Search
Close this search box.

Droge handen door desinfectie gel of wassen, zo kom je er vanaf

Droge handen door desinfectie gel of wassen – zo kom je er vanaf!

Door het coronavirus wassen we onze handen of smeren we er desinfecterende gel op. Goed voor de bacteriën, maar niet zo goed voor onze handen. Ze kunnen hierdoor namelijk ontzettend droog of geïrriteerd raken. Door middel van deze handige tips kun je dat beperken!

Bron afbeelding: Shutterstock

Was je handen met een milde handzeep

Als je snel last hebt van geïrriteerde of droge handen, gebruik dan een milde handzeep. Deze maken de handen net zo goed schoon als een andere zeep, zo lang je maar lang genoeg je handen wast. Het kan dus prettig zijn een zeep te gebruiken met toegevoegde ingrediënten zoals een olie of dergelijke.

Verzorg je handen

Aangeraden wordt onze handen goed en grondig gedurende 20 seconden te wassen (doe ondertussen de kraan uit, dat bespaart een hoop water). Alleen naast alle foute bacteriën verwijder je ook de goede die dus voor uitdroging kunnen zorgen. Verzorg daarom je handen goed met een verzorgende en hydraterende handcrème. Persoonlijk vind ik O’Keeffe’s een super fijn merk dat echt intensief de droge handen verzorgt. Heb je minder droge handen dan zijn normale handcrèmes ook prima.

Gebruik niet te veel een desinfecterende handgel

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar heb je echt last van droge handen, gebruik dan niet te veel een desinfectie gel. Deze gels bevatten veel alcohol en dat is echt niet prettig op de droge en gebarsten huid. Denk dus goed na of het écht nodig is en of je ook gewoon je handen kunt wassen.

Op dit moment heb je niet veel te kiezen wat betreft desinfecterende handgel, maar je hebt ook gels zie een verzorgende werking hebben. Deze zijn al iets milder voor de handen. Mocht je thuis de keuze hebben, dan zou ik voor een verzorgende desinfecterende gel gaan.

Geef je handen een masker

Het klinkt misschien heel gek, maar het werkt ontzettend goed, je handen een ‘masker’ te geven. Als je thuis katoenen of stoffen handschoentjes hebt liggen kun je je handen een soort van masker geven.

Smeer je handen dik in met een vette crème (kan ook een dikke body lotion zijn) en doe hier de handschoenen overheen. Laat het gedurende een uurtje intrekken en veeg daarna al het overtollige product weg. Daarna heb je heerlijk zachte handen. Mocht je geen handschoenen hebben kun je het ook proberen met een sok.

Zelf heb ik helaas ook behoorlijk last van droge handen. Ik heb eczeem op mijn handen en dat in combinatie met veel wassen en desinfectie gel gaat dat niet heel erg goed. Ik probeer dus zo veel mogelijk mijn handen te blijven verzorgen met een vettige crème. Hebben jullie last van droge handen of valt het nog wel mee?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Goede tips! Handhygiëne is eigenlijk altijd belangrijk, maar voordien beseften velen het niet. Ik ken mensen die nooit hun handen wasten na het toiletbezoek 😑 Nog een tip: draag geen ringen, want die kan je niet goed schoonmaken.

  2. Mijn dochtertje (4 jaar) haar handjes zijn helemaal rood, droog en geïrriteerd van het vele handen wassen de voorbije dagen.. :(
    Als ik ze nu insmeer met een crème, pikt het echt enorm..

  3. Handgels met een alcoholpercentage van 70% zou virussen kunnen doden maar die alcohol droogt de handen zo uit en dan komt het goed uit dat er iets voor is zoals handcreme met zo”n handschoen om zo de handen minder droog te maken en soepel en zacht te laten voelen. Vroeger had ik Atrix handcreme en heb nu vaseline en heb ook uierzalf waarvan men zegt dat het de handen ook zachter maakt. je handen worden er niet mooier op na dat vele handen wassen en met handgels in smeren. De meeste handgels roken niet naar alcohol en er zijn ook handgels met geurtjes als aloe vera en kokos en tea tree geur. . Bij supermarkten staat een tafeltje met een handgel waar je je handen voor en na supermarktbezoek mee kunt insmeren nadat je een karretje hebt aangeraakt. Die karretjes worden na gebruik ingenomen door het personeel en die worden dan met een papieren doek gedesinfecteerd met een soort spray. Winkelen met supermarktwagentje is verplicht maar anders deed je dat in een mandje maar die zijn nu niet meer in gebruik sindsdien coronamaatregelen zijn ingevoerd. Het is wel wennen en het maakt het leven er niet spontaner op en je moet telkens bedenken van o ja die handgel en heb ook een flesje van een handgel in de tas alleen niet op alcoholbasis. Met het norovirus moest je ook een stikte hygiene in acht nemen omdat het norovirus heel besmettelijk was en telkens handen wassen en op den duur zien ze er niet zo mooi meer uit. .Heb oo van het merk herome gehoord en van dat merk kun je de handen een badje geven en met die vette creme in een handschoen lijkt me ook wel een goed idee om dat te doen. Je komt er bijna niet aan toe om dat te doen maar de handen verdienen ook aandacht. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *