Een dagje Londen met de bus – mijn ervaring

Een dagje Londen met de bus – mijn ervaring

Toen ik van het weekend op social media deelde dat ik met de bus naar Londen ging voor een dagje kreeg ik echt mega veel reacties waar ik dat geboekt had, hoe het mij bevallen is en of het een aanrader was om te doen. Ik zal bij het begin beginnen, ik was met een vriendinnetje op de bank naar leuke deals op Social Deal aan het kijken en daar zagen we ineens een dagtrip Londen voorbij komen voor heel weinig geld. Aangezien we het weekend toch niets te doen hadden besloten we heel spontaan te boeken.

De deal die op Social Deal stond werd aangeboden door Slangenreizen. Alleen wij waren wel zo slim even de site zelf te checken of het misschien niet gewoon een misleidende prijs was op Social Deal en inderdaad, via de site van Slangenreizen zelf boeken was veel goedkoper. We hadden het er eventjes over en overlegde het beiden met ons thuisfront en besloten een busreis van € 34,95 per persoon naar Londen te boeken. Ik moet er wel even bij zeggen dat dit het last minute tarief is, normaal betaal je € 44,95 per persoon. Maar ik hoorde dat er altijd wel een plekje vrij dus je vaak wel op last minute kunt gokken.

Goed, tijdens het boeken kun je kiezen uit verschillende opstapplekken, Zwolle stond er tussen ideaal! Maar na verdere research kwamen we er achter dat dat mogelijke opstapplaatsen zijn, de definitieve kun je een tijdje voor de reis bekijken. Helaas geen Zwolle voor ons en moesten we naar Utrecht toe voor onze opstapplaats bij het Transferium. Gelukkig was dat prima met het OV te doen, maar dat komt dan natuurlijk wel bij de reiskosten op.

We werden vrijdagavond om kwart voor 9 opgehaald in Utrecht en vervolgens rijden we richting Calais lang verschillende plekken om mensen op te halen (Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Gent). Rond 2 uur komen we met de bus in Calais aan en om 3 uur mogen we met de boot overvaren naar Dover. Ik kan je vertellen, je bent gebroken na zo een nacht. Op de boot besluiten we wakker te blijven (het is een overtocht van 1,5 uur) en daarna vervolgen wij onze weg met de bus naar Londen waarbij ik als een blok geslapen heb.

Rond 6 uur Engelse tijd rijden we Londen binnen. Omdat het rustig was en wij vroeg aankwamen hebben wij een stadstour tegoed dus de buschauffeur rijdt door het centrum heen en laat een aantal dingen zien en vertelt hier ook over. Leuk en interessant om te zien/weten. Deze tour is trouwens wel onder voorbehoud, want als het druk op de weg is en je te laat komt skippen ze deze.

Een dagje Londen met de bus – mijn ervaring

Om kwart 7 uur worden we bij Embankment Station afgezet en hebben we 12 (!) uur vrije tijd in de stad, want om 7 uur moeten we weer terug zijn bij de bus. We kopen een kaartje bij het metrostation waar we worden afgezet en gaan meteen naar de toeristische dingen want rond deze tijd is de stad nog totaal uitgestorven.

We zijn de hele dag op pad geweest en hebben echt een groot deel van het echte centrum kunnen zien. We waren beiden nog nooit ‘bewust’ in Londen geweest (ik nog nooit en mijn vriendin alleen toen ze heel klein was) dus we vonden het prima om alleen even de grote highlights in het centrum te bekijken en te winkelen. Als ik nog een keer terug zou gaan zou ik wel langer willen gaan en het buitengebied verkennen.

Aan het eind van de dag zijn we echt helemaal kapot en 30.000 stappen verder. Door de gebroken nacht, het rondslenteren en alle indrukken ben je helemaal aan de latten. Zodra ik in de bus zit val ik dan eigenlijk ook meteen in slaap. Helaas komt er tussendoor ook weer een overtocht met de boot, dit keer van Dover naar Duinkerke en deze duurt 2 uur. Ik kan je zeggen, dat duurt echt lang als je nergens comfortabel kunt zitten (het was niet zo een luxe boot) en wilt slapen.

Helemaal kapot komen we rond 6 uur aan in Nederland (de nieuwe zomertijd, dus normaal zou dat 5 uur zijn) en gaan we weer langs de opstapplaatsen. Maar hier moet je wel goed puzzelen als je met het OV bent. Wij kwamen namelijk via Utrecht, maar vanaf het transferium rijden op zondag pas rond 8 uur bussen en trams. Als je hier dus al rond 6 uur staat is dat best klote. Na wat gepuzzel was het voor ons dus het makkelijkste via Den Haag naar Zwolle te gaan met de trein omdat we hier als enige op het station zelf afgezet worden, want hetzelfde liedje was ook met Rotterdam, vanaf daar reed ook nog geen metro naar het station zo vroeg. Dat moet je dus wel even goed uitzoeken van te voren als je met het OV naar de opstapplek gaat. Want je bent helemaal kapot en wil echt alleen maar slapen.

Eenmaal thuis heb ik meteen mijn kleren uit gedaan en ben in bed gestapt, ik kon niet meer en heb daarna nog 8 uur lang geslapen. Je kunt nagaan hoe moe ik was terwijl ik ook nog gewoon in de bus had geslapen.

Een dagje Londen met de bus – mijn ervaring

Conclusie?

Zou ik het nog een keer doen? Ja, het is me eigenlijk heel erg meegevallen en ik had rekening gehouden dat ik helemaal gebroken terug zou komen. De busreis is redelijk comfortabel en je hebt prima plekken met voorzieningen zoals USB opladers. Neem wel een dekentje en een nekkussentje mee trouwens, dat is wel fijn! Iedereen verklaarde ons voor gek dat we met de bus gingen en niet met het vliegtuig, maar dat red je volgens mij echt niet voor € 34,95 waarbij je ook in het centrum wordt afgezet. Nee, voor dat geld vonden wij het zeker een aanrader om een keertje te doen!

Zijn jullie wel eens met een busreis naar Londen geweest en hoe vonden jullie dat?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reply
  Rachel
  29 maart 2018 at 12:47

  klinkt ook heel goed aangezien wij willen gaan vliegen heen en weer op een dag, dit is wel goedkoper haha maar ja of ik het trek die busreis is maar de vraag maar ik ga er zeker over nadenken :D

  • Reply
   Rachel
   29 maart 2018 at 12:49

   links doen het bij mij alleen niet meis

 • Reply
  Dana
  29 maart 2018 at 14:07

  Klinkt in principe niet slecht. Ik heb überhaupt nooit lange busreizen gemaakt. Zelf heb ik liever vliegen en zeker ook omdat Schiphol 20 min verderop ligt/ praktisch waar ik elke dag kom.

 • Reply
  Chantal
  29 maart 2018 at 17:29

  Zo’n lange busreis lijkt me verschrikkelijk, maar de prijs is echt veel goedkoper dan gedacht! :o Fijn om te lezen dat het ondanks de vermoeidheid goed bevallen is!

  • Reply
   sa
   21 juni 2020 at 21:58

   Een dag eerder goed slapen helpt

 • Reply
  Nelina
  29 maart 2018 at 19:25

  Ik heb precies deze reis al eens gemaakt en vond de busreis (voor het geld) zeker meevallen!! Helaas waren wij over de organisatie van slangenreizen niet te spreken… ( werden niet bij Victoria Embankment afgezet maar bij de 02 Arena ivm drukte… zouden volgens de buschauffeur de metroreis naar het centrum vergoed krijgen maar kregen uiteindelijk helemaal niks…)….

  Toch is het nog eens leuk om een lang weekend naar Londen te gaan denk ik:) het is een geweldige stad!

 • Reply
  Fleur
  29 maart 2018 at 19:55

  Wat een leuke en spontane actie! Kan me voorstellen dat je wel helemaal gesloopt was maar zo te horen was het toch ook wel de moeite waard! Dit ga ik even onthouden voor deze prijs, zeker niet verkeerd:).

 • Reply
  Majorie
  30 maart 2018 at 08:58

  Ik ben zelf nu ook 2 keer met de bus naar Londen geweest via SlangenReizen. Het is inderdaad lekker goedkoop, maar ik vind de vermoeidheid achteraf het toch niet waard. Slapen onderweg lukte mij niet, mede door de overtocht incl hevige wind. 12 uur vrije tijd klinkt chill, maar het is echt lang, helemaal als het dan soms ook nog regent. Ik vind Londen een geweldige stad, maar ik ga de volgende keer toch vliegen.

  • Reply
   Aranka
   30 maart 2018 at 11:59

   Oh dat is wel minder zeg! Wij hadden een hele rustige heen en terug reis op de boot, dus dat scheelt ook! Het weer was inderdaad niet denderend bij ons maar het regende gelukkig niet. Ik zou denk ik een volgende keer ook met het vliegtuig gaan, maar ik vind deze manier zeker niet af te raden.

 • Reply
  Marieke
  1 april 2018 at 08:33

  Wat gaaf dat je dat spontaan hebt gedaan. Ik ben in 2014 geweest en vond het een gave ervaring, maar wel eens maar nooit meer. Want de hele reis vond ik verschrikkelijk.

 • Reply
  daenelia
  2 april 2018 at 14:46

  Ik heb een keer een busreis gedaan waarbij we 3 dagen bleven en dat vond ik al slopend. Verder ben ik wel eens voor een film een dagje naar Londen gegaan, maar dat was echt alleen voor de film, en niet voor iets anders er naast.
  De ‘buitenwijken’ van Londen zijn niet spectaculair, hoor. We gaan nog wel eens specifiek naar een speciaalzaak voor bordspellen, maar daar houdt het wel mee op. Ik dil dit jaar nog wel eens met de trein gaan. Gewoon. Omdat het kan :)

 • Reply
  lia
  4 april 2018 at 16:49

  vraagje, kan je er nog steeds gewoon met je bankpas pinnen? of is het nu veranderd door het hele brexit

  • Reply
   Aranka
   5 april 2018 at 00:03

   Ik heb overal gepind dus dat was geen enkel probleem!

 • Reply
  Annique
  5 april 2018 at 08:13

  Hi Aranka,

  Ik ga komend weekend met twee vriendinnen dezelfde trip maken! We hebben er erg veel zin in maar we zitten ook met wat vragen… Is er een mogelijkheid om je in de bus om te kleden? En kun je bv het nekkussentje waar jij het over hebt in de bus achterlaten of reis je op de terugweg met een andere bus?

  Wij hebben er iig erg veel zin in en hoop dat jij ons nog kunt informeren!

  • Reply
   Aranka
   5 april 2018 at 09:04

   Er is een toilet waar ik mij heb ongekleed wat prima kon. En als je een dagtour maakt kun je gewoon alles laten liggen, je gaat met dezelfde bus weer terug! Veel plezier :)!

 • Reply
  Tina
  13 mei 2019 at 12:53

  Ik heb dit via Slangenreizen vorig jaar september gedaan, hebben in Londen bijna alles lopend gedaan, hadden prachtig weer. Het is inderdaad best vermoeiend, maar echt de moeite waard. Ik ga het in juli dit jaar weer doen maar dan met mijn oudste zoon, cadeautje voor zijn verjaardag. Kijk er nu al naar uit. Ik hoop dat we wel in Zwolle kunnen opstappen.

 • Reply
  Schoon E.
  28 mei 2019 at 17:54

  Ik wil een dag reisen naar London is dat mogelijk voor een person?

 • Laat een reactie achter