Eerste hulp bij een gebroken nagel!

Met erg lange nagels loop je een groot risico dat ze een keer goed afbreken, dit was van de week bij mij het geval toen ik achter de kassa zat. Ik was iets te fanatiek bezig met flessen te scannen en te pakken en toen ineens KNAK! Auw, dat deed echt pijn want lange nagels breken vaak ver af. In dit artikel laat ik jullie zijn hoe ik mijn nagel behandel als hij niet gebroken is en hopelijk hebben jullie er wat aan of vinden jullie het leuk om te lezen!

Op de eerste foto zien jullie onder de nagellak een hele grote haal zitten, die moet er natuurlijk eerst af. Maar het handigste is om eerst je nagellak eraf te gaan halen. Zodat je echt kan zie hoe groot de schade nu eigenlijk is. Als de nagellak eraf is pak ik een nagelknippertje om de halen eraf te knippen en de andere ongelijke stukjes.

Omdat de nagel zo diep is afgescheurd kan ik haast nergens meer bij met het schaartje dus ik ga met een vijl (ik gebruik de glasvijl van Essence) verder om alles goed glad proberen te maken, dit is helaas niet helemaal gelukt omdat mijn nagel helaas te ver is afgebroken. Als hij dus weer wat langer is vijl ik hem weer helemaal in vorm.

Mijn nagellak heeft ook in de lagen behoorlijke schade opgelopen, werk dus de bovenkant van je nagel bij met een buffer vijl zodat je de bovenkant ook weer goed glad en weer behoorlijk egaal hebt.

Nu mijn nagel weer bijna gered is breng ik nog een laagje Trind Nail Repair aan want dat kan mijn nagel wel gebruiken. En daarna maar geduld hebben tot dat hij weer lang groeit, jammer dat er geen wondermiddeltjes voor zijn.

Wat doen jullie tegen gebroken nagels?

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply
  Kim
  26 mei 2011 at 09:23

  Niets eigenlijk, denk de rest van mijn nagels ongeveer even lang vijlen of knippen. Mijn nagels zijn toch niet zo heel erg lang en anders staat het zo raar..

 • Reply
  Maris
  26 mei 2011 at 09:44

  Mijn nagel was vorige week ook flink gescheurd en pijn dat het deed, haha. Daarna heb ik eigenlijk hetzelfde als jou gedaan… Alleen gebruik Trind Nail Repair Anti-Bite omdat ik nog weleens de neiging heb om te gaan bijten (nou niet meer hoor). In Anti-Bite zit een heel bitter smaakje die echt ongelooflijk vies is, haha. Trind is juist mijn wondermiddeltje…
  x

 • Reply
  Miss MATC
  26 mei 2011 at 10:53

  Altijd jammer, ik word dan zo boos op mezelf maar tja je kan er niets aan veranderen. Daarom dat ik ze nu een beetje kort hou zolang ik voor school nog moet werken ;-)

 • Reply
  Roos
  26 mei 2011 at 13:32

  Als mijn nagel breekt doe ik eigenlijk niets, ik vijl het een beetje bij maar meer ook niet.

 • Reply
  Cj
  26 mei 2011 at 13:41

  Mijne zijn heel soepel en breken nooit… Soms splijt er we een laagje af.

 • Reply
  Daniëlle
  26 mei 2011 at 16:05

  Handig! Heb die vijl zelf ook, maar heb er nooit aangedacht deze te gebruiken. :shock:

 • Reply
  floooor
  26 mei 2011 at 16:37

  Eigenlijk doe ik er zelf nooit wat aan,
  haha.

  Er staat trouwens een foutje in het artikel:
  ‘In dit artikel laat ik jullie zijn hoe ik mijn nagel behandel als hij niet gebroken is’
  zal wel net moeten zijn? :grin:

 • Reply
  Silva
  26 mei 2011 at 16:44

  Dat is eigenlijk wat ik ook doe! Alleen knip ik nooit wat, daarvoor is het meestal te erg gebroken T.T

 • Reply
  Joan
  26 mei 2011 at 17:27

  Dit doe ik ook meestal! Alleen heb ik geen lakje van Trind, maar gebruik ik er meestal één van Essence.
  Baal altijd zo als mijn nagel flink is ingescheurd of afgebroken.

 • Reply
  LottedeJ
  26 mei 2011 at 17:34

  Als zoiets bij mij gebeurt maak ik meestal de rest van mijn nagels ook wat korter, ik vind het zo’n gek gezicht om 9 lange nagels te hebben, en één ‘stompje’. Dan maar allemaal kort.

 • Reply
  Fre
  26 mei 2011 at 18:18

  waar koop je zo’n buffer vijl ik heb er best vaak last van en vraag me ook af hoeveel die kost :mrgreen:

  • Reply
   Aranka
   26 mei 2011 at 19:39

   Die kan je gewoon bij de drogisterijen kopen en de H&M heeft ze ook. Ze zijn een euro of 2 denk ik. Ik heb alleen een wat duurdere van Trind als je die los koopt.

 • Reply
  Sharon
  26 mei 2011 at 18:28

  Herkenning :P Valt meestal niet echt iets aan te fixen.

 • Reply
  Snoepje
  26 mei 2011 at 21:13

  auw ja pijnlijk:(

  ik wacht gewoon tot het weer eraan groeit hahah:(

 • Reply
  Renee
  26 mei 2011 at 21:31

  Zonde zeg! Je nagels waren echt prachtig! Gelukkig groeit het weer aan!

 • Reply
  Nicole
  27 mei 2011 at 17:01

  doe eignelijk hetzelfde als jou :)
  alleen maak ik soms al mijn nagels gelijk wat korter zodat het verschil minder opvalt.
  (helemaal wanneer er meerdere nagels gebroken zijn zoals bij mij gister is gebeurt..)

 • Laat een reactie achter