Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence All About … Eyeshadow

 photo Essence All About Eyeshadow1_zpsruvqi11n.png

In het vernieuwde assortiment van Essence vinden we een aantal prachtige nieuwe oogschaduw paletten. Toen ik ze voor het eerst zag in de preview was ik meteen enthousiast. Ze komen in vijf verschillende kleuren combinatie’s die me wel aanspraken. Toen ik een nieuw Essence schap bezocht was ik wel een beetje teleurgesteld, want in het kleine schap zitten alleen de Nudes en Bronze variant. Voor de andere drie paletten moet je echt een groot schap zoeken. Maar ik laat ze héél erg graag aan jullie zien.

 photo Essence All About Eyeshadow_zpsgevneee9.png

In totaal zijn er dus vijf verschillende paletten, zoals je op de foto ziet: Roses, Greys en Nudes. Naast deze drie paletten heb je ook nog het Bronze en Vintage palette. Nog even voor de duidelijkheid, Nudes en Bronze vind je in het enkele schap en de Roses, Greys en Vintage paletten vind je in het grote Essence schap. Of natuurlijk online in de webshop van Kruidvat zelf.

 photo Essence All About Eyeshadow2_zpsfrclkefh.png

Ik vind de paletten van Essence er echt heel erg mooi uitzien. Ze zijn wat groter dan hun voorgangers. Het palette neemt mijn hele handpalm in beslag en komt tot het tweede kootje van mijn middelvinger. Het zijn dus best grote paletten, maar zeker niet lomp of onhandig. Ze zijn gemaakt van transparant stevig plastic waardoor je meteen kan zien met welke kleuren je te maken hebt. De oogschaduw doosjes hebben 8 verschillende kleuren bijpassend bij het thema.

 photo Essence All About Eyeshadow3_zpsmlwmigw5.png

Als we de doosjes open maken komen we per palette 8 prachtige kleuren tegen. De kleuren lijken af en toe wel een beetje op elkaar, maar er is dan verschil tussen mat en glanzend. De kleuren zijn erg mooi en passen ook allemaal goed bij elkaar waardoor je alles met elkaar kan matchen.

 photo Essence All About Eyeshadow4_zpsb5gushbm.png

De pans zijn ook lekker groot waardoor je er gemakkelijk met een wat groter kwastje in kan zonder een andere kleur mee te pakken. De oogschaduws zijn zacht en geven veel product af, maar zonder er een poederige bende van te maken. Wat me ook meteen opvalt is dat het ontzettend veel kleur afgeeft. Dit maakt me enthousiast, ik ben echt heel erg benieuwd naar de swatches en de werking op het ooglid.

 photo Essence All About Eyeshadow7_zpsec5mgrfx.png

Essence All About Greys Eyeshadow

Dit palette bestaat ‘natuurlijk’ uit grijze tinten. Ze kleuren zijn vrij divers en variëren van heel licht tot heel donker zodat je er eventueel ook een heftige smokey look mee kan maken. Ik vind de kleuren allemaal goed bij elkaar passen en ben nu erg benieuwd naar de swatches.

 photo Essence All About Eyeshadow15_zps7jrxr1kz.png

Swatches van de bovenste rij, wauw, wat een pigmentatie!

 photo Essence All About Eyeshadow16_zpsnjawhvam.png

Swatches van de onderste rij, ook deze pigmentatie is erg goed, alleen de kleuren zijn wat natuurlijker waardoor ze een klein beetje wegvallen op de huid.

 photo Essence All About Eyeshadow6_zpszwofiuoy.png

Essence All About Nudes Eyeshadow

We krijgen er nog geen genoeg van, de nude trend. En volgens mij zal deze trend ook altijd blijven. Wat me wel opviel is dat dit palette bijna identiek is aan het Bronze palette, dat vond ik wel jammer. Ook dat ze beiden in het kleine assortiment hebben gestopt, dan heb je niet echt veel variatie.

 photo Essence All About Eyeshadow11_zpsua9kjtcv.png

Swatches van de bovenste rij, prachtig gepigmenteerde kleuren.

 photo Essence All About Eyeshadow12_zpsuzziycgy.png

Ook de onderste rij ziet er prachtig uit. De kleuren vallen een beetje weg omdat ze dicht bij de kleur van mijn huid liggen, maar de pigmentatie is dik in orde.

 photo Essence All About Eyeshadow5_zpsbuhwchb0.png

Essence All About Roses Eyeshadow

En dan komen we bij mijn favoriete palette, het roses oogschaduw palette. Ik ben gek op paarse en roze oogschaduw omdat het me altijd goed staat en ik het net even wat anders vind dan die nude tinten. De kleuren in dit palette zijn allemaal goed met elkaar te combineren en er zit van alles in, van donker tot licht.

 photo Essence All About Eyeshadow13_zpss3xc4ipa.png

Swatches van de bovenste rij, zien ze er niet geweldig uit?

 photo Essence All About Eyeshadow14_zpsz541vfti.png

Ook de onderste rij heeft een geweldige pigmentatie, wauw.

 photo Essence All About Eyeshadow9_zps9gdkhi9i.png

Look met het roses palette, ik vind het een erg mooie look geworden!

 photo Essence All About Eyeshadow10_zpsd2sjzekp.png

De oogschaduws brengen ontzettend makkelijk aan zonder enige fall-out. Ze hebben een super pigmentatie en blenden ook nog eens heel erg goed zonder kleur te verliezen. Ik ben echt heel erg enthousiast over deze paletten.

 photo Essence All About Eyeshadow8_zpsfsci8xoo.png

Ik kan bijna niet beseffen dat dit gewoon Essence paletten zijn, als MAC hier haar naam op had gezet had ik het ook geloofd. Ik vind de kwaliteit echt heel erg goed en als ik zometeen de prijs noem ga je misschien wel een beetje lachen. Voor deze prachtige paletten betaal je namelijk maar € 3,99! Als ik niet al genoeg oogschaduw had, had ik de anderen ook gekocht omdat ze zo fijn, mooi en goed zijn! Ik kan je deze paletten dan ook van harte aanraden!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

39 reacties

  1. Ik heb er zelf ook een paar en ze zijn inderdaad ontzettend fijn om mee te werken
    Zeker hun geld waard
    Mooie foto’s weer en leuke review om te lezen

  2. Wat een mooie palettes, en de pigmentatie is echt heel erg mooi. All about Roses is mijn favoriet. De look die je er mee hebt gemaakt staat je echt heel erg mooi

  3. Ik heb zelf het vintage palette gekocht toen er een avond 20% korting was op een product. Erg mooi palette. De andere paletten zien er ook mooi uit. Mooie look met het roses palette heb je gemaakt.

  4. Ahhh dit ziet er heel erg goed uit! Ik was totaal niet nieuwsgierig naar de nieuwe collectie van Catrice en Essence en ook in de winkel werd ik niet overtuigd, maar dit ziet er heel goed uit!

  5. Ik heb de Nudes en de Greys; momenteel heb ik alleen nog de nudes gebruikt en ben daar ook heel tevreden over! Ik ben erg benieuwd naar die Greys, die wil ik nog gaan gebruiken. Ik vind ze reuzehandig voor een weekendje weg ofzo. Je hebt alle basic kleuren die je nodig hebt voor zowel een zwaardere als rustige look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *