Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vier manieren om eelt te verwijderen

5 Manieren om eelt te verwijderen

De temperaturen worden langzaam steeds beter en ik heb dan ook al de slippers en open schoenen weer opgezocht. Alleen toen ik eens goed naar mijn voeten keek schrok ik wel, ze zitten onder het eelt! Persoonlijk vind ik dat niet zo charmant staan in open schoenen dus haal het graag weg. Ik leg je met 4 verschillende manieren uit hoe je eelt kunt verwijderen.

Bron afbeelding: Shutterstock

Wat is eelt?

Misschien handig om eerst even te beginnen met wat eelt nou precies is? Eelt is een plaatselijke verdikking van de hoornlaag van de huid. Het komt vaak op de voeten voor of andere plekken waarbij de huid veel last van wrijving heeft (denk aan sporters en mensen die een instrument bespelen op de handen). Al het eelt weg halen is niet nodig en kan voor pijnlijke plekken zorgen, het zit er daarom niet voor niets. Maar je kunt wel heel veel eelt weghalen zonder daar last van te krijgen en dat het er net even wat netter uitziet.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Je hebt heel wat manieren om eelt te verwijderen en ik vertel je graag meer over deze manieren. Zo kun je zelf kiezen welke manier het beste bij jou of de tijd die je er voor hebt past.

Vier manieren om eelt te verwijderen

Eelt vijlen

Ik denk dat meeste mensen hun eelt verwijderen met een vijl. Natuurlijk niet met een nagelvijl, maar met een speciale voetenvijl. Het gebruik is heel simpel, week je voeten in een voetenbadje zodat het eelt zacht wordt. Daarna kun je met de voetenvijl het overtollige eelt weg vijlen.

Tegenwoordig heb je ook speciale apparaten die het eelt elektrisch van de voeten af schrapen, denk hierbij aan Scholl Velvet Smooth elktronische voetvijl (hier schreef ik ooit een review over met voor- en nafoto’s). Zelf vind ik zo een apparaat heel erg veel geld kosten waarbij ik het verschil amper zie in vergelijk met een goedkope voetvijl.

Eelt raspen

Mijn favoriete manier om eelt te verwijderen is toch lekker eelt raspen. Ik doe dit denk ik twee keer per maand en het is super simpel. Voor een paar euro kun je een eelt rasp kopen bij de drogist en daarmee dus je eelt verwijderen.

Ik rasp mijn voeten na het douchen wanneer de eelt zacht is geworden door het water. Ik ga op de wc pot zitten, leg er een handdoek onder (of niets en zuig het daarna schoon) en rasp het eelt weg met de eeltrasp. Mijn tip is wel een niet al te grove rasp te kopen, dat kan best pijnlijk zijn. Alle grove plekjes maak ik daarna glad met een vijl.

Eelt schaven

Als ik mijn teennagels laat doen bij de nagelsalon zit er ook nog een pedicure bij en daar schaven ze het eelt van mijn voeten met een eeltschaaf. Het gaat echt altijd goed en er komen dan altijd kilo’s eelt van mijn voeten af, maar zelf vind ik het best spannend om te doen. Als je eelt van je voeten gaat schaven kun je dat eigenlijk met een soort kaasschaaf vergelijken. Het is een houder met een mesje daarin die het eelt als plakjes van je voeten af haalt. Niet heel appetijtelijk, maar het werkt wel.

Eeltsokken

En de laatste manier is het dragen van eeltsokken. Je hebt van verschillende merken eeltsokken en ik testte samen met mijn vriend een jaar geleden die van de Action met echt een bizar resultaat.

Je zorgt dat je voeten goed vochtig zijn geweest en trekt daarna de eeltsokken aan voor twee uur. Daarna doe je ze uit en spoel je je voeten af. Na een week beginnen je voeten te vervellen en dan gedurende ongeveer een week kun je alles eraf trekken. Heel bizar, maar na afloop had vooral mijn vriend super zachte voeten zonder eelt.

Ik moet er wel bij zeggen dat je echt goed zachte voeten moet hebben door ze te weken en ook echt twee uur de sokken moet laten zitten voor het beste resultaat. Wanneer je voeten weer goed nat worden gaan ze heel snel vervellen na een week.

Hebben jullie wel eens last van eelt en hoe verwijderen jullie het? Of laat je het gewoon zitten?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

  1. Ik heb wel last van eelt op mijn voeten maar haal dat weg met zo,n Scholl eeltvijl , daar zit een fijne kant en een grove kant aan, werkt prima….

  2. Ik heb echt een gekke, maar goedkope en makkelijke manier die voor mij heel goed werkt.
    Aan het einde van een douchebeurt, krap ik met m’n nagels gewoon flink over m’n hakken heen. Hiermee haal ik alle overtollige velletjes weg. Ook wrijf ik stevig over de rest van m’n voeten. Alle dode huidcellen zijn dan al losgeweekt en dus zo weg te vegen. Na het douchen flink insmeren met crème en sokken aan. Resultaat: heerlijk zachte voeten. Als je dit na iedere douchebeurt doet, heb je nooit dikke eeltranden. Ik niet althans.

  3. Een nieuw schuursponsje werkt ook.
    Eerst haar en lichaam wassen, daarna zijn je voeten wel zacht van het water. Daarna met het schuursponsje langs de eeltplekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *