Zoek
Sluit dit zoekvak.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Fragrance Free

De holy grail in beauty land, eight hour cream van Elizabeth Arden. Een kruidig, doorzichtig rood crèmetje wat wonderen moet verrichten aan onze huid. Tenminste dat is wat ik ervan gehoord heb. Ik ben hier natuurlijk razend enthousiast naar. In de winkel stond ik er meerdere malen mee in de handen maar kocht hem nooit, waarom weet ik niet. Maar vorige week viel hij dan ineens op de deurmat! Zal dit dan echt een geweldige crème zijn?

Eight Hour Cream van Elizabeth Arden wordt omschreven door menig blogger als een wonder product met een nare geur. Volgens mij heeft Elizabeth Arden dat begrepen want ze zijn met een geurloze variant uitgekomen. Hier wil ik meteen even op inspelen. Geurloos is niet het goede woord, hij ruikt nog wel íets kruidig, maar lang niet meer zo sterk als voorheen. Dus in dat opzicht is het niet helemaal waar wat de verpakking zegt, maar de geur is in ieder geval niet echt meer aanwezig.

Als je de verpakking open maakt komt er meteen een leuke quote te voorschijn. Een prachtige quote van Elizabeth Arden zelf. To be beautiful is the birthright of every woman. Ik vind het echt leuk dat ze dat heeft verwerkt in de flap van haar verpakking, ik had het nog nooit bij een ander product gezien en het trekt meteen de aandacht.

Wat me ook meteen opvalt is de mooie verpakking, volgens mij is de oude verpakking lang niet zo mooi en deze vind ik wel heel erg mooi!

Maar wat kan je nou eigenlijk met 8 Hour Cream? Ik kreeg een flyer meegestuurd met de 8 werkingen van 8 Hour Cream.

 1. Beschermer – Bescherm de huid tegen de wind, verwarming en airconditioning. Deze alleskunner voor de huid verzacht, herstelt, kalmeert en helpt kleine huidirritaties te verlichten waaronder een ruwe en rode huid en een gebarsten of droge huid.
 2. Aftersun – Vanwege de legendarische verzachtende en hydraterende eigenschappen is het een ideale aftersun behandeling om kleine verbrandingen te verlichten en een droge, geïrriteerde huid te kalmeren.
 3. Glans – Standaard aanwezig in de kit van make-up artiesten wereldwijd. Dit ultieme schoonheidsproduct geeft glans aan oogleden, wangen, lippen en benen.
 4. Frisse blik – Slechts een kleine hoeveelheid is er nodig om de wenkbrauwen in vorm te krijgen en de hele dag op zijn plek te houden.
 5. Verzorgende nagelriemen – Verzacht ruwe en droge nagelriemen voor soepele en verzorgende handen.
 6. Verwenning voor de voeten – Verzacht ruwe hielen en eeltplekken voor mooi verzorgde voeten in ieder seizoen.
 7. Reisgenoot – Vliegen kan de huid erg droog en oncomfortabel uit laten zien en voelen. Neem deze intensieve moisturizer mee op reis om het vochtpeil tijdens de vlucht op peil te houden, waar je ook heen gaat.
 8. Prachtige benen – Kalmeert irritatie, vermindert roodheid na het scheren of harsen van de benen. Met het resultaat dat je zijdezachte benen hebt na afloop.

Goed dat klinkt allemaal heel erg veelbelovend, maar vind ik dit ook allemaal echt waar. Ik ga niet ontkennen dat het een fijn product vind, maar een wonder product is misschien voor mij niet het goede woord. Ik meen oprecht dat ik het een fijn product vind, maar of het ook echt een wonder product is. Waarschijnlijk wordt het daar snel door bestempeld omdat het een multifunctioneel product is, niet een wonder product. Want ik krijg ook zachte lippen met Rosebud, na het zonnen kalmeert mijn huid ook met een aftersun, na het scheren is een body butter ook erg fijn en voor mijn nagelriemen heb ik Lush Lemony Flutter.

Al die gemakken in één tube is natuurlijk wel ontzettend handig, dus daarom denk ik dat ik hem toch wel snel met me mee zou nemen omdat het overal voor te gebruiken is en niet 10 verschillende potjes en pannetjes met me mee hoef te zeulen. Handig is het zeker, maar of het een wonder product is, daar heb ik zo mijn twijfels over.

Als je dus opzoek bent naar een goed werkend middel wat je makkelijk met je mee kan nemen en voor verschillende doeleinden te gebruiken is, is dit zeker iets voor jou. Helemaal als je niet van de kruidige lucht houdt is dit zeker fijn omdat deze dus haast geen geur bij zich draagt.

Je betaald voor deze crème wel weer wat, namelijk € 34,29 voor een tube van 50 ml.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Ik ben heel erg tevreden over de eight hour cream! Heb tijdens de dwaze dagen bij de Bijenkorf een setje met drie producten gekocht voor een mooi prijsje, ben er erg blij mee!

 2. Ik heb de kruidige variant en die vind ik lekker ruiken. Voor een tube van 30ml betaal je iets van €14 bij Douglas, dat is een veel vriendelijker prijsje :)

 3. Ik ben een setje (potje en lippenbalsem) op het vliegveld van Singapore gekocht afgelopen zomer en ik zweer er nog steeds bij. Leuk artikel

 4. Klinkt als een fijn product, maar het is best wat geld.

  Jammer dat hij nog steeds een beetje maf ruikt, maar parfumvrij betekend niet geurvrij, alleen dat er geen extra geur is toegevoegd ;-)

  1. Goed om te weten, daar hou ik dus ook echt niet van dat het op dieren wordt getest.
   Het liefst dermatologisch getest! :)

 5. Het is écht een wondercreme! Gebruik hem al jaren.. Voor brandwondjes, ruwe huid, als lipgloss, je kunt het werkelijk voor alles gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *