Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ervaar de kerstmagie met Opatija Advent

20221215 200450

Ben je in de gelegenheid om rondom kerst naar Opatija, Kroatië af te reizen of ben je toevallig in de buurt? Dan kan ik je een ding zeggen, ga naar Opatija. Opatija is natuurlijk een hele bekende plek qua toerisme in de zomer, maar ook in de winter is het magisch, zeker wanneer er Opatija Advent is. Het hele centrum en vooral de parken zijn verlicht met duizenden, misschien wel miljoenen lampjes. Het is magisch, groot en vooral ontzettend knus en gezellig. Ik heb mijn ogen uitgekeken.

Opatija bezoeken vanaf Nederland

Ga je naar Opatija dan is de snelste manier om het vliegtuig te pakken. Je kunt er ook zelf heen rijden met de auto, maar dan ben je zeker twee dagen aan het rijden. In de zomer (vanaf april tot en met oktober) kun je heel gemakkelijk een vlucht naar Pula of Rijeka boeken. Maar ga je echt in de winter, dan moet je vliegen op Zagreb. Vanaf Zagreb is Opatija nog 2,5 uur rijden. Dit is wel de snelweg, dus je bent er gemakkelijk met de auto of het openbaar vervoer.

Waar verblijven in Opatija

In Opatija vind je een tal van hotels en appartementen. Mocht je niet in de winter komen, maar zou je in de zomer willen kamperen zijn er helaas geen campings in Opatija zelf. Maar gelukkig is Opatija vanaf de kust van Istrië heel gemakkelijk te bereiken. Ik verbleef in het Hotel Ambasador wat gelijk aan de promenade aan de kust ligt en vanaf het hotel loop je zo de hoofdstraat in. Het Hotel Ambasador is super modern, luxe en van alle gemakken voorzien. Heerlijke wellness, een geweldig ontbijt en vooral ook hele mooie kamers. Aanrader

Opatija Advent in de parken en promenade

Vanaf eind november tot en met begin januari (in 2022 van 25 november 2022 tot en met 8 januari 2023) kun je genieten van een openlucht theater vol met lampjes in Opatija. De verschillende parken zijn verlicht met duizenden lampjes, je vind er een schaatsbaan en enkele kraampjes waar je een warme drank of een hapje kunt bestellen. Denk hierbij niet aan de Duitse kerstmarkten, maar hier gaat het vooral om de sfeer en duizenden lampjes die branden en twinkelen.

Verlichte parken in Opatija

De parken Parku sv. Jakov en Parku Angiolina zijn helemaal in kerstsferen gebracht. Alle bomen en gebouwen zijn verlicht. Het leuke is dat het park verschillende plekken heeft waar ze het leuk hebben aangekleed met een thema of een mooi ornament. Denk aan een kabouterbos, houten hertjes of hele mooie verlichte fonteinen, gevels of kerstballen.

De bezienswaardigheden van Opatija met een kerst tintje

Als je naar Opatija gaat mag je natuurlijk de vrouw met de zeemeeuw niet missen. Dit is een prachtig standbeeld wat in ze zee staat op de rotsen. Speciaal voor ‘Advent’, zo noemen ze de kerstmarkt/kerstsfeer hier in Kroatië is deze versierd met prachtige kerstdecoratie. Maar ook het oudste kerkje van Opatija is prachtig versierd en is terug te vinden in één van de parken.

Mocht je in de buurt zijn van Opatija tussen eind november en begin januari, dan moet je zeker in het donker Opatija bezoeken voor de mooie en magische lampjes. Het trekt altijd heel veel mensen heb ik begrepen omdat het zo mooi is aangekleed en ik snap wel waarom.

De lekkerste taarten en chocolade van Opatija

Wil je ergens knus en lekker koffie drinken? Dan moet je zeker naar Kavana Strauss gaan. Dit is een prachtige zaak met heerlijke verse koffie en de meest lekkere taarten. Ik had een soort van tompouce wat hier een lokaal taartje was. Het was echt fantastisch. Daarnaast is ook de enige chocoladefabriek van Kroatië in Opatija en in de hoofdstraat kun je bij Chocobar Kraš heerlijke chocolade kopen.

Ik vind Opatija echt magisch, ik ben er al eens in de zomer geweest en toen vond ik het al zo’n leuke plek, maar in de winter is het misschien wel net zo leuk en heeft het iets magisch. Wat vinden jullie van de kerstversiering op Opatija?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *