Search
Close this search box.

Escape Room The Game – aanrader of niet?

Escape Room The Game – aanrader of niet?

Met de vriendengroep hebben we al eens een Escape Room gedaan en dat vonden we super tof. Zoals jullie wel weten zijn we ook groot fan van spelletjes en laat er nou een Escape Room spel zijn die je gewoon thuis kan spelen. We speelden Escape Room The Game en we vroegen ons af of dit wel leuk zou zijn voor thuis, want de beleving is toch wat anders dan als je zelf in het spel zit. We spraken weer af voor een spelletjes avond en begonnen enthousiast aan het spel!

Escape Room The Game – aanrader of niet?

Met Escape Room The Game voel je de spanning en beleef je het mysterie van een escape room maar dan in spelvorm thuis aan de tafel. Dit uitdagende en onvoorspelbare bordspel los je samen een mysterie op door te zoeken naar verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels. Je hebt hiervoor slechts één uur de tijd. De klok op de Chrono Decoder telt af van 60 naar 0, zorgt voor de benodigde sfeer en geeft af en toe cryptische aanwijzingen. Zodra de code gevonden is, zoek je de bijbehorende sleutels en doe je deze in de Chrono Decoder. De Chrono Decoder geeft aan of de code correct is of niet. Is de code niet correct, dan gaan er 60 seconden van de tijd af en mag je opnieuw puzzelen. Is de code correct, dan klinkt de overwinningsmuziek! Om het spel nog even wat spannender te maken kun je de app downloaden en een achtergrond muziekje afspelen die je gelijk met de Chrono Decoder aan moet zetten.

Het spel vereist echt teamwork en goede communicatie maar ook vindingrijkheid, creativiteit, logisch nadenken en aandacht voor details. Het spel is dan ook echt geschikt voor personen die ouder dan 16 zijn. Maar ik denk dat het met pubers van 14 ook nog wel te spelen is. Net zoals bij een echte escape room speel je elk mysterie in principe maar één keer. Het spel is daarna niet onbruikbaar, bepaalde gebruikte onderdelen kun je namelijk downloaden en printen, zodat een ander team het spel ook kan spelen. Wij hebben er voorzichtig mee gedaan zodat ik het spel nog eens een keer kan uitlenen aan iemand, zo kan het meerdere malen gespeeld worden. Wanneer je alle mysteries uit het basisspel hebt gespeeld, kun je verder met de uitbreidingssets. Ook is er een Virtual Reality editie, waardoor je je met de VR-bril en bijbehorende app echt in de escape room bevindt. Vanaf nu is ook de eerste Family Edition (10+) verkrijgbaar, met daarin spannende Jumanji avonturen.

Escape Room The Game – aanrader of niet?

Je kunt het spel met 3 tot 5 spelers spelen en ik trommelde voor een spelletjesavond een aantal vriendinnen op. Het basisspel bestaat vier ‘escape rooms’ die in een gesloten enveloppe zitten met daarin alle hints en het spel. Daarnaast heb je de spelregels die je even moet doorlezen maar absoluut niet moeilijk zijn, de verschillende sleutels, een hint lezer en een Chrono Decoder waar je de sleutels in moet doen en kijken of de code klopt of niet. Wel handig om erbij te vertellen is dat je voor de Chrono Decoder 3 AA-batterijen nodig hebt. Wel zo handig om in huis te hebben als je het spel wilt spelen. We spelen het spel met z’n vieren en ik denk dat dat een goede verdeling is, je bent dan vooral in tweetallen bezig. Leg van te voren pen en papier klaar en de benodigdheden zoals de sleutels en de ‘case’ die je gaat spelen. Om het allemaal nog even wat spannender te maken, hebben we ook de app waarbij je een achtergrond muziekje kan afspelen gedownload.

Escape Room The Game – aanrader of niet?

En dan begint het spel als je op de rode knop drukt en de timer van een uur gaat lopen. Je voelt meteen de spanning die je ook echt voelt in een Escape Room en je begint meteen heel fanatiek, maar waar ben je nou eigenlijk mee bezig? Je gaat domweg dingen oplossen en je komt uiteindelijk samen tot een ontdekking, grappig dat je zo goed met elkaar aan het samenwerken bent.

Vera:een spannend en veelzijdig spel. Net als bij een echte escape room had ik meerdere keren géén idee waar ik mee bezig was, maar bleken we als team toch op de goede weg te zijn! Uitdagend en verrassend!

Escape Room The Game – aanrader of niet?

Het spel hangt echt samen van samenwerken en naar hints zoeken. We hadden verwacht dat het een makkelijk spel zou zijn, maar dat is absoluut niet waar! We vinden het soms echt lastig en zien essentiële dingen helemaal over het hoofd. Grappig is ook dat je echt een zaklamp nodig hebt om dingen in de kamer te kunnen vinden. Het is echt heel erg leuk gemaakt!

Kim: Een spannend spel met verrassende wendingen waarbij het teamelement essentieel is. Zo zat ik mij al 10 minuten blind te staren op een bepaalde hint terwijl een teamgenoot hem in één keer zag. Voor je het weet is je uur voorbij omdat je zo opgeslokt wordt door het spel.

Escape Room The Game – aanrader of niet?

Door middel van hints word je het spel doorgeloodst. Ben je al verder kun je de hints negeren en kom je er niet uit zijn de hints fijn. Soms hadden we de hints echt nodig en de andere keer hadden we het allang uitgevogeld. Uiteindelijk is het ons gelukt te ontsnappen met nog 3:39 op de teller, best spannend dus.

Nathalie: Vanaf het moment dat je de de Chrono Decoder aanzet, werden we helemaal in het spel gezogen. Het was een super spannend spel en voor je het wist was het uur voorbij. Ik vond het echt een aanrader en heb zin om meerdere varianten te spelen.

Ik vond het spel echt verrassend leuk en na het spel waren we het er unaniem over eens, we willen de andere ‘cases’ in de doos ook snel spelen. Het is natuurlijk niet zo een belevenis als een echte escape room, maar het komt er wel heel erg bij in de buurt. Wij vonden het erg leuk om met z’n vieren te spelen, maar het kan dus ook met 3 of 5 personen.

Escape Room The Game van Identity Games is onder andere te koop bij Bol.com en Intertoys voor € 26,95 wat ik een goede prijs vind voor 4 aparte spellen. Er zijn ook verschillende uitbreidingen te koop vanaf € 9,95. Leuk als je alle spellen uit deze doos hebt gehad en toch weer een keertje wil spelen. Hebben jullie dit spel wel eens gespeeld en wat vonden jullie ervan?

Dit is een betaalde samenwerking met Identity Games

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Ik heb één keer een gewone escape room gedaan, maar dat vond ik niet zo heel spannend. Komt waarschijnlijk ook omdat we met een vrijgezellenfeest waren, dus de groep was véél te groot haha. Dit lijkt me daar in tegen weer wel heel erg leuk! :)

  2. Ik heb hem vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen, super leuk spel! 4 personen is wel het best, we hebben het ook eens met z’n zessen gedaan, dat is echt te veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *