Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eén dag Parijs, wat te doen?

 photo Parijs in een dag14_zpszoygoccz.png

Een paar weken geleden was ik samen met mijn zusje één dag in Parijs. Ik was er ooit eens een keer met school geweest en mijn zusje nog nooit. Toen ik er met school was geweest heb ik niet echt veel van de stad kunnen zien en mijn zusje wilde ook graag de stad verkennen. Het is ons gelukt, in één dag hebben we de hele stad gezien, geshopt en ook nog eens lekker gegeten.

 photo Parijs in een dag2_zpsi7xha5i7.png

We kwamen ’s avonds laat in Parijs aan en gingen eigenlijk daarna meteen aan bed, we wilden de volgende vroeg uit bed om de hele dag in deze stad rond te struinen. We hadden eigenlijk helemaal geen plan. We zijn allebei onbekend in deze stad dus we zouden wel kijken wat we gingen doen. Het enige was zeker dat we met de metro naar de Champs-Élysées gingen, daar ging onze metro in ieder geval vanaf het hotel heen.

 photo Parijs in een dag1_zpsg0n7jga2.png

Daar aangekomen werd ik al meteen gek door alle mooie winkels die ik zag, na wat ‘etalage geshopt’ te hebben dook in de Sephora in voor een paar prachtige make-up items! Ook zit er trouwens een MAC store en vele andere mooie winkels. Maar vrijwel veel hetzelfde wat we in Nederland ook hebben, daar wilde ik dus niet mijn kostbare tijd aan verspillen.

 photo Parijs in een dag_zpskqkky3ic.png

We liepen door naar de Arc de Triomphe voor wat foto’s en natuurlijk de vele auto’s rondom deze grote rotonde te bekijken. Na wat foto’s te hebben gemaakt zijn we weer terug gelopen naar de Champs-Élysées. We wilden alles te voet doen maar we kwamen erachter dat deze stad wel heel erg groot is om alles te zien wil je dit lopend doen. Ineens zagen we een opstaphalte voor een City Tour. Na wat denken besloten we dit te doen en namen een bus van L’Open Tour.

 photo Parijs in een dag3_zps6mdelhn0.png

Een kaartje kost uit mijn hoofd € 32,00 zeker niet goedkoop, maar dan ga je wel langs alle bezienswaardigheden in de stad. De maatschappij heeft 4 verschillende routes die je kan nemen. Wij namen de groene en de gele route. De groene route is de route langs alle grote bezienswaardigheden in Parijs en de gele route gaat echt meer naar het Noorden van Parijs, zoals de Sacre Couer, Gare du Nord en de Moulin Rouge.

 photo Parijs in een dag19_zpsjwjzw8ki.png

 photo Parijs in een dag4_zpsmsdfbo3w.png

 photo Parijs in een dag7_zps7qv7iekg.png

 photo Parijs in een dag5_zpslehyez2z.png

Vanuit de bus zie je echt alles en leuk is dat je op de bus kan zitten met een open dak. Goede foto’s maken lukt dus ook prima. In de bus krijg je ook nog oordopjes en kun je eventueel naar een verhaal luisteren die bij de bezienswaardigheden horen. Alleen daar hadden wij niet zoveel zin in, ook was er geen Nederlandse uitleg en dat vonden we wel jammer.

 photo Parijs in een dag6_zpsy5znutrh.png

 photo Parijs in een dag9_zpsy0xyr2yz.png

 photo Parijs in een dag10_zpspc4lmf79.png

 photo Parijs in een dag8_zpsydj0jfyo.png

De bus heeft bij elke bezienswaardigheid een stopplaats waar je in en uit kan stappen. Volgens mij om het kwartier komt er weer een nieuwe bus waar je mee kan gaan. Zo hoef je dus nooit uren te wachten mocht je weer verder willen. Het geld wat je betaald voor de bus is éénmalig en daar kan je de hele dag gebruik van maken in de bussen. Er zijn trouwens ook nog andere arrangementen zodat je ’s avonds op de Seine kan varen en naar de lichtshow van de Eiffeltoren kan kijken. Dit wilde wij ook graag doen maar vonden het niet zo verstandig alleen nog in onze wijk terug te lopen. We zaten niet echt in een prettige wijk waar je ’s avonds als onbekende toerist alleen loopt.

 photo Parijs in een dag11_zpsktocbccc.png

Bij een wat drukkere straat stapten we uit om wat te gaan eten, dit was ergens bij de dure winkelstraat met Chanel, Gucci en dat soort merken, ben even de naam kwijt. Dat hebben we trouwens geweten ook, voor een cola en een simpel broodje waren we bijna 60 euro kwijt. Pas dus goed op waar je gaat eten in de binnenstad van Parijs, je kan beter even een McDonalds binnenlopen als je niet zo een groot budget voor een simpel hapje over hebt.

 photo Parijs in een dag12_zps8gr50loc.png

Ook wilde ik nog graag wat producten van Bioderma scoren, want iedereen heeft het erover en ik wilde het ook wel eens proberen, nu ik toch in Parijs ben. Gelukkig zit echt op elke hoek van de straat een apotheker en kocht ik ook nog wat.

 photo Parijs in een dag14_zpszoygoccz.png

Heeft het Louvre niet een prachtig uitzicht?

 photo Parijs in een dag13_zpskfowof64.png

 photo Parijs in een dag15_zps0l0cvejo.png

’s Avonds kun je dus zoals ik al zei een boottocht maken over de Seine, die kan ik je echt aanraden! Die hebben we niet gedaan vanwege dat we met z’n tweeën waren en het niet zo prettig was ’s avonds in onze wijk. Maar het school heb ik dat wel gedaan en was echt zeker de moeite waard! Je kunt ook bij L’Open Tour een combiticket kopen voor bus en boot.

 photo Parijs in een dag16_zpsawnnt3lq.png

 photo Parijs in een dag17_zpspwwttb6p.png

Natuurlijk moesten we ook een bezoekje brengen aan de Sacre Couer en even in de kerk kijken, van het uitzicht genieten en de trappen bewonderen. Wat ik trouwens niet wist is dat je met je metroticket de lift naar boven kan nemen als je geen zin hebt om al die trappen op te lopen, tipje dus!

 photo Parijs in een dag18_zpsqokoebtx.png

En dat was al weer ons einde van de trip. In één dag hebben we heel Parijs gezien, lekker gegeten en gewinkeld. Natuurlijk kun je in één dag niet alles doen zoals de Eiffeltoren beklimmen, naar het Louvre gaan en ga zo maar door, maar je hebt het allemaal wel van de buitenkant gezien. En dat is in één dag toch zeker heel wat! Zo een tourbus is dus zeker nog niet zo een gek idee en fijn is dat je overal in en uit kan stappen.

Zijn jullie wel eens voor kortere tijd in Parijs geweest en wat heb je toen gedaan?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

 1. Ik ben een tijdje terug ook één dag gegaan en ben ook langs alle hotspots geweest, incl. de Eiffeltoren beklommen en nog wat geshopt. Maar dan zit je dag wel bom en bom vol, heerlijke stad!

 2. Wat leuk dat je met je zusje bent gegaan. Het lijkt me zo leuk om spontaan een dagje weg te gaan en zo veel mogelijk te ontdekken.

 3. Ik was vorig jaar 3 dagen naar Parijs. Zelfs 3 dagen vond ik al te kort! Ik was samen met een vriendin en wij zaten ook niet bepaald in een prettige wijk. Wij zaten in het Ibis Budget Hotel en als we ’s avonds laat naar ons hotel liepen, voelde je de ogen van mannen en zwervers gewoon in je rug branden…

 4. Wat is Parijs toch mooi <3 Ik ben er ook één dagje geweest, maar alle zogezegde hotspots heb ik gewoon kunnen bezoeken. Alleen winkelen kwam er niet van. Eén dag was natuurlijk veel te kort, maar alsnog heel tof. Ik krijg hier spontaan heimwee van.

 5. Leuk! Jullie hebben veel gezien in een korte tijd :) Ik ben in September voor het eerst in Parijs geweest ook samen met mijn zus. Heb er ook 3 blogjes over geschreven, we zijn drie dagen heen geweest.

 6. Wauw zeg wat heb je veel kunnen zien op 1 dag tijd! Ik ben ook eens met mijn vriend in Parijs geweest, een paar dagen, maar wij hebben ook nog heel veel dingen niet gezien dus ik wil zeker nog een keer terug!

 7. Wat een leuk artikel. Ben nog nooit in Parijs geweest en wil er nog heel graag een keertje heen. Goed idee om gewoon 1 dag te gaan.

 8. Ik ben nog nooit in Parijs geweest en zal graag een keer heen gaan, maar dan wel meerdere dagen en naar Disney land! Wat heb je trouwens een prachtige foto’s gemaakt!

 9. Ik ben één keer eerder in Parijs geweest. Extreem kort! We moesten namelijk een overstap halen naar een andere trein, dus van Parijs zelf heb ik helemaal niets gezien, behalve station Paris-Midi, haha! Het lijkt mij hartstikke leuk om zo’n dagtripje als deze eens met mijn moeder en zus te maken. Heel leuk!

 10. Parijs blijft leuk! Ik ben er voor het laatst met mijn verjaardag geweest in 2011, samen met mijn vriend. Een paar dagen. Dat was zijn verjaardagscadeau voor mij.

 11. Dankjewel voor dit blog over de highlights van Parijs. Allereerst wil ik zeggen dat ik de foto’s erg mooi vind. Zo’n tourbus is een leuk idee als je snel een stad wil leren kennen. Ik heb laatst zo’n tour gedaan toen mijn ouders op bezoek waren in Berlijn, een stad waar ik al jaren woon. Toch was het erg leuk om het persectief vanaf de bus mee te krijgen. Een unieke ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *