Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

Een dag in Londen, wat moet je zien?

Een paar maanden geleden ging ik met de bus voor een dagje naar Londen, super leuk! Ik was nog nooit in Londen geweest en het leek me wel een leuke en vooral goedkope manier om de stad te ontdekken. Ik zeg er maar meteen bij dat het een compleet slopende trip is want je bent 12 uur in Londen en de nacht daarvoor en daarna zit je in de bus. En natuurlijk wil je daar ook van alles zien dus daarna heb je echt een dag nodig om bij te komen. Maar als je dan zo een dag in Londen bent, wat moet je dan zien en doen?

Een dag in Londen, wat moet je zien?

Zoals ik al zei gingen wij met de bus voor € 35,00 naar Londen, in dit artikel vertel ik daar meer over en hoe dat bevallen is. We hadden dit via Slangenreizen geboekt en dat is een prima organisatie die met nette bussen naar de bestemmingen reist. Hierbij word je rond half 8 ’s ochtends midden in het centrum van Londen afgezet naast de metro waarbij je overal heen kunt. En dat is dan ook mijn eerste tip.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

Reis met het OV

Londen is ontzettend groot, als je er een dag of twee bent is het te groot om te gaan wandelen mocht je het één en ander willen zien. Wij kozen er daarom ook voor om met de metro te reizen, dan kom je eigenlijk ook overal. Aangeraden werd een Oyster Card te kopen (dit kan gewoon bij de metrostations) en hier geld op te zetten. Dit is een gewone OV kaart zoals wij dat in Nederland kennen alleen dan voor Londen. De Oyster kost 5 pond borg (die krijg je terug als je hem weer inlevert aan het eind van je trip) en daarna kun je er gewoon geld op zetten. Het fijne is dat er een maximum per dag aan zit (ik dacht van 8 pond) alles wat je meer reist is gratis! Dat kost dus een stuk minder dan losse kaartjes.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

Covent Garden Market

Dit was ons eerste bezoek omdat de medewerker van de metro ons vertelde dat je hier in dit buurtje lekker kon lunchen. Alleen om half 8 was hier alles nog dicht dus we hadden pech. Maar deze omgebouwde markthal is nu voorzien van leuke horeca gelegenheden, boetiekjes maar ook hele luxe winkels zoals Tom Ford, Mulberry en ga zo maar door. Het ziet er nu een beetje saai uit op de foto maar toen we ’s avonds terug kwamen om weer naar de bus te gaan zag het er echt super gezellig uit met heel veel mensen, zeker een aanrader om hier even rond te neuzen.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

Tower Of London

Als je naar de Tower Bridge met de metro wilt stap je bij Tower Of London uit, een prachtig park waar je eventjes goed kunt kijken. Wij hebben dit alleen niet zo aandachtig gedaan omdat we meer oog voor de Tower Bridge hadden. Maar dit fort, wat vroeger ook een koninklijk paleis was is zeker het bekijken waard, als je er dan toch al bent.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

Tower Bridge

Als je in Londen bent moet je natuurlijk wel de Tower Bridge zien! Wij gingen hier als eerst heen omdat het redelijk ‘afgelegen’ van de rest van het centrum met bezienswaardigheden ligt. En omdat het vroeg was wilde we gewoon even rustig kijken en dat is gelukt! Helaas was het niet zulk mooi weer, maar het is heel bijzonder hem te zien. Tip, kijk ook in de avond in het donker bij de Tower Bridge, dan is hij prachtig verlicht.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

Een dag in Londen, wat moet je zien?

PALACE OF WESTMINSTER

We wilden heel graag naar de Big Ben, maar daar eenmaal aangekomen was dat best een grote teleurstelling, hij stond namelijk helemaal in de stijgers. Gelukkig is het Westminster gebouw ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Het ligt aan de Theems en is de plek waar het Britse parlement zit. Ook heb je hier Westminster Abbey zitten waar vele koninklijke huwelijken plaats vinden.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

London Eye

Wij zijn er zelf niet ingeweest omdat we het erg duur vonden en je ook nog eens een hele tijd moet wachten, maar we horen van iedereen (mocht je meer tijd dan een dag hebben) dat het echt de moeite waard is hier heen of in te gaan voor een prachtig uitzicht. En het ziet er ook gewoon erg bijzonder uit!

Een dag in Londen, wat moet je zien?

BUCKINGHAM PALACE

Wij hadden in Londen echt pech, want we kwamen netjes optijd aan voor de wisseling van de wacht, aan de toeristen te zien zal het wel populair zijn. Alleen eindelijk bij het hek aangekomen bleek er vandaag geen wisseling van de wacht te zijn omdat ze het gazon aan het onderhouden waren… Maar voor de rest is het hier zeker de moeite waard om even te kijken en naar de prachtige parken rondom het paleis.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

Harrods

Moet ik hier nog wat over zeggen? Dit is natuurlijk dé winkel in Londen waar je van je geld af komt. Het is echt een hele bijzondere winkel om binnen te lopen en werkelijk elk luxe merk verkopen ze hier. Wij hebben hier ons echt de ogen uitgekeken (ga ook zeker even met de lift of naar de wc) maar onze portemonnee maar in onze zak gehouden anders werd het een heel duur reisje.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

PICCADILLY CIRCUS

Dit is één van de bekendste pleinen van Londen door de grote reclame zuilen. Het is een beetje een Times Square in het klein. Ik had me er stiekem heel wat van voorgesteld en vond het best grappig om te zien. Alleen daarna besefte ik me gewoon dat ik speciaal naar een plein was gekomen om naar reclame te kijken, ach het was zeker leuk om even te zien!

Een dag in Londen, wat moet je zien?

Oxford street

En als je dan toch in Londen bent, kun je Oxford Street niet overslaan. Dit is natuurlijk dé winkelstraat van Londen en wij zijn hem even doorgelopen zonder echt te winkelen. We vonden het gigantisch druk en zijn alleen even de Boots en Superdrug binnengelopen en zijn daarna snel weer verder gegaan. Maar mocht je tijd en zin hebben om lekker te winkelen kun je hier zeker goed terecht.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

M&M Store

Van iedereen hoorde ik dat je naar de M&M store moet. Nou ik als M&M fan laat me dat natuurlijk niet twee keer zeggen. Alleen eerlijk gezegd vond ik het een beetje tegenvallen. Het was zó druk (toevallig op de foto niet) in de winkel dat je niets fatsoenlijk kon bekijken en het was echt ontzettend duur allemaal. Ik koop mijn zakje wel gewoon in de supermarkt.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

China Town

Naast de M&M Store vind je de ingang van China Town wat vooral heel erg leuk is om even doorheen te lopen. Je kunt ook even in de typische Chinese zaakjes of horeca gelegenheden kijken maar dat hebben wij vanwege de tijd niet gedaan, we vonden dit al erg leuk an sich.

Een dag in Londen, wat moet je zien?

Een dagje Londen is misschien een beetje te kort als je veel wilt zien, maar wij hebben echt genoten en toch nog heel veel kunnen zien. Alleen voor de rust zou ik wel sneller weer met het vliegtuig gaan dan met de bus en er ook een nachtje blijven slapen. Als ik weer terug kom hoop ik wel mooi weer te hebben en zou ik ook nog graag naar Notting Hill willen. Zijn jullie wel eens in Londen geweest en wat waren volgens jullie echte aanraders?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

 1. Super leuk om dit te lezen! ben op alle gebieden geweest die je op noemt :D en ik zou er in juli weer heen gaan maar door omstandigheden gaat dat niet en daar baal ik nog steeds goed van!!

 2. Prachtige foto’s!
  Jaren geleden was ik daar geweest.
  Er zal een heleboel veranderd zijn.
  Wil er dolgraag naar toe gaan.
  Dus dit staat o mijn bucketlist….

  Xoxo

 3. Ivm de Oyster Card: het maximum bedrag per dag hangt af van het aantal zones dat je doorkruist.
  Wat de M & M’s store betreft: de smaak is wel anders. Ok, het is duur maar voor die ene keer en dan ben je er maar spaarzaam op :)
  Hopelijk ga ik dit jaar nog eens naar Londen want ik voel er mij zo thuis!

 4. super leuke plekjes beschrijf je hier, ik wil zelf zo graag naar Londen toe. Ik heb hier een aantal adresjes van winkels en eetgelegenheden waar ik heel graag heen wil. Liefs Soraya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *