Droge handen door desinfectie gel of wassen, zo kom je er vanaf

Droge handen door desinfectie gel of wassen – zo kom je er vanaf!

Door het coronavirus wassen we onze handen of smeren we er desinfecterende gel op. Goed voor de bacteriën, maar niet zo goed voor onze handen. Ze kunnen hierdoor namelijk ontzettend droog of geïrriteerd raken. Door middel van deze handige tips kun je dat beperken!

Bron afbeelding: Shutterstock

Was je handen met een milde handzeep

Als je snel last hebt van geïrriteerde of droge handen, gebruik dan een milde handzeep. Deze maken de handen net zo goed schoon als een andere zeep, zo lang je maar lang genoeg je handen wast. Het kan dus prettig zijn een zeep te gebruiken met toegevoegde ingrediënten zoals een olie of dergelijke.

Verzorg je handen

Aangeraden wordt onze handen goed en grondig gedurende 20 seconden te wassen (doe ondertussen de kraan uit, dat bespaart een hoop water). Alleen naast alle foute bacteriën verwijder je ook de goede die dus voor uitdroging kunnen zorgen. Verzorg daarom je handen goed met een verzorgende en hydraterende handcrème. Persoonlijk vind ik O’Keeffe’s een super fijn merk dat echt intensief de droge handen verzorgt. Heb je minder droge handen dan zijn normale handcrèmes ook prima.

Gebruik niet te veel een desinfecterende handgel

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar heb je echt last van droge handen, gebruik dan niet te veel een desinfectie gel. Deze gels bevatten veel alcohol en dat is echt niet prettig op de droge en gebarsten huid. Denk dus goed na of het écht nodig is en of je ook gewoon je handen kunt wassen.

Op dit moment heb je niet veel te kiezen wat betreft desinfecterende handgel, maar je hebt ook gels zie een verzorgende werking hebben. Deze zijn al iets milder voor de handen. Mocht je thuis de keuze hebben, dan zou ik voor een verzorgende desinfecterende gel gaan.

Geef je handen een masker

Het klinkt misschien heel gek, maar het werkt ontzettend goed, je handen een ‘masker’ te geven. Als je thuis katoenen of stoffen handschoentjes hebt liggen kun je je handen een soort van masker geven.

Smeer je handen dik in met een vette crème (kan ook een dikke body lotion zijn) en doe hier de handschoenen overheen. Laat het gedurende een uurtje intrekken en veeg daarna al het overtollige product weg. Daarna heb je heerlijk zachte handen. Mocht je geen handschoenen hebben kun je het ook proberen met een sok.

Zelf heb ik helaas ook behoorlijk last van droge handen. Ik heb eczeem op mijn handen en dat in combinatie met veel wassen en desinfectie gel gaat dat niet heel erg goed. Ik probeer dus zo veel mogelijk mijn handen te blijven verzorgen met een vettige crème. Hebben jullie last van droge handen of valt het nog wel mee?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  chucky1012
  18 maart 2020 at 11:32

  Fijne tips om droge handen te voorkomen!
  Ik gebruik ook altijd een goede hydraterende handcrème.

  Xoxo

 • Reply
  Lien
  21 maart 2020 at 20:58

  Goede tips! Handhygiëne is eigenlijk altijd belangrijk, maar voordien beseften velen het niet. Ik ken mensen die nooit hun handen wasten na het toiletbezoek 😑 Nog een tip: draag geen ringen, want die kan je niet goed schoonmaken.

 • Reply
  Kirsten
  26 maart 2020 at 20:05

  Mijn dochtertje (4 jaar) haar handjes zijn helemaal rood, droog en geïrriteerd van het vele handen wassen de voorbije dagen.. :(
  Als ik ze nu insmeer met een crème, pikt het echt enorm..

 • Laat een reactie achter