Een kitten in huis, hoe bevalt dat nou?

Een kitten in huis, hoe bevalt dat nou?

We hebben Mila nu een maand bij ons wonen en het leek me wel weer eens leuk een update te geven over deze kleine diva. Want een kleine diva is ze zeker, een echte Britten diva. Britse katten staan zaak bekend om hun chagrijnige en diva uitstraling, nou die heeft Mila ook! Ik moet elke keer weer lachen als ik haar zie, maar toch is het niet allemaal zo leuk als iedereen zegt.

Een kitten in huis, hoe bevalt dat nou?

Als eerst we zijn echt ontzettend blij met Mila en ik word al verdrietig van de gedachte dat ze er misschien ooit wel niet meer zou zijn. Hopelijk kunnen we dat nog heel wat jaren uitstellen, maar Mila hoort hier al echt thuis. Het is een hele lieve poes die lekker alles uitprobeert, maar wel op een normale manier gelukkig. Ze heeft nog nooit in de gordijnen gehangen, krabben aan andere meubels doet ze haast niet en is vooral heel sociaal en lief. Het is geen schootkat, maar volgt je wel trouw overal naar toe. Oja, Mila is trouwens een Brits Langhaar, als jullie je nog afvroegen welk ras ze heeft. Brits Langhaar is hetzelfde qua karakter en doen als een Brits Korthaar maar deze heeft dus lange haren.

Een kitten in huis, hoe bevalt dat nou?

Maar toch zitten er toch wel een paar nadelen aan een kitten die ik van te voren misschien een beetje had onderschat. Want ja, een kitten is toch alleen maar lief en schattig. Inderdaad, vaak wel. Maar af en toe zit ik ook met de handen in het haar, want tsja:

 • Kittens kunnen nog niet zo hoog springen, dus gebruiken jouw benen graag om in de klimmen, auw!
 • Je nieuwe en goede meubels zijn niet veilig, daar kan je wel afscheid van nemen. Helaas is dat bij ons ook zo – al moet ik zeggen dat het niet dramatisch is – de nieuwe bank zit vol kleine halen en de leren stoelen zitten vol met krassen. Auw, helemaal als je daar jaren hard voor gespaard hebt…
 • Als ze druk zijn, dan zijn ze heel erg druk! Ze zeggen wel dat kittens 16 uur per dag slapen, maar daar geloof ik niets van. De eerste weken had ik geen tijd voor mezelf of te werken zonder achter de kat aan te moeten rennen. Alles uittesten en lekker druk zijn is hun doel.
 • De dierenarts is duur, heel duur. We hebben Mila nu een maand en zijn al meer dan 200 euro kwijt. Even een prikje hier, een testje daar, ook was ze nog ziek, dan tikt het wel aan. Gelukkig is ze verzekerd en zitten we nog in onze wachttijd, maar daarna wordt alles vergoed! En natuurlijk betalen we met liefde voor een gezonde kat.
 • Handen en voeten zijn leuk speelgoed in in te bijten en krabben. Echt hoe we dit moeten afleren is mij een raadsel. Is ze in een speelse bui, dan hangt ze echt in de handen en voeten. Gelukkig als we AU roepen stopt ze of gaat ze likken. Maar volgens mij leert ze het nooit echt af.
 • Je broeken kun je weggooien. Ik had allemaal nieuwe broeken en die zitten nu echt helemaal vol met halen. De nageltjes van de kat blijven er in hangen en daarna ziet je broek er echt niet meer uit.

Een kitten in huis, hoe bevalt dat nou?

Maar dat alles neem ik – met soms een klein beetje pijn in mijn hart – voor lief. Het gaat ontzettend goed met Mila – behalve dan dat ze nu een virusje heeft -, want ze eet goed, groeit goed, heeft een mooi gewicht en ziet er ook nog eens prachtig uit. Natuurlijk hebben we Mila ook een beetje gekozen omdat het oog ook wat wilde. Maar ze past perfect bij ons, een lieve poes die ook nog eens bij ons interieur matcht waardoor we d’r vaak kwijt zijn. Ik ben heel benieuwd hoe kleine Mila straks als een mooie grote poes gaat worden. In ieder geval, wij zijn ontzettend blij met haar. Ons hard spinnende divaatje!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

35 reacties

 • Reply
  Emma
  19 juli 2015 at 10:58

  Een klein tikje op de neus als ze in je voeten of handen krast en dat zeer consequent doen. Zo leer je t af :)

  • Reply
   Jesse
   19 juli 2015 at 13:27

   Dit is zeer af te raden!

  • Reply
   Mila
   19 juli 2015 at 15:24

   Zeer af te raden. Lichamelijk straffen is nooit goed. Bij honden niet. En zeker bij katten niet.

   En ja, Mila is ook mijn naam. ;)

  • Reply
   Manon
   20 juli 2015 at 17:00

   Zeker niet doen! bij een hond en kat niet!

  • Reply
   Arenda
   30 juli 2015 at 11:26

   Inderdaad af te raden, wat ik heb gedaan Is als ze gun nageltjes iets te enthousiast gebruikten hun pootje pakken en er zachtjes in knijpen, dan schieten hun nageltjes automatisch terug. Als je dat consequent doet… Mijn mannetje speelt nooit meer met nagels echt nooit en mn vrouwtje alleen als ze heel fel word als Ik aan het spelen ben met iets van veertjes! :) een kat sowieso nooit straffen met slaan of iets, ze kunnen het nirt koppelen aan het gedrag (ik studeer diergeneeskunde en We hebben hier toevallig een heel vak over gehad :))

   Verder consequent zijn met haar en veel plezier met je lieverd!

 • Reply
  Nathalie | insideandout.nl
  19 juli 2015 at 11:14

  Tja, (jonge) dieren slopen je huis maar ze zijn wel zulk leuk gezelschap. We hebben 2 katten nu en aangezien we beiden veel thuis werken zijn wij constant met ze bezig (en zij met ons)! Ik zou niet graag zonder willen.

  Wanneer je kitten je handen bijt of te ruw met je speelt moet je heel hard PIEP zeggen; dat is het geluid dat kittens ook naar elkaar maken als ze te hard aan het stoeien zijn. Als ze consistent je voeten of handen aanvallen, gelijk een speeltje pakken om te laten zien dat je daar wel mee kan spelen (bijvoorbeeld zo’n pluisje aan een stokje ofzo, waar je handen ver weg van het speeltje zijn). Bij mijn eerste kitten heb ik te veel met mijn handen gespeeld; het is moeilijk om dat af te leren dus ik zou er consequent mee aan de slag gaan! Bij mijn andere 2 kittens hebben we het zo opgelost en dat werkt echt prima. Straffen of wegduwen als ze naar je handen of voeten grijpen werkt (in elk geval bij ons) averechts; daar werd het spel alleen maar spannender van ;)

 • Reply
  Sandra
  19 juli 2015 at 12:27

  Wat een schatje is het toch! Wel zonde van je zuur bij elkaar verdiende meubels..

 • Reply
  sanneeline
  19 juli 2015 at 12:30

  Iedereen vind natuurlijk altijd zijn eigen kat het mooist, maar allemachtig ik moet echt zeggen die mila is me toch wel een plaatje hoor.

 • Reply
  manon
  19 juli 2015 at 13:06

  Die haken in je kleding en meubels is wel heel erg jammer, en ook wel pijnlijk lijkt me wanneer ze bij jou omhoog wil klimmen! Ik moet er ook bij zeggen dat ik zelf ook geen kattenmens ben, maar daarom vind ik mila wel mooi!

 • Reply
  Nicole
  19 juli 2015 at 13:30

  T is echt een schatje! Wat een lieverd. Lijkt me inderdaad wel even rot als je meubelen vol gekrast worden.

 • Reply
  Danielle
  19 juli 2015 at 14:18

  Al die schade is waarom ik geen katten (of honden!) wil.. daar ben ik dan toch te materialistisch voor..

 • Reply
  Mila
  19 juli 2015 at 15:25

  Wat een moppie is mijn naamgenootje! :)

 • Reply
  Denise
  19 juli 2015 at 16:13

  Wat is Mila toch een prachtig beestje <3

 • Reply
  Cynthia
  19 juli 2015 at 16:24

  Van geen enkel meubel heb je zoveel plezier als van een dier. Een kitten in huis is inderdaad soms even lastig maar ze worden best snel groter en rustiger is mijn ervaring. Mijn jongste kat (inmiddels bijna 2 jaar) was een kabel-bijter.. dat vond ik echt gevaarlijk. Maar de rest vd meubels.. ja ach er moet ook geleefd worden. Ik zeg altijd duidelijk ‘nee’ als iets niet mag en als het echt te gek wordt zette ik hem even op de gang. Katten zijn bijdehand hoor.. die begrijpen op een gegeven moment heel goed wat wel en niet mag. Maar net als kinderen.. ze testen je uit :-)
  Zorg dat er lekker veel kattenspeelgoed in huis is en regelmatig lekker moe maken met zo’n ‘hengeltje’. En geniet er ook van dat ze nog kitten is. Kittens kunnen zo schattig en grappig zijn :-)

  • Reply
   Mariska
   19 juli 2015 at 17:16

   Ja er moet geleefd worden, maar als je kat zoals die van mij bijna iedere dag(!) op je bank kotst en je de vlekken er met geen mogelijkheid meer uitkrijgt wordt het toch wat minder leuk. ;-) Om nog maar niet te spreken van de halen en scheuren die ze erin gemaakt hebben.

   • Reply
    Cynthia
    19 juli 2015 at 17:53

    Dat kan ik me ook voorstellen Mariska. Het is ook zonde.. maar het hoort er een beetje bij als je dieren hebt. Al geef ik toe dat het bij jou wel extreem is.

   • Reply
    Vera
    19 juli 2015 at 19:16

    Als je kat élke dag aan het kotsen is, klopt er iets niet en zou je eens je dierenarts moeten raadplegen!

 • Reply
  Cynthia
  19 juli 2015 at 16:26

  En Mila is echt een beauty!

 • Reply
  Margot
  19 juli 2015 at 17:12

  Wat een mooi beestje si het toch! En ja zo’n jong katje is inderdaad een leuke uitdaging :-)

 • Reply
  Mandy | MakeupyourMandy
  19 juli 2015 at 17:53

  Een plantenspuit is echt een musthave. Katten houden niet van water, dus zullen niet snel meer kattenkwaad (ha-ha, goede woordkeuze) uithalen na het zien van de plantenspuit. Verder is het goed om genoeg speeltjes te kopen en ook daadwerkelijk met haar te spelen.

 • Reply
  Suuz
  19 juli 2015 at 18:28

  Nageltjes knippen!! Dat scheelt een hoop halen! En zodra een kat gesteriliseerd is, word ze ook een stuk rustiger.. Als het goed is ;)

  • Reply
   Vera
   19 juli 2015 at 19:17

   Nee hoor, sterilisatie heeft weinig effect op het gedrag bij katten.

   Groetjes van een ervaren dierenartsassistente ;)

 • Reply
  Lien
  19 juli 2015 at 18:29

  Wat een fotomodel die Mila! Exact een jaar geleden hebben wij ook een kitten in huis genomen. Een lief en supermooi diertje maar niet goed wetend hoe of wat (een zwerfkatje dat vooral op zichzelf aangewezen was in haar eerste levensweken). Onze handen en voeten waren haar favoriete speeltjes en ze kon bijten hoor! We twijfelden sowieso heel hard of we een tweede katje zouden nemen, want je weet nooit of het klikt en we hadden maar een klein appartement. Maar na drie weken hadden we de knoop doorgehakt: er komt een tweede! Wel hebben we raad gevraagd aan de kattenopvang om te weten welk karaktertje zou passen bij onze eerste kitten. Nog nooit hebben we een seconde spijt gehad van deze beslissing, die katjes hadden (en hebben nog steeds) zoveel aan elkaar! Sindsdien zorgen ze een beetje voor elkaar en leven ze zich samen uit, dat is ongelofelijk leuk om te zien! En een bijkomend voordeel: onze handen en voeten waren ineens veilig :). Overal moet je achter de kattenharen zitten, maar dat heb je met één kat ook. Ik zou echt niet meer zonder onze twee schatjes kunnen.

