Onze ervaring met de Hop In kattenbak

Ervaring Hop In Kattenbak

We hebben nu bijna een maand een Savic Hop In kattenbak en vandaag deel ik onze ervaring daarmee. We kochten een Hop In kattenbak op aanraden van een collega, want een hop in kattenbak is vooral geschikt voor katten die heel actief graven of voor de bak plassen. Nou is dat al jaren een probleem bij Mila, ze plast meerdere keren per week voor de bak. Zou een Hop In kattenbak de oplossing zijn?

Een Hop In Kattenbak, wat is dat?

Toen ik mijn collega er over hoorde vertellen dacht ik, wat is een Hop In kattenbak eigenlijk? Eigenlijk is het niets bijzonders, maar het is toch net even iets anders. Het is namelijk een kattenbak met de ingang aan de bovenkant waardoor ze er in moeten springen. De Savic Hop In kattenbak is speciaal gemaakt voor katten die staand of naar achteren urineren (zoals Mila) of hevig graven. Doordat de opening aan de bovenkant zit en de rest zijkanten dicht zijn kan het urine en het kattengrind er niet naast gaan, ideaal!

In het begin dacht ik dat deze kattenbak ontzettend duur zal zijn, maar het viel mij alles mee. Je kunt hem online kopen, maar ook vrijwel bij elke dierenwinkel. De prijzen liggen rond de € 30,00 en ik kan je vertellen, het is mijn best bestede € 30,00 ooit!

Ervaring Hop In Kattenbak

Onze ervaring met de Hop In kattenbak

Toen we de bak kochten waren we vooral bang dat de kat er niets van zou snappen. Ze moet namelijk ineens van boven de kattenbak in en niet vanaf de voorkant. Onze kat is niet zo een held dus we hielden ons hart vast. Maar na een paar uur sprong ze er op en deed ze haar behoefte op de bak! Dus, ook onhandige katten gaan op de bak. Dat is iets waar ik mij vooral veel zorgen om maakte, maar dat ging dus meteen goed.

We hebben de kattenbak nu bijna een maand en ik kan alleen maar zeggen dat ik mega enthousiast ben, hadden we dit maar 4 jaar eerder aangeschaft. Had ons heel wat ellende, kapotte vloeren en bijna iedere dag plas opruimen gescheeld.

Mila is super blij met haar nieuwe bak, ze zit er ook veel langer op. Ze graaf enthousiast in het grind en doet in alle rust haar behoefte. Sinds ze deze kattenbak heeft heeft ze niet meer naast de bak geplast of op andere ongewenste plekken in huis. Echt, wat een uitvinding!

Ook hebben we amper meer last van rondslingerend grind. Doordat je het gat naar achteren plaatst loopt de kat via de gaatjes weer naar buiten. Daar valt het grind wat aan de pootjes blijft hangen weer terug in de bak.

Ervaring Hop In Kattenbak

Voordelen Hop In Kattenbak:

 • Geen urine meer voor de bak
 • Geen rondslingerend grind
 • Hij heeft een mooi design
 • Het is een ruim model
 • Makkelijk schoon te maken

Nadelen Hop In kattenbak:

 • Je ruikt hem sneller dan een normale bak
 • Hij is vrij lomp
 • Er zit geen schepje bij

Echt ik wil niets anders meer dan deze kattenbak, wat een geweldig ding! Mocht je dus ook last hebben van een kat die voor de bak plast of hevig graaft en het grind overal heen gaat, dan is een Savic Hop In kattenbak wellicht iets voor jou. Voor ons heeft het wonderen verricht.

De Savic Hop In kattenbak is online te koop en bij dierenspeciaalzaken voor rond de € 30,00. Kenden jullie deze kattenbak al?

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Evy
  17 mei 2020 at 11:02

  Ik heb niet eens een kat, maar ik zat zo te wachten op deze review. Waarom weet ik ook niet hahaha. Fijn dat het jullie een hoop ellende bespaard!

  • Reply
   Stephanie
   17 mei 2020 at 13:44

   Hahahaha same here!!

 • Reply
  Mariska
  17 mei 2020 at 12:39

  Klinkt wel ideaal ja, vooral dat rondslingerende grind. En natuurlijk heel fijn dat Mila zich ook veel prettiger voelt bij deze bak :)

 • Reply
  Paul
  17 mei 2020 at 16:24

  Kat in het bakkie dus

 • Reply
  chucky1012
  17 mei 2020 at 16:36

  Wat geweldig.
  Zo fijn.
  Ben blij dat het werkt.
  Goede uitvinding.

  Xoxo

 • Reply
  Esra
  17 mei 2020 at 20:03

  Ja! Top ding. We hebben deze bak sinds we onze kat hebben. Ideaal. Ze graaft graag een eigen Mount Everest in de bak… dat zou een enorme rommel geweest zijn met een ingang aan de voorkant. We ruiken verder ook absoluut geen luchtjes. Wellicht heeft dat wat meer met het grind en voer te maken.

 • Reply
  Johanna
  18 mei 2020 at 07:26

  Ik heb ook direct een gekocht na jouw eerste post hierover, ik ben ook heel tevreden.
  Was het vooral beu dat ik elke ochtend het grint moest bij elkaar vegen dat ze ernaast had geschept :)

 • Reply
  Maria
  18 mei 2020 at 22:42

  Ook ideaal voor katten die staand plassen,
  Voor geurtjes gebruik Tygerino crystals silicaatkorrels, wel 2 zakken tegelijk erin doen. Wel prijzig maar je doet er lang mee, geurloos en licht gewicht.

 • Reply
  Wat kun je allemaal doen met baking soda? | byAranka.nl
  7 september 2021 at 22:07

  […] kattenbak – Last van een stinkende kattenbak? Meng wat baking soda met het kattengrind waardoor muffe geurtjes […]

 • Reply
  De Keersmaecker Anne Marie
  17 november 2021 at 15:05

  Ik heb er ook 1 gekocht voor mijn kitten. Hij graaft heel erg en deze kattenbak is echt een verademing. In het asiel
  was hij houtgrind gewoon maar ik gebruik al jaren crystal als kattenbak vulling voor mijn katten en dat is het ideale katten bak vulsel. 1 x/1-2maand nieuwe in mits elke dag de kattenbak proper maken. Ondanks alle negatieve commentaren over dit grind vind de kat en ik 1 van de best uitvindsels. Het ruikt niet zoals vele beweren en het grind is verkrijgbaar in verschillende geuren en het doet ook geen pijn aan de pootjes . De kat zelf vind het heerlijk want het maakt geluid dat hij zalig vind. Wat de hop in betreft, ik schaf mij er een 2 de aan, ze zijn goedkoper bij Zooplus en bij Bitiba.nl, daar is een ander model te vinden voor slechts 17.99 € .

 • Laat een reactie achter