Zoek
Sluit dit zoekvak.

Elke kerstboom heeft een verhaal (de kerstbomen van lezeressen)

Elke kerstboom heeft een verhaal (de kerstbomen van lezeressen)

Van de week vroeg ik aan een vriendinnetje of ze nog leuke ideeën had voor mijn site en toen kwam ze met het idee om kerstbomen en verhalen van lezeressen te delen. Ik twijfelde een beetje of ik een oproepje zou plaatsen maar heb het uiteindelijk wel gedaan en kreeg ontzettend veel leuke reacties! Ik dit artikel laat ik jullie dan ook aan het woord en schitteren met jullie kerstbomen! De Wat zijn de verhalen achter de kerstbomen of zijn ze gewoon erg mooi? Bovenstaande boom is van Thessa en ziet er al geweldig uit.

Elke kerstboom heeft een verhaal (de kerstbomen van lezeressen)

Tessa maakte haar boom zelf!

“Het is een zelfgemaakte houten kerstboom, met de nodige versiersels erop. Deze hebben we omdat we twee hele ondeugende katten hebben. Vroeger hadden we een echte kerstboom, maarja als je ineens je katten kwijt bent en er ineens een kopje uit het midden van de boom piept kan die helaas niet blijven, haha! Omdat we de kerstboom niet met tig touwen vast konden maken en ze klimmen maar voor de krabpaal moesten bewaren hebben we de echte maar ingeruild voor deze platte houten.”

Elke kerstboom heeft een verhaal (de kerstbomen van lezeressen)

Merlijn haar kerstboom is een erfstuk van haar oma

“Het is eigenlijk een fossiele kerstboom. Geen hele goede namaakboom met volle takken. Want deze kerstboom is een erfstuk van mijn lieve oma Lutske. Ik heb kunnen achterhalen dat de kerstboom in 1994 is gekocht, dus is maar 6 jaren jonger dan ik ben. Oma’s diverse en kleurrijke glazen kerstballen heb ik ook. Uit angst dat mijn mopshond ze uit de boom rammelt, heb ik deze vervangen voor plastic blauwe, zwarte en zilveren glitter kerstballen en slingers. Elk jaar ben ik weer blij als ik de boom uit de doos haal en het resultaat naar mijn familieleden kan appen. Oma is er al bijna 10 jaar niet meer bij, maar zo viert ze toch een beetje kerst met ons mee!”

Elke kerstboom heeft een verhaal (de kerstbomen van lezeressen)

Joyce haar kerstboom staat in Australië!

“Dit is misschien niet de allermooiste kerstboom die je hebt gezien, maar het is wel een hele bijzondere. Deze kerstboom staat namelijk in Narrogin, Australie! Ik ben au pair bij een geweldige familie en de vierjarige en het kleine aapje van 1,5 hebben mij geholpen met het optuigen van deze bijzondere boom. Vooral de vierjarige was erg enthousiast, want de kerstboom optuigen betekent dat Elf on the shelf bijna komt! Elf on the shelf is een Elf dat 1 december in alle huizen komt om de kinderen in de gaten houdt. Elke avond gaat de Elf terug naar de Noordpool en vertelt aan Santa of de kinderen zich gedragen hebben. Elke ochtend vroeg komt de Elf weer en verstopt zich in het huis. ‘s Ochtends wordt daarom fanatiek gezocht naar de Elf. Ondanks dat het land al geruime tijd naar kerst toe leeft, voelt het hier niet als kerst. Als ik naar buiten kijk zie ik een blauwe lucht, de zon en is het 28 graden. Kerst wordt op het strand gevierd met een barbecue, heel anders dan thuis! Ondanks dat ik mijn vrienden en familie ontzettend ga missen tijdens de feestdagen, kijk ik uit naar mijn eerste kerst op het strand in mijn bikini.”

Elke kerstboom heeft een verhaal (de kerstbomen van lezeressen)

Thessa heeft voor het eerst haar boom staan

“Voor het eerst hebben wij een kunstboom staan, en wat voor één; eentje van 2 meter 15! Met als je het mij vraagt hele mooie kunsttakken. Daar hebben we hem ook echt op uitgezocht. Hij moest een echte tuincentrum look krijgen. Helemaal vol ballen en ornamenten. Volgens mij is dat aardig gelukt. Maar even tussen jou en mij; er zou nog wel meer in kunnen toch? ;)”

Elke kerstboom heeft een verhaal (de kerstbomen van lezeressen)

Lisanne heeft een vrouwelijke boom

“Mijn interieur is veelal wit en daarom vind ik deze boom er erg goed bij passen. Verder heb ik geen speciaal verhaal wat ik er aan toe kan voegen, ik ben gewoon erg trots op mijn vrouwelijke kerstboom, hihi!” – Ik vind het ook een prachtige boom Lisanne, daar mag je trots op zijn!

Elke kerstboom heeft een verhaal (de kerstbomen van lezeressen)

Charlotte heeft een ster voor haar vader

“Vier jaar geleden is plotseling mijn lieve vader overleden. Zomaar kreeg hij een hart stilstand en kwam dat heel hard aan. Dit gebeurde rond de kerst periode. Elk jaar was die kerst verschrikkelijk en voelde die heel verdrietig en zwaar aan. Nu word dit de 4e kerst zonder hem maar heb ik toch een mooie boom gezet omdat papa altijd zo van kerstmis hield. Met heel veel lichtjes, rode en gouden ballen en een grote ster: speciaal voor hem! Kerst is zo’n mooie, bijzondere tijd van het jaar. Ik weet zeker dat papa daarboven heel trots op mijn boom neerkijkt. Ik wil iedereen die ook een dierbaar iemand verloren is sterkte wensen rond de feestdagen. Misschien geen blij bericht over mijn boom maar ik haal er elke dag de kracht uit en weet zeker dat hij alles ziet.”

Elke kerstboom heeft een verhaal (de kerstbomen van lezeressen)

Femke heeft speciale vogeltjes ter nagedachtenis

“Dit is onze kerstboom. Ballen met de warme taupe/bronzen kleur. Gekregen van mijn ouders toen ik 2 jaar geleden met mijn vriend voor het eerst ‘onze’ kerstboom ging aankleden. Ook hangen er 8 ballen in die ik van mijn vriend, ook 2 jaar terug, gekregen heb. Mijn vriend vind een kerstboom eigenlijk helemaal niets maar als hij eenmaal staat moet toch iedere avond de lampjes aan. Deze week kocht ik 4 vogeltjes om erbij in te hangen. Als na gedachtenis van mijn 2 oma’s & mijn vriend zijn oma & tante. Zo zijn ze er stiekem toch bij, zonder dat iedereen het weet. Hele fijne dagen allemaal.”

Elke kerstboom heeft een verhaal (de kerstbomen van lezeressen)

Kim heeft behoefte aan gezelligheid!

“Mijn kerstboom staat al sinds 25 november. Normaal gesproken wacht ik altijd tot na Sinterklaas, maar ik heb nogal een bewogen jaar achter de rug en had ontzettend veel behoefte aan gezelligheid en lichtjes in deze donkere dagen. Dat is gelukt! Ik word elke keer weer blij als ik naar deze boom kijk.  Voorgaande jaren had ik een kunstboom en hoewel ik die ook mooi vind wilde ik dit jaar weer eens een echte kerstboom. De geur die mij nu tegemoet komt als ik beneden of thuis kom maakt het kerstgevoel helemaal af!”

Elke kerstboom heeft een verhaal (de kerstbomen van lezeressen)

Audrie woont het nieuwe huis met haar vriend!

“Dit jaar woon ik voor het eerst in ons nieuwe huis samen met mijn lieve vriend Justin. Hoe speciaal is het dan, om samen de mooiste kerstboom uit te zoeken! Dit jaar een extra speciale kerst voor ons, omdat mijn moeder erg ziek is is het extra bijzonder dat we het bij ons thuis kunnen vieren. Ondanks dat ik nu ziek thuis zit door een kleine depressie, vind ik het toch erg fijn om een gezellige boom om mij heen te hebben. Ik hoop voor iedereen op een fijne kerst dit jaar. Wees lief voor elkaar en koester de kleine momenten samen!”

Ik vond het super leuk om een oproep te plaatsen en dat jullie daar zo enthousiast op reageerde maakte het alleen maar leuker! Bedankt voor de leuke foto’s en mooie verhalen, jullie zijn de beste en liefste lezeressen die er zijn (ook als je natuurlijk geen foto of verhaal hebt ingestuurd)<3! Ik wens jullie alvast hele fijne en warme feestdagen vol geluk, gezondheid, warmte en gezelligheid.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

  1. Wat een mooie verhalen & bomen allemaal! Erg leuk bedacht Aranka! En uiteraard enorm leuk dat je ook mijn boom hebt gebruikt in je artikel. Liefs X

  2. Wat een mooie verhalen! Zelf heb ik nog een oude kerststal, stond vroeger bij ons thuis. Nog ouder dan ik, en ik ben 55. Toen ik uit huis ging, heb ik hem meegenomen. Staat elk jaar met de Kerst in mijn kamer.

  3. Heel erg leuk om te lezen zeg, en vooral ook om te zien. Mooie verhalen zitten er tussen. Ik vier nu nog thuis kerst maar vanaf februari ga ik samenwonen met mijn vriend. Kan nu al niet wachten om volgend jaar m’n eigen boom op te tuigen :) Ik vind zelf wit heel erg mooi.

  4. wat een inspirerend en origineel artikel. Ik vind de boom van Thessa erg mooi. En ik ben het helemaal met haar eens; er kan al-tijd meer bij;-)

  5. Een super leuk en erg origineel artikel! Heel verrassend en mooi om te lezen. Mijn favoriet is de boom van Thessa maar ik vond het mooi (in de zin van: emotioneel) hoe sommige meiden/vrouwen een overleden familielid een plekje hebben gegeven in hun kerstboom!
    Hele fijne feestdagen voor iedereen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *