipa.png

Swatches van de bovenste rij, zien ze er niet geweldig uit?

 photo Essence All About Eyeshadow14_zpsz541vfti.png

Ook de onderste rij heeft een geweldige pigmentatie, wauw.

 photo Essence All About Eyeshadow9_zps9gdkhi9i.png

Look met het roses palette, ik vind het een erg mooie look geworden!

 photo Essence All About Eyeshadow10_zpsd2sjzekp.png

De oogschaduws brengen ontzettend makkelijk aan zonder enige fall-out. Ze hebben een super pigmentatie en blenden ook nog eens heel erg goed zonder kleur te verliezen. Ik ben echt heel erg enthousiast over deze paletten.

 photo Essence All About Eyeshadow8_zpsfsci8xoo.png

Ik kan bijna niet beseffen dat dit gewoon Essence paletten zijn, als MAC hier haar naam op had gezet had ik het ook geloofd. Ik vind de kwaliteit echt heel erg goed en als ik zometeen de prijs noem ga je misschien wel een beetje lachen. Voor deze prachtige paletten betaal je namelijk maar € 3,99! Als ik niet al genoeg oogschaduw had, had ik de anderen ook gekocht omdat ze zo fijn, mooi en goed zijn! Ik kan je deze paletten dan ook van harte aanraden!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

39 reacties

 • Reply
  Suzanne
  18 augustus 2015 at 10:07

  Hele mooi palettes. Je hebt er een prachtige look mee gemaakt!

 • Reply
  Varenka
  18 augustus 2015 at 10:21

  Ik heb er zelf ook een paar en ze zijn inderdaad ontzettend fijn om mee te werken
  Zeker hun geld waard
  Mooie foto’s weer en leuke review om te lezen

 • Reply
  Manon
  18 augustus 2015 at 10:34

  Ik vind ze heel erg mooi. Ik twijfelde een beetje niet omdat ik ze slecht vind, maar omdat ik eigenlijk alle kleuren al wel heb

  • Reply
   Aranka
   18 augustus 2015 at 10:51

   Ja dat is wel jammer, het zijn geen vernieuwende kleuren helaas.

   • Reply
    Marthe | Normal Beauty
    18 augustus 2015 at 11:55

    Het Vintage Palette is wel erg vernieuwend vind ik, met groene en roze kleurtjes. X

 • Reply
  Sjess
  18 augustus 2015 at 10:35

  Wauw, die grijze is wel interessant. DE andere zijn ook prachtig, maar ik heb echt al genoeg roze en nude kleuren :)

 • Reply
  Shaz
  18 augustus 2015 at 10:36

  Wat fijn om te lezen dat ze zo goed werken.

 • Reply
  Tania
  18 augustus 2015 at 10:52

  Wat een goede pigmentatie. Je look is echt prachtig

 • Reply
  Mariëlle
  18 augustus 2015 at 10:58

  Ik heb zelf nu alleen bronze maar ik wil nudes ook nog halen, leuk dat jij ook zo enthousiast bent, ze zijn echt goed!

 • Reply
  Chayenne
  18 augustus 2015 at 11:01

  Wow ik had die pigmentatie eerlijk gezegt niet verwacht.. Roses is prachtig!

 • Reply
  Jana
  18 augustus 2015 at 11:12

  Wow ik vind ze enorm mooi, je hebt er ook een mooie look mee gemaakt. En wow voor dat prijsje ^^

 • Reply
  Miranda
  18 augustus 2015 at 11:13

  Ziet er inderdaad erg goed uit. Roses is erg mooi!

 • Reply
  Nancy
  18 augustus 2015 at 11:19

  Wauw, all about roses!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  18 augustus 2015 at 11:26

  Ze zijn fijn hè? Ik heb zelf het Roses palette en ik ben dol op die roze en paarse kleurtjes. Hele goede pigmentatie en er valt prima mee te werken. Echt een fijn product, voor een goede prijs!

 • Reply
  Eline
  18 augustus 2015 at 12:05

  Wat een mooie palettes, en de pigmentatie is echt heel erg mooi. All about Roses is mijn favoriet. De look die je er mee hebt gemaakt staat je echt heel erg mooi

 • Reply
  Danielleeee
  18 augustus 2015 at 12:37

  Wauw wat een prachtige palettes ! Mijn voorkeur gaat uit naar de Roses ! Maar wil ze allemaal :)

 • Reply
  Amelie
  18 augustus 2015 at 12:42

  Mooie palette, dit valt me niks tegen!

 • Reply
  Femke
  18 augustus 2015 at 13:01

  Dat roses palette vind ik echt verrassend mooi!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  18 augustus 2015 at 14:20

  Mooie kwaliteit voor Essence, maar de kleuren zijn weer hetzelfde als anders, jammer!

 • Reply
  Marjoleinee
  18 augustus 2015 at 14:30

  Wauw wat een mooie palettes! Echt geweldige kwaliteit voor zo’n klein prijsje :)

 • Reply
  Margot
  18 augustus 2015 at 14:35

  Wat een pigmentatie, dat had ik niet verwacht!

 • Reply
  Elize | girlonthewhitebike
  18 augustus 2015 at 14:44

  wauw! ze zien er erg mooi uit zeg!:)

 • Reply
  Kim
  18 augustus 2015 at 15:33

  Wow die pigmentatie! Greys is mijn favoriet!

 • Reply
  Wendy
  18 augustus 2015 at 18:08

  Ik heb zelf het vintage palette gekocht toen er een avond 20% korting was op een product. Erg mooi palette. De andere paletten zien er ook mooi uit. Mooie look met het roses palette heb je gemaakt.

 • Reply
  Nicole
  18 augustus 2015 at 19:00

  Jeetje wat zien ze er goed uit zeg. Wat een mooi pigment. Die wil ik zeker een keertje gaan testen!

 • Reply
  Rachel
  18 augustus 2015 at 19:57

  het laatste palette vind ik het mooist!

 • Reply
  Marijke - de beste versie van jezelf
  18 augustus 2015 at 20:22

  Ziet er goed uit! Ik heb alle kleurtjes wel al, maar voor starters met make-up is dit ideaal..

 • Reply
  Tamara
  18 augustus 2015 at 20:40

  Mooie palette inderdaad! En lekker budget proof!

 • Reply
  Michelle Kaiser
  18 augustus 2015 at 22:31

  WOW Wat een prachtige palettes zijn dit. Super mooi en ik zou ze het liefste gewoon allemaal kopen. Prachtige pigmentatie, mooi te combineren met elkaar. Mooi zeg.

 • Reply
  Dana
  18 augustus 2015 at 23:25

  Ik vind de laatste 2 zo mooi! Dat voor maar 3,99, das niks!

 • Reply
  Kelly
  19 augustus 2015 at 06:27

  Ahhh dit ziet er heel erg goed uit! Ik was totaal niet nieuwsgierig naar de nieuwe collectie van Catrice en Essence en ook in de winkel werd ik niet overtuigd, maar dit ziet er heel goed uit!

 • Reply
  Yvonne
  19 augustus 2015 at 09:16

  Ik heb de Nudes en de Greys; momenteel heb ik alleen nog de nudes gebruikt en ben daar ook heel tevreden over! Ik ben erg benieuwd naar die Greys, die wil ik nog gaan gebruiken. Ik vind ze reuzehandig voor een weekendje weg ofzo. Je hebt alle basic kleuren die je nodig hebt voor zowel een zwaardere als rustige look.

 • Reply
  Danielle
  19 augustus 2015 at 14:43

  Oh de roze en grijze ga ik zeker aanschaffen!

 • Reply
  Andréa
  19 augustus 2015 at 16:43

  Oehh, dit ziet er echt heel goed uit! Vooral het Greys palette lijkt me heel fijn!
  x

 • Reply
  Caitlyn
  19 augustus 2015 at 19:44

  Ik heb zelf het All About Roses palette en ik ben er dol op, nu iedereen er een artikel over schrijft, kan ik veel inspiratie opdoen voor ooglooks.
  xx

 • Reply
  sunshinebyson
  19 augustus 2015 at 22:19

  Zien er echt alle 3 super goed uit!

 • Reply
  Angelique
  21 augustus 2015 at 01:27

  Eerlijk? Vernieuwend vind ik de palettes niet, wel lijkt de kwaliteit opzicht oké dus dat is zeker een pluspunt:)

 • Reply
  beautifulday4makeup
  21 augustus 2015 at 15:07

  Wat een prachtige palettes. Deze zou ik ook wel aan mijn collectie willen toevoegen

 • Reply
  akgul
  2 november 2015 at 17:33

  Oh wow! ik wist niet zeker of ik ze moest nemen maar nu weet ik het wel! Mooie look, brengt je ogen mooi naar voren!

 • Laat een reactie achter