 • Reply
  Naomi
  19 juli 2015 at 18:42

  Super mooie kat zeg!

  x

 • Reply
  dresses and daisies
  19 juli 2015 at 19:36

  Eigenlijk is dit wel goed om te lezen, mensen zien enkel dat schattige aan kittens, maar niet wat erbij komt. Hoe was het met in huis plassen? Ik wil heel graag een kitten, maar daar zie ik wat tegenop… Hoe leer je dat makkelijk af?

  • Reply
   Aranka
   19 juli 2015 at 20:32

   Heeft ze nooit gedaan. Had gelezen dat als ze thuis komt voor het eerst je haar meteen op de kattenbak moet zetten zodat ze weet waar die is. Dat hebben we gedaan en ze heeft nooit ergens anders haar behoefte gedaan.

 • Reply
  Desiree
  19 juli 2015 at 20:20

  Wat een poeppie!

 • Reply
  chucky1012
  19 juli 2015 at 20:31

  Ze is en blijft zo schattig.
  Voordat je een huisdier neemt moet je je goed laten informeren.

 • Reply
  Femke
  19 juli 2015 at 20:43

  Ik heb zelf geen kat, hoef er ook geen..maar ik vind het wel altijd leuk om bij anderen te zien.. En Mila vind ik zo’n mooi kittentje!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  19 juli 2015 at 21:07

  Interessant om te lezen! Mila is echt schattig

 • Reply
  Elise
  19 juli 2015 at 21:10

  Heel interessant om te lezen. Ik dacht eerlijk gezegd dat het ook wat makkelijker was. Oh wat kan onze kitten druk zijn, wanneer je even op de bank een artikeltje wilt typen. Vervolgend kloppen je toetsen niet meer en is je site weg. Gelukkig zie je bij ons niks van onze stoffen bank, wel hangt hij graag in het rolgordijn. Mijn leren jasjes ai, jaa daar zitten wel haaltjes in. En helaas ook in mijn nieuw blousje, blijft hij net even hangen. Mila is echt een prachtige kitten, wauw!

 • Reply
  Nathalie
  20 juli 2015 at 00:32

  Oh god, hoe herkenbaar!
  Sinds 3 weken hebben we ook een kitten in huis, ongepland eigenlijk. Ik vond hem iohr mijn werk. Mijn vriend vond het ok dus mee naar huis genomen. Hij is super schattig maar oh lord ook zo ongelofelijk vermoeiend! Het is ook echt n bijtertje en mijn benen en armen staan al helemaal onder de krassen. Ik dacht dat ze dit gedrag extra vertoonde omdat ze te jong is weggegaan uit het nest en de 2e socialisatieperiode met soortgenootjes heeft gemist. Maar gezien die van jou het ook doet ligt het daar mssn toch niet aan. Nu elke dag super consequent proberen zijn maar soms moet ik toch echt even tot 10 tellen!

 • Reply
  Milou
  20 juli 2015 at 10:53

  Een heel klein stukje van de nageltjes afknippen met een gewone nagelknipper kan een hoop krassen en haaltjes aan je meubels schelen. Even de nageltjes een heel klein stukje knippen bij katten die niet buiten komen is helemaal niet erg, ze hoeven zich niet te verdedigen tegen anderen katten en hun nagels slijten veel minder snel. Als je van jongs af aan het knippen aanleert wordt het later ook geen enorme strijd ;)

 • Reply
  beautifulday4makeup
  21 juli 2015 at 15:05

  Mijn schoonfamilie heeft nu een kleine puppy en ik ben toch altijd verwonderd om te zien hoeveel deze slapen

 • Reply
  Lys
  25 juli 2015 at 14:55

  Heb je ook een trappaal waar ze haar nagels aan kan scherpen, omhoog kan klimmen en bovenop kan zitten?? Katten willen namelijk graag hoog zitten en daar doen ze alles voor, dus zo’n krappaal (geen mat oid) is echt een must als je een kat in huis hebt! Bijten in handen en voeten moet je inderdaad proberen af te leren door rustig je hand weg te halen en “nee” te zeggen, niet snel je hand weghalen anders willen ze je hand extra grijpen!

 • Laat een reactie achter