Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een jaar lang werken zonder baas, hoe gaat het?

Een jaar lang werken zonder baas, hoe gaat het?

Precies een jaar geleden hing ik mijn Albert Heijn jasje aan de wilgen. Na lang wikken en wegen had ik besloten om te stoppen bij de Albert Heijn en het avontuur als zelfstandig ondernemer aan te gaan. Ik stond al 4 jaar ingeschreven bij de KvK maar ik durfde en wilde de stap niet maken om alleen voor het bloggen te gaan, tot een jaar geleden. In dit artikel klets ik jullie bij hoe dat gaat.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Na bijna 10 jaar met heel veel plezier bij de Albert Heijn te hebben gewerkt had ik vandaag precies een jaar geleden mijn laatste werkdag. Een periode die ik met een lach en een traan afsloot. Ik had een ontzettend mooie tijd bij de Albert Heijn gehad maar was toe aan wat ‘nieuws’ en wilde de sprong in het diepe nu wel maken. En waren steeds meer dingen die ik moest laten vanwege mijn baan bij de Albert Heijn zoals belangrijke afspraken en persreisjes. Dat kan gewoon een stuk minder makkelijk als je een baan hebt.

Al die dingen (en het rustiger aan willen doen) lieten mij besluiten te stoppen bij de Albert Heijn wat ik ontzettend spannend vond. Ging ik wel genoeg verdienen, had ik wel genoeg bezoekers, blijft het bloggen nog wel bestaan? Ik besloot toch de sprong in het diepe te wagen en het er op te gokken. Lukte het niet kon ik altijd weer een andere baan zoeken.

Nu precies een jaar later kan ik zeggen dat het me is gelukt, of tenminste dat het nog steeds lukt. Elke maand haal ik een netjes maandsalaris binnen, ik heb meer vrije tijd om dingen thuis te doen en ik kan gaan en staan waar ik wil. Ik heb nog nooit zoveel persreizen gemaakt en heb de tofste dingen mogen doen. Zo ben ik afgelopen jaar onder andere naar Zuid-Afrika, Newcastle, Brussel, Londen, Praag, Tunesië, Mallorca, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk geweest. Ook staan Kroatië en Griekenland nog op de planning, dingen die ik nooit of veel minder makkelijk had kunnen doen als ik nog een baan had.

Financieel gaat het prima. Ik heb er goede maanden tussen zitten maar ook maanden waarbij ik even moet slikken, maar ik denk dat dat voor iedere ZZP-er herkenbaar is. Mijn gemiddelde is een prima maandinkomen dus daar ben ik blij mee. Grappig is dat ik hier tegenwoordig wel meer moeite voor moet doen want ik heb natuurlijk niet de Albert Heijn meer als vangnet dus er moet geld binnen komen en daar moet je ook zelf achteraan gaan.

Ik vertelde een tijdje geleden dat ik het toch wel eenzaam vond, het alleen werken. In februari begon ik twee dagen per week er naast te werken bij een heel leuk bedrijf. Alleen na twee maanden merkte ik dat het gewoon niet te combineren was en het ook niet helemaal bij mij paste. Als blogger heb je heel veel last minute deadlines en die kon ik vaak niet halen omdat ik aan het werk was. Afspraken maken lukte weer een stuk slechter en persreizen konden gewoon eigenlijk niet. Hetgeen waarom ik weg was gegaan bij de Albert Heijn had ik nu weer, ik had die vrijheid nodig. Daarom besloot ik na twee maanden te stoppen.

Een jaar lang werken zonder baas, hoe gaat het?

Het alleen werken vond ik wel een dingetje maar daar heb ik tegenwoordig een oplossing voor gevonden. Ik werk nu vaker samen met collega bloggers zoals Elise, Sanne of Josine en op persreizen ben ik natuurlijk ook veel onder de mensen. Ook ga ik veel vaker buiten de deur werken zoals in een café wat ook heerlijk is om te doen. Zo ben ik toch een beetje onder de mensen en ook productief bezig.

Dingen die ik nog wel lastig vind ik productief bezig zijn. Ik ben iemand die het nodig heeft dat iemand zegt wat je moet doen. Uit mijzelf komt er vaak niet heel veel. Het is dus lastig om doelen te stellen en je daar ook aan te houden. Menig planner en aantekeningen schrift is voorbij gekomen maar het mag niet baten. Ik heb me er maar bij neergelegd dat ik iemand ben van het laatste moment en dat gaat eigenlijk ook altijd goed dus ik laat het maar zo. Maar stiekem zou ik ook zo iemand zijn die voor 2 weken content klaar heeft staan.

Ook wilde ik meer tijd in ontwikkeling steken en daar ben ik ook druk mee bezig. Ik had als doel mijn Instagram te laten groeien en dat gaat goed. Ik heb er sinds ik gestopt ben met werken zo een 4.000 volgers bij en dat vind ik heel wat. Die 10K is bijna in zicht dus dan dans ik van blijdschap op de tafels. Ook ben ik me veel meer gaan verdiepen in SEO en dat soort dingen en heb daar ook cursussen in gevolgd die super interessant waren. Komende tijd wil ik me zeker meer ontwikkelen op andere gebieden dus dat is nog een doel!

Voor de rest had ik alleen maar mogen dromen dat het zo geweldig gaat. Ik heb de mooiste plekken van Europa en daarbuiten dit afgelopen jaar gezien. Mijn bezoekers en volgers zijn enorm gegroeid en ik kan gewoon helemaal van mijn blog leven zonder een andere baan daar bij nodig te hebben. Ook is het heerlijk om je eigen vrije tijd te hebben, zoals laatst met het lekkere weer heb ik gewoon genoten en niet gewerkt. Het is natuurlijk pure luxe, maar omdat het kan doe ik het ook gewoon. Je moet de vruchten plukken wanneer het kan toch?

Ik ben blij met mijn keuze die ik vorig jaar heb gemaakt. Ik vond het een hele spannende keuze en wist niet of ik er goed aan zou doen. Maar de tijd maakt uit dat het de juiste keuze was. Of ik de Albert Heijn wel eens mis? Ja en nee. Ik mis mijn leuke team wat ik daar had, maar daar is tegenwoordig niet veel meer van over, bijna iedereen is uitgevlogen. Dus ja ik mis het wel eens, maar als ik terug zou gaan zou het niet meer hetzelfde zijn. Ik ben trots op mijzelf wat ik afgelopen jaar heb bereikt en heb mijn droombaan te pakken.

Voor iedereen die in een situatie zit die twijfelt, doe het gewoon, ik heb het ook gedaan (natuurlijk weloverwogen) en het heeft mij alleen maar mooie dingen gebracht!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

  1. Wat ontzettend fijn én goed dat je zo positief kan terug kijken op deze keuze! VIns het onzettend knap en ook wel stoer (hoe stom ik dat ook vind klinken) als je gewoon je baan durft op te geven en die onzekere stap durft te nemen én het dan ook weet te maken. Stiekem is dit toch ook wel een goude droom hoor! Al weet ik niet of ik de vastheid durf op te geven omdat ik het zo leuk vind én omdat ik dan niet weet waar ik me dan op zou willen richten. Er is zoveel moois en leuks! Jouw keus is in iedergeval goed uitgepakt dus daar mag je trots op zijn:).

  2. Zo ontzettend fijn en leuk om te horen, vind ook echt dat je bent opgebloeid in een jaar tijd. Je ziet het plezier erin terug. Weet ook dat een jaar nog maar heel kort is, toen ik full-time me bezig ging houden met veracamilla duurde het ook echt wel even voordat ik leerde productief te werken etc. Je hebt in een jaar al zoveel bereikt, je mag echt trots zijn. Hoop dat je vanavond proost met een glaasje champagne, dat verdien je!

  3. Echt enorm fijn om te lezen dat het zo een goede keuze is geweest. Ik vind het heel dapper dat je het gewoon gedaan hebt want dat is natuurlijk niet niks, een stukje zekerheid opgeven, maar ik ben blij dat je er zoveel aan over hebt gehouden en dat het dus eigenlijk allemaal heel positief is geweest!

  4. wat top dat je de stap heb durven te zetten, en dat het ook zo goed gaat. ik ben blij dat ik dagelijks langs kan komen op je blog. ik wens je veel plezier en sterkte toe de komende tijd, maar dat zal wel goed gaan! liefs soraya

  5. Alweer een jaar! De tijd vliegt voorbij. Fijn om te lezen dat het je eigenlijk heel erg goed bevalt! Ik zit hier ook wel over na te denken en herken mij ook heel erg in het stukje dat je niet eenzaam thuis wil zitten.

  6. Wat een mooi artikel Aranka. Echt petje af voor je moed. Zo’n stap ik niet niks. Ik worstel ook enorm hiermee, en heb zeker iets aan jouw artikel. Keep up the good work girl! Je bent een topper!

  7. Wat goed om dit te lezen! Begrijp helemaal dat de een grote stap zoals deze een enorme doorzettingsvermogen vergt. Vind het stoer en knap van je dat je het hebt gedaan. Merk ook dat je content er een stuk op vooruit gaat, hele leuke artikelen en mooie Instagram! Ik ben heel benieuwd wat er aankomend jaar allemaal gaat gebeuren.

  8. Mooi dat het zo goed heeft uitgepakt voor je, dat is natuurlijk precies wat je had gehoopt. Ik hoop dat je nog lange tijd zo kunt genieten als zelfstandige.

  9. Je mag zeker trots op jezelf zijn meis.. echt waar je bent van ver gekomen en ik vind het ook mooi om te zien dat je jezelf wilt blijven ontwikkelen. Ik ben nu van 40 naar 28 uur gegaan en dat scheelde maar 200 euro qua maandsalaris. Ik dacht als ik nou echt volle bak met mijn blog en youtube ga knallen moet dat wel lukken. 300 is natuurlijk nog mooier maar als blogger die vijf jaar probeert te knallen is dit best pittig, vooral met de concurrentie van tegenwoordig! Maar goed blijf zo doorgaan en je komt er wel.. ik hoop ook ooit nog eens persreizen te mogen beleven.. echt een kleine droom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